Skanzen v okoli KE

Ahojte, chcem sa spytat, ci je niekde v KE a okoli skanzen alebo nejake tradicne slovenske miesto na fotenie - myslim skor interier. Zijeme v zahranici a chceli by sme sa vyfotit v niecom slovenskom. A nemam velmi moznost to odtialto zistovat :-| . Myslim, ze vo Vychodoslovenskom muzeu maju nejake take tradicne miestnosti - je to tak? Viete niekto, alebo mate odtial fotky? Budem vdacna za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi pekne tradične miestnosti nájdete aj v Múzeu v Prešove. Už sme tam fotili nevestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@chica_simpatica skanzen ani nie ale priamo v centre vedla prezidenskeho palaca je nieco co by to mohlo napodobnit.
Odpovedať
V kosiciach nie je ziadny "prezidentsky palac" :-D , pravdepodobne mate na mysli vysunutu kancelariu Prezidenta SR, ktora sidli vedla radnice Stareho Mesta. Kusocek za budovou Vychodoslovenskeho muzea su prenesene drevene objekty z obce Kozuchovce - dreveny kostolik a zvonicka. A aj priamo vo Vych.muzeu by mala byt nejaka expozicia tradicnej dedinskej izby.
Odpovedať
Profilova fotka
@sintra ej takto sa seknut :) hambim sa ... ano ani prez. kancelaria a presne to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim Vas. Mozno by nebol zly na uvod termin vasej svadby. Ano, mate pravdu, v budove VSL muzea na Hviezdoslavovej ulici v KE - v pravej casti budovy VUCky je aj expozicia venovana tradicnej slovenskej izbe. Takisto aj v Obci Slanec (cca 25 km z KE smer juhovychod) je mini muzeum venovane folkloru a tradicnym zvykom na vychodnom Slovensku. Na obidvoch tychto miestach som uz dvadobny parik fotografoval. Na ukazku pripajam par zaberov z tychto priestorov. Viac info/napadov vam rad zaslem mailom alebo ak budete v KE, rad sa s vami osobne stretnem. S pozdravom Peter Vojtasko.
Odpovedať
@chica_simpatica v kosiciach je etnograficke muzeum humno. robia tam aj svadby. http://www.humnoke.sk/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?