Koľko stojí svadobný fotograf?

Profilova fotka
Zdravím všechny. Chtěla jsem se zeptat, za kolik máte svatebního fotografa (focení celý den i s portrety)? Kdyz vidím ty sumy začínám být zoufalá, tolik nevydělám ani za měsíc :-| Tak bych ráda věděla v jakém rozmezí se pohybují normalní ceny služeb, páč mám pocit že prohlížím samý mistry světa ve fotu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, to by aj mňa zaujímalo, síce svadbu mám až budúci rok ale rada by som vedela koľko mám počítať a odložiť si peniažkov na fotografa?
Odpovedať
Profilova fotka
@fonddy Ahoj, určite to nie je o tom, že by si našla iba majstrov sveta, aj keď je to možné :) Cena fotografov je relatívne vysoká najmä preto, lebo fotenie a všetko naň je naozaj veľmi drahé (fotoaparáty, blesky, objektívy, počítače - dosť výkonné na retuš). Profesionál musí mať veľkú časť výbavy dvojmo (ako zálohu pre prípad zlyhania). Takže často sa bavíme o investíciach radovo v tisíckach EUR (veľmi často poriadne cez 10 000 Euro) a technika sa kazí a opotrebúva používaním. Plus ide aj o časovú náročnosť - fotograf je na svadbe často 18 hodín a ďalší cca týždeň pracuje na fotkách pri PC. O tom že sa treba vzdelávať a držať krok z dobou už ani nehovorím (tiež je to naozaj dosť nákladné). Našťatie vždy existujú ľudia, ktorí záčinajú a potrebujú si spraviť portfólio a tomu prispôsobia aj svoju cenu. Samozrejme nevýhoda môže byť, že výsledok nebude možno úplne podľa tvojich predstáv. Priemerná cena za fotografa je niekde okolo 500 - 600 Eur. Samozrejme nájdeš ponuky aj za 200 - 350 Eur a aj za 800 -1600 Eur. Všetko je to o tom na koľko si klienti cenia prácu konkretneho fotografa. Ak je naozaj dobrá jeho cena ide stále hore . Na druhej strane ak nevidíš rozdiel v práci fotografa za 200 Eur a fotografa za 600 Eur, tak sú to pre teba vyhodené peniaze. Možno je ale problém v tom, že to čo sa ti páči je jednoducho práca veľmi dobrých fotografov.
Odpovedať
Profilova fotka
kočky, neviem ako vy, ale podľa mňa mať na svadbe fotografa po celý deň je obrovská hlúposť a vyhodené peniaze... dohodla som sa s kameramanom, že z obradu a gratulácií mi nejaké fotky urobí, ostatné pofotí družička - ak budem mať kameramana, tak na hostine mi už bude fotograf zase na čo? na fotenie portrétov sme sa dohodli s fotografom na pondelok po svadbe (bez stresov, v kľude, kade-tade po Slovensku) - za smiešne peniažky v porovnaní s tým, čo by si pýtal za celú sobotu... okrem toho by sme v sobotu boli limitovaný miestom, nedostatkom času a na čo? takto si to radšej užijem už ako novomanželka a bude to aspoň naozaj o nás - nie o tom, že sme pod tlakom, že nestíhame a že sa nevenujeme hosťom...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu108 vec názoru, ja chcem mať pekné profi fotky aj z obradu, hostiny atd.. takže nepovažujem to za vyhodené peniaze :) radšej dám peniaze fotografovi, než za podbradníky, poháre a podobné blbosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@minniepha : mohu se zeptat kolik Vás stál, nebo bude stát fotograf/ka?
Odpovedať
Profilova fotka
@fonddy 1.000 eur.. ale fakt mi na fotkách veľmi záleží :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@minniepha no to je videt :) ja tak vysoko jit nemuzu, to bych nemohla 3 mesice nic jist .... a to uz by si pak muj drahy nemel koho brát :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fonddy každopádne aspoň 500 eur do toho vrazte, ono to potom vidno na kvalite.. radšej ušetriť niekde inde, my napríklad nebudeme mať candybar, zdá sa mi to zbytočné..tam ušetríš dosť
Odpovedať
Profilova fotka
Ako uz aj pisali kocky vyssie, mas fotografov za 200-300€, aj za vyse 1000€. Popozeraj si fotografov na nete, ich pracu a vypytaj si cennik. Velakrat maju aj cenovo vyhodne ponuky, prip. akcie. Ja som pozerala viacerych, vacsinou bolo komplet fotenie celeho dna okolo 600-800€, co bolo pre nas privela. Nakoniec sme urobili kompromis - nasli sme trochu lacnejsiu, ale podla mna stale veeelmi sikovnu fotografku a vybrali sme si mensi balicek, kde mame umelecke fotenie v exterieri, obrad a gratulacie + rande fotenie pred svadbou. Vyjde nas to 250€. Pre niekoho by to mozno nestacilo, ale my mame obmedzeny rozpocet a fakt nepotrebujem super-fotografa, takze mi to staci. Aj ked, mne osobne sa praca tej fotografky velmi paci a ocakavala som vyssiu sumu za fotenie :-).
Odpovedať
@fonddy určite rátam min. 500 a vyššie za dobrého fotografa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?