Hostia na svadbe v bielom - ako to riešiť?

Profilova fotka
Je podľa Vás normálne, že na každej svadbe sa nájde aspoň jedna "šikovnica", ktorá príde v bielych šatách? Ako slušne naznačiť ľuďom, hosťom, nech to nerobia a vyhnúť sa tak nervom a nepríjemnostiam už priamo na svadbe?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som mala na svadbe maslove saty, pretoze som schudla a nic ine mi doma dobre nebolo. A samozrejme, ze som to zistila rano pred svadbou. A bol z toho pruser. (Moj nazor, cierna je ovela horsia) Nerozumiem, preco su nevesty tak haklive na svetle oblecenie. Mne je uplne suma fuk, kto ma co oblecene. Predsa kazdy vie, kto je nevesta. A ked sa po polnoci nevesta prezlecie a bude mat taku istu farbu siat ako polka saly? Uz mam niekedy pocit, ze nevesty by boli najradsej, keby tam kazda dalsia zena prisla v teplakoch, aby ju naaaahodou nezatienila.
Odpovedať
Nie nie je v poriadku ked niekto pride na svadbu v bielej .... ked budes davat pozvanky hostom tak im normalne povedz nech si oblecu hocico ine len nie bielu ... ja som to tak spravila a vsetko bolo ok :-) @lienulikk @zaba22 ja som mala aj popolnocky biele takze bolo celu noc jasne kto je nevesta .... nevesty nemaju pocit ze ich chce niekto zatienit ale ja by som nikdy na cudziu svadbu nesla v bielej ... v ten vecer biela pati neveste .... i ked vela zavisi aj od typu a strihu siat .... dlhe biele a biely nohavicovy kostym nie je to iste
Odpovedať
@lienulikk @zaba22 @patka0001 ja už som svoj názor niekde písala... Ja som mala na svadbe priateľovej sesternice tiež krémové šaty. Samozrejme som sa predtým opýtala že či to neveste nebude vadiť. Ak by povedala že áno, tak by som si obliekla niečo iné. kedže jej to nevadilo tak som z toho vôbec nemala blbý pocit. Mne tiež nebude vadiť keď niekto príde v bielom, alebo v krémovom. Je to len oblečenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor je taky, ze ak su tie saty nejake koktejlky alebo nieco jednoduchsie, tak mi to vobec nevadi. Ak by to bola dlha plesova roba so sirsou suknou, tak vtedy sa to nehodi, pretoze take saty su podobne tym svadobnym. Ale nechapem, preco niektore nevesty tak vyvadzaju aj koli nejakym kratkym bielym satam. ;-)
Odpovedať
@lienulikk biela farba patri neveste
Odpovedať
mne je to sumafuk, ja ako nevesta mat biele nebudem, a tiez nechapem preco je okolo toho take halo....keby mi to ale vyslovene vadilo, tak napisem na pozvanku aky si zelam Dress code a bolo by....
Odpovedať
Profilova fotka
na mojej svadbe mali skoro všetky kamošky bledé kvetinové šaty, len jedna kamarátka mala fialové, švagrina levanduľové, moja maminka červené a svokra čierno biele s červenými pásmi. To znamená že na mojej svadbe nikto čisto biele šaty nemal ale ja som to ani neriešila myslím, že toto je každému jasné aj bez toho. Jedine manželova svedkyňa sa ma pýtala či mi nevadí že podklad šiat je biely a vzory sú farebné a mne to vôbec nevadilo som povedala pokiaľ nie sú biele je to naprosto v poriadku :-)
Odpovedať
ak by tie biele alebo maslove saty boli len koktailky, tak je to uplne jedno - ved kazdy vie, komu ide na svadbu... ja som mala smotanove saty, a ak by si niektora z pozvanych dam dala biele alebo maslove koktailky, tak by mi to vobec neprekazalo - rozhodne vyzera na mladej peknej babe lepsie svetla farba, tmave farby su take pohrebne. navyse bolo leto a vonku neskutocne horuco - vtedy sa clovek rozhodne citi lepsie vo svetlych farbach, ktore tak nepritahuju slniecko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola na svadbe kde mali baby krátke biele krajkové šaty a poviem Vám mne sa to nepáčilo pretože takéto sú retro svadobné... Nuž ale proti gustu 8-) Záleží na neveste, každý má iný prístup
Odpovedať
@lienulikk ahoj :-) no ja to vôbec neriešim, som rada, že prídu.. Z pozvaných hostí vedia, kto je nevesta :-) A myslím si, že ak by to ozaj mala byť veľké róba, sama sa bude cítiť blbo...a babky ju isto okomentujú :-D Aj tak to bude môj deň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez nemam rada ak ma niekto biele saty ( a neodkomunikuje to s nevestou). ja som tiez vsetkych upozornila, a jasneee ze moja sesternica ked nie v bielom tak prisvitne kremove saty si dala... a ja nemam rada ani ked ma niekto taku farbu ako nevesta popolnocky. ja idem na 2 svadby ale farbu vzdy odkomunikujem s nevestou. Poznam to, je to ich den tak nech je vsetko ako si predstavuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetzu keby popri tych vsetkych povinnostiach a vybavovackach sa ma este aj kazda baba opytala osobne, ake ma mat saty, asi by som zacala vrazdit :-D Mimochodom, ja som mala 2 moznosti, bud tam pojdem v rifliach alebo v smotanovych satach a kedze som to zistila az rano v den svadby, urcite by sa mi nevesta podakovala, kebyze ju otravujem sa takouto vecou :D @patka0001 ked nevesty nemaju pocit, ze ich chce niektora ina zatienit, tak potom aky iny dovod ma to, ze sa na svadbu nema chotit v svetlych satach? Potom by sa ani na stuzkove nemalo chodit v bielom, lebo baby by vyzerali ako nevesty. Potom zakazme celkom biele saty, lebo to niekoho moze na verejnosti pohorsit. Sorry, baby, ale skutocne to prehanate. Toto su vymysly, ktorymi nevesty skodia sami sebe a zybtocne tym hecujete baby, ktore nazor nemaju a precitaju si tuto diskusiu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zaba22 mám úplne rovnaký názor ako ty :) Keď chce mať aj belšie ako ja nech si ich dá len nech nevyzerajú ako svadobné (dlhé široké prečačkané). Ja som mala už na 2 svadbách krátke biele minišaty a nikto s tým problém nemal. Každý vie komu na svadbu ide a kto je stredobod pozornosti ! ;-)
Odpovedať
ak niekomu spraví nervy už len to, že niekto príde v bielom, tak ho úprimne ľutujem lebo na svadbe je toľko vecí čo sa dá pokaziť, že stresovať sa pre farbu šiat je úplne zbytočné :-) nikdy by ma ani len nenapadlo riešiť, čo bude mať kto oblečené, ja by som si práve želala, aby sa každá prítomná žena cítila aj na mojej svadbe ako princezná, ak jej k tom pomôžu biele šaty, nedbám, nech si ich dá :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
no ja som si uz vyrobila faux pas parkrat na svadbach, kde som zatienila nevesty a nie bielymi satami, ale robami, o ktorych sa este dlho rozpravalo. na jednej z nich na mna deti po vychode zo saly zacali hadzat ryzu. cize je v podstate jedno, ake saty ma nevesta, ked niekto spravi taku hlupost ako ja, ale ospravedlnujem to tym, ze som necakala, ze ostatni pridu tak nesvadobne obleceni. niektore nevesty moje faux pas neriesili, u niektorych som pocitila nevrazivost. mne ale nebude vadit, dokonca si prajem, aby prisli hostia co najkrajsie obleceni a svojich 6 druziciek obleciem do takych siat, ze mi bude luto, ze ja mam tie biele. apropo, biele saty len nevesta, uz som videla svadbu, kde boli biele niekolke damy a doslova v robach, ospravedlnili to, ze je to maslova, ked periferne hladas nevestu, mas opticky chaos...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Toto je a asi aj bude večná téma. No a podľa môjho názoru, je to deň nevesty a ženícha a všetko by malo byť podľa ich predstáv. Takže žiadne ospravedlňovanie si pred sebou, že: krémové, bledé, maslové a neviem čo... V deň svadby konkrétnej nevesty je úplne jedno, či to vám konkrétne nevadí (že vy by ste s tým na vlastnej svadbe nemali problém) ide o tú nevestu. Myslím si, že je tak neskutočne veľa farieb, kombinácií farieb a vzorov, že vôbec žiadna nie je odkázaná na šaty, kde je čo i len náznak bielej, či bledej. V dnešnej dobe sa naozaj vybrať dá. Takže neviem prečo ísť do bielych, či krémových farieb... a tým pádom ani nemusíte zaťažovať nevestu otázkami, či by jej to nevadilo.
Odpovedať
@macka00 prosim ta a to je kde napisane? v nejakom manuali? ci?
Odpovedať
@puklica13 pre normalne rozmyslajuceho nieje treba manual na taketo nieco . :-)
Odpovedať
@macka00 :-) :-) :-)
Odpovedať
Tiez si myslim, ze kazda aspon trochu inteligentna zena vie, ze v bielom je na svadbe nevesta. A zakomplexovanou by som nazyvala dotycnu, ktora taketo nieco neveste urobi..
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, ale načo ísť v bielom na svadbu, čo sa nedá obliecť si ju inam? Napr. na ples, na oslavu atď.? A just keď sa vie, že dotyčnej neveste by to vadilo na čo zbytočne provokovať? Nechápem také ženy, za každú cenu len aby sa o nich hovorilo
Odpovedať
@puklica13 to si zabila s tymi smajlikmi ty asi ten manual potrebujes
Odpovedať
@macka00 nie mja mila, len nerozumiem teoriam ""nemam problem tak si ho vyrobim"...moja mama na svadbe mala puzdrove saty farby ivory a svokra kostymcek maslovej farby O niektorych sesterkach ani nehovorim...a mna ani nenapadlo sa za to oduvat ci urazat ci nieco take....mam pocit ze poniektorim nevestam viac zalezi na vsetkom ostatnom len nie na ludoch ktorych pozvu...za chvilku sa zacne diktovat aj ako a kedy sa usmievat ci povinne sa bavit....svadba je predsa radostna udalost nie smutocna....a v pripade ze to naozaj nevesta nechce tak do pozvanky napisat predpisany dres code a zaplatit ochranku aby do kostola nevpustila ziadnu zenu v niecom svetlom.... trochu relax nevesticky, toto je fakt malichernost
Odpovedať
@vlcik1 a kto o nich bude hovorit? v spravach na jednotke? Okrem toho minimalne tato debatta ukazzala ze su nevesty ktorym je to suma fuk ...tak pitom ktory "" manual" je ten pravdivy?
Odpovedať
Profilova fotka
@puklica13 Nie moja, prinajmenšom babky a polovica hostí, lebo to tak proste je, hlavne na klasických svadbách, kde sa zíde x generácii, o neveste nehovoriac. Proste keď viem, že jej to vadí, tak v bielom neprídem, či??
Odpovedať
@vlcik1 tak ved nech si hovoria ked ich to bavi zato slnko svietit neprestane... :-D Len som chcela povedat ze x neviest taketo veci absolutne netankuju a svadbu si pokazit jednoducho nenechaju lebo neriesia spravanie inych ...zas sa ale preto nepobijeme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@puklica13 Tak jasné ale keď sa vie, že neveste by to vadilo prečo to robiť? Pozvanie na svadbu sa nedáva hocikomu, takže by si to mali vážiť a nie robiť zbytočne peklo a vyvolávať hádky.
Odpovedať
ta v bielom, to je nevesta! nie teta, sesternica, krstna ani kamoska...v bielom ma byt podla mna len nevesta...a vyhovorku typu "mam len biele saty" neberiem...no na co ich kupovala? ..ja spolocenske saty zo zasady nekupujem biele, keby trebalo ist na svadbu...a ani na plese nepotrebujem vyzerat ako nevesta :-D mozno to treba slusne naznacit pri pozyvani...povedat nejaky vymysleny pribeh o jednej, ktorej prisli na svadbu v bielom a tak...a samozrejme nenapadne dodat "domacnost mame zariadenu, haraburdy nepotrebujeme" :-D ;-)
Odpovedať
Ahojte, tak tuto dilemu riesim aj ja.Nie som sice nevesta, ale mam na svadbu vybrane biele retro saty,tesne pod kolena,bez rukavov,hore obtiahnute a potom siroka sukna-taka ta nazbierana v pase.Nevesta bude mat veeeelku princeznovsku robu,tusim kremovu so zlatymi aplikaciami,od bielej hoodne daleko. Aj tak je to podla Vas nevhodne ? nie je sanca ze si nas pomylia ;-) ..Ja ked som sa vydavala, toto som vôbec neriesila ..
Odpovedať
@puklica13 hovorilo sa o bielych satach a nie o maslovych a ivory
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?