Hádky okolo svadby kvôli peniazom a rodičom. Bolo také niečo aj u vás?

Nazdar asi kocky mozno aj nejaky ten chlap. :-D Zaujima ma ci ste tu nejake mali problemi a hadky ohladom svadby ,alebo ze ci nemohlo byt nieco podla vasich predstav koli peniazkom a podobne. Alebo napr. rodicia ze nieco nedovolili. Vyzerate tu vsetky spokojne, bohate a krasne foto z velkolepej svadby ako keby neboli problemi z peniazmi. Mne sa zda brat uver koli svadbe dost hlupost ,ale som muz :-) Jasneze priatelka to zase preziva a chce mat peknu svadbu atd. ,ale vzdy je problem s peniazmi a aj rodicmi takze dost su hadky a aj plac. Mali ste aj podobne skusenosti ci len to mi spe nejaky posahany a u Vas vsetko prebehlo krasne hladko a bez problemov. Popripade robili ste niekto nejaku pidisvadbu na ukor toho aby ste si mohli zabezpecit byvanie ?? Diki pekne a ked som prehliadol uz taku temu tak sorry za vytvorenie noveho threatu a dajte odkaz na nazov temy. ;-)
Odpovedať
:-D to je krásne milé úžasné, že si o nás myslíš, že sme spokojné a bohaté :-D :-D :-D tak milo si ma rozosmial, ďakujem Ti veľmi pekne :-) My máme permanentne okolo svadby nejaké problémy, výmeny názorov (našťastie obvykle so svokrovcami, nie medzi sebou)...najmä s peniažkami, počtom hostí a pod...Myslím, že je to normálne... Myslím si, že ak by ste mali robiť svadbu na úkor bývania, alebo nedajbože sa kvôli nej zadĺžiť...treba porozmýšľať o menšej svadbe - nerobíme predsa to, na čo nemáme...predovšetkým ale VY dvaja musíte vedieť čo chcete a potom pôjde všetko (aj keď s problémami) ľahšie...ak sú problémy s rodinou neprekonateľné, objednajte si zájazd niekde k moru a tam si všteko zariaďte - sami dvaja, romantika 8-) pri chcení rýchlych riešení, ale treba mať hlávku chladnú a pamätať na to, že žiadna kaša sa neje taká horúca...ak aj s niečím rodičia nesúhlasia, treba im dať na to čas...prejde im to hlavou, zvyknú si ;-) Držím Vám palúšiky...choďte za svojimi snami...najdôležitejšie je, že sa ľúbite...a chcete si povedať Áno... kde kedy a s kým v akých šatách si ho poviete a čo budete jesť a piť v konečnom dôsledku až také podstatné nie je :-) A...ak by bol nejaký problém...my sme tu...na nete (takmer stále :-D ) ochotné pomôcť, poradiť a vypočuť ;-) Veľa šťastia :-)
Odpovedať
moj nazor: ak chcete usetrit skuste vymysliet mensiu ale romanticku svadbu co tak obrad v nejakych historickych priestoroch obed s mensim okruhom pribuznych a vecer aby ste neprisli o odcepcenie nejaka seslost s kamaratmi na chate kde si to pekne vyzdobite a s rodicmi ma problemy vacsina ludi to je jasne hlavne ak ste prvy co sa v rodine beru aj im sa konecne plni sen len si neuvedomuju ze zasahuju do toho vasho ;-)
Odpovedať
Pozri, treba sa popýtať koľko Vám dajú rodičia, spočítať vlastné peniažky, uvedomiť si, že časť výdavkov sa Vám vráti vo forme darov (finančných), zvážiť priority... My sme si povedali, že nemusí byť všetko tip top, že výzdobu si spravíme sami, že fotografa budeme mať len na oficiálnu časť, že oznamko si navrhneme sami, že topánky si kúpim také, aby som ich potom vynosila... šperky na svadbu mám celú kolekciu bižutériu v akcii za 350Sk... Všetko sa dá nájsť za prijateľnú cenu, len to stojí čas...Držím palce ;-)
Odpovedať
Pozri si toto: http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... a uvidíš, že to naozaj nie je vždy ružové...
Odpovedať
Profilova fotka
Vždy je to o peniazoch... ja keď som spočítala výdavky na svadbu, tak som išla do mdlôb... bolo to sakramentsky drahé... ale stálo to zato... akurát dokončujem rozpočet... len si treba ujasniť priority: - kto dal peniaze na čo, nakoľko za to chce do toho kecať (nám dali oba rodičovské páry penizae avšak odmietli sa do svadby starať - naše šťastie, priznávam) - čo je pre vás prioritou - ušetriť alebo radšej vyhodiť nejaké peniaze, lebo toto sa už nezopakuje... - ak sa rozhodnete pre šetriacu verziu, šetrite na ľuďoch, menej ľudí menej peňazí. Vážne. Nás stála jedna hlava na hostine 1000,- - nech is vyberie drahá šaty z minulej kolekcie, resp. v menej chic salónoch, kde majú normálne ceny, na doplnkoch tiež možno slušne ušetriť. - prstienky si dajte urobiť len s kamienkami, brilianty jej trebárs dáš vsadiť na desiate výročie, keď už budete mať všetko po čom ste túžili... x-) - vyberte si fotografa - nešetrite ak nemáte konexie na nejakého fakt dobrého fotografa, radšej si odpustite video a svetelnú šou, miesto DJa si zabezpečte kvalitné repráky k výkonnému PC a poverte tým kamarát, urobí to i zajedlo a pitie... ;-) - čepčenie zvládnu i vydaté ženy, stačí zohnať texty a niekoho, kto ich bude k výkonu motivovať. - vyberte si sálu, za ktorú sa neplatí, resp, za ktorú sa platí málo, výzdobu spravte skromnú a kašlite na okrúhle stoly alebo kvetinový oblúk... Úver si neberte, nech je to dnes akokoľvek dobrý nápad, budete to ľutovať. Je to jeden jediný deň a peniaze, ktoré naň nenazbierate dopredu, nebudete ochotní platiť po nej... ;-)
Odpovedať
Ahoj Ecko, neboj vsetko dobre dopadne. Len si treba ujasnit priority. Aj ja som kedysi snivala o velkej svadbe so vsetkymi kamosmi, velkej a honosnej, kde by vsetko so vsetkymi ladilo. Ale .... Budeme mat malu svadbu len s rodicmi a svedkami. Nebude ziadna tancovacka, len obedo-vecera. A cim dlhsie nad takouto svadbou uvazujeme, tym sa mi viac paci. Okrem toho sme sa pre takuto svadbu rozhodli z viacerych dovodov: 1. peniaze (kedze mame dom, su ovela dolezitejsie veci kde treba investovat. A keby sme ho nemali, vlastne byvanie by bolo prvorade), 2. v nasich rodinach nema kto pretancovat celu noc (takze ziadna kapela, DJ a pod.) 3. chceme si svadbu platit sami, aj preto, aby sme sa vyhli hadkam s rodicmi, babkami a tetami z 350kolena. Je len na vas, co zvolite, ale mala svadba neznamena skareda svadba. Ide predsa o lasku dvoch ludi. Mozno mam iny nazor ako vacsina nevies tu na fore. Ale aspon si precitas viac nazorov. x-)
Odpovedať
suhlasim s tebou kuki, aj ked ja som mala svadbu velku. Ale priority su priority...
Odpovedať
janicka dakujem :-)
Odpovedať
ecko citujem ta "Vyzerate tu vsetky spokojne" - presne o tom to je, sme spokojne, pretoze sme si zobrali resp. sa chystame zobrat si svojich drahych muzickov, a len to sa rata ja som mala velku svadbu, aj ma dost vela vysla, ale ak by som na to nemala, spravila by som mensiu a lacnejsiu variantu; tato stranka mi vo vela veciach pomohla, nasla som tu super tipy, kde co hladat, kde su akcie ci zlavy, co vsetko mozno vyrobit vlastnorucne (pozri tema samovyroba), a zo vsetkych informacii som si vybrala pre seba tie, ktore su pre mna prijatelne nielen materialne ale aj blizko mojej a manzelovej povahe :-) (a samozrejme tak, aby to dokazali "stravit" aj nasi rodicia :-D ) - takze navrhujem - poobzeraj sa tu, popytaj, radi ti poradime vo vsetkom moznom, a potom si z toho vyber co je pre teba a tvoju nastavajucu to NAJ
Odpovedať
LooL Tolko oodpovedi. Dakujem Vam hned sa lepsie citim :-) Lebo uz som zacinal mat komplexi :-D Inac 100 bodov tomu kto sa stara o stranku. Fakt pekne spravena a prehladna aj s forom atd. Musim to tu podrobnejsie prestudovat ked bude viac casu. ;-)
Odpovedať
Ja mela malou svatbu jen 20lidi a to tech kterych si nejvic vazim.Taky jsme nechteli tolik investovat do svatby penizky dame na svatebni cesttu.Ale pokud nechcete to nejdrazsi da se usetrit.Vyzdoba mistnosti to jsem si delala sama oznamka taky.Jidlo nas vyslo obed vecere a raut na 6000kc a to je super cena.Nejdrazsi bylo obleceni a prsteny jinak se da vse sehnat levneji
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?