Počet hostí na hostinu nie istý. Poradíte, čo ďalej?

Profilova fotka
Ahojte nevesticky,potrebujem poradiť ...máme urceny pocet hostí a to 58 ..problém je vsak v tom ,ze z 8osobami si nie som istá ani na 10% ,povedali mi ze asi nebudú môcť prísť...a ja teraz neviem či ich niekim nahradiť aby som zbytočne nemala prázdne stoličky alebo co..čakať,to sa veľmi nedá na poslednú chvíľu koli tomu ,ze musím povedať cukrárne koľko kolacou...povedať koľko stolov výzdobu a proste take asi najdôležitejšje veci okolo toho....fakt neviem ako sa pohnúť teraz poraďte prosím ak ste sa stym tiež stretli ...ako ste to poriešili?budem vďačná za každú radu
Odpovedať
ja by som si najprv overila ci naozaj pridu alebo nie a podla toho by som sa zariadila. V pripade ak nepridu mas dve moznosti: bud sa zmensi pocet hosti na svadbe a odoberu sa stolicky alebo namiesto totho mozes pozvat niekoho ineho napr. kamaratov alebo kolegov. Vsetko zalezi na vasom rozpocte :)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat okruhle stoly. 5 nasich hosti tiez nemoze prist, tak som jednoducho zrusila 1 stol a zvysnych 3 ludi ktory mali sediet s nimi za stolom som rozmiestnila k inemu stolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@colinecka no ja som si to u nich zisťovala viac krát,a oni stále povedia ze nevieme na isto..a mne hlúpe povedať im tak nie asi ,ale chcem to vedieť na isto....:/
Odpovedať
@morandia ahoj, kedze mas svadbu este daleko, skus pracovat s dvoma scenarm - tyzden pred svadbou budu musiet uz hostia definitivne povedat, ved je to snad normalne, ze sa potrebujes zariadit. A vtedy uz mozes na nich zatlacit :-) Skus zistit dovody, preco by nemali prist, a potom aj budes vediet vyhodnotit, ake velke je riziko, ze nepridu a budes mat navyse jedlo, zakusky, atd. Nam napr. oznamil svedok, ze v termine nasej svadby sa im moze narodit dieta (ale moze aj o 1t. skor), takze sa mame na to pripravit - to su relevantne dovody, kedy viem, ze nemozem ziadat o potvrdenie ucasti, ale neviem si predstavit, od coho moze zalezat, ci tvoji hostia pridu alebo nepridu - choroba, praca, dovolenka, ina svadba, nechcu prist a hraju to do outu?...? :-)
Odpovedať
Ahoj,v prvom rade musim mierne skritizovat tvojich pozvanych,ktori sa nevedia vyjadrit.nakolko to vravim z vlastnej skusenosti,viem,ako sa citis,ja som dnes bola zajednavat presny pocet ludi,co sa nam teda nahlasili,ale stale niekto pribuda,odbuda,ja mam svadbu za necely mesiac a stale neviem na sto percent,kolko nas bude...lebo niektori asi cakaju,ze sa im budeme doprosovat alebo co.mna keby niekto pozve,tak sa max.do tyzdna vyjadrim a my na niektorych vyjadrenie cakame uz vyse mesiaca...tak som ich jednoducho vyradila zo zoznamu,a ked sa budu chciet nahlasit,tak sorry.viem,je to blbe,ale uz sme sa ich to pytali dvakrat a ziadna reakcia,takze dovi...asi som kriticka,ale co mam teraz do posledneho dna cakat na niekoho?nas vyjde svadba cca 50eur na osobu,jedlo mame nahlasene,a mne ked nepride 6-7ludi tak jednoducho dam do luftu 300eur.takto ich aspon slusne odmietnem,mali dost casu na to,aby sa vyjadrili,tiez nie sme na spagate zaveseni.nehovoriac o pocte stolov,dekoracii,ktore platime tiez na osobu.
Odpovedať
baby,nechapem..preco vam je blbe sa ich opytat.to je snad samozrejme,ze potrebujete vediet pocet hosti :-) Normalne by som im zavolala nieco take ze "nehnevaj sa,ale naozaj potrebujem uz vediet na 100% presny pocet hosti - neda sa inak.mozes mi prosim povedat ci ano alebo nie?neviem neberiem" a hotovo. podla mna je uplne strasna ta neistota....v konecnom dosledku 90% aj tak to berie ako vyhovorku a nakoniec tyzden pred ti povie ze nie.Ved raz ked chcem prist,tak sa zariadim a pridem :)
Odpovedať
Ja som sa dotycnych pytala uz dvakrat a ostali len ticho,tak to beriem ako nie:-) asi s tym maju problem:-) ich problem.
Odpovedať
Mam tiez s tymto problem..su ludia ktori sa nevedia vyjadrit..oznamila som to 8 mesiacov dopredu nakolko mame svadbu v dovolenkovom obdobi.Ked mi vtedy zopar jedincov povedalo,ze ved to je este daleko,brala som to..ale teraz,necele 3 mesiace do svadby povedat ze ved dovtedy sa este moze vselico stat..ja neviem niektorych ludi pochopit..ved budem chcem alebo nechcem..stat sa moze hocikomu hocico..ale ved ako sa hovori..kto chce,najde riesenie..kto nie..vyhovorku.. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez neviem, preco by si im nemohla dat ultimatum :-) normalne im povedz, ze je nutne, aby sa ti vyjadrili do konca tyzdna a ze ked sa ti dovtedy neozvu, tak to beries tak, ze proste nedojdu, na to sa nemoze nikto hnevat... dnes to uz nie je tak ako kedysi na dedinskych svadbach, kde bola cela dedina a zopar ludi , ked neprislo, tak sa to stratilo a nebola to v podstate ziadna skoda. dnes za to vsetko vysolime poriadne prachy a neviem preco by si si mala kazit toto krasne predsvadobne obdobie nejakym neprijemnym dojednavanim. svadbu mate o dva mesiace, tak nech sa nehnevaju, to uz musia vediet.... drz sa a bud asertivna! je to VAS den ! :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@morandia ako si to nakoniec vyriesila?
Odpovedať
Profilova fotka
@zaburyna nijako,sam sa to poriesilo:-) 3 necele tyzdne pred svadbou som kazdeho obvolala a chcela vediet narovinu co mam od nich cakat,vykrucanie a vyhovorky som nebrala, povedala som bud ano al.nie! ;-)
Odpovedať
@morandia ja to mam tiez tak. Dnes mi zrusili ucast 2. A 4 su neisti. Radcej ratam viac ako menej. Presne pocti upresnim pred svadbou cca 2 tyzdne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ahojte :) zaujimala by ma vasa skusenost, kolko ludi z povodneho poctu sa vam nakoniec priemerne odhlasilo? ide mi o to, ze ked sa pocet nejak vyrazne znizi, je mozne uvazovat aj o inom mieste hostiny (kym este nieje zaplatena zaloha).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?