Cezpoľní hostia - nocľah a doprava

Profilova fotka
prosim vas, ked mate cezpolnych hosti (rodinu, priatelov) zabezpecujete im noclah? ak ano, zistujete si dopredu kto chce aj noclah? a hradite im ho vy, ci im len date vediet ze je tam moznost noclahu?plus zabezpecujete nejaku spolocnu dopravu ako autobus,alebo kazdy nech sa zariadi sam? vdaka
Odpovedať
@peknekamaratstvo Tak my mame cezpolnakov a 1 noc im uhradime. Ak chcu prist na viac tak si budu musiet uhradit samy. Nad autobusom rozmyslame, bolo by to super. Pred hotelom nie je tolko parkovacich miest a zas robit kolonu z 20 aut a potom zariadit par ludi aby poodvazali auta naspat....joj vela roboty. takto by sme vtali autobus, zobral by hosti od draheho, prisiel by k nam, potom kostol a sup do saly. vecer 1-2 soferi porozvazaju blizko byvajucich a ostatok bude mat izby. Budeme mat male deti, takze tieto rodiny urcite ubytujeme. Vsetko samozrejme predebatujeme vopred, kto kedy pride, kto vobec pride, kto kde chce spat a tak. ;-) Komunikacia vela veci vyreisi
Odpovedať
@peknekamaratstvo My cezpolnych ubytujeme, platime vsak len najblizsej rodine, ostatnym ubytko zabezpecime (za zlavu, co dostaneme), ale zaplatia si sami...a samo ze budem najprv zistovat, kto ma vobec zaujem prespat ;-) a co sa tyka dopravy, tak na miesto stretnutia sa kazdy dopravi sam, na obrad a z obradu bude bus
Odpovedať
My sme boli mimo miesta bydliska, takze sme boli vsetci "cezpolni". Ubytovanie sme zabezpecili my, ale platil si ho kazdy sam, zamok mal len 28 izieb, nasich 90 hosti sme nam nemali sancu napchat, takze sme mali aj hotel mimo, do zamku sme dali len rodiny s detmi a medzi hotelom a zamkom pendloval maly autobus (20-miestny) - ten sme platlili my. Hlavne tym menej financne zdatnym sme vysvetlili, ze si neprosime dary, ze darom bude, ze si zaplatia ubytovanie.
Odpovedať
Ahoj, my mame skoro polovicu cezpolnych hosti z nasej strany, rodinu aj priatelov, zabezpecili sme im noclah na noc svadby, ten aj zaplatime, ale cestu si hradia uz sami (noclah je od kostola aj od miesta hostiny par minut pesi). tak nam to pride uplne prirodzene a ani sme nerozmyslali ze by si mali hostia platit ubytovanie sami, to mi pride uplne nevhodne
Odpovedať
@evkapen, nevhodne? Co ja viem... Asi keby sme mali svadbu "doma" (tj. v mieste bydliska), rodina by spala u nas ci seba doma a prichylila by aj zopar hosti - vtedy by mi urcite pripadalo nevhodne, aby si "zvysni" hostia platili zabezpeceny noclah sami (ze by boli "znevyhodneni" oproti ostatnym hostom), ale v pripade, ze ten noclah musia zaplatit vsetci (vratane svadobneho paru) mi pripada uplne v pohode, ze si uhradi noclah kazdy za seba. O plateni cesty hostom by som ani neuvazovala (mozno tak s vynimkou starych rodicov, zijucich z minimalnej penzie, ale inak ani omylom), to uz mi fakt pripada ako "podplacanie" hosti, aby vobec racili prist.
Odpovedať
@vroni Mne to pride automaticke, ze ak sa taha celu svadba niekde mimo bydliska svadobcanov, znasaju sa s tym aj zvysene naklady, s ktorymi treba pocitat. Sama som sa zucastnila viacerych svadieb mimo bydliska a vsade mali hostia zabezpecene (aj zaplatene) ubytovanie. Ja mam svadbu doma, cast rodiny a kamarati z vysky su z ineho mesta, tak im noclah platime my. Neviem co to ma spolocne s "podlacanim", myslim, ze nakladov maju aj oni dost aj bez ubytovania (cesta, oblecenie, dar, prip. kadernik a makeup pre baby). Ale samozrejme ty mozes mat uplne iny nazor, to je prirodzene :)
Odpovedať
Profilova fotka
no my mame svadbu tiez mimo bydliska a planujeme ludom oznamit,ze je k dispozicii ubytovanie,kto hcce nech si ho zaplati a kto nechce ze bude zabezpeceny odvoz.uz nie je taka doba platit komplet ubytko,ved si davaju taku sumu na izbu ze 40e,ved to sa neda zaplatit..a ja mam taku zlatu rodinu,ze si aj mozno niektori zabezpecia sami odvoz domov.ale tam ich dopravi vsetkych autobus a naspat tiez bude bus v urcitu hod,ale vsetci nam musia povedat ako idu domov,nie ze my tam nechame bus a pojde v nom domov 10 ludi.
Odpovedať
@evkapen, o "podplacani" som hovorila v suvislosti s platenim cesty (na svadbu), nie s ubytovanim. Isteze svadba stoji peniaze cosi aj pozvanych hosti, ale... a co ma byt? Ja to vidim tak, ze pozyvam ludi, ktori su mne (ci zenichovi) nejakym sposobom blizki a "stojim im za to", aby "do mna" investovali (koniec-koncov, mna to tiez cosi stoji ;-) Aj ked bez mucenia priznavam, ze svadbu povazujem za den, v ktory by primarne ist o peniaze nemalo) Ono je tiez markantny rozdiel, ci zozenies hotel ci penzion za 20-40 euro alebo ten najlacnejsi v sirokom-dalekom okoli stoji od 70-80 nahor. Ako hovorim, my sme dary nechceli, ludia vedeli, ze si maju radsej zaplatit ubytko. Pravdu povediac, este som nezazila svadbu, kde by ubytovanie platili pozyvajuci (ze zabezpecili, to ano, spalo sa po rodinach a znamych, pripadne sa zohnala "za flasu" nejaka podnikova ubytovna ci chata, ale nie hotel za bezne ceny) V maji sme pozvani na dalsiu svadbu a ubytovanie bude tiez vyhradne v nasej rezii... Nepresviedcam ta o mojom nazore, len ho prezentujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, tak my sme asi boli divní. Mali sme pozvanú rodinku, ktorá v noci domov ísť nemohla, jednalo sa o 25 ľudí a týmto všetkým sme ubytovanie zabezpečili a aj zaplatili. Bol to jediný penzión, čo na dedine máme a ceny má ako taký príjemný hotel. Ludia boli radi, že sa majú kde vyspať, umyť a dokonca sme im v penzióne aj raňajky zabezpečili, takže sa ráno ešte aj naraňajkovali, celkovo nás toto ubytko vyšlo na 1250 EUR, čo považujem za celkom príjemné na to že ľudia mohli byť s nami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja to mame tiez vysvetlujem,ze ked partnerova rodina je cela zo zapadu aj vsetci nasi spolocni priatelia,musi byt noclah....mama mi na to povedala ze za ich cias sa proste ludia co boli cezpolni bud dopravili domov,alebo si pozhanali ubytko sami,alebo ich odviezol jeden autobus,hoci aj na 300 km,ktory pockal kym chceli odist vsetci...mne sa z toho otacaju panenky....v tych penzionoch kde uvazujeme o svadbe sa to hybe okolo 30 eur za izbu kam vojdu dvaja, pripadne s dietatom...ak si zoberiem ze by aj polovica ludi chcela ubytko, to by bolo asi 70 ludi (co sa podla mna nestane), tj 35 izieb, cize tiez mi to vyjde okolo tisicky...a nemusim sa hanbit a oni nemaju starosti...ale maminka je z toho na prasky :-)
Odpovedať
my sme ubytovanie zabezpečovali aj platili pre vsetkych, ktori cestovali. Boli ubytovani rovno v mieste akcie, na poschodi, takze nam dali aj lepsiu cenu za ubytovanie. Mne tiez prijde divne, ze niekoho pozvem cez pol slovenska na svadbu a nepostaram sa o neho...ale vsade maju ine zvyky a ine moznosti...Aj kvoli takymto veciam sme si svadbu organizovali a hradili zvacsa sami s manzelom. nechceli sme, aby sa do toho miesali nasa mamy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@orgovan takto uzavrela debatu nakoniec aj moja mama...ze ak to chcem takto, nech si zacneme sporit :-) tak to asi tak aj dopadne :-) na to som jej ja povedala ze aj tak neratam ze nam to zaplati niekto iny, nech sa nevzrusuje :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peknekamaratstvo my sme hradili noclah, ved ked su to mladi mozes aj nejaku lacnu ubytovnu alebo dom prenajat alebo nieco co nestoji vela penazi.. urcite nech ti daju aspon mesiac dopredu vediet, aby ste sa vedeli zariadit..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
caute baby. o mna sa na inych svadbach nikdy nikto nestaral, a ja som sa vzdy snazila nepridavat starosti a byt co najviac sebestacna. my mame svadbu o tyzden. pre rodinu, hlavne starsich a rodiny s detmi mame izby a aj im ich platime. ale je ich len par, naozaj to vyuziju len ti ktori musia. pre asi 20 kamaratov je moznost vyuzit svadobny bus do BA o 4 rano, alebo dokedy bude zabava. kto z kamosov chce prespat si izbu zaplati.ale my mame svadbu tak 60 km od BA to sa da. ale co chcem povedat je: organizujeme svadbu a nie pobyty. ked si izbu objedna 10 ludi je to v pohode, ale 100 ludom platit izbu tak to je sila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?