Čo všetko zisťovať od hostí pri osobnom pozývaní

Profilova fotka
Ahojte! Tento víkend ideme osobne pozývať hostí, ktorých chceme mať na celej svadbe, do ČR a keď už tam budeme, nechcela by som zabudnúť na dôležité otázky :) Čo ste sa ich pýtali? Mňa napadajú prípadné alergie, alkohol, ale to je tak všetko... Máte skúsenosti s niečím, čo by ste napríklad radi vedeli ešte pred svadbou a dozvedeli ste sa to o nich až na svadbe? :) Ďakujem moc!
Odpovedať
Napr. či nie sú vegetariáni, ak budú aj deti, či stačia detské porcie, a či treba zabezpečiť aj detské sloličy... a nieviem ako riešite napr. ubytovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak alergie by podla mna stacili a ci beru so sebou aj deti. Nech si vies zratat, kolko normalnych a kolko polovicnych porcii budes potrebovat. To je take by som povedala najdolezitejsie. Ak mas dobre zostavene menu a pripadny bufet, tak si v nom kazdy nieco najde a nebudes musiet mat strachy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@noij Ohľadom jedlá to určite pozisťujeme, to bude okrem alkoholu asi druhá najdôležitejšia otázka :-) Svadbu budeme mať maličkú, len 2 deti (chodia už na základku, takže detské stoličky nebudú potrebné) a jedno mimi, ktoré bude väčšinou asi na izbe (a bude mať k dispozícii postieľku). Ubytovanie riešime priamo v mieste, kde bude hostina ;-) Nenapadá Ťa ešte niečo také dôležité? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zabell Ďakujem :) Práveže sa snažíme mať k dispozícii aj také jedlo, ktoré ulahodí aj vegetariánovi ;-) Ale nejdeme na objem, hlavne na efektivitu a podľa skúseností tých, čo majú svadbičku za sebou :-) Takže nič iné okrem jedla a alkoholu v mojom prípade netreba zisťovať?
Odpovedať
@kriskoma no my sme mali na svadbe jednu nóbl paničku, ktorá si pre seba rozkázala fľašu šampusu :D lebo ju videla na našom mladomanželskom stole. tak keď jej svokra poedala, že tá je len akože pre nás, tak povedala, že chce červené víno. Pričom sme mali len biele. Tak sme jej kupovali priamo v reštike fľašu červeného. Inak sa nič také neobjavilo :) Ešte sme hosťom pri pozývaní len tak nenápadne napovedali, že nám stačí 1 ružička a nemusia nám nosiť veľké kytice :)
Odpovedať
Profilova fotka
@noij :-D Myslím, že vždy sa nájde nejaký exot, čo vie každú akciu "osladiť" ;-) :-D Nooo presne, tých kytíc sa celkom aj obávam.. Čo potom s nimi? Byt máme maličký....Mne sa veľmi páči myšlienka, keď hostia nakúpia veci pre psov (granule, hračky apod.) a potom sa to dá do miestneho útulku. Lenže s tým musí súhlasiť aj polovička, že... ;-) Ďakujem moc za tip, tiež skúsime navrhnúť čo najmenšiu kytičku :-)
Odpovedať
my sme zisťovali alergie na jedlo, či nie je niekto celiatik, detské stoličky, porcie a myslím, že to je tak všetko asi.. @kriskoma a kytice sme my poriešili tak, že sme ich nechali v hoteli, všetky kytice mi družičky pekne naskladali v reštaurácii pred vchod, pekne to tam vyzeralo (mali sme to celé otvorené, priestor) a potom sme tie kytice nechali hotelu, nech si robia s nimi, čo chcú.. aj tak sa to dá riešiť.. domov som to tiež nechcela brať, vzala som len tri najkrajšie také menšie, veľmi sa mi páčili
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuliennka Myslím, že je to dobrý nápad, nechať si zopár najkrajších a zvyšok v hoteli :) Skúsim to takto nejako vybaviť. Díky za tip ;-)
Odpovedať
Mna zaujimalo hlavne to, kto co lubi, ci je na nieco alergicky.. Teda hlavne veci okolo catteringu. @zuzuliennka je pravda, ze pratkicky mozu byt niekomu tie kytice na obtiaz, no podla mna je to take neuctive voci tym, ktori ti tie kytice kupili. Asi by neboli nadseni, ze si tam tu ich kyticu nechala. Ako nevravim, bola to tvoja volba, no mne sa to moc nepaci
Odpovedať
@dajla nemyslím si, netvrdím, že boli na obtiaž, len bolo ich veľa a fakt by som ich nemala kde dať, doma by sa mi nevošli, musela by som väčšinu hneď vyhodiť, čo je podľa mňa neúctivejšie, ako ich nechať v hoteli s tým, že tam pár dní vydržia... neviem ako iní, no ja osobne keď gratulujem s kyticou, dávam ju svadobčanom, sa už nejako emočne nefixujem potom na kyticu, kde ju dajú 😂
Odpovedať
ja ked dostanem viacero kytíc ,niečo si nechám,niečo podelím mame a svokre a niečo darujem do kostola,u nás sa tak robí,tam vydržia dlhšie a potešia viacero ludí
Odpovedať
hmm neviem si predstavit, ze by som tam echala kytice. podla mna to nie je pekne ani utcive voci tym, ktori ti tie kytice priniesli. ak si nechcela mat tolko kytic, tak si to mala dat vediet skor a ludia by ti ich nedoniesli. toto sa asi teda podla mna isto nerobi. neviem si to nejak predstavit. ale tak je to tvoja vec, co s nimi spravis
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lujzinka666 dala som napr. vedieť, že nechceme nič hmotné, žiadne dary, domácnosť máme zariadenú - a aj tak priniesli a nie málo... napísať je pekné, ale každý sa zariadi sám.. mali vynikajúce jedlo, hostinu, všetko k dispozícii, skvelú zábavu, kvalitný alkohol, a keď odchádzali, videli, že to tam ostalo a nikto nič nemal; naopak, ešte 3 týždne po nám volali, aká super svadba a skvelá zábava :-) závisí aj od zloženia a povahy hostí , netreba to brať tak príliš vážne ;-)
Odpovedať
toto ma po pravde este len caka, od hosti nechceme ziadne financne dary a ked tak, tak len nejake dorbnosti, alebo by sme prijali tie zreby, aspon by bola spranda pri ich zotierani. kedze budeme mat malo hosti na svadbe, tak viem presne, kto ma co rad no len my chybaju pripadne alergie, ci sa nahodou u niekoho neobjavia, tak prakticky to jedine si asi budem zistovat
Odpovedať
Mna bude asi najviac zaujimat ci pridu :) A sak dalej teda co maju radi, ake jedlo, pitivo, kolace. Proste co im chuti, naco maju alergiu, co nemaju vyslovene radi a tak. Neviem, zatial ma nic ineho nenapada a podla mna sa vedia ludia na takychto akciach dost prisposobit a ulahcit usporiadatelovi situaciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?