Kamaráti na svadbe

Profilova fotka
ahojte :) mam taku otazocku. mama mi hovori ze svadba je o rodine a nie o priateloch. ma pravdu ale mam aj kamaratov. nemam moc ale par mam ktorych by som tam chcela od zaciatku. 3 my pridu zo zahranicia a bolo by mi to blbe keby ich pozvem pri kostol a potom az vecer. aky mate na to nazor vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@mautinka007 normálne ich pozvi, je to úplne normálne a hlavne je to tvoja svadba o tom koho tam chcete vy dvaja :)
Odpovedať
Urcite je to najma na tebe. Pekne si ich pozvi hoci na celu svadbu aj najma ak kvoli tvojej svadbe docestuju zo zahranicia. Svadba nie je o rodine, ale o tom aby tam mal clovek ludi, s ktorymi sa chce podelit o ten svoj velky dnik.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s @lukas2012
Odpovedať
urcite si ich pozvi....rodinu si clovek nevybera a tak tam zopar ludi pozyvame len preto ze "musime"....ale priatelov si clovek vybera...ja osobne si svadbu bez priatelov neviem predstavit, ved by to bola uplna nuda!!!! zabudni na to co ti vravi mama, aj moj buduci svokor vravel snubencovi ze naco ti su kamarati na svadbe, to len rodina....bla, bla...to radsej ziadna svadba!
Odpovedať
@mautinka007 ak ti svadbu plati mama, tak samozrejme "drz hubu a krok" ;-) ... ak nie (ako v nasom pripade, ked sme si svadbu platili sami), tak si pozvi, koho chces....rozhodne ale zabavu na svadbe robia hlavne mladi... u nas to bolo presne 11 clenov rodiny a vyse 30 kamaratov s detmi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak mi tiez mame pomaly viac znamych a priatelov ako rodinu :)
Odpovedať
My sme mali tiez vela kamaratov...:) kamarati su mi blizsi nez nejaka rodina, ktoru vidim raz za rok ci dva...takze sme mali najblizsiu rodinu, s ktorou sme stale v kontakte + kamaratov a bolo to super :) a aj ostatni to pochvalili, ze sme mali vela mladych, pretoze sa tancovalo vdaka nim od zaciatku a bola lepsia zabava :) starsi vybehli na parket, az ked im stuplo do hlavy :DD
Odpovedať
Profilova fotka
@mautinka007 svadba je hlavne o rodine,ale aj o kamarátoch,ktorí sú ti ozaj blízky,ja budem mať dve kamarátky od začiatku a ostatné prídu večer a je to tvoja svadba,takže koho tam chceš mať,tak ich tam maj :)
Odpovedať
@mautinka007 my sme tiez mali ten problem, mamka stale hundre, ze naco kamosov, ale troch mam velmi dobrych kamaratov, ktorych si volam a 4 dalsie kamosky mi uplne pomahaju so svadbou, tak ci tak chceli ist pozriet aspon sobas, budu mi robit vyzdobu, tak sme sa so snubencom dohodli, ze aj ich zavolame, ale aj vedia, ze budu hlavne ako vypomoc, aby ked sa nieco stane, nemusela som behat ja alebo svadobne mamy, nech si rodina uzije svadbu v klude. snubenec si vola dvoch dobrych kamosov a jednu nasu spolocnu kamosku. a mamka sa s tym musela zmierit, povedali sme, ze menu im zaplatime my, takze argument ze nechcu platit hosti navyse pada. a sice mamka stale nechape, ale tak uz je rozhodnute. chcela som ich volat povodne az vecer a viac kamosiek, ale kedze mame svadbu od ruky, nebolo by to vobec prakticke. a ostatne kamosky chapu, ze samozrejme nemozeme pozvat tolko ludi a nie je problem
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2012 presne tak-svadba je o ludoch,s ktorymi chces uprimne oslavit svoj velky DEN ;-) My budeme mat tiez prevahu kamaratov,potom iba moju najblizsiu rodinu a priatel,kedze uz nema rodicov tak len sestra s muzom a jeho rodicia.S ostatnou rodinou sa nestretava,takze sme zavolali kamaratov,ktori su mu blizki ;-) a urcite to bude stat za to :-) :-)
Odpovedať
@mautinka007 taku blbost, akoze svadba je o rodine a nie o priateloch som este nepocula. Nechapem. Mas si tam zavolat celu familiu, len preto, ze sa to patri, aj ked si s polovicou z nich nemas co povedat a vidis ich len na pohreboch a svadbach? A kamaratov, ktori s tebou denno-denne vsetko prezivaju nemas pozvat? Brrrr.... nad tym by som neuvazovala ani sekundu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 25 ludi z mojej strany, 25 z manzelovej a 25 spolocnych kamaratov :) Srandovne nam tie pocty vysli a zabava bola super, neviem si predstavit, ze by som kamosov nevolala...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja budem mať na svadbe so všetkým 20 ľudí, z toho 12 budú kamaráti. Nevidím dôvod, prečo by som ich nemala volať :)
Odpovedať
@mautinka007 podla mna svadba je o ludoch ktorych tam chceme mat. My s nasou rodinou z maminej strany nie sme v blizkom kontakte, stretavame sa iba na svadbach a pohreboch, obcas vianoce..proste rodinu si nevyberame ale kamaratov ano.. Ja by som si napriklad nevedela predstavit svadbu bez nich, spolu s manzelovymi kamaratmi sme mali 37 kamaratov ak sa nemylim a to sme pozyvali fakt tych najblizsich..ale bez nich by to nebolo ono.. Zase na strane druhej platili sme si to sami a rodicia dostali moznost pozvat si niekoho koho sme pozyvat nechceli v ramci nejakeho kompromisu..
Odpovedať
Okren najblizsej rodiny pozyvam iba kamaratky. Ak by sme svadbu mali robit kvoli rodine tak sa vezmeme radsej tajne. Svokra ma sedem surodencov. Nasi maju tiez pat. A vsetci maju deti (sesternice, bratranci). To by bolo cez 150 ludi. Polovicu by som ani nepoznala. Mame je len luto, ze sa jej dary nevratia, ale chce urobit doma na dvore grill, ze pozve par ludi z rodiny. Tak som jej slubila ucast :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mautinka007 U mna je svadba o ludoch, ktorych mam rada, ktorych casto vidim a stoja pri mne. A tam moje tety a strykovia teda nepatria, lebo tych nevidim takmer nikdy. (az na par vynimiek) Rodinu pozyvam teda hlavne, lebo sa to patri a sama som Bola pozvana na mnohe svadby... A na nasej svadbe budeme mat vyse 30 priatelov. Vsetko ludia, ktorych vidime pravidelne, keby boli financie, bolo by ich este viac... :-D
Odpovedať
my budeme mat na svadbe 30 ludi z rodiny a 50 kamaratov a mame z toho trosku obavy ako to dopadne :D
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som si svadbu bez dobrych priatelov nevedela prestavit. My sme mali okolo 70 ludi a z toho 1/3 boli kamarati. Keby tam neboli, tak sa na nasej svadbe ani poriadne nezabavime. Prave s nimi bola ta naj zabava a sranda. Nedaj si do toho kecat, svadba nieje len o rodine, ale o vam blizkych ludoch. A tam urcite dobri kamarati patria. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my si svadbu platime sami a presne pre tento dovod-aby sme ju mali presne taku, aku ju chceme mat.pozyvame len blizku rodinu, taku, s ktorou sme stale v kontakte aj z mojej aj z priatelovej strany a kamaratov, pretoze toto su ludia, s ktrymi sme stale a niektori z nich (skoro vacsina) nas poznaju lepsie ako rodina, s kt sme mozno 1x do roka.ja osobne si myslim, ze na svadbe by mali byt ludia, kt mame MY DVAJA radi a nie niekto z rodiny len preto, lebo sa to patri.na nasej svadbe bude polovica hosti rodina a polovica kamarati, bez ktorych si svadbu neviem predstavit :)
Odpovedať
hovoríš mi z duše aj môjmu nastávajúcemu lambrett :)
Odpovedať
my sme mali tiez pozvanych kamaratov takych blizkych od zaciatku a od 22.00 mam prislo 50 kamaratov a bolo to super aspon sa rozbehla poriadne zabava a spravili nam krasne zacepcenie o polnoci ;-)
Odpovedať
my sme pozvaní na svadbu, kde budú mať slávnostný obed iba s rodinou (cca 40 ľudí) a my kamaráti a spol máme prísť cca o 8... užijú si aj rodinu a neskôr o zábavu sa postaráme my :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že tu už všetko odznelo, no musím povedať že súhlasím.... o čom by to bolo, ak by si si pozvala iba rodinu len preto, že sa to patrí a ty by si sa necítila nakoniec dobre, dokonca by si mala výčitky svedomia, že si kamarátov nepozvala (mám kamarátku, ktorá kvôli rodinným záležitostiam nás nepozvala a dodnes mi to spomína, ako jej to je ľúto). My budeme mať na svadbe tiež 20 kamarátov, no vyše 40 členov z rodín, pričom minimálne polovica by nám tam vôbec nechýbala...no ale zase, nie je iné východisko, ak nechceme dlhé roky potom počúvať výčitky a urazené rečičky. Keď už je taký zvyk :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
:-) zaujmava otazka - ja mam asi 10 clenov rodiny a 25kamaratov a vsetci idu na cely obrad.mat iba rodinu je neskutocna nuda budme urpimne. Skor kamarati rozprudia zabavu a to aj preto, ze ste casto rovnaka vekova kategoria.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?