Vlastný fotokútik s rekvizitami

Ahojte milé nevesty, chcela by som sa opýtať na vaše názory... Chcem si vytvoriť vlastný fotokútik, kde nebude žiadny fotograf. Nechce sa mi vyhadzovať 300€ za fotobúdku, ktorá bude na svadbe len obmedzený čas. Budem mať síce fotografku na celú noc, ale nechcem aby fotila pol večera len v kútiku a unikli jej tak iné momenty svadby. Chcela by som si vytvoriť svoj vlastný kútik s množstvom rekvizít. Dnes už má predsa každý mobil s foťákom, alebo foťák. Zakomponovať to chcem aj k svadobnej pozvánke. Mala niektorá z Vás niečo podobné? Ďakujem :) Radka
Odpovedať
@radkao ahoj, my presne takto to budeme robiť tiež, že si nachystáme vlastný fotokútik s rekvizitami :) máme v pláne si požičať od kamoša zrkadlovku, ktorú ale dáme na statív a bude pri nej diaľkové na samospúšť, teda ľudia sa poskladajú k sebe a sfotia si sami keď budú pripravení - bude to nastavené pevne na jednom mieste a farby prispôsobné na základe svetla okolo tak, aby tie fotky boli dobré....kamoška to takto tiež mala a ešte len potom sme sa smiali z tých fotiek, čo všetko sa sfotilo :) samozrejme, bude to kvôli zábave, nič seriózne z toho nechceme mať ;-)
Odpovedať
aj my sa chystame na fotokutik. osobne mam rada taketo fotky. ludia sa pri nich navyse poriadne zabavia a aj o to mi ide. budeme mat kamarata, co v nom bude fotit na polaroid a veda taku nastenku, kde sa budu fotky hned aj pripinat :)
Odpovedať
@6myska S tou zrkadlovkou je to skvelý nápad ;-) Ďakujem za inšpiráciu!
Odpovedať
Profilova fotka
No keby máme na našej svadbe fotokútik tak to urobíme presne takto. Neviem koľko budete mať na svadbe hostí ale myslím, že aj 30 kľudne stačí na to aby sa tam fotograf zdržal aj dve alebo tri hodinky lebo každý s každým sa chce odfotiť a zase nepôjdu všetci naraz, niekto bude chcieť ísť tesne po večeri, niekto zase až keď si vypije, to by tam musel byť celú noc. Vaše riešenie je veľmi rozumné..
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si ho tiež urobili sami, ale nemali sme tam zrkadlovku (manžel ju má, ale bojí sa o ňu, bola príliš drahá). Miesto toho sme tam položili Instax Wide a stále tam bolo plno. Stále sa niekto fotil a blbol s rekvizitami :-) A bolo to skvelé. :-) Tiež som nechcela, aby nám to obsluhoval náš fotograf, aby sa venoval svadbe. Ale aj bez toho každý vedel, ako sa ten foťák ovláda. Ale po skúsenosti by som sa dohodla s niekým, kto by sa postaral o to, aby sa nám tam vyfotili všetci. Nám sa tam vyfotili všetci okrem mojich rodičov, čo mi je ľúto :-(
Odpovedať
ja by som to asi urobila tak ako napísala renya, že použili instax a potom si tie fotky môžete nalepiť do nejakej knižky, napríklad do knihy hostí ale poverila by som napríklad ešte niektorú družičku aby teda dozreli na to aby sa tam vymieňali tie náplne ak by to náhodou niekto nevedel urobiť a aby sa odfotili všetci :)
Odpovedať
My sme si spravili fotostenu ale nemali sme ziadne rekvizity. Skor sme chceli mat pekne prostredie na fotenie :-) Pocas prestavky sme sa pekne s kazdym vyfotili, vobec to nezabralo 2 hodiny, mame foto s kazdym a to sme mali 80 hosti :-) pocas vecera sa tam hostia chodili fotit aj samy( stale sme tam niekoho videli) pripadne ich fotil fotograf ked sa nic podstatne nedialo.
Odpovedať
Profilova fotka
Jej to je super napad, moja sesternica ma ten fotak co z neho hned vylezu fotky tak si to aj my asi tak urobime. Dakujem za inspiraciu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že to máš dobre premyslené. Pokiaľ nechceš platiť dvoch fotografov tak nech si tam robia ľudia tie fotky samé. Keď si ich budú robiť priamo na telefóny tak si ich môžu dávať aj na fb alebo na instagram a si myslím, že to viacerí ocenia :) Hlavne teda tí mladí :)
Odpovedať
nechapem na co sa vlastne pytas, na tom vobec nie je nic zlozite, ci uz si to spravite cez tu spust so zrkadlovkou alebo sa budu fotit iba na telefony tak sa nema co pokazit. akurat, ze potom sa ti asi budu tazko zhanat tie fotky co si oni pofotia na telefon
Odpovedať
Profilova fotka
@radkao Radkao Ma pravdu fotokutik, alebo fotobudka to nie je dalsi fotograf na svadbe je to odobne ako samoobsluzne stare polaroidove budky co boli na stanici. Fuji instax ten osobne aj vlastnim ale ma drahu prevadzku. Fotobudka dokaze vyprodukovat viac fotiek za kratsi cas. Casto sa to robi tak ze jedna kopia ostava mladomanzelom a nalepi sa do pamatnej knihy a druhu si odfotene osoby nechavaju pre seba to instax nedokaze. V prepocte na vytlacene kusy je fotobudka lacnejsia ako INSTAX. Potom existuje aj prenosna tlaciarnicka canon selphy ale je pomala a taktiez na tlac fotiek nakladnejsia ako fotobudka a potrebuje obsluhu.
Odpovedať
@martinita789 máš pravdu, nič zložité na tom nie je. Ale občas je dobré mať aj iný názor, prípadne nabrať inšpiráciu od niekoho, kto už niečo podobné mal...A máš pravdu, že sa fotky budú zháňať ťažšie, ale všetko má svoje plusy aj mínusy. Ďakujem!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@markolino ďakujem za radu :) chápem, že fotobúdky sú samoobslužné, ale tak isto mi tie ceny prídu vysoké, keď to tam bude len cca tri hodinky a všetci tam budú natlačení, aby sa stihli odfotiť a naháňať kvôli tomu aj mladomanželov. Ďakujem za radu s Instaxom, keď som pozerala réžiu, tak by to naozaj stálo viac ako fotobúdka :D
Odpovedať
Profilova fotka
@radkao Keďže fotobúdku prevádzkujem dovolím si zareagovať. Fotobúdka je prezentovaná ako samoobslužné zariadenie, čo je v podstate aj pravda. Ale prax je taká, že počas prevádzky je VŽDY prítomná zaškolená obsluha. Má to obrovskú výhodu v rýchlosti vybavenia hostí a podľa nejednej skúsenosti na svadbe s cca 100 hosťami za 2 hod. prevádzky sa všetci hostia nafotia úplne do sýtosti, bežne takto vytlačím 200-250 fotografií + ktorúkoľvek fotografiu si môžu hostia hneď zaslať na e-mail + všetky fotky v elektronickej podobe dostanú novomanželia. Kapacita tlačiarne je ešte vyššia. Samozrejme všetko v grafike na mieru s riadnymi rekvizitami (nie papierovými fúzami z eBay). Je to zábavná aktivita pre všetkých svadobných hostí, nie je to len fotka, ľudia sa pri tom neskutočne zabávajú, jednoducho atrakcia navyše. Často ľudia hovoria, že starší ľudia sa nebudú chcieť fotiť, vôbec to nie je pravda, práve naopak, fotia sa veľmi radi a ešte viac sa tešia vytlačenej fotografii v ruke. Za 3 hodiny na svadbe sa musia všetci vyfotiť 10x, len to treba správne načasovať a nechať na schopnosti obsluhy. 240 Eur za dve hodiny super zábavy pre 100 ľudí a ešte 200-250 fotiek na pamiatku sa mi nezdá neprimerané. Čo sa týka porovnávania s Instaxom či Polaroidom alebo kamarátom čo postaví zrkadlovkou na statív (čo nemusí byť zlý doplnok k svadobnej zábave), nebudem tu súkať parametre, kto chce zistí si ich. Len prosím neporovnávajte veci neporovnateľné. Je to ako keby ste sa bavili o tom či sa z obradu odveziete na Trabante alebo na limuzíne. Áno, ak sa nemýlim pán Sagan sa viezol na Trabante.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako som uz pisal o alternativach, fotobudka na produktivitu a vysledok je najlacnejsia moznost nez INSTAX alebo SELPHY tlaciaren.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?