Pierka pre svadobčanov. Dáva sa to ešte?

Profilova fotka
Kocky, mala otazka do plena.. pierka pre svadobcanov.. dava sa to este vobec? A ak ano, z coho sa to robi, ako by to malo vyzerat a kedy sa im to pripina? Viem, ze sa tam dava rozmarin alebo nieco take.. a este viem, ze je v tom nejaka hierarchia.. otcovia maju ine, starejsi ma ine.. ako je to? Diky :-)
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
ahoj vsade su ine zvyky, zalezi len na vas. my budeme davat vsetkym svadobcanom rozmarin s malou maslickou, u nas sa to pripina ked pridu hostia (asi pred kostolom). budeme mat 4 druzicky a druzbov, takze pierka druzbov by mali ladit s kytickami druziciek..a potom asi pierka rodicom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :-) krajanka Nitranka :-) diky. Hlavne v tom pripinani nemam jasno, kedy sa pripinaju, pred obradom, po obrade? A kto ich vlastne pripina?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, u nas sa to pripina pred obradom, postupne ako ludia prichadzaju..zalezi od toho kde sa budete stretavat.obycajne to robia mlade dievcata
Odpovedať
Profilova fotka
aj u nas. ;-)
Odpovedať
Ahojte babenky, pripajam sa do diskusie - aj u nas sa pripinaju pierka pred obradom, len ja prave riesim ci ich pripnut vsetkym. Lebo niektore zenske sa tomu brania - kvoli zniceniu siat. Tak neviem, ci dostanu vsetci povinne, alebo sloboda vyberu :-D . A pripinat ich bude moja milovana sestricka - prva druzicka.
Odpovedať
Profilova fotka
ked niekto nechce, tak ho nikto nebude nutit...ale u nas sa to dava kazdemu..teda pozvanym hostom
Odpovedať
ahojte,u nas sa davaju pierka len chlapom, byvaju bud z rozmarinu alebo aj z asparatu a vsetci maju rovnake.pripinat by ich mala nejaka mlada slobodna baba,resp. druzicka.
Odpovedať
Profilova fotka
asparat neodporucam, opadava.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chrobak, dik za typ s asparatom :-) ja by som tie nestastne pierka najradsej nedavala vobec. Co som bola na par svadbach, viaceri hostia co dostali pierko, ho po pol hodinke nenapadko odopli.. vratane mna.. tak mi to pride ako dost zbytocna vec. Zenich, starejsi a svadobni otcovia ano.. pripadne druzba, ale to my nemame.. a dost. Co vy na to?
Odpovedať
pikha, my budeme davat tiez rozmarin sa malou maslickou a dame ho kazdemu, kto nebude protestovat ;-). Ak si to niekto chce potom odopnut, tak nech sa paci... ale od nas ho dostali ;-) Ak by si im ho ani nedala, mohli by sa urazit... alebo ohovorit.... :-| ale to zalezi od rodiny. ;-)
Odpovedať
asparagus opadava, ale jeden den v pohode vydrzi pekny, to sa zas nebojte;) http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
no my davame myrthu neveim ci sa to tak pise ale ma to malinke listocky tmavo zelene a to urcite neopadne jedine ak by si to dala ususit :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Diky kocky :-) ste zlate :-) Takze co tu citam, asi by sa naozaj patrilo ich zaobstarat :-) mrknem sa po nejakych. Pred chvilou som sa na to pytala svojej qetinarky a ta mi povedala, ze asparatove sa daju v pohode, ale s rozmarinom je to horsie. Moze byt, ze je rozmarin taka uzkoprofilova zalezitost? :-o
Odpovedať
my davame zenatym rozmarin.. slobodnym take biele kupene v galanterke.. nasim otcom biele ruze. a nasim bratom asi smotanove..
Odpovedať
Profilova fotka
...no my budeme mat rozmarin specialne vypestovany pre tuto prilezitost ;-) draheho teta ho uz pol roka hladka kazdy den, nech pekne v kvetinaci rastie, je zlata :-D ...tak z toho ho budeme mat, aj ked sa mi moja prva druzicka ponukala, ze nam narobi z kruspanu (to je take viaczelene) ale este pouvazujem... nemozeme tetu sklamat, ze by neboli pierka z jej rozmarinu ale na druhej strane sa mi kruspan paci viac - je taky "bohatsi" na vzhlad... alebo bude polka pierok rozmarinova a polka kruspanova :-D ale v podstate je mi to jedno... vcera sa mi aj kvetinarka ponukla, ked som bola objednat kvety na svadbu, ze viazu aj pierka - kus po 10Sk... ale my budeme mat tie domace... ;-)
Odpovedať
Holky , davate vsetkym svadobcanom zive pierka, nie umele? Ja davam zive len zenichovi :-) a svadobnym otcom. Ostatni svadobcania - muzi - budu mat umele.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj slniecko, u nás bude mať tiež živé len ženích, ostatní umelé :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Co je kruspan? Myrthu este zvladam :-D ale kruspan..
Odpovedať
Profilova fotka
pikha, kruspan je taky zeleny krik, ma vetvicky s malymi listkami a tiez sa z too viazu niekde pierka... neviem ako Ti to opisat inak (inak ma to michelle v albume - je z toho vyrobena dekoracia na auto, co tam ma na obrazku)... ;-)
Odpovedať
no kruspan je asi ta myrtha
Odpovedať
to je asi zimozeleň, nie?alebo brestový list?
Odpovedať
no pozrela som to v albume michelle a pikha je to myrtha asi tomu hovori kazdy inac :-) 8-) no u nas dostavaju pierka svadobcania vlastne z tej myrthy ale iba muzi, zenaty-na pravu, slobodnym-na lavu stranu a potom dostanu aj ockovia a samozrejme zenich :-D
Odpovedať
videla som ten album od michelle, je to zimozeleň. :-D Rastie nam to doma
Odpovedať
Profilova fotka
Oki :-) takze pikha uz vie, co je myrtha a kruspan v jednom :-D a teraz mi este povedzte , co je buxus
Odpovedať
Profilova fotka
to som citala v niektorej teme okolo pierok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
cau pikha, ja som to nasla na www.google.com ;-) tiez je to take zelene... s malymi listockami... asi je to vsetko v principe rovnake, len trochu o inom. paa
Odpovedať
baby, ja som kúpila umelé ale nie sú také obyčajné ako väčšina umelých čo som videla- však som obehala strááášne veľa salónov a galantériek. Nakoniec som v meste zohnala prekrásne pierka, vyšli ma síce 2000,- Sk ale stoja zato!!!!! všetkým čo ich zatiaľ videli a páčia. Dámy budú mať biele kytičky a páni smotanové....
Odpovedať
Profilova fotka
bublinka, KDE?
Odpovedať
pikha, na Pešej zóne vedľa Optiky doktora Marka, to určite vieš kde je.... Oproti Kenvelu... Tak vedľa tejto Optiky je taký podchod a tam je salón Oľga. V tomto salóne ich mali asi pred mesiacom a pol.... Tak vieš kde je to?
Odpovedať
Profilova fotka
jasnacka :-) diky :-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?