Svadobné fotografie dostanem len na CD. Je to bežné?

Caute baby, volala som s fotografom, ktory mi za celkom vysoku cenu, da fotky len CD a mam si ich podla vlastneho vyberu uz sama vyvolat. Je tento postup bezny aj u inych fotografov? Podla ma by mal fotograf odovzdat vyvolane fotky plus CD. Nie?
Odpovedať
Aj ja som sa s tym stretla ale zvolila som radsej fotografa ktory mi fotky aj vyvola. Konecna cena fotiek sa potom vysplha hrozne vysoko a tiez z casovych dovodov je lepsie mat fotografa ktory ti uz doda fotky, popripade urobi svadobny album.
Odpovedať
Diki lara, a mozes mi napisat do IP akeho mas fotografa?
Odpovedať
Magicka, neviem ako kde...ale ja som sa zatiaľ stretla len s tým, že cca 150 fotiek vyvolajú a cca 1500 bude na CD...
Odpovedať
Profilova fotka
magicka je to podla dohody, ako ste sa dohodli pred fotenim, taká by mala byt práca, asi je uz teraz neskoro, ale je potrebné mať papierové potvrdenie od fotografa, čo všetko bude jeho práca obsahovať... my sme s fotografom vymienali maily, takze som to mala tam... aj ked, nemozem si stazovat, vsetko do bodky splnil a urobil pre nás ešte pár vecí navyse. takže byť tebou zvážim o čom ste sa bavili a na com dohodli a reklamujem... ;-)
Odpovedať
magicka: my sme to tak mali. Fotograf nám dal vyvolať jeden malý album (cca 20 fotiek) a ostatné sme dostali na CD. Závisí to naozaj od dohody. Pre nás urobil ešte to, že nám upravil jedno CD-ko (máme inak 3 CD s fotkami od fotografa, kde je asi 800-1000 fotiek), kde veľkosť fotiek zmenšil (tie fotky na tom svad. CD majú veľa pikselov, takže sa nedali posielať mailom)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky... tak to zalezi od dohody, naozaj ked foti na digital a spravi ti nejakych 800 fotiek (ako nam), tak to ma aj vyhodu, ze si mozes dat spravit fotky, ake chces ty, pretoze z toho mnozstva je si tazke vybrat... My sme mali dohodu taku, ze nam on vyhotovy nejake fotecky z pozovacky a asi tak 100 mlaych foteciek z celej svadby. I ked na zaciatku hovoril, ze sa to da spravit aj tak, ze by nam dal len CD-cka a my si moze dat spravit kde chceme a ake chceme... Je to naozaj jedno, takto si das spravit fotky ake ty chces... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, my sme si zohnali fotografa na znameho odporucanie, vyjde nas to cca 4000-5000,- Sk (exterier, obrad, zaciatok svadby prip.ostatne ako krajanie torty a pod. 400,- sk / hodina) bez fotiek - resp. vytlaci nam len par najlepších zväčšenín, ostatné dostaneme na CD a je ešte možnosť, ze nam vytlačí k fotkám indexy a my si ich dla toho vyberieme a dame vyvolat. Myslite si, ze je to dobra ponuka a cena?
Odpovedať
Profilova fotka
hanka, to ani tak nezavisi od poctu fotiek, ale od ich kvality...tazko povedat co je dobra cena a co nie ked nevidis robotu. ale ked ste ho mali na odporucanie, tak hadam bude fajn :-)
Odpovedať
Ahojte baby, ja som si praveze myslela, ze ked si uz zaplatim fotografa ( co nie je velmi lacna polozka - hlavne Ba ), tak uz so vsetkym, teda aj s albumom a fotkami a navyse to CD z ktoreho ak sa mi nieco bude pacit si dam vyvolat dalsie. Ale nie, ze po svadbe budem behat ako splasena po Auparku a davat si vyvolavat fotky. Lebo len za cistu robotu zhrabnut tolke prachy sa mi zda nefer. A v konecnom dosledku ked k tej praci priratam aj za vyvolavanie, tak ten rofo je este v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som rofa chcela, len uz bol obsadeny :-( Ten nas fotograf ma tiez zaujimave foto, jedine co ma odradza je to, ze ako pisala magicka budem behat niekde po auparku, vyvolavat a robit si album.. (to mi sice segra uz slubila, ze urobi, ale hl.to vyvolavanie..)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez foto len na CD a to mame jedneho z naj fotografov. ale zase nam to aj vyhovuje, lebo po svadbe ideme hned do zahranicia takze namiesto trepania fotiek budem niest len CD :-)
Odpovedať
Magicka, suhlasim s tebou. Ja chcem mat fotografa so vsetkym co k tomu patri. Chcem si po svadbe obzerat fotky a spominat na ten den a nie obehavat fotosluzby a davat do poriadku tolke fotky + albumy. :-| Ako spominali kocky hore, je to podla dohody, ale s niektorymi fotografmi dohoda nie je mozna, kedze moznost vyvolania fotiek ani neposkytnu. :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme si vybrali prave kvoli tomu ineho fotografa...takze budeme mat aj na cd aj vyvolane... mne sa zdaju fotky len na cdcku take divnee... ceny su dost vysoke tak aspon nejake fotecky by mohli vyvolat ]-( ]-( predsa len je to svadba :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Profilova fotka
vsak z cd si to potom mozes dat vyvolat, a vyvolas si tie ktore sa tebe pacia
Odpovedať
Profilova fotka
Je to úplne bežne. Nie každý predajca aút ponuka k novému autu aj zimné kolesa. Potom je už len na tebe co a kde budeš kupovať. S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
Je to chyba odberatela, ze sa vopred nezaujimal co dostane od dodavatela. Netreba predpokladat pri objednavani akejkolvek sluzby, ale treba sa jasne dohodnut na podmienkach. Napriklad v Zapadnej Europe dostanes to opacne knihu bez DVD vacsinou je to za priplatok potom, alebo mozes si tlacit fotografie iba cez fotografa a to samozrejme za priplatok. Vsetko je vec dohody a ponuky. Ved predsa si ani telefon na pausal nevyberame podla predpokladu co si myslime ze dostaneme, ale podla jasnej stanovenej ponuky dodavatela. Tych prikladov by bolo vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@lara1znk Ak sa z dodavatelom nedohodnete potom naco si ho objednavate na fotenie ? To iste plati pre fotografov, ked sa s klientkou nedohodnem tak logicky nepojdem fotit za kazdu cenu ved nejak to potom dopadne. Nie je to venovane lare1znk je to myslene vseobecne, ale chcel som nadviazat na jej odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
chlapci všimli ste si, že príspevky sú z roku 2006? :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hj Nevsimol. Mozno by bolo dobre po istom case prispevky mazat, tak ci onak otazky sa aj tak opakuju a aj odpovede (-:
Odpovedať
Profilova fotka
Nie :) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?