Malý intímny obrad , viac hostí na večeru, ako to slusne oznámiť ?

Ahojte s priatelom chceme mat v hoteli maly obrad s najbližšími (do 10 ludi). Po obrade veceru s väčším počtom hostí. Teda ako pozvat týchto hostí? Poslat oznámenie, ze sa budeme brat, ale pozývame ich len na oslavu? Dna toho a toho uzavrieme manželstvo a pozývame vas na oslabenie s nami? Vobec neviem ako to vyriešiť kedze ja ich rada privítam a pohostim na hostine ale na obrade chcem mat kľud. Taktiež po obrade nebude nic len večera ziadne cepcenie ani svadobné ceremónie. Napada mi este moznost mat obrad ale hostí pozvat az na o hodinu neskor. Teda prídu a my uz budeme zosobášeni a len zagratuluju. Prosim poraďte ak s tym mate skusenost.Zároveň som pocula o posvadobnych oznámeniach na oznámenie uzavretia manželstva, ale celkom mi uniká zmysel toho. Preco sa to robi?
Odpovedať
@anielkaa Asi by som napisala pozvanie na svadobnu hostinu a dala by som cas a miesto tej hostiny, ale neuviedla by som cas a miesto samotneho obradu. Pripadne do toho zakomponovat, ze pozvanie je na oslavu po sukromnom (intimnom) obrade. Vacsinou som sa stretla s opacnym pristupom, ze ludia na obrade - to je ta podstata celej svadby, vymenit si sluby a uzavriet manzelstvo :) a potom oslava len v sukromi s najblizsimi. A preco sa robia posvadobne oznamenia - lebo ak si ludia urobia maly obrad a oslavu, tak chcu to dat neskor vediet aj ostatnym, ze sa vzali, ze su uz manzelia.
Odpovedať
@anielkaa urobila by som iba pozvanky k svadobnemu stolu s dnom, casom a nazvom hotela...nevravela by som o kolkej sa berieme a napisala by som tam jasne ze je to len vecera, najlepsie ked upresnis cas od-do... je to sice netradicne, ale nieco ako opacny pripad kedy chces niektorych ludi len na obrade ale na hostine nie, tak tiez im nedas vediet kde je hostina a o kolkej...posvadobne oznamenia su zas na to ked sa beriete len o dvoch svedkoch ale chces dat o tom dodatocne vediet ostatnym
Odpovedať
@anielkaa sprav iba pozvanku s datumom a miestom obradu a napis dole ze svadobny obrad sa kona v sukromnom duchu ale ze oslavit chcete so vsetkymi. je to take netradicne. :-) preco si sa tak rozhodla ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to asi spravila tak, že normálne pošleš oznámenie ale nebude tam miesto akože obradu ale hostiny a dáš si tam ten čas kedy chceš aby prišli až na hostinu a máš to vyriešené :) možno sa budú niektorí diviť prečo ste "nemali" obrad ale podľa mňa to väčšine z tých ľudí aj tak vysvetlíš keď budete rozdávať pozvánky :)
Odpovedať
@sajmala je to dobry nápad dakujem:) rozhodli sme sa tak preto, lebo nam pride kludnejsie nemať tam kadekoho a teda nebudeme mat ani stres a užijeme si jeden druheho:) ja sama nemam ani priatelov ktorych by som pozyvala na svadbu a so širšou rodinou si Niesme blízki a partner s rodinou tiez. Len on ma zas vela známych , ktorych chce pozvat na oslavu. Keby sme mohli tak by sme tam šlo len so svedkami ale tak to rodičom nemôžeme urobit:) a zas ostatná rodina, známy nas tiez pozývali na svadby a nezdá sa mi spravne ich aspon nepohostit. A hlavna vec je ze cakame bábätko nevládzem a svadba je len tak narýchlo:) skor kvoli papieru a môjmu menu a tak:)
Odpovedať
Profilova fotka
@anielkaa taktiez by som spravila pozvanky a prilozila by som im tam nejaku mensiu karticku, kde by bolo napisane, ze obrad chcete mat v sukromi a az potom oslavu s nimi. myslim, ze to vsetci pochopia
Odpovedať
@anielkaa Nebolo by rozumnejšie keby ste si spravili svadbu a potom v kľude na druhý deň iba oslavu ? Nebudete to mať v jeden deň tak sa nebudeš musieť ani naháňať. Ešte teraz keď si tehotná. Mám známych, ktorý to tak spravili, že sa zobrali na tajňáša a potom sme to s nimi iba oslávili. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako budeš asi rozdávať popri oznámeniach maé kartičky s pozvaním k svadobnému stolu, tak podaktorí namiesto nich dostanú kartičku s tým, že sú pozvaní na zábavu, ktorá sa bude konať o toľkej a o toľkej. bežne sa to tak robí a podľa mňa nemusíš mať ani žiadne výčitky svedomia kvôli tomu
Odpovedať
Profilova fotka
Staci nedat miesto a cas sobasa na oznamenie, tie mozete rozdavat komukolvek - len s datumom a Vasimi nemami, pripadne adresami ak chcete aby Vam poslali blahozelania. Na karticku, ktorou sa bezne pozyva k svadobnemu stolu, napistete naopak aj cas a miesto. Vybavene :)
Odpovedať
@sonnenshein presne tak nejak by som to spravila aj aj a kamosky, ktorym som bola na svadbach, to tiez tak robili. jednoducho treba niektore tie katicky trocha upravit a bude to oki :)
Odpovedať
@anielkaa slusne im dat oznamenie a ked im ho budes davat, tak im to vysvetlis, ze preco ste sa tak rozhodli a bla, bla bla :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein asi by som to ani nepisala na karticky, poslala by som iba oznamenia a to ze ich pozyvam na pohostenie by som vyriesila telefonicky, keby mali pripadne otazky preco sme sa tak rozhodli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?