Nebolo/nie je vám ľúto, že ste mali malú svadbu?

Ahojte, vyzerá to tak, že budeme mať malú svadbu a ja som z toho strašne smutná... Vždy som chcela na svadbe celú rodinu, fotografa, kameramana, dídžeja, skrátka všetko, čo k tomu "patrí"... lenže finančne nám to nevyjde a mne je to hrozne ľúto... Aká bola vaša malá svadba? Neľutujete s odstupom času, že ste na svadbe nemali všetko a že ste tam mali len tú najbližšiu rodinu?
Odpovedať
@miaaa333 my sme chceli svadbu nabuduci rok, lenze teraz sme sa rozhodli, ze cakat nebudeme a v septembri sa vezmeme! Budeme mat 20-25 hosti! A mozno aj menej, mozno zavolame len svedkov a hotovo, my tam zbytocnych ludi nechceme! Cely rok sa s nikym z rodiny nestretavame tak teraz ich volat nechceme nikam, len najblizsich ( rodicov a surodencov,krsne deticky a mozno par ozajstnych kamaratov) hlavu hore, netreba smutit, treba sa tesit, ze svadba bude! A ci bude mala a ci velka ide tam o jedno a to iste...ide sa specatit laska! Drzim palce
Odpovedať
ja som si presne takú svadbu vysnívala. nikoho iného na nej, iba najbližšiu rodinu. žiadneho dj, kameramana, fotografa, starejšieho, živú hudbu, žiadne zbytočnosti v podobe výzdoby, zvykov atd. žiadna tancovačka do rána. len večera, drinky a o polnoci som išla spať. a nebolo to kvôli financiám, bolo to preto, že som si to želala. bolo to skvelé, skromné, jednoduché, nenáročné na čas. odporúčam
Odpovedať
ďakujem, baby, ste ma potešili... dúfam že nebudem celý život ľutovať... mne išlo práve o to, že sa stretávame s celou rodinou viac krát do roka a stále sa pýtajú kedy už bude svadba, tak ma to bude trošku mrzieť, že oni tam nebudú...
Odpovedať
@miaaa333 ak je to tak, naozaj to dobre premysli...ak pozves rodinu, ktoru mas rada a je ti blizka a naznacis jej, ze chcete penazne dary, tak sa ti naklady na hostinu urcite vratia.....co sa tyka DJ a foto, da sa zohnat velmi lacno, kameraman v dnesnej dobe nie je nutnostou, vyzdoba sa da svojpomocne vyriesit lacno, a oblecenie, kvety a obrucky budes mat rovnako pri velkej ci malej svadbe....na nejake darceky pre hosti, limuzinu na odvoz a podobne "potrebnosti" sa vykasli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miaaa333 @bajana Suhlasim s bajana, ze polovica vydavkov je vzdy rovnaka, tzn. saty, oblek, topanky, obrucky, kytica, vizazistka, kadernicka. Takze tam neusetris tak ci tak. Ked si vyzdobu urobis sama, menu vyberiete s rozvahou a vzdas sa vystrednosti, tak by si mohla mat aj vacsiu svadbu a nemusis lutovat.
Odpovedať
ahoj, my napr. budeme mat len dvoch svedkov a fotografa na veceri a nelutujeme, ze sme sa takto rozhodli, pretoze sme si povedali, ze chceme to mat len tak v tichosti, potom to povieme naraz vsetkym a nech je prekvapko, ziadne stresy, hadky, vymeny nazorov, bo niekto /svokra napr alebo mamka/ to si predstavuje tak a vy uplne inak,,, je to nas den, my sme si ho spravili a pripravili podla seba
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme mat malu svadbu, 10 ludi... potom vecer pride 12 kamaratov. zhodnotit ake to bude neviem lebo ma to len caka ale verim ze to bude super a zatial nelutujem ze sme si vybrali takuto moznost malej svadby :)
Odpovedať
urobili sme najlepsiu vec na svete - malu svadbu, 20 hosti ako najblizsia rodina, posedenie v restauracii, o 21.hod sme uz boli doma a uzili sme si dokonale svadobnu noc :-D. Za 6 tyzdnov sme vsetko v klude pripravili, ziadne nervy a stresy a vlastne usetrili sme aj kopec penazi, krasne fotky nam urobil svagor, zakusky napiekla rodina, nechty mi spravila sestra, vlasy a make-up v salone kam aj stale chodim na strihanie, saty som mala krasne spolocenske z pozicovne, svadobne auto bol nas golfik s homemade girlandou na kapote...skratka usetrili sme kde sa dalo....a nelutujeme vobec! :-) .......a to sme najprv chceli len obrad na urade s dvomi svedkami ale prislo nam to nefer voci rodine aby pri tom neboli...........veru, aj mala svadba moze byt krasna, nezalezi kolko hosti a ostatnych nalezitosti na nej mate :-D
Odpovedať
@miaaa333 ahojcek, mozno nejde ani o to, ci ini lutuju - ale ty asi budes - pretoze si chcela svadbu uplne inu...:( pokial sa dvaja dohodnu, ze tam nikoho ineho nechcu a ze presne to bude super, tak aj po rokoch to bude najlepsia volba, aku urobili. Ty hovoris, ze chces celu rodinu, vsetko dookola - a asi nad tym takto neuvazujes 5 minut, ved si z toho celeho smutna, ako hovoris. Nerozmyslali ste trosku pockat a nasetrit? Vsetko sa da zracionalizovat, urcite ide hlavne o to, ze budete svoji a aj mala svadba bude skvela a budete na nu radi spominat, bola by ale skoda nesplnit si sen :)
Odpovedať
Tak dalo by sa počkať a postupne odkladať peniaze, lenže nemôžme si dovoliť odložiť celú jednu výplatu a tým pádom by to trvalo niekoľko rokov, kým by sme si našetrili na veľkú svadbu... :-( snažím sa pomaly sa s tým zmieriť, veď najbližšiu rodinu, šaty, obrúčky a budúceho manžela tam budem mať aj tak... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mala som 16 ludi, obrad na urade a obed na zamku a aj to sa mi zdalo privela :-D je podla mna uplne zbytocne krmit 150ludi, ked aj tak neulahodim kazdemu a pocuvat tie blbe reci tiez by sa mi nechcelo :-S aj z malej svadby mozes mat krasne spomienky, urcite menej stresu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
My tiez chceme malu svadbu.obrad niekde na urade,obedik okolo 15ludi napapame sa a sup niekam do hotela na svadobnu noc.a zbytok nasich kamaratov pozveme didatocne na grilparty na chatu;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My tiež plánujeme menšiu svadbu. Obrad bude vonku v záhrade rešitky, kde budeme mať následne večeru. Neplánujeme ani tancovať ani žiadne zvyky nič. Len obrad, večeru, pokec pri káve a pôjdeme si užiť svadobnú noc :) Nikdy som nechcela veľkú svadbu, a utvrdila som sa na svadbe mojej kamošky, ktorej rodičia pozvali kopu ľudí, ktorých ona ani nepoznala. Celé mi to potom prišlo veľmi silené, akoby bola celá svadba len o tom, ako zarobiť čo najviac peňazí. Mali z toho veľa stresov, a nakoniec boli aj radi, že majú po svadbe. A tak by to podľa mňa tak byť nemalo...
Odpovedať
my sme mali pozvanych 34 hosti a bola to parada...Mali sme cisto len rodinu a par kamaratov. Vyhody: 1. poznas vsetkych, co pozyvas = vies, co mozes od nich cakat 2. nemusis mat starejsieho, aby "usporiadal" ludi - kedze je to rodina a menej ludi, dokazu sa sami o seba postarat 3. ked im das ulohy (zdobenie, odnasanie kvetov, usadenie hosti...) vies, ze to iste urobia :) 4. kedze sa takmer vsetci poznaju, zabavia sa aj bez nevesty a zenicha :D nevyhody: 1. nepozves vsetkych, ktorych chces (napr. mne sa do zoznamu zmestili len 2 kamarati, co mi bolo trosku luto)
Odpovedať
@miaaa333 zbytocne sa pytas na nazor ostatnych, hlavne tych, pre ktorych bola mala svadba vysnivana. Ty si z malej svadby uz teraz smutna, uz teraz ta to mrzi. Jasne, ze to budes lutovat, kedze si si vysnivala klasicku vacsiu svadbu. .... neviem... na tvojom mieste by som velmi spekulovala a hladala moznosti ako pozvat viac ludi, ale v ramci rozpoctu {hladaj co najlacnejsiu salu vo vasom okoli, vyzdoba staci domacky vyrobena - tu na stranke najdes plno inspiracii, nech vas pofoti nejaky sikovny kamarat s dobrym fotakom atd atd} Vsetko sa da ked sa chce :) A myslim, ze ty chces. drzim palce!
Odpovedať
My sme mali 0 hosti, 0 svedkov = cely den sme boli spolu, velmi radi na to spominame, dostali sme milion gratulacii a uznani od uplne cudzich ludi, ktori nas stretli pred a po sobasi a vsetky peniaze investovane do nas - ziadne najlacnejsie obrucky a svadobny odev.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa paci ako to spravila moja kamaratka. Mala malinku svadbu lebo financie to tiez nedovolili. Tak sa zobrali a boli tam len rodicia, surodenci a svedkovia. Mali take posedenie pri obede, slavnostnejsi obed. Trosku aj ju to mrzelo, lebo vzdy chcela mat velku svadbu, honosne saty a celu rodinu tam mat...to si splnili o dva roky, ked si na vyrocie, spravili "svadbu". prisahali si opat vernost. A cuduj sa svetu aj knaz s tym suhlasil a vysiel im v ustrety a nebolo to divne. Bolo to krasne a nikto to neofrflal. Dovtedy si aj peniazky nasetrili a splnili si tak sen...bohuzial u nas je tak zauzivany zvyk ze pozvat celu siroko-daleku rodinu "lebo sa musi"...niekedy mam pocit ze je to len divadlo, a potom po svadbe pridu ucty a hlava je v smutku :-S
Odpovedať
@miaaa333 joj, tak je to asi o tom, že keď má človek na výber a sám sa rozhodne mať malú svadbu, je to iné, ako keď ho k tomu donútia finančné možnosti. Pokiaľ si vždy túžila po veľkej svadbe, tak ešte radšej počkaj, niečo našetrite a tak ako ti tu radia dievčatá, rozumne zorganizujte za prijateľné peniaze bez zbytočných výdavkov. Ja by som sa svojho sna nevzdala (pokiaľ teda iný dovod na svadbu nemáte), kvoli nejakým trápnym otázkam. Na takéto som mala vždy odpoveď - svadba bude v sobotu, keď nebudeme betónovať. Hotovo. Vybavené. Úsmev od ucha po ucho :-D Je to tvoj, resp. váš život a svadba bude tiež len a len vaša ;-) Ja by som do toho nešla. Ale ak vieš, že nenašetríte ani za rok, tak to je iné... PS: na fotografovi ale v žiadnom prípade nešetrite (je kopa iných "blbostí", bez ktorých sa svadba obíde), ale na fotkách je strašne vidieť, kto stláča spúšť...či "strašne talentovaný kamarát" alebo (rádoby) profesionál za "super cenu", alebo niekto, kto tomu naozaj rozumie. Bohužiaľ, aj tu je pár albumov na zaplakanie, aj keď nahlas to nikto nepovie, pretože pre každého je tá jeho svadba NAJ, NAJ...
Odpovedať
Profilova fotka
@miaaa333 ahoj Mia,my sme malu svadbu,asi 20 ludi, a mame na to velmi dobre spomienky. islo najme o to, ze tam boli len ti ludia ktorych sme tam naozaj chceli, ziadny pribuzdni ktorych musis pozvat, lebo sa to patri. tym padom to bolo cele uvolnene,prijemne. saty som mala ake som si vysnivala,a vsetko bolo ako sa nam pacilo. fotografa urcite majte, fotky vam zostanu na cely zivot. hudbu si mozete dat aj na Cd, spravite si vlastny mix :) drzim palce, hlavne budet stastni :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial si vzdy tuzila po velkej svadbe s celou rodinou tak pockaj a nasetrite si, alebo porozmyslaj nad tym, kto z rodiny vam vie s cim pomoct, kde sa moze usetrit. Ja ti poviem moju skusenost. Vzdy som chcela aby som na svadbe mala celu rodinu, tety, ujov, bratrancov, sesternice..nikto ma k tomu nenutil, prave naopak, rodicia ma odhovarali, nech si spravime malu svadbu. Po svadbe mi vsak povedali, ze moje rozhodnutie bolo spravne. Manzel nema s rodinou az take dobre vztahy, tak si pozval viac kamaratov, z mojej strany boli vsetci z rodiny a len 4 najlepsie kamaratky, celkovo nas bolo 50. Vacsinu veci sme si robili svojpomocne, vyzdobu, kolace (piekli vsetci z rodiny, my sme objednali len 4 druhy kolacov od znamej), kvety robili rodinni znami, starejsieho sme nemali. Celkovo stala svadba 5000eur vratane vsetkeho (2000e boli len fotograf, kameraman, saty a obrucky, tam sa da este usetrit) a velmi vela sa nam vratilo (dostali sme len financne dary). Podstatne vsak pre mna bolo, aku atmosferu sme si tam vytvorili a ako tato svadba opat spojila celu nasu rodinu. Nasa svadba bola u nas v rodine prva po 18-tich rokoch a som naozaj stastna ze som tam mojich blizkych mala. Pokial mas s rodinou dobre vztahy a chces ich tam mat (nie musis ich tam mat), tak porozmyslaj, ako by sa to dalo zrealizovat tak, aby ste to financne zvladli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež snívala o veľkej svadbe, veď kto by nie, no postupom času som zistila, že peniaze potrebujeme a investujeme radšej na byt a jeho prerábku. Svadbu sme mali teraz v októbri, bolo nás 21 a teda zábava až do štvrtej, takže absolutne neľutujem a rozhodla by som sa tak znova. Myslím si, že veľké svadby sa už nenosia, ale to je len môj názor a taktiež si myslím, že sú to zbytočne vyhodené peniaze v dnešnej dobe.
Odpovedať
sestra mala len 13 ľudí, mala tam len najbližších, chcela len oni a svedkovia, potom moju sestru som prehovorila nech to nerobí, aspoň nech pozve mamu a jeho rodičou, ja som bola svedok ja som tiež nemala veľkú svadbu mala som len 36 ľudí mala som tam všetko čo som chcela a nelutujem tie peniaze
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?