Deti na svadbe - ako to u vás dopadlo?

Ahojte nevesticky :-) Chcela by som Vas poprosit o Vas nazor. Budeme sa s partnerom brat a rozmyslame nad poctom ludi. Chceli by sme pozvat rodinu a nejakych blizkych kamaratov. Lenze v rodine sa momentalne vyskytuje 18 deti (nizsie je uvedeny vek v case svadby): od 0 do 3 rokov - 8 deti od 3 do 6 rokov - 4 deti od 6 do 10 rokov - 6 deti. Zaujimalo by ma ci niekto z Vas mal tolko deti na svadbe a ak ano ako to dopadlo? Uprimne sa toho bojim a rozmyslam nad pozvankami bez deti. Obavam sa, ci si kazdy nebude riesit svoje deti a akosi sa trosku pozabudne kvoli comu sme sa stretli :-) Otazne je ci sa vobec rodicia zabavia ked tam maju deti a su za ne zodpovedne. Este jednu dolezitu info som zabudla dodat, kedze rodina je porozliezana kade tade vacsina ludi bude na svadbu dochadzat (min 70 km a viac) Poradte co s tym... Dakujem :) a snad sa to nedotklo nikoho kto ma deti...
Odpovedať
1
2
No hlavne tych malickych deti tam je celkom dost, tie robia najvacsi problem. Ja by som v kazdom pripade pozvala vsetkych normalne aj s detmi, uz je na zvazeni kazdeho, ci s tymi detmi aj pridu, osobne som sa s malym dietatom nikdy na svadbu netrepala, bud som mu zaistila patricne opatrovanie alebo sa zo svadby ospravedlnila. Je to otrava pre to dieta aj pre toho rodica. Tie starsie deti, to uz je v pohode, zvykne to dopadnut tak ze sa zgrupia do partie a salia sa, akurat treba na nich dohliadnut aby nerobili moc velky cirkus a krik.
Odpovedať
ak sa nechces dotknut rodicov, ze nemozu zobrat dieta, pripadne ti oznamia, ze nepridu koli tomu, ze nemaju kam dat dieta Ti doporucujem skvely napad si pozvat na svadbu nejaku animatorku...studentku napriklad, ktora sa detom bude venovat, nachysta si pre nich program pripadne bude na nich davat pozor a nebude sa bavit s hostami. Take male deti potrebuju aj skor spat tak by ich trebalo zorganizovat co by si mohla dat na starosti tej babe napriklad. Takze rodicov odbremenis, nebudu sa musiet ponahlat ist spat s detmi a budu vediet, ze je o deti postarane. Sama mam 4 rocne dieta a viem co vsetko to moze vymysliet a este ked najde podporu v skupine dalsich deti :D :D :D
Odpovedať
my sme mali na hostine kopu deti, najmensi mal 1,5, dievcatka 2 dvojrocne, potom asi 3 medzi 3-5... planovanych sme mali 12 deti, nakoniec bolo asi 10 a vsetky sa uplne skvele bavili, perfektne doplnali atmosferu. Najlepsie boli pri krajani torty, ked sa vsetci maly postavilio doradu hned, ako sme zacali krajat :-D ja deti na svadbe mozem len odporucat, je to rodinna oslava a k rodine deti patria. Pripadne niektori to mali u nas zabezpecene tak, ze deti boli tak do 22-23 a potom pre ne prisli svokry, alebo niekto, kto ich postrazil.
Odpovedať
U nás v rodine sa automaticky deti na svadbu neberú a nech si o mne myslí kto chce, čo chce, malé deti, PODĽA MŇA, na svadbu nepatria. Nebaví ich to, vyrušujú, vymýšľajú, plačú, kričia a blabla. Argument "su súčasť rodiny", tak to fakt neobstojí. Kým deti nie sú aspoň na ZŠ, vôbec tomu nerozumejú, takže o veľa skutočne neprídu. Ale poviem ti takto - ak ich chceš pozvať, tak ich pozvi. Úplne chápem, že väčšina si tie deti proste chce pozvať alebo teda zo strany rodiča, že si ich chcú zobrať. Kto sa chce zabaviť, zajedná si opatrovanie a príde sám, prípadne sa teda ospravedlní a nepríde alebo príde rovno s deťmi a to už nech si ich dávajú do poriadku sami. Určite by som ale neplatila žiadne animátorky a neviem, čo ešte. Nie ste škôlka, ale svadba, takže kto chce deti so sebou vziať, tak sa o ne musí aj vedieť postarať. Myslím, že už sa to preháňa s tými "vychytávkami". Určite im priprav nejaké balóny a pár hračiek, ale nerobila by som programy, špeciálne opatrovanie alebo podobné výmysly. Nakoniec dôjdeme k tomu, že zo svadby bude cirkus pre deti. Toľko môj názor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najblizsiu rodinu (surodenci) sme pozvali s detmi. Ked zenichova svagrina koji tak asi nemoze doma nechat maleho aj keby velmi chcela. Svadba bola v hoteli takze sme mali k dispozicii izbu kde ho mohla nakrmit, prebalit a ulozit spat. Je pravda ze sa museli pri nom prestriedat ale tak bol to zenichov brat tak neodmietnu pozvanie kvoli kojencovi. Potom boli este dalsie deti vo veku 4-7 a neskutocne sa radovali a zabavali :-) Deti priatelov sme uz nepozyvali. Myslim si ze ak si niekto z kapacitnych dovodou uz nemoze pozvat celu rodinu tak rodiny priatelov (deti) tam u fakt nemaju co robit :-) Sesternica napriklad zamerne nezobrala svoju 3 rocnu dcerku pretoze je neposedna a nevedeli by sa ani oni odviazat. Ja si myslim ze dnes svadba nie je lacna zalezitost aby sa z toho robila "kinder party" :D
Odpovedať
@boredka U nas to bude viac menej rovnaké ako u teba. Taky hruby pocet deti vychadza na 17 vo veku 9m-8r. A vymyslame to nasledovne - z kapacitnych dovodov saly uvazujeme, ze 2 pary kamaratov, kazdy ma po 2 deti, pozveme az na 21:00. tym padom miesto 17 deti by malo byt 13, kedze vecer s nimi chodit nebudu. A tych zvysnych rodicov chceme pozvat vsetkych aj s detickami. Dieta je sucast rodiny a je na neveste aj zenichovi, aby prejavili voci tomu porozumenie. Ja to volam "pokoj v rodine" :) Co sa nas tyka, tak porozumenie mat budeme a pekne ich pozveme, ALE zaroven sa budeme snazit tym danym rodicom TAKTNE vysvetlit, ze deti vitane su, ale radi sa s nimi naplno zabavime. Chapes, treba ist na to diplomaticky, nie radikalne "bud alebo"
Odpovedať
@malaopicka male deti svadba nebavia? To si na veľkom omyle, tie sa bavia práveže viac, ako predpubertálni fagani 12-14 roční. majú hudbu, voľnú plocho parketu, balóniky, "princeznú v krásnych šatoch" a sú stredobodom pozornosti (po neveste ;-) ) Ale na druhej strane súhlasím s tým, že objednávať animátorky a nejaký špeci program je trochu prehnané. Stači nejaké balóny, bublifiky, prípadne preliezky v blízkosti sály. A z mojich skúseností, keď príde nieto z rodiny s dieťaťo, dávajú na neho pozor šetci, predsalen je to rodina. S deťmi kamarátov je to asi trochu horšie, tie si musia rodičia ustrážiť sami.
Odpovedať
@methexis nevidela som nikdy malé deti, že by sa bavili...vačšinou robili neplechu, počas obradu brblali atď, ale to boli svadby známych. Ako som hovorila, u nás v rodine sa deti nepozývajú (a to do 15-16 rokov) a všetci to vedia, s čím teda plne súhlasím. Ale je to na každom. Ako mňa nikto nepresvedčí, že na svadbu deti patria, tak ja nechcem presviedčať iných. Každý si vyberie, čo sa mu hodí.
Odpovedať
Profilova fotka
Tuto dilemu riesim aj ja. Celkovo mame 193 ludi + minimalne do 40 deti... Co je uz srasny pocet ludi. Riesime to tak, ze nevolame deti. Jedine tie, do 3 rokov.
Odpovedať
Dakujem za Vase nazory, rozmyslam ze obvolam tie mamicky nech sami povedia ci si chcu zobrat deticky alebo nie..a mozno sa to vyriesi same :) Totizto bola som tento rok na jednych promociach a bolo tam jedno dieta (1 rok a 3 mesiace) a 6ti dospeli boli schopni okolo neho lietat lebo nechcelo sediet pri stole a jest cize sme nemali ani moznost sa najest vsetci pokope a vklude a bojim sa ze ked toto na svadbe zacne robit 8 deti tak to bude chaos a panika :)) Co sa tyka tej animatorky tak tuto moznost asi nevyuzijem. Predsa len svadba je uz teraz dost finacne narocna. Tiez zastavam nazor ze vacsie deti nad 6 rokov ktore uz chodia do skoly by nemali byt az take problemove aj ked je pravda ze ta mamina ich pojde uspat a bohvie ci sa vrati. Darmo vsetko je to o ludoch. Kamoska bola teraz na svadbe kde sa vsetky maminy zdvihli a isli uspavat deti a na svadbe ostali tam ich manzelia/partnery a slobodni. Ze celkom blbo to vyzeralo. Jaaj to je dilema ... no my mame 80 ludi a plus tych 18 deti s ktorymi som sa zatial nerozhodla co spravime :) @catrina_so tak to bude pekne velka svadba ...to uz mozes detom vlastny autobus prenajat :))
Odpovedať
My sme mali na svadbe 10 deti - najmladsie malo rok aj kusok, najstarsie 13 (skoro dospelak) :-) Urcite nepozyvaj na svadbu bez deti - rodicia by si to mohli zle vysvetlit a urazit sa....Ja som spravila detsky kutik - omalovanky, bublifuky, balony, skladacky, lego, deku na zem... a malo to obrovsky uspech ;-) :-D Deti sa chvilu bavili v detskom kutiku, chvilu tancovali, spolu sa jasili a svadbu si uzili aj oni aj rodicia. Ked sa niekto rozhodne prist na svadbu aj s detmi, rata s tym, ze si ich bude musiet ustrazit...Je to ozaj dost deti, ale ak im das moznost zabavit sa primerane ich veku, nebudu problemy. A rodicia to ohromne ocenia ;-)
Odpovedať
My měli na svatbě dětí asi 20, z toho těch nejmenších (0-3 roky) byla tak polovina. A bylo to super :) Kdo nebyl z daleka, odvezl navečer děti domů někomu na hlídání, a kdo to měl domů daleko, ten měl k dispozici hotelový pokoj (i ten, kdo tam neměl domluvené ubytování, tam mohl dát prcka spát). Malé děti na svatbě jsou ale parádní :) Tancují, mají tam princeznu, dej jim pár balonků a zabaví se samy. Rodiče jsou rádi, že se trošku odvážou - nechají je běhat, a přitom je mají relativně pod dohledem. Moc nejsem proto, aby se na pozvánku psalo, že svatba je bez dětí. Hodně lidí prostě nemá hlídání a kvůli tomu vůbec nepřijede, zbytek se urazí, že jejich dítě je součást rodiny, tak proč by mělo zůstat doma. Záleží na přístupu těch rodičů - pokud bude někdo na svém dítěti celý večer přilepený a bude se pro něj dožadovat pozornosti, stejně se tomu nevyhneš. A poslední poznámka - představ si, že za x let se tě bude takové, toho času už dospělé dítě ptát: "Proč jsem tam s vámi nebyl?" Řekneš mu, že nebyl zvaný, protože by byl na obtíž? ;-) Pokud máš strach, tak zařiď dětský koutek a případně někoho, kdo se o prcky bude starat. U nás koutek byl, a ani to nebylo moc potřeba :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Svadba je ples a male deti tam nepatria. To by si mal uvedomit kazdy rodic. Je tam alkohol, prilis hlasna hudba a hlavne - je to v noci. Ak to nie je najblizsia rodina (vlastne dieta, neter, synovec) tak by tam nemalo byt. Dnes us svadby drahe, kapacita mala, mladomanzelia su vacsinou starsi, uz im svadbu nerobia rodicia a tak tam chcu mat svojich ludi s ktorymi sa zabavia. Rodicia s malymi detmi sa musia venovat im, nemozu si ani poriadne pripit a zatancovat s mladomanzelmi. Uz sa nerobia velke dedinske svadby vo velkych lacnych priestoroch s domacim jedlom a alkoholom, proste doba je ina. Tu opatrovatelku radsej nekomentujem, to uz nie je normalne...
Odpovedať
@boredka Naši kamaráti majú ročnú dcérku a zobrali ju na obrad a potom ju odniesli k starým rodičom (bolo to na ich rozhodnutí). Moja sesternica mala tiež dvojičky asi ročné, tie boli na začiatku hostiny, rodičia ich potom odniesli uspať a vrátili sa na výmenu so starými rodičmi, ktorí boli dovtedy na svadbe. Ostatné deti (asi od 3 rokov) sa šalili, behali, tancovali. Mali detský kútik, ako som si všimla omaľovánky, trošku ich vyfarbili ale asi by im ani nechýbali. Hlavná vec, že mali balóny :-D to môžeš počuť všade, že je u nich obrovský úspech. A áno, mali nevestu. Dala som im zahrať kolo detských pesničiek (asi 5 ich pustili) a ja medzi nimi, to bola sranda :-D Podľa mňa sú deti na svadbe super, len ma mrzelo keď s nimi rodičia odchádzali skôr spať.
Odpovedať
@ceresnicka7 svadba nie je ples, to sa teda riadne pletieš. Svadba je rodinná oslava a deti do rodiny patria. A pri deťoch najbližšej rodiny už podľa teba neplatí, že je hlučná hudba a je večer, o tie sa starať netreba, či ako si to myslela? A okrem toho, aj dnes sa robievajú vľké svadby vo veľkých priestoroch, to, že ty si takú nemala, ešte neznamená, že sa také nerobia...
Odpovedať
toto je velmi citliva tema a nikdy sa nevesty nezhodnu na rovnakej odpovedi, pretoze velmi zalezi na tom, ktora ma aku svadbu (typ, velkost svadby, priestory, pocet hosti) a zaroven aku ma danu rodinnu situaciu ;-) niekde rodicia deti vyslovene uvitaju ak sa mozu ist zabavit bez nich, inych ak im poviete ze si tam ich deti neprajete a je jedno z akeho dovodu (financie, priestory, atd.), sa to hlboko dotkne. ja si myslim, ze co sa tyka rodiny, pokial samozrejme nemame na mysli tetu z piateho kolena s detmi ktorych sme videli raz za zvivot, ale taku rodinu s ktorou ste v kontakte a stykate sa priebezne, tak takuto rodinu by som pozvala aj s detmi ale by som nechala na ich zvazeni ci pridu s nimi, ak by povedzme priestory boli nevhodne, alebo miesto, velka vzdialenost od bydliska-problem s dopravou ci ubytovanim a podobne. triezvo rozmyslajuci rodic si toto vsetko zvazi a rozhodne sa sam ;-) ale rovno im povedat vase deti si tam z nejakeho dôvodu nezelame, tak to sa dotkne kazdeho rodica 8-) a to by som zvazila ci by mi za to stalo. svadba sa da zvladnut aj s niekolkomesacnymi detmi (ak matka koji tazko ho moze odlozit babkam doma) ale na obrad by si mali zabezpecit niekoho kto by postrazil vonku kocik-taketo dieta samozrejme z obradu nema nic takze je zbytocne ho nasilu brat dnu a je pravda ze vacsina babatiek place a narušuje obrad, tak toto zas zo strany rodicov by malo byt na zvazenie. :-) co sa tyka kamaratov, tak co ja viem, vacsinou sa pozyvaju bez deti, kolegovia z prace takisto.
Odpovedať
@claire767 uplne suhlasim, presne si to vystihla :-)
Odpovedať
Dakujem Vam za nazory. Nakoniec to vyriesime asi tak ze blizsiu rodinu s ktorou sme v kontakte pozveme aj s detmi - s tym ze nech si sami zvazia ci pridu s detmi alebo nie. A rodinu ktoru nestretavame velmi casto pozvem bez deti ako aj kamaratov. Snad budu vsetci spokojni :) Myslim ze kazda z vas co tu prispela svojim nazorom ma v niecom pravdu. @ Claire767 pekne zhrnute :) Dakujem
Odpovedať
Mali sme na svadbe asi 15 detí vo veku od 0 do 10 rokov a boli úplne perfektní. Perfektne sa bavili, tancovali, v kostole sa chovali slušne (ale je fakt že u nás v rodine nevychovanci nie sú) a mám veľkú radosť, že tam boli s nami. Svadba je úžasná príležitosť, aby sa stretla celá rodina, aby sa videli aj tí, ktorí sa inak celé roky nevidia, aby sa pochválili detičkami, aby sa zoznámili bratranci a sesternice a utužovali sa kontakty. Mali sme fotokútik a decká sa tam strašne vybláznili a sú z toho super fotky :) Ja sa prikláňam k tomu, že svadbu s deťmi rozhodne áno :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ja si svadbu bez deti neviem predstavit...deti s rodiny sa tesia jak budu tancovat ze sa budu spolu hrat a viem ze balonkami ich zabavime a ja sa hlavne tesim jak budem snimi blbnut deti su pre mna vsetko...treba vediet co ich bavi a bude
Odpovedať
@boredka aupairka to vyriesi ;-) rodicia budu radi, ze sa mozu zabavit a zaroven bude o deti postarane, ... ak pozves len dospelych bez deti, pocitaj s tym, ze nepridu, lebo nebudu mat kde tie deti nechat ;-)
Odpovedať
My na svadbu deti nepozveme. Necakam, ze nam to prejde hladko ;) ale naozaj by som bola rada, keby sa rodicia na svadbe bavili. Mam skusenosti z otcovej 60tky, kam si sesterka zobrala dvoch synov. Jej rodicia sa im venovali, oni sa im venovali a aj jej traja surodenci sa im venovali. Odisli pred vecerou, malych uspat... je vam jasne, ze vecera sa zvysila, lebo prisli naspat ked sa podaval dalsich chod. To iste moja sesternica - ma 10 a v zivote sme sa nerozpravali, nic... Radsej "uvolnim" miesto niekomu, koho mam rada a je mi blizky... Na svadbe budu iba tri deti, take ktore ich mami dojcia a na svadbe budu mat najviac 9 mesiacov, kedze jedno sa narodilo v decembri a dalsie su naceste ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Akurát včera som sa pohrávala s myšlienkou, založiť tu na MS skupinku Nevesty s detičkami :-) aby sme si my nevestičky, či už budúce, alebo tie, ktoré už máte po odovzdávali skúsenosti a rady ako to prebiehalo, prípadne, aký program ste vymysleli, pre tie najúžasnejšie stvorenia na svete. Ja sama mám detičky dve a v rodine je ich kopec, tak isto známi a priatelia už deťúrence majú tak si ani len neviem predstaviť svadbu bez detí =-) absolvovala som už niekoľko svadieb ako pozvaný hosť a nikdy som sa nestretla s problémom, že by vadili detičky. Takže nevestičky - maminky, prosím ak budete mať záujem prosím napíšte mi IP , potrebovala by som 2 ktoré by sa so mnou podujali na spolumoderovaní skupinky, ktorú by sme založili :-) ;-)
Odpovedať
Ja som mala na svadbe vela deti a boli v pohode. A este aj vlastneho syna. Keby ma pozvali na svadbu a povedali by nam, ze nemame zobrat deti , urcite by som na svadbu nikdy nesla. Urcite urob im detsky kutik omalovavanky, balony.
Odpovedať
nevidim dovod, preco by som ja mala platit babysitting, len preto, ze rodicia nemaju kde nechat deti. rovnako si mozu rodicia zaplatit babysitting do polnoci.
Odpovedať
Vidim ze sa tu rozprudila naruziva diskusia :) Ja sa priklanam k tomu ze babysiterku urcite platit nebudeme - mame dost vydavkov so svadbou. Co sa tyka deti na svadbe, suhlasim s tym co bolo pisane vyssie ze kazda rodina je ina a inak sa tato tema riesi a musime zvazit vsetky veci okolo. Priatelia budu pozvani bez deti lebo to by sme tych deti mali 26 a to uz je velmi vela. Rodina bude pozvana s detmi a je to na ich zvazeni ci ich zoberu alebo nie.
Odpovedať
@boredka Ahoj ,my budeme mať svadbu teraz v aprili a deti bude okolo10..su to všetko deti z rodiny tak by mi bolo im hlupe povedať , že nech prídu bez deti ..ale pre tie najmensie zabezpečíme stoličky pre deti ,aby mali kde sedkat ,ked sa bude jest a pod...a chcem spravit detsky kutik ,kde dame nejake omalovanky,farbicky,bublifuk a co ma este nanom padne... a myslim si že deti vedia aj zabavu spravit a kolko krat aj roztancovat parket :) a ešte som chcela povedať , že my mame aj 4 izby k dispozici ,tak mozno v nutnom pripade mozu ist spat :)
Odpovedať
@soave mozno preto, lebo ty tam chces mat tych ludi ;-) a ja som babysitterku nikomu nenutila, bol to len napad ... Osobne by som ju tiez neriesila, ale ja by som zas neriesila ani to, co riesila zakladatelka "ze by sa pozabudlo naco ludia na svadbu prisli" ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Poradte, ake jedlo nachystat pre 1,5-2 rocne skvrnata na svadbe (4 kusy) ? Ci to nechat na rodicov, ze budu zobkat z ich tanierov? A 4-5 rocnym detske porcie?
Odpovedať
Profilova fotka
@zenazaba Ahoj, my sme boli akurat v aprili s dvojrocnym synom na svadbe. Toto co teraz napisem nemyslim nijak v zlom, je mi jasne, ze kto nema dieta si to nevie tak celkom predstavit (kolko coho asi to dieta zje a co potrebuje) ale teda nam sa stalo, ze maly tam nemal nachystanu ani ziadnu stolicku, ani jedlo. Dvojrocne dieta je uz dost velke na to aby ho stale mal niekto na kolenach, my sme sa ani poriadne nemali ako najest. A teda k jedlu samotnemu, su dvojrocne deti, ktore zjedia malo ale je vela deti ktore prave v tomto veku zjedia pomaly aj slona, takze u nas to dopadlo tak ze zjedol pol mojej porcie, pol priatelovej a my sme ostali dost hladni, lebo potom uz nebolo ziadne jedlo az do polnoci, co sme tam my uz neboli. Urcite radsej nieco tym detom dat, ked tak to nechaju, ved tieto mini porcia ozaj nie su ani drahe. Pre take male deticky by som dala nejake zemiaky alebo ryzu a mozno nejake uplne najobycajnejsie maso na prirodne. Alebo, ak sa bojite ze to zbytocne zaplatite a deti by to nezjedli, uplne najlepsie je spytat sa rodicov. Podla mna sa za to nikto na teba nebude hnevat, to su naozaj take veci, co si bezdetni maju ako domysliet :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?