Spoločné fotenie - ako to naplánovať, aby to odsýpalo?

Ahojte :) Vymyslela som nám na náš svadobný deň takú vec, že po obrade by som chcela urobiť spoločné fotenie s hosťami vonku v parku hneď pri kostole. Pretože naša rodina to nikdy nezažila, a ja vlastne tiež nie, chcela by som to naplánovať tak, aby to všetko šlapalo a dlho sme sa nezdržiavali, pretože všetci už budú mať trošku hlad a budú sa tešiť na večeru :) Chcela by som tam urobiť klasické skupinové fotky - s rodinou, kamošmi, svedkami - napísať zoznam kombinácií fotografovi na papier, aby sme na nič nezabudli. Tak nad tým teraz sedím a dumám a zisťujem, že vobec neviem, ako to vlastne chcem mať :) Tak vás prosím pekne o tipy, rady - S kým ste sa fotili? A s kým ste sa naopak neodfotili a teraz toho ľutujete? Robili ste aj samostatné fotky napríklad nevesta zvlášť s rodičmi, a ženích zvlášť s rodičmi, alebo proste obaja spolu, keď už sú manželia? Ďakujem krásne za inšpirácie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Spoločné fotenie hostí (spoločná fotka) a fotenie s nevestou a ženíchom je klasika a deje sa to na každej svadbe :) Hlavne treba mať niekoho - starejšieho, prípadne člena rodiny, ktorý ako píšeš to celé organizuje. Jedna vec je, že hneď po svadbe sa blahoželá novomanželom čo môže niekedy aj celkom dlho trvať. Často sa stane, že ľudia ktorý zablahoželajú nečakajú 30 min kým to urobia ostatný a pomaličky odchádzajú. Dať fotografovi zoznam na fotenie nieje dobrý nápad, lebo on nebude vedieť kto je kto. Takže nemá šancu, aby dal ľudí dohromady na fotku. Zoznam a organizáciu by mal mať na starosti niekto z rodiny kto pozná ľudí a vie ich v dave vyhľadať. Na spoločnú fotku je ideálne nájsť schody (na ktoré sa postavia hostia - keď ich je veľa aby sa zmestili na fotku) Prípadne vyvýšený bod na, ktorý sa fotograf postaví a cvakne ľudí s nadhľadu. Čo sa týka fotenia s mladomanželmi. Fotograf a mladomanželia sa postavia na jedno miesto a postupne k ním chodia kamaráti rodina a fotia sa. Plus pozvaný hostia sa dajú z mladomanželmi od fotiť aj na hostine.
Odpovedať
Ďakujem za reakciu, toto všetko je mi jasné. U nás v rodine sa práve spoločné fotky robili vždy až večer v sále, počas hostiny a mne prišla škoda nevyužiť krásy lesoparku a prirodzeného svetla, Preto to chcem spáchať hneď po obrade. Zoznam bude mať na starosti starší družba, ten to bude aj všetko zvolávať. To že po obrade a gratuláciách nemajú odchádzať hostia už vedia, spísali sme pre nich inštrukcie, ktoré dostali spolu s pozvánkami. Ide mi skor o samotné fotky, s kým všetkým a ako sa odofotiť, aby to nebolo len 150 krát dokolečka - ženích s nevestou uprostred a okolo nich sa budú meniť ľudia. Aby to malo aj nejaký nápad, i keď je mi jasné, že klasické grupenfotky budú prevládať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@calvera25 Teraz už asi chápem presnejšie o čo Vám ide. V takom prípade plánujte a veľa šťastia nech sa to podarí :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?