Svadobne fotky na usb kluci/DVD

Ahojte. V akom forme vám odovzali fotografi vaše svadobné fotky? Na usb kľúči alebo na DVD? Dostávam rôzne ponuky a neviem čo je lepšie. Zdá sa mi to také zvláštne dostať fotky na usb, resp. zatiaľ som sa stretla len so svadobnýmo fotkami na DVD. Ale možno je to niečo nové, lepšie a vy ma vyvediete z môjho omylu :D Ďakujem pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Odovzdávam USB. Dôvod: ak sa DVD poškriabe, nejde načítať, prípadne o pár rokov už nebude na čom prehrať. DVD mechaniky už nie sú vo viacerých počítačoch...
Odpovedať
Profilova fotka
DVD mechaniky síce pomaly končia , no nebral by som to tragicky , sú tu bluray mechaniky a tie si poradia jak s bluray , taj aj s dvd , alebo cd . Dávno sú na svete archivačné dvd disky , ktoré sú odolnejšie voči poškriabaniu a majú oveľa väčšiu životnosť ako usb kĺúče . USB je jednoducho trend , je to rýchlejšie , univerzálnejšie , dá sa neustále doplnovať , alebo odoberať fotky. Viac by ma zaujímal záručný a pozáručný servis , ktorý fotograf ponúka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@suesun7 Ahoj, tiež som robil s DVD, ale jednoznačne chcem prejsť na USB. Klienti to vyslovene chcú, lebo ako už odznelo DVD mechanik z domacnosti ubúda. Ja napríklad tiež DVD mechaniku už nemám. Takže o 5 - 10 rokov ich už nebude mať nikto. Ak môžem poradiť DVD, alebo USB je len forma. Dôležitejší je obsah (fotky). Keďže svadba je na celý život a budeš na ňu chcieť spomínať aj o 50 rokov keď bude USB zabudnuté rovnako ako VHS, tak by som odporučil kúpiť album a vytlačiť si všetky fotky. Album sa ukázal kompatibilný medzigeneračne :D
Odpovedať
Profilova fotka
USB je nova era strcim a pozeram takmer kazde zobrazovacie zariadenie ma USB vstup. DVD je sice krajsie svojim obalom ale predsa ma komplikacie. Napr Ak vypalujete na DL teda 8gbDVD nie kazda mechanika to podpori, DVD alebo USB vsetko sa moze pokazit v tom rozdiel nie je. Zasadne tieto media nemaju dlhovekost.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite USB a existuju uz aj rozne vkusne USB kluce, resp obaly, takze netreba sa toho bat.
Odpovedať
Profilova fotka
Zrejme aj pri odovzdávaní je USB výhodnejšie - kúpim podľa kapacity (16gb alebo 32gb), DVD by som musela napaľovať v 3-4 kusoch.
Odpovedať
Usb. Sluzi hlavne na "fyzicky prenos" odovzdanych fotografii klientovi. Ten si ich potom kopiruje dalej na disk, dvd, dalsie usb a pod. Nevidim dovod aby fotograf ponukal nejaky servis k usb kluci za par eur. Kedze mam vela klientov v zahranici netreba im ani usb kluc, fotografie si jednoducho kliknutim na link stiahnu.
Odpovedať
Ďakujem Vám pekne za názory, už mám v tom viac jasno :) Rady profesionálov sú vždy nenahraditeľné :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?