Pozor na fotografa fotto.sk

Profilova fotka
toto mi pred chvilou preposlala nasa fotografka: http://www.svadobna-fotografka.sk/201... az mi padla sanka...baby precitajte si to a davajte pozor pri vybere fotografa!
Odpovedať
cooozeee??? Hanba mu!!! ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
to je teda sila
Odpovedať
Profilova fotka
@blasko no to veru je...nechapem niektorych ludi. Dufam, ze mu nikto nenaleti...hnusne :-S
Odpovedať
No myslím si že toto je na Slovensku úplne bežné. Totiž kým tu bude dopyt po lacných fotografoch kameramanoch Dj tak sa to nezmení. Takýto človek vie zaujať len cenou. Čo tam po tom že poctiví si budujú portfóliá a idú hore krok za krokom. Kým sa budú nevesty chváliť akého lacného fotografa kameramana Dj majú a nie tým akého KVALITNÉHO majú tak sa to nezmení.
Odpovedať
Profilova fotka
@majaaa25 Trefné ! Pochopiť to pri výbere schopného adepta bude dosť obtiažne, ale snáď časom nevesty (ženísi) ocenia a uprednostnia kvalitu pred lákavo nízkou cenou. Nazývajme to víziou budúcnosti, alebo našou futuristickou predstavou o vlastnej snaživosti.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@majaaa25 mas pravdu, ale v tomto pripade ani neide na nalakanie klienta na nizku cenu, ale o plagiatorstvo a pysenie sa cudzim perim...kedze on skopiroval aj cely cennik od pani Golejovej, ktora si myslim, ze je proficka a jej ceny su dobre, ale urcite nie nizke...samozrejme,ze sa najdu aj drahsi fotografi, ale tam je uz potom otazka, ci to naozaj stoji za tie peniaze a ci ta praca toho drahsieho fotografa je lepsia, nez v tomto pripade praca mojej fotografky ...pretoze zas davat fotografovi 1000-1500 eur za jeden den fotenia, je podla mna uplne mimo reality. Skor by som odporucala nevestam, ze pri vybere ci uz fotografa,hudobnej skupiny,alebo starejsieho, maju pozerat na referencie od konkretnych klientov a odporucania ci uz od znamych, alebo neviest a zenichov, napr tu na MS.
Odpovedať
@tami263 ja neviem, cena je nastavena trhom... ak je praca fotografa (ale samozrejme aj inych subdodavatelov) kvalitna a zakaznici si ju cenia, tak preco by nestal hoc aj 1500€, pokym sa stale najdu ludia, ktori su ochotni tuto cenu zaplatit. Cena mercedesu ci bmw je tiez oproti napr. fiatu premrstena? Nie... za peniaze navyse dostanes pridanu hodnotu priznacnu pre danu znacku (fotografa, kameramana, DJ...) @totty bacha na tie sliepky!
Odpovedať
Profilova fotka
@swarovski ale ved samozrejme....len ja hovorim o momentalnej situacii na SK...mozno v Nemecku, Britanii ci USA to je normalna cena, ale vzhladom k dnesnej ponuke na trhu, to je vysoka suma, mozno o tri roky, to uz bude primerana cena za fotenie...ale to je tiez relativne, pre mna to je momentalne mozno vela a pre Teba to vela byt nemusi, ja som pisala, len svoj nazor na vec. A okrem toho, tym som len chcela povedat, ze cennik fotografa nie vzdy zodpoveda urovni jeho prace, tak ako aj v tomto pripade. Mohol si tam kludne hodit aj ovela vyssie ceny, a ludia si mohli mysliet na zaklade ukradnutych foto a toho cennika, ze je to jeden z najlepsich fotografov, a pritom to je podvod. Toto som tym celym chcela povedat.
Odpovedať
@tami263 Ono, ja si myslim, ze v zapadnych, resp zapadnejsich krajinach je ta cena daleko vyssia... u nas je par spickovych fotografov, ktori vedia, ako je cenena ich praca a teda si ju nechaju aj patricne zaplatit. Nikto nikoho nenuti, aby si vybral prave sluzbu za tak vysoku cenu. Potom tu vnimam tiez par vybornych fotografov, ktorych ceny su uz nizsie, ale stale povazovane hlavne TU, na MS za vysoke... Je na kazdeho uvazeni, co, koho a za kolko si vyberie. Co vsak nikdy nepochopim, su odkazy typu: kde za rozumnu cenu zozeniem to ci ono (od fotografa, cez pozemok, vyzdobu a pod... ). Pojem rozumna cena je co? Cena nizsia ako trhova? Rohlik nikdy nebude stat rozumny 1 cent. Vzdy v nom budu zapocitane naklady a zisk. Preto sa riadim heslom, ak na to nemam, tak to mat proste nebudem. a na margo hore zmienovaneho fotografa... je to jeho vizitka, pan je skor na smiech... je mi luto pani golejovej, ze si vybral prave ju a takto nehanebne ju zneuzil, mozno by to uz bolo aj na trestne oznamenie. a snad bude tych nevesticiek, ktore oklamal, co najmenej :-)
Odpovedať
presne tak tak to je a nielen s fotografom,kamerou ale aj hudbou.....cena zodpovedá kvalite.....ale ved to je uplne logické.Ten čo svoju prácu robí zodpovedne a profesionálne si to nechá aj zaplatiť.S tým treba rátať..A ten čo iba naháňa kšefty a berie to na kvantitu a nie kvalitu tak je samozrejme lacný..treba si premyslieť kde šetriť a na čom .. :-)
Odpovedať
Obycajny zlodej...su tam aj fotky od americkych fotografov.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majaaa25 "dopyt po lacných fotografoch" co ma toto so serioznostou cloveka? Nie kazdy foti dlhe roky a ma vybudovane meno. Ti co fotia kratko musia davat ceny nizsie a potom nasledne na osobnom stretnuti presvedcit fotografiami ze su hodni i ked upravou fotografii sa mozu priblizit aj tim co maju ceny vyssie. Kazdy jeden profesional zacinal z mensim poctom fotografii v portfoliu alebo nie kazdy je vyhradne orientovany na svadobnu fotografiu co tiez neznamena ze je menej dobry.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@totty mas blbe pripomienky...nikdy nemozes vediet, na co vsetko je clovek nadany...to ako keby som ti povedala, ze ked vies citat, v tom pripade pisat uz isto nevies, blbost...a okrem toho, porovnavat fotenie so spevom a uz vonkoncom, uvadzat ako priklad Rytmusa...a nazyvat tu nevesty "sliepkami"...no neviem, asi to bude nizsim intelektom...nemyslis, ze je toto spravanie trosku detinske?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@tami263 nasla som aj toto: http://gallery.fotto.sk/# hm...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?