Nezhody s rodičmi kvôli inej predstave o svadbe

Baby ako vysvetliť rodičom (alebo čo mám robiť v tejto situácii), že je to v prvom rade moja svadba a chcem mať na nej veci, ktoré sa v prvom rade páčia mne? Svadbu budú platiť aj oni, tak si myslia, že všetko bude ako povedia ... Som z toho zúfalá ... a neviem sa s tým zmieriť, že by niečo nemalo byť podľa mojich predstáv a že by som bola s niečím na svadbe nespokojná :-( a argument typu: že oni už mali svadbu a mali si ju zorganizovať ako chceli nezaberá, lebo že vraj ako povedali ich rodičia, tak bolo :-(
Odpovedať
1
2
@danielita25 no to by aj mna zaujimalo, ze ako to vysvetlit, sa snazim uz tristvrte roka 😥 a to si platime sami. Ale teda co mozes skusit, je rozdelit veci na take, ktore chces mat urcite podla seba a si ich aj zaplatite a zabezpecite a nebudete o tom s rodicmi vobec diskutovat a na na take, ktore budu platit rodicia a mozu do toho kecat (zakusky, alkohol?), teda neviem, ci je to realne, podla toho, aky je pomer toho co platite vy a rodicia
Odpovedať
Profilova fotka
@danielita25 presne viem o čom hovoríš... :/ a viem sa totálne vžiť do tvojej kože
Odpovedať
@gertie Asi tak nejako to budeme musieť spraviť :-|
Odpovedať
@januskaamirusko :-( Ja len dúfam, že sa kvôli tomu nebude musieť rušiť svadba..
Odpovedať
Profilova fotka
Rodičia-nerodičia, je to tvoj deň a musíš si dupnúť! Trochu blbé je, že na financovaní sa podieľajú aj oni, bohužiaľ, vždy to budú argumentovať, že sú to aj ich peniaze atď... Ja by som nepripustila aby mi svadbu financovali rodičia, vrazili do mňa za celý moj život už dosť peňazí. Ale to odbočujem, je to na každom z nás. Ja som iná povaha :) + nenechám si kecať do svojich snov a rozhodnutí, treba byť v živote občas aj tvrdý a pokiaľ ti niekto nerozumie, keď mu to hovoríš jemne a kazí ti tvoje sny, treba to povedať tvrdšie :). Veľa šťastia:)
Odpovedať
@lucuska11 Tak u nás je to ako keby zvyk, že to platia rodičia. A keďže ešte študujem, tak nemám toľko peňazí, aby som si to platila sama. Ak by som mala, tak neváham a platím si všetko. A viem byť až moc tvrdá :-D ale rodičia sú takí istí ako ja :-D ,,, takže s tým veľmi nepochodím ..., iba robím ďalšie konflikty a hádky ... Dúfam však, že sa to nejako všetko vyrieši a bude dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@danielita25 tak moja mama po zásnubách tiež začala, s tradíciami, kto čo platí, ale ja som to vyriešila beztak po svojom :D no tak to ti dosť komplikuje, každopádne držím palce, verím, že sa ti podarí nejak dosiahnuť, čo chceš...na každého niečo zaberá :)
Odpovedať
ja mám šťastie, že naši hoci prispievajú na svadbu finančne tak moc do toho nekecajú ... ale aby som usmernila svokru, tak som jej hneď na začiatku zverila zákusky na svadbu a aj vyslúžky nech si porieši pre ich stranu aké chce ... potom ešte zatrela, že akú tortu pred nás dáme tak som jej povedala, že žiadnu :D že torta sa bude krájať a isto nebude pred nami ale na stole bokom, kde teda pôjdu aj ostatné torty, ktoré zrejme dostaneme z drahého strany :D ja viem, že teraz letia makrónky, cheescakes, cupcakes a podobne ale pre mňa za mňa nech si vyberie aj obyč orechovú tortu v tvare podkovy :D hlavne má svoj program a neotravuje :D
Odpovedať
Profilova fotka
povyhrazaj sa zrusenim a hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danielita25 Ahoj :) Skús to trošku z druhej strany :) - nie vyhrážkami a hádkami... sadni si s nimi a pekne im skús povedať, že si veľmi vážiš ich pomoc, ale bola by si veľmi rada, ak by toto bolo tak a tak, že ti na tom záleží a bola by si šťastná, ak by Ti pomohli zorganizovať Tvoju vysnívanú svadbu :) Že by si sa tešila ak by určité veci boli podľa Tvojich predstáv ... :) Sú to Tvoji rodičia, majú ťa radi a keď im povieš čo by ťa potešilo a čo ti spraví radosť tak ti to určite budú chcieť splniť :) VEĽA ŠŤASTIA :)
Odpovedať
musis proste zatnut zuby a ked ti ju celu platia, niektore veci im prenechat,resp. ustupit, aspon v nejakých nepodstatných hlúpostiach, ale aby sa citili, ze o niecom rozhodli oni...ja cim sa svadba viac blizila, tym viac veci mi bolo jedno a zistila som, ze kopa veci, ktore brutalne riesis, nie su dolezite.nam tiez platili svadbu rodicia a nevyhli sme sa napr. pozvaniu par ludi, ktorých sme neplanovali pozvat...horsie to bolo zo svokrou, ale tak povedala som si, ze si svadbu nenecham skazit nikym a nicim a uzasne sme si to uzili.
Odpovedať
@nefertiti Ale veď im je jedno, či svadba bude alebo nie, vydávam sa predsa ja, a keď svadba nebude, pre nich sa svet nezrúti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danielita25 tak co sa nervacis so svadbou??? Zoberte sa sami volade v parizi s oni nech si svoje pravhy vezmu do hrobu, tam sa im naaaarambe zidu
Odpovedať
@danielita25 tak keď pre nich nie je svadba dôležitá, tak ju odlož na čas, keď si ju budeš môcť financovať sama. Ja s mojou tvrdohlavosťou by som to urobila. Dávali ti peniaze na oblečenie, lebo ešte študuješ. Tiež to boli ich peniaze, dúfam, že netrvali na tom, že tvoje oblečenie bude podľa ich vkusu :-p . Skús sa s nimi ešte porozprávať, že veľmi túžiš mať takú svadbu, akú si si vysnívala, ak prejavia aspoň trochu ochotu, v niektorých veciach nechaj, nech je to podľa nich,určite sa nájde niečo, v čom sa zhodnete. Ak budú tvrdo trvať na svojom, tak sorry, radšej si našetrím a urobím svadbu o dva roky, ale podľa seba.Sebecké? Od koho?
Odpovedať
jednoducho odloz svadbu ak sa mate radi tak ci o nak sa vezmete a zaplatte si to potom sami najprv si nasetrite ak to inak nejde alebo sa vezmite o dvoch svedkoch a mate vybavene aj peniazky usetrene
Odpovedať
@maslenka @julichen Vďaka za názory. Svadbu máme až budúci rok v júni, takže ešte máme čas šetriť. Presúvať na neskôr ju už nechcem, už teraz to bude pre mňa dosť neskoro. Chceli sme svadbu už tento rok. V nejakých veciach teda bude nutné spraviť kompromis a možno to nebude až tak zlé, ako to teraz vidím.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to strasne ked toto niekto musi prezivat pri planovani tak pekneho dna.Nam tiez chceli zasahovat,ale platime si to samy a to je uplne idealne.Nemozu sa starat do nicoho.Ale samozrejme bez odozvy to neostalo-vsetko je zle a nie dobre co vybavime a vybereme.Netreba si to dat znechutit.Radsej by som aj pat rokov na svoje peniaze na svadbu cakala a ako to,ze nam zoznam na svadbu niekto iny urobi.Ale ostali sme teraz ako dva prsty na vsetko:)
Odpovedať
@danielita25 tak to máš fajn, keď je svadba až o rok, dovtedy sa dá našetriť. S rodičmi ju rieš čo najmenej, bude menej trecích plôch. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
KOČENY, jednoducho. Nediskutovať, čo by ste ako chceli, prísť a oznámiť, že toto je vybavené, zabezpečené, objednané a bude to tak a tak. Moji rodičia mi platili len hostinu, ale aj tak mala mamka kopec pripomienok, prečo je obrad tak neskoro (17:00), prečo tam, prečo družičky v červenom, prečo farebná stužka okolo pása na svadobných šatách, prečo sestra ako svedok, prečo červený lak na nechtoch, načo minitortičky... Prišla som neskôr na to, že keď iba prídem a poviem "obrad bude o 17:00, vtedy a vtedy je nácvik", pohundrali, ale nemohli nič robiť. Lebo už ich chcem vidieť, jak pôjdu za farárom alebo dodávateľmi to rušiť. Určite by som si stála za svojím HLAVNE, AK si tú svadbu platíte vy... Ak ju platia rodičia, je to ťažšie, ale nie je nemožné. Risknite niečo vybaviť samé, a ak sa kvôli tomu nepostavia na zadné, máte vyhraté. Takže hlavne platí: NEDISKUTOVAŤ, OZNÁMIŤ !!! Good luck :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Kočky dala som na vás a počas roka som veľmi svadbu s rodičmi neriešila. Až v posledných dňoch. Mám pocit, že sa to ešte viac zhoršilo. Neverila som, že moja matka dokáže byť taká :-( Mám pocit akoby sa vydávala ona a nie ja. Nedokážem sa s ňou normálne baviť o svadbe. Svokra sa absolútne nestará do svadby, vraví, že nech si všetko spravíme ako chceme (je však pravda, že snúbenec si platí väčšinu vecí). Ale moja matka stále, že veď MY platíme svadbu. Pričom ja som už zaplatila kopec vecí a záloh. Som už z toho na nervy. Keď sa jej snažím vysvetliť, že je to moja svadba a a vydávam sa ja, tak stále argumentuje tým, že to platia oni. Myslí si, že tak môže o všetkom rozhodovať. Minule mi oznámili, že pozvali mojich budúcich svokrovcov k nám na návštevu. Dnes mi mama spokojne oznámila, že rezervovala priestor kde sa budú schádzať hostia. O ničom som nevedela, strašne ma to nahnevalo. Už len čakám, kedy príde a povie mi, že mi rezervovala šaty alebo čo. Rieši veci za mojim chrbtom. Je to strašné, keby som vedela, že bude taká, tak sa vydám až vtedy, keď by som na to mala peniaze. Cítim sa strašne, mám chuť si peniaze požičať. Svadbu rušiť nechcem :-( Väčšinou sa tu na MS sťažujú kočky na svoju svokru, ja naopak na svoju mamu. Baby čo by ste robili v mojej situácii? Nemám dokonca ani prácu, aby som si ešte do svadby, ktorá je o 6 mesiacov, našetrila na ostatné veci, aby som to mohla zaplatiť sama.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielita25 Ked nic nepomoze, ani vyhrazanie, ze svadbu zrusis, krik, hadky... zahraj to na city ;) Normalne sa pred nou rozplac. Chapes, zahraj na city. POvedz jej, ako si cennis jej pomoc, hlavne tu financnu, lebo by si to sama nezvladla ale ze by si chcela na tento den spominat len v tom najlepsiom a preto by si chcela spravit svadbu podla seba, kedze ide hlavne o teba a o muza....Skus to nejak takto zahrat ;)
Odpovedať
@catrina_so Ja plačem stále, keď sa rozprávame, alebo teda hádame o svadbe. Je to zbytočné. Oni na také nie sú.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
niekedy mam pocit, ze slovenske rodiny nie su rodiny, ale skupina, kde si kazdy dokazuje, ci ma väcsie ego
Odpovedať
@danielita25 U nas to iste, tiez je problem s mojimi rodicmi, konkretne s mamou. Zasnubeni sme od Vianoc, velmi sa tomu tesim. Som rada ze mi nepokazili zasnuby, ale odvtedy vsetko zle. S priatelom sme vyse 8 rokov, takze na svadbu najvyssi cas. Moj ocino v pohode, moja mama je komplikovana a stale sa jej nieco nepaci. Vcera mi volala, ze ci planujeme svadbu tento rok, tak som jej oznamila, ze urcite ano. Mala nejaky prihovor k nasim financiam (celkovo),uz ma velmi nahnevala, tak som jej povedala ze na tu svadbu nemusi prist, ked sa jej nepaci :-D Svadbu si platime sami, sme uplne samostatni, byvame vo vlastnom byte a nemame ziadne financne problemy, aj tak ma stale problem. Niekedy si hovorim, ze som velmi rada, ze od nas byvaju 160 km :-D Ako pisala jjkoala, budem to robit tak isto, ze iba oznamim, ziadna diskusia. V pripade nasich iba zanesieme pozvanie, kedy sa maju dostavit na svadbu, aj to najlepsie mesiac pred svadbou.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielita25 kazdy ma tie iste problemy skuste si to nejako rozdelit. my sme nasim povedali ze my si platime foto miestnost oblecenie hudbu vyzdobu obrucky a ostatne drobnosti a ze jedlo kolace torty alkohol vody ovocie nejake tycinky pripadne autobus pre hosti maju na starosti oni. pri stretnuti rodicov s rodicmi si to uz oni nejako vydiskutuju. Kedze som si prave precitala ze mama ti uz vybrala miestnost a ine veci musi to byt tazke skus sa s nou este nejak normalne porozpravat ze to chces podla seba skoda ze nepracujes bolo by to ovela jednodusie kedze by si si mohla zaplatit aj nieco sama ako sme to mali my ze sme si to rozdelili. nastavajuci sa ako k tomu stavia? prajem vela sil neboj bude dobre :-)
Odpovedať
@tinusik20 Ďakujem za podporu ;) Behom príprav som sa už aj s nejakými vecami zmierila, že nebude všetko tak ako som chcela kedysi na začiatku. Ale svet sa preto nezrúti. Väčšinu vecí už teraz iba mame oznámim, že čo treba objednať. A do vecí, ktoré silou mocou chce riešiť mama sa nestarám - hostia, koláče, alkohol, autobus ... Veľa vecí som si aj tak presadila, takže aj tak dobre :-) Už len to s ňou nejako do júna vydržať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nieco podobne prezivam momentalne ja, len s tym rozdielom, ze my si svadbu platime sami a ze ja mam problem so svokrou...mam akcnu svokru s dobrym vkusom, tak som sa celkom potesila, ze sa chce podielat na vyzdobe...az do momentu ked zacala vsetko kritizovat...sala je hrozna, moj vyber farby je hrozny, moj vyber kvetov je hrozny....dokonca som vraj sibnuta....momentalne som v stave zrusit celu svadbu, zobrat draheho a zobrat sa niekde v zahranici...ta svadba uz aj tak davno nie je moja...som totalne znechutena....a najhorsie na tom je, ze sa jej bojim otvorene povedat co si myslim, lebo viem, ze nastane peklo....
Odpovedať
@trixuska chce to klud :-) zariad si ako sa ti to bude pacit a kasli na nu.ako hore pisala jjkoala nediskutovat, oznamit. Skus zapojit kamosky ci nepridu so zaujimavymi napadmi resp agenturu kt. by to vyzdobila.v pohode si ries veci ake sa ti pacia,a svokra nemusi byt zainteresovana.od tej sa chce aby sa do tej saly iba dostavila.zbytocne sa netrap.staci prestat komunikovat s nou a zacat s niekym kto bude na tvojej vlne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trixuska tak takéto svokry nepochopím, však hlavne záleží natom akú chceš ty svadbu, výzdobu, je to tvoja svadba nie jej..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?