"Odobierka" a poďakovanie v iný deň svadby

Ahojte :) Svadbu máme síce až za dlhšie, ale predstavy už nejaké máme.. Ide o to, že nechceme v deň svadby žiadnu odobierku, odprosovanie a pod..Všetci sa stretnú v miestnosti kde bude hostina, tam sa občerstvia, družba popári mladé družičky.. a spoločne pôjdu všetci do kostola.. ja do kostola prídem s otcom ako posledná a ženích bude čakať pred oltárom.. No a teraz k tomu poďakovaniu.. máme pre rodičov drevené srdiečka s ďakovným textom a chcela by som v týždni ako bude svadba, aby sme prišli moji a snúbencovi rodičia ku nám na byt, ..."neformálne" im za všetko poďakujeme, odovzdáme im srdiečka a buchneme šampus.. Mala to niektorá z Vás podobne? :)
Odpovedať
Ahoj..my sme ešte nemali, ale tiež plánujeme niečo podobné...zatiaľ sme uvažovali o reštaurácií ale ani v byte to nie je zlý nápad...o to viac to bude súkromnejšie....my odobierku nechceme, lebo už bývame spolu..lebo naši majú byt a nasúkať tam všetkých hostí je nemysliteľné...nemáme starejšieho..a ak by sme to chceli urobiť iba v úzkom kruhu, kedy by mala urobiť odobierku napr. krstná, tak tá príde s celou rodinou a deťmi..a už to nie je súkromná záležitosť...takže celá odobierka by bola skôr na ťarchu
Odpovedať
Profilova fotka
Napíšem to z pozície matky, ktorej syn sa bude onedlho ženiť. Mňa by sa dotklo, ak by mi povedal, že odobierka je na ťarchu. Venovala som mu veľa a v deň svadby odo mňa odchádza - aj keď len symbolicky. Neurobiť za tým bodku ,hoci len v úzkom kruhu, poďakovať sa, alebo si len spolu posedieť pred sobášom mi príde surové a minimálne nevychované. Ja sama netrvám na tom, aby boli všetci prítomní a robila sa z toho ceremónia, nech je to aj pár dní vopred, ale brať to ako príťaž...
Odpovedať
@michala pozri odobierka symbolizuje odchod od rodičov a to mi príde dosť mimo, keď už dvaja bývajú spolu vo svojom ... ako načo klamať? a poďakovať sa svojej mame za život a za všetko čo ti dala a čo pre teba urobila by si mala hocikedy nielen v deň svadby ... :)
Odpovedať
@ivana29 @michala odobierka ako taka nemusi byt zrovna polhodinova ceremonia pri ktorej hostia netrpezlivo podupkavaju pred domom (lebo sa vsetci dnu nezmestia). My sme mali tak, ze ked pre mna chlap s jeho rodinou prisli, tak sme naliali v obyvacke pripitok a starejsi (moj brat) povedal par vetami milo a prijemne nieco v tom zmysle ze za nas dakuje rodicom a ze nech rodicia spolu s nim popraju mladym do noveho zivota,...bla bla bla :) Ja som mu pripla pierko, on mi dal kyticu, a slo sa na sobas. Cas pred domom druzicky vyuzivali na to aby vsetkym ponalievali, ponukli kolac a popripinali pierka. Nikto nemal pocit ze sa zdrziava. Ale fakt vsetka cest mojmu bratovi, ze co sa organizacnych pokynov tyka, tak to zvladol skvele a kazdy vedel co sa kedy deje. A tiez uz sme spolu byvali dlho Rodicia to ocenili tiez, lebo to bolo mile, vtipne, a nebolo treba revat a rozmazat si svadobny make-up :) Len tolko odo mna. Ked sa bude zenit moje dieta, dufam ze to bude nieco podobne.
Odpovedať
michala..lenže ja som to myslela tak, že to prevedenie v ten deň, by bolo na ťarchu...a v úvode, ak si čítala poriadne hovorím, že to chceme spraviť v iný deň, aby to bolo súkromnejšie...lebo v ten deň by to z hľadiska vecí, čo som vymenovala bolo na ťarchu...nie, že mi je na ťarchu povedať pár slov rodičom...a hovorím bývame rok sami...nechápem, prečo by sme sa mali tváriť, na pár minút pred obradom, že je to inak, lebo sa to patrí..a poďakovať rodičom...chcem urobiť inak a tak aby to bolo pekné a nie strojené...vôbec si môj príspevok nepochopila...a to co píše ckatka sme chceli tiež... len ako hovorím, nemá to kto urobiť...myslím, že keď budeme u našich, mal by to byť niekto z mojej strany..ale súrodencov nemám, a ako som povedala, moja krstná príde so šiestimi ďalšími ľudmi, z toho jedného som v živote nevidela a nevidím, čo má byť pekné na tom, sa pred nimi hrať na tradície, alebo ich mám nechať stáť pred dverami, akože počkajte my si tu niečo súkromne vybavíme a ide sa..a nie všetky bytovky majú možnosť nechať pred nimi stáť ľudí a ponúkať jedlom..hostia prídu pred kostol, sama som bola na takých svadbách a nikto neriešil...natrepať 45 ľudí do malého trojizbového bytu je nemysliteľné...preto chceme peknú večeru s rodičmi v iný deň a tam si tieto veci povedať medzi sebou..čo je tam akože nevychované a dokonca surové, to netuším..
Odpovedať
@abella spravte tú večeru pekne s rodičmi po svadbe a hotovo :) ja tiež nechcem odobierku aj z logistického hľadiska aj citového ... sme obaja z inej dediny a spolu žijeme v meste ktoré je uprostred ... takže ak by sme chceli tak, že ja by som šla od našich tak by sa museli presúvať viacerí 30km k nám a potom by sme šli do mesta kde máme sobáš ... ak by sme to spravili tak, že ja by som išla z nášho spoločného bytu tak by museli prísť naši k nám a potom drahý by došiel s rodičmi a rodinou ... ale ja nechcem aby sa všetci presúvali kade tade .. bude toho na starosti dosť a nejaký čas trvá aj obliekanie, vlasy atď ... a nehovoriac o tom, že tatko ako marod si musí oddýchnuť pred obradom a hostinou a naši musia zaobstarať maznáka .. a to už nehovorím o tom emočnom hľadisku ... všetci budeme na nervy a ešte takto deptať rodičov .. radšej sa im poďakujem individuálne a hotovo :) takže ja s tebou plne bez výhrad súhlasím :)
Odpovedať
Tiež neplánujeme odobierku (pytačky) v dnešnej dobe mi to pripadá dosť od veci keď už spolu spíme.....Tak čo si má vypýtať? Tiež poďakovanie buď na mieste, ale bez darčekov (načo) alebo aj potom či predtým...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?