Ako by mohla vyzerať mini svadba?

Nevesticky, uz tu lustrujem MS niekolko dni a zhanam info o tom kto ako riesil mini svadbicku a mensie svadby. Situacia je rovnaka ako vsade, rodicia chcu celu rodinu kedze ich je vela cca 45 ludi...su to riadne vydavky a tie chceme pouzit inde, povedzme si doba je tazka a zda sa mi zbytocne vyhadzovat tolko penazi, i ked som snivala o niecom inom rozum nepusti. No sklamanim je ze rodicia sukromnu svadbu s rodicmi a surodencami uplne degradovali, ze to a naco tam v podstate pojdeme a to nemusim mat ani normal saty atd. Snazim sa teda vymysliet ako by to este mohlo vyzerat na takej malej svadbicke...obedovecera, kava, torta musi byt a potom? CO by som mohla este vymysliet? chceme si zobrat aj ntb aby sme mali podmaz ale oni sa isto budu tvarit ze sa nudia. a dalsia vec...mamu a bratov budem mat u nas pricestovanych kedze nie som odtialto povodne, nechali by ste ich v byte samych na svadobnu noc a isli si to uzit akos a patri?
Odpovedať
@zoy3 ahoj :-) aj ja som povodne chcela malu svadbu, ako aj moja mama :-) moj drahy bol za velku,nakoniec ma presvedcil, co mama tazko brala :-) ja som chcela malu z viacerych dovodov, jednym z nich bolo, ze to bude lacnejsie.. Ale aj ta mala nieco stoji! Saty,pokial chces ozaj svadobne,obrucky,oblek,topanky,dobra restika...nakoniec zistis,ze par tisic padne! Na druhej strane kulturaky nie su drahe, s cateringom sa da pekne vyhrat,zakladnu vyzdobu zvladnes sama,uz len DJ..a zas svadobcania vedia,co sa patri, s prazdnymi rukami nepridu :-D to je moja skusenost :-) Ale ty chces malu,asi len s najblizsimi..co keby si vyhliadnete daky pekny hotelik, napr. v Tatrach, alebo peknych kupeloch?daju sa podla mna najst aj zlavnene pobyty..budete tam mat wellnes, vecer diskoteku, mozno vyletik?! Zaroven si urobite svadobnu cestu,o vasich bude zo strany hotela postarane :-) mozete sa venovat sebe!
Odpovedať
my. ame malu svadbu, 8 ludi, nik s tym nemal problem, po obrade budeme mat posedenie a tam aj rozkrojime tortu, pokecame, pojdeme ku nam domov, nechame rocnu dcerku starym rodicom a my mladi pojdeme na disko s bowlingom. Povodny plan bola svadba na chate, tam v sobotu obrad, grilovanie, narazenie pivnych sudkov a najlepsie niekde pri vode, len sa nam zapacil dafum v aprili. Saty budem mat svadobne z bazara
Odpovedať
@zoy3 ahoj, svadbu platite vy, ci rodicia? to je tiez dolezity faktor, lebo ak vy, tak nevidim dovod, preco by rodicia mali urcovat velkost svadby. ak rodicia, tak ber, co ponukaju, lebo nepredpokladam, ze to, co "usetrite", od rodicov dostanete na "ine ucely". suhlasim s nazorom, ktory uz odznel- niektore naklady su nevyhnutne bez ohladu na velkost svadby. takze ak je to len financny dovod, preco chces malu svadbu, urob si dva rozpocty, vratane vysky svadobnych darov, ktore dostanete. To ti mozno da iny pohlad na vec.
Odpovedať
@sslavulka no ono to bude dako tak ze hostinu platia rodicia keby bola velka svadba, keby mala, peniaze nam daju, takze vsadzame na to ze si peniazky ulozime na dobre ucely. teda aspon tak to vyzera...takze takto pri malej si to budeme platit my a chceme len 10 ludi, samozrejme obrucky, hostina, kvietky a fotky budu normalne, zda sa mi to rozumenjsie.
Odpovedať
@sslavulka ono to v podstate vyjde tiez slusne ale tak pokusime sa rozumne ale kvalitne riesit, a este taka vec ze sme skor introverti a neradi tancujeme...to je dalsi dovod takze jedno s druhym.
Odpovedať
@zoy3 drzim prsty, aby ste to dobre vymysleli, aj aby ste si svadbu vy dvaja uzili, ale aby aj rodicia boli aspon ciastocne spokojni, da sa to, hladajte kompromisy, skus precitat diskusiu o mladomanzeloch netancujucich- videla som taku diskusiu, ze ako to riesili ini.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoy3 ahoj, podobnu dilemu sme riesili minuly rok aj my - ja mam extremne malu rodinu (v podstate jediny clovek, ktoreho som tam chcela mat, je moja mama), drahy zase veeeeeelmi rozvetvenu rodinu. Povodny plan bol, ze moju stranu vykompenzujeme kamaratmi a ze teda budeme mat nejaku stredno-velku svadbu. Ked vsak draheho mamina zacala pocitat hosti z ich strany, celkovy pocet poriadne presiahol 100 ludi - a teda ja som sa s tym nevedela vobec stotoznit :( Ja som nikdy netuzila po velkej svadbe, nerada som stredobodom pozornosti, a okrem ineho tiez mi vadilo minut obrovske peniaze za jeden jediny den... Nakoniec ma drahy sokoval navrhom, v aky som ani nedufala: majme malu svadbu (a nik z rodinu sa neurazi, ze jedneho sme pozvali, druheho nie - proste vsetkym sme povedali, ze mame malu svadbu a pochopoli to). Cize nas bolo 8 ludi: my dvaja, rodicia a 2 svedkovia. Obrad sme mali o 16:00, o 18:30 sme mali veceru, ktora skoncila asi o 22:00. Kedze sme spali vsetci v hoteli, presunuli sme sa este do baru. Vobec sme nemali pocit, ze bola nuda, rozpravali sme sa, dokonca aj prvy tanec sme si dali, len sme boli v komornej atmosfere :) Nakoniec aj manzelovi rodicia si nakoniec pochvalovali, aj ked si to predtym nevedeli vobec predstavit. Pre mna to bol nadherny den a vecer, v spolocnosti len tych najblizsich, ziadne divadlo pre 100 ludi. Vychutnali sme si to, nemali sme stres, proste krasny den, nemenila by som. Financne urcite aj mala svadba nieco stoji, pokial ju chces mat na peknom mieste, pekne saty, dobreho fotografa, dobre jedlo - ale minuli sme podstatne menej ako na svadbu so 100 svadobcanmi. Hlavne si spravte svadbu po akej vy tuzite, je to vas den. rodicia budu nakoniec spokojni len si to teraz nevedia predstavit tak stresuju :)
Odpovedať
Kamoska to minuli rok poriesila tak, ze po obrade sme sa boli piati najest. (oni dvaja ich dcera a svedkovia). No a vecer sme si mlady vysli do baru, kde bolo aj zopar kolacikov a objednala sa pizza. Mne sa velmi pacilo. Zabavili sme sa. Ona mala na sebe biely kostym. Saty mala na obrade. No a ja chcem taku tu chatu na Orave niekde. Nejake prasiatko alebo svedske stoly a moje kamosky a najblizsia rodina. No, ale pocitam okolo 50 ludi aj s partnermi a detmi. Tak ich tam musim aj prespat. Cakam, ze do tych troch by nas to malo vyjst. Dufam. Vacsinou je nazor, ze salu a veceru ti zaplatia hostia (dary) No a zvysok je to co musis sama.
Odpovedať
@marienkakf @moni244 diky baby za nazory, zrejme ostaneme pri tej malej, i ked by som tiez zakoncila svadbu tiez nejak akcnejsie ale akcnych priatelov mam v meste kde som sa narodila a prave koli setreniu ich nepozveme a mozno potom dame daku chatu a riadne zapijeme nech sme stastni :D
Odpovedať
@rheuska vidis to znie dobre ze ist si niekam sadnu, len nasa rodina je taka sucharska hehe moc sa nevedia bavit a priatelova rodina je uz postarsia myslim rodicov, skor by sme to roztocili na disco tak som zvedava mozno sa tam ocitneme, a uz si zistovala aj ceny chaty a prasiatka? bo mozno bude dodatocny candrbal pre mladych len nemam prehlad o tom co to stoji
Odpovedať
@zuzulienkat wow spachali ste to uzasne, fakt ste to mali nadherne tie fotky uplne hovoria o tom co si opisovala ako ste sa citili:) si ma posmelila k nejakemu takemu rozhodnutiu, urcite trochu utvrdila ze to nemusi byt len smutne ako mi to priatelova rodina vykresluje. takze ty si mala v podstate cely den az do vecera tie nadherne velke saty?
Odpovedať
@zuzulienkat este by ma zaujimalo ak to nie je tajne, ten fotograf vycaril uzasne fotky mozes mi napisat do ip kolko vas vysiel?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zoy3 si zlata :-) neboj, urcite to nebude smutna svadba za to, ze budete v komornej atmosfere. fakt si myslim, ze asi rodicia tvojho priatela sa boja nepoznaneho a preto zatial neprejavuju nadsenie z mini svadby. ked pride na den D, budu vsak tak rozciteni a stastni, ze sa urcite budu bavit :-) Ak sa viac vnutorne stotoznujete s malou svadbou, nieje co riesit. aj mala svadba moze byt krasna, pretoze je to len a len o vas dvoch, vsetko ostatne su len detaily :) hej, svadobne saty som mala na sebe az do 3 rana :) mala som so sebou aj nejake akoze popolnocky na prezlecenie, ale tak mi bolo luto sa vyzliect z tych siat, ze som sa rozhodla si ich uzit do poslednej chvile :)
Odpovedať
@zuzulienkat dakujem dufam ze budes mat pravdu :) a ani sa ti nedivim ze si si ich neprezliekla :)
Odpovedať
Aj my mame minisvadbu-35 ludi(brat mal 85).a vsetko stihame aj osobne pozvat.
Odpovedať
ahoj,,,podla mojho nazoru ak tuzis po malej svadbe a mas pochybnosti iba pre rodinu ako to vezmu sprav si malu svadbu,,,ale ak chcete malu svadbu iba pre financie este o tom pouvazuj, aby si to potom nelutovala,ked vam ju zaplatia rodicia,,,a teraz k malej svadbe moja sestra mala 20 ludi na obed plus mladi prisli vecer k nam na dvor,,,mali sme velky stan a grilovalo sa boli salaty a nakoniec holubky,,,hudbu sme mali "dj-ja" repraky a net :) kazdy sa bavil a nikomu nechybala velka svadba,,,ale oni sa proste chceli iba zobrat a nechceli velku svadbu aj tak minuli cca 2000 eur
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj...my sme mali malu svadbu...ani nie 30 ludi...chceli sme ze take rodinne posedenie ale uplne v pohode sa zabavali a vydrzali do druhej co sme boli prekvapeny...mali sme zajednany obed a potom okolo siedmej mozno aj neskor sme mali veceru ale kedze sme mali rezne tak boli na jednom stole a kto chcel si nalozil....a potom sme s restikou boli dohodnutý ze ked vzdržíme oni budu mat kapustmicu, ktoru ked budeme chciet zohreju a ked nie nic sa nestane oni ju použiju na dalsi den...a vsadobne saty som tým padom využila uplne dokonca a nemusela som mat popolnocky...:)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ahojte.. ja som bola a som za velku svadbu, ale moj priatel chce len malu kvôli tomu, ze je rozvedený a citil by sa hlupo voci tým, ktorí mu už na svadbe raz boli... neviem si ani predstavit ako by taka mala svadba mala prebiehat, kde ju urobit, aký program vymysliet som uplne bezradna a vôbec sa mi do takej svadby nechce... . a prepač ZOY3, že ti to písem sem, ale som tu prvý krat a este som neprisla na system ako pridat otazku do fóra, este raz prepac...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mať malú romantickú svadbičku v Tatrách, 12 najbližších, obrad o 4 poobede, potom večera, pesničky na CD, krájanie torty aj svadobný tanec, doobeda sa v pohode pofotíme a hotovo, no stress :-)
Odpovedať
@zuzka7777777 nic sa nedeje, vies co ani ja v podstate neviem ako to bude najviac sa bojim ze bude nuda a najedeni budeme odfukovat , nikto nebude pit atd...no ale snad sa to dako rozprudi, pustite hudbu, zacnite tancovat vy, potom sa pridaju mozno rodicia a tak, aspon ja si to tak predstavujem, trosku sa poblaznit, tortu krajat a ist hajat, inak tak v kutiku duse dufam ze sa mozno vytratime na disco a dorazime to tam :) kolko vas bude?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ahoj ja som dnes zrusila vacsiu svadbu a budeme mat len rodicia,svedkovia a surodenci.Rano ma da dokopy jedna kocka pojdeme sa pofotit.potom na obrad niekde sa napapat a vecer z kamaratmi sa pojdeme zabavit.Ziadne pozvanky.darceky pre hosti nic len take lazo plazo
Odpovedať
Profilova fotka
tak si to predstavoval aj snubenec,nakoniec sme zvolili kompromis aby aj rodicia boli spokojni
Odpovedať
Profilova fotka
aj male svadby mozu byt krasne.Aj tak mam pocit,ze velke svadby sa stale robia iba kvoli rodicom.Kamaratka mala iba 8 hosti a svadbu mala v rodicovskom dome.Dokonca mala pozvaneho aj kuchara z cateringovej firmy a vsetci si ten klud a pokoj chvalili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?