Svadobný fotograf. Aká je primeraná cena?

Aka je primerana cena, resp. aku cenu ste ochotne zaplatit za fotografa na celodenne svadobne fotenie? Mam "vysnivaneho" fotografa, ktoreho praca je uzasna, no kedze ani nie je z mojho regionu, vratane cesty, fotenia, dvdcka, tlacneych fotiek stoji 650 eur. Neviem ci je to vela alebo malo, vratane ceny spravi fotoknihu, alebo albumy podla poziadaviek. Su na Slovensku aj fotografi za nejakych 200 euro co zatial pozeram na nete, ale tie fotky su take, akoby to fotil uplny amater, nepacia sa mi velmi. Vas nazor?
Odpovedať
1
2
7
@sheilla11 ahoj...cena je trosku vysia ale urcite su aj drahsi fotografi, ono zalezi na tebe ako velmi chces toho fotografa, my mame fotografa za 450e a nelutujeme mu zaplait lebo ma super pracu, vystudoval fotografiu a venuje sa tomu, plno amaterov bere ako si pisala 200e ale to su iba taki fotografi co sa na fotografov hraju..urcite je fotka pamiatka na cely zivot...:)
Odpovedať
@sheilla11 ahoj :) suhlasim, ze vyber fotografa je naozaj dolezity.. aj my sme prepozerali x stranok, kym sme nasli takeho, ktoreho praca sa nam pozdavala.. ale vela zalezi aj od teba.. niekto ma rad kvalitnu jednoduchost, niekto preferuje trochu "gycovitejsie" fotky.. takze je asi dolezity aj osobny kontakt s fotografom.. ale co sa este ceny tyka.. nas fotograf berie okolo 250 € ale zajednali sme si ho iba po novomanzelsky tanec.. preto je aj cena o nieco nizsia.. mne osobne sa zda 650 € dost vela, ale naozaj zavisi aj od balika, ktory vam ponuka.. skus este pozriet aj tu v katalogu firiem, myslim ze aj tam by mali byt nejake kontakty..
Odpovedať
zabudla som napisat, ze dlzka fotenia u fotografa co som spominala je celodenna, od priprav cez obrad, hostinu, redovy tanec, az po nocnu zabavu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja na fotografovi setrit nemienim. Lubos Borik je zo Surian a pocestuje za nami do Liptovskeho Hradku. Tiez si vypytal 630eur aj s cestou, ale ked tak pozeram na jeho pracu na stranke , tak by som mu za to dala aj tisicku. Pytal si zalohu 100eur a zvysok sa plati po svadbe, takze aj ked sa zda byt drahy, do svadby to proste nasetris a nebudes lutovat, ked sa neskor budes hrabat v svadobnom albume. Za kvalitu sa plati, je moj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
priemerna cena je diskutabilna pretoze to zavisi od dlzky fotenia potom co samotny balik obsahuje aj s ktorej casti slovenska pochadza a mnoho dalsich faktorov. Dolezite je aj zistit ci stanovena cena je konecna alebo je cena otvorena casto sa potom vynori suma z ktorej budete nemilo prekvapeny.
Odpovedať
Profilova fotka
dalej ci nahodou cena nezahrnuje aj pomocneho fotografa pretoze je to iste ako dvaja kameramani proste rozne uhly rozne pohlady a na vysledku najme v reportazi to poznat kde okamih je neopakovatelny.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze ak sa ti tak velmi paci tak ta cena je o.k...co som ja pozerala pred svadbou tak dobreho fotografa pod 400€ tazko zozenies.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano na zapade je 400 nizska ponuka. Napriklad v Ke je priemerna cena lepsieho fotografa cca 400 euro samozrejme zalezi este co je v samotnom baliku.
Odpovedať
ja platim 390 za 300 upravenych fotiek, 50 vytlacenych a za najlepsiu fotografku aku som kedy videla , fotenie s nou je proste fantazia
Odpovedať
ja som sa u vsetkych stretla s cenou 300 EUR a to som oslovila 5 fotografov z Bratislavy, v cene je foto celeho dna, uprava fotografii a ich dodanie na profi spracovanom DVD... Nasa maximalna spokojnost bola s Robert Huttner , ktory nam svadobny den fantasticky zachytil , takze vdaka nemu mame pamiatku na vsetko a vsetkych na cely zivot. :)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame fotografa za 330 eur a v tom je celodenne fotenie svadby a este nam aj nafoti predsvadobne rande...je uzasny videla som kopec jeho prace...takze maximalna spokojnost...pre pripad JMPhoto
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no ak sa ti jeho praca naozaj paci, tak ber. ja prave riesim, ci dam za celodenne fotenie a portrety 1700 eur, tot pozadovana suma :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@barusha21 och az mi zabehlo...to sa mi uz zda dost prehnana suma...
Odpovedať
Profilova fotka
aj mne zabehlo, ked mi poslali cennik :-O zda sa, ze na sk je plno bohatych ludi, ked im taketo sumicky prejdu. ale fotky ma nadherne: katka zitnanska!
Odpovedať
@barusha21 Fuuuha, to je príšerne premrštená cena podľa mňa...
Odpovedať
Profilova fotka
@kasenka24 Tato cena bude i nieco odrazat. Celkom som i zvedavy co tato cena skryva.
Odpovedať
@barusha21 za Katku Zitnansku urcite ano, bookni ju, kym je este volna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko teraz neviem na co narazas...ci ta toho mojho fotografa alebo nieco ine... :-)
Odpovedať
@sheilla11 ja ked som hladala fotografa, tak v BA som narazila na ceny 700-1000 EUR (portretove foto + obrada a hostina az polnoci)...ale kedze svadba nebude nakoniec v BA tak sme zacali vyberat inde a nakoniec mame fotografa za 350 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasenka24 Prepac, neprehladne napisane. Som chcel akurat napisat, ze ta cena 1700€ ani nieje tak zaujimava, ako to co moze obsahovat. Tie prispevky sa trosku prelinali a mozno nestastne zvolena adresatka.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko aha nic sa nedeje... v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko zase ja to neodsudzujem viem co je to za fotografku...takze za jej pracu je ta cena mozno aj adekvatna...ale pre mna to je velka cast rozpoctu... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasenka24 Verim tomu
Odpovedať
Profilova fotka
Zo strany zakaznika je primerana cena taka, ktoru este akceptuje. Aj primerana kvalita(vratane kvantity) by vsak mala zaujimat toho, kto sa zamysla nad primeranostou ceny. V masiarstve tiez nenakupujeme "maso", ale bocik, stehno, svieckovu a navyse ani svieckova nemusi byt taka ista, ako svieckova vo vedlajsom obchode(nehovorim o prefarbovani bravcoveho na hovadzie, len aby bola cena nizka...) Odporucam v ramci rozpoctu si radsej vyberat dlhsie, aby neskor nebolo neskoro lutovat ;-)
Odpovedať
@sheilla11 Ja som z Kosic, mala som asi troch vysnivanych fotografov od nas, ktori robia uzasne svadobne fotky a vsetci stali okolo 350 - 400 eur. Od priprav az do polnoci. Kedze ty mu budes platit aj cestu a bude do konca zabavy, tak tych 650 mozno sedi, aj ked neviem odkial si. Ale pre istotu skus pozriet aj inych - mozno sa ti tiez zapacia a budu pytat menej. ...uff... a 1700 eur? to by mi musela v tej cene doniest aj saty, aj topanky, aj sperky a este zatancovat a zaspievat :D Je to suma pre ludi, ktori uz nevedia co s peniazmi
Odpovedať
Profilova fotka
@robo_2 veľmi trefna odpoved Všetko je len tak drahe ako vieme akceptovať a dovolia to naše peňaženky. Pre zapadniarov sú tieto sumy smiesne a casto za slabší výsledok ako dostanú od nás Další neprospech voči nám majú techniku za rovnaké náklady. Vo vysokej sume je casto polovica sumy v ktorej su zahrnuté náklady na techniku ktora má tiež svoju životnosť nehovoriac ak fotograf to robí legálne na živnosť tam sú ďalšie výdavky |-|
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?