Koľko ste platili za fotografa?

Dobrý večer chcem sa opýtať aka je cena za fotografa ? Popripade nejake odporučania na nejakeho fotografa v okoli Sabinov,Prešov a Lipany.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ja sa venujem fotografii len rekreačne nie som Profesionál. Ale fotografa viete mat od 50 az po 1000€. Je tam veľa faktorov ako napríklad, čo bude fotit, čím bude fotit, kolko bude fotit, a ako fotky upraví a samozrejme ako to nafotí, ci zachyti tie spravne momenty. no a na zaver ako fotky odovzda, ci da na usb alebo dostanene luxusne balenie vpodobe rucne vyrezavanej krabičky z dreva atd... Sú to hodiny práce ktorú bezny clovek nevidi ako ze fotogrtaf musi mat kvaltiny pc, monitor, vybavu atd.. na tu svadbu musi prist nejakym autom atd atd atd... preto si napiste co od fotografa ocakavate a potom Vam kazdy da presnu odpoved na vase otázky... Napríklad ja by som svadbu nafotil az za 50 € :) - doslova nafotil a nic viac :) a fotograf za 500-1000€ odovzdá kazdu fotku ako umelecke dielo, ktore moze ist na vystavu... priemerna cena Fotografov co sledujem ja ako DJ je od 200-500€ - zalezi od viacerych faktorov :)
Odpovedať
@sweetluska dakujem pekne za tip :)
Odpovedať
@dudo12334 dakujeme za vašu odpoved :)
Odpovedať
@dudo12334 tých 50 eur si myslel, že cvakne výmenu prstienkov a prvý manželský bozk mobilom, že? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@maja1601 my budeme mat,, Ľuboš Krahulec,, je úžasný, skus pozrieť jeho diela proste waw zamilujes sa, len je drahý. Bude nám fotiť celú svadbu + svadobné portréty + dali sme si večerné fotenie = 840€. Je to dosť ale jeho práca je perfektna.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka tak zobrať do ruky foťák, nastaviť režim "lama" také to zelene "áčko" a fotit, zadarmo sa najesť, napiť, zabaviť sa a dostať do vrecka 50€ je pre veľké množstvo ľudí ktorí kúpili foťák super príležitosť stať sa reportážnym fotografom... ale seriozne teraz bez srandy... kvalitný fotografy naozaj niečo stoja. Úprimne nie som zákazník pre 900€ fotografa pretože by som nepotreboval takú kvalitu a skôr by som za ušetrené peniaze kúpil pečené prasiatko alebo podobne... je to vec vkusu, preferencií a samozrejme finančných možností...
Odpovedať
@ericka17 aj my máme fotografa za podobnú cenu :)
Odpovedať
@dudo12334 súhlasím, som prípad, že video zo svadby oželiem, ale na kvalitných fotografiách si potrpím. Tiež by som ale za neho nevysolila 900 eur, viem tie peniaze lepšie investovať. A zase ani netreba 700 záberov - každú družičku z piatich uhlov, okoteného dedka pri stole, 50 záberov tancujúcih a pod.
Odpovedať
Nechápem ako sa môže @dudo12334 ktorý má v profile že je DJ !!! vyjadrovať k fotografovaniu, jeho cenám a kvalite a nevesty mu ešte pritakávajú. Halooo je to DJ nie fotograf :-D O fotení svadieb nemá šajn. Alebo stačí len toľko že má doma fotoaparát a na svadbe sa stretne s fotografmi? :-D
Odpovedať
@dudo12334 tymto si sam kydas hnoj na seba. Pises ze si amater a isiel by si nacvakat svadbu za 50€ na automat rezime :-) ale ako super coolovu novinku mas k djingu aj fotenie a aby toho nebolo malo aj video :D si fakt borec :-). Netreba nevestam pripominat aky bude samotny vysledok, chcela by som ta pocut pustat cdcka :-) lebo pri foteni a toceni ti vela casu na poriadne hranie nezostane ;-) Ale si mlady tak energie mas dost. Odovzdas 200-300 fotiek retusovanych :-O vies ty vobec co je to retus fotografie???
Odpovedať
my sme platili 550 €... mali sme rôzne ponuky, ale pozreli sme si portfólia a zaujala nás jedna fotografka :) a vyhrala :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dudo12334 budem vas prispevok brat ako snahu o recesiu. nabuduce bude lepsie, ak sa nebudete vyjadrovat k veciam, ktorym nerozumiete. zbytocne nevesty zavadzate nespravnym smerom. nesnazim sa vas teraz nejako zhodit, berte to naozaj ako uprimnu radu. skuste sa zamysliet, ako by asi vyznel podobny prispevok fotografa v hudobnej sekcii.... p.s.: nechapem lajk, ktory sa vam tam zjavil.
Odpovedať
Nás bude fotiť Jana Amarandei za 530 €. Podľa mňa normálna cena...
Odpovedať
my budeme mat Lazo production, cena cca 500 eur s tym ze portretove budeme fotit v iny den ako svadobny
Odpovedať
Profilova fotka
@realista Len som napísal svoj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 do budúcna chcem mat svadobnú agentúru v ktorej nebude chýbať fotograf. Fotografia ako taká je pre mna hobby a fotim pre radosť. Áno išiel by som nafotiť svadbu aj za 50€ Veď keď niekto ma rozpočet 50€ a robí nízko rozpočtovú svadbu tak mu vyhoviem a prisposobim tomu kvalitu. Je to skôr o tom vyhovieť zákazníkovi. No nie len ja ale aj iný dj fotia. Robia video Atd. Ale maju na to ľudí tak isto aj ja. Ja osm na svadbe dj ale mam asistenta ktorý nafotí nakameruje a potom odovzdám neveste v nedeľu ráno fotografie a nemusí na ne čakať x týždňov od fotografa. Myslim si ze je to pohode. Co myslíš ty. Mas pravdu su len upravovane a nie retusovane v Photoshope. Jednoducho zobrať do ruky fotak a fotiť dokáže dnes každý. Ja som toho príkladom. A teším sa ze sem tam sa nieco podarí. Každý raz začínal. Nikto nespadol z neba ako profesionál.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik Dakujem za spätnú reakciu. Podľa mna je v pohode aby sa aj neznalec vyjadril na tému svojim laických pohľadom. Veď každý ma trosku ine preferencie a cítenie ako by fotky mali vyzerať. Ja budem rad keď aj obyčajný clovek sa vyjadri na profesnu tému. Aspoň budem vedieť ako to vidia obyčajný ľudia ktorí nie su v to to obore technicky zdatní.
Odpovedať
Profilova fotka
@dudo12334 neveríííím... my sme proste také kocúrkovo, kde si každý robí (podniká) ako sa mu zapáči...ešte že chirurg musí mať predsa len príslušné vzdelanie, to by bolo, keby si niekto len tak povedal, že však každý vie držať v ruke nôž a každý nejak začínal.... veď jasne, stačí automatika vo foťáku, načo by si sa zaťažoval takými vecami ako sú čas, ISO, clona, čo je zlatá hodinka alebo zlatý rez, ako využiť svetlo... dúfam, že svoje foto a video služby ponúkaš nevestám bezodplatne, keďže to čo Ty so svojím pomocníkom zvládne hociktorý hosť na svadbe
Odpovedať
@dudo12334 z tvojho prispevku chapem, ze ked je profesne niekto kuchar kludne moze byt aj taky chirurg a po vikendoch operovat :-) Uz to tu niektory dj spominal, ze si jeden druhemu leziete do remesla. Taky je potom aj vysledok a z toho vznikaju milne predstavy u neviest, preco jeden asistent dja to zrobi za pajdu a nenazrany profik vo svojom obore berie 500 a viac. Btw ceny fotografov nekoncia na hranici 1000€, je to ovela viac, tu vidiet, ze nemas vobec prehlad. Taky kvalitny postproces zaberie minimalne tyzden roboty, vtedy dj nerobi nic iba hlada na nete nove odrhovacky aby vedel ohurit tancujuci parket na dalsej akcii. Predstav si, ze by fotograf na zabave rozbalil aparaturu, ved co je na tom zlozite a pustal z usb kluca daku hudbu? Ty a tvoj asistent by ste boli bez roboty a fotograf vysmiaty :-) podnapiti ludia sa bavia na vsetko a je jedno kto alebo co prave hra, nemyslis? Co ty na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@dudo12334 Ajajaj chlape, nič v zlom, ale vyvaruj sa takýchto úvah. Nepôsobí to profesionálne a môžeš si iba uškodiť. Argument, že prispôsobíš kvalitu cene ne veľmi neprofesionálny (vo všetkých oboroch), podľa mňa kvalita je prvoradá a cena je sekundárna záležitosť. Aj keď pracujem zadarmo, nikdy by som nepovedal kašlem na kvalitu veď to majú zadara. Zvádza to k úvahe, či aj k tvojej hlavnej činnosti pristupuješ takto "profesionálne".
Odpovedať
Profilova fotka
@dudo12334 necham to na vas, je to vasa vec :) ale ten prispevok mal nulovy prinos pre kazdeho, kto si ho precital. v zasade je tam uvedene, ze cena zavisi od mnozstva faktorov a pohybuje sa od 50 do 1000. takze ste napisali to, co vsetci vedia aj bez vasho prispenia :) DJ moze hrat z platne, cedecka alebo pustat empetrojky, niektory prinesie dve svetla, niekto postavi obrovsku rampu s kopou farebnych svietidiel, iny ma velke repraky a dalsi moze hrat z mensich. jeden si pyta stovku a dalsi tisicku. ja by som svadbu kludne odohral z notebooku a dvomi repracikmi vedla neho. bolo by to odohrate, ved zvuk by isiel..... pokojne sa vyjadrujte aj ako neznalec, sme akoze v slobodnej krajine, ale vas prispevok bol zbytocny. rovnako zbytocne je teraz toto moje tliachanie, preto sa lucim a prajem krasny den vsetkym, ktorym sa chce toto citat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hj nie nie, ten režim lama bol mysleny ako sranda. Samozrejme ze fotim v "M-ku". Ja to otočím, kúpil som si foták preto aby som si nafotil svoju akciu niečim normalnym a nie mobilom, lebo okrem 2 fotografov mi nikto nikdy neposlal fotky aj ked som ho o to poprosil, ci by bol ochotny a odfotil ma za pultom alebo by mi odfotil nasvietenu mietnost.. tak som si musel kupit fotak aby som mal fotografie aspon ako tak na urovni... To iste u Videokamaramanov.. a aj ich chápem, kto je vyťažený tak nemá na to toľko času a rieši iné veci...
Odpovedať
@dudo12334 sa smejem: "Áno išiel by som nafotiť svadbu aj za 50€ Veď keď niekto ma rozpočet 50€ a robí nízko rozpočtovú svadbu tak mu vyhoviem a prisposobim tomu kvalitu. " ... to akože ty ako DJ nafotíš a daš nižšiu kvalitu??? To ako, naschval odfotíš zle? Alebo nezaostríš aby to bolo v nižšej kvalite? Alebo daš vyššie zrno? ...no tvoje služby by som tada nechcela.... a ked robíš DJ-a, ako môžeš aj fotiť a točiť video? Prídeš aj na obliekanie a odobierku a si aj v kostole? Kedy si potom pripravuješ aparatúru? Hmmm, to ako keby si zavolam kapelu, a že mi prídu zahrať ale pre nízku cenu bude sám a bude hrať na gitaru, na klavesy, na bicie aj na cimbal... a ešte popri tom bude variť v kuchyni.... si "borec" Dudo!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 Ano, je to tak ako pises, mohol by to robit fotograf ze by bol aj DJ, je to len pustanie pesniciek. U mna je DJ - hudba o emociach ake vytvorim, nie o tej technickej stranke, ci to hr z mobilu, usb-cka alebo z pc :) ale ta atmosfera ktoru vytovrim a ako ľudí zabavím... To iste platí u fotografa, že výsledok jeho prace = fotografie sú podstatné... Viem že to trvá nejaký ten čas, fotky upravujem a viem že to nie je hodinová záležitosť. Pisal som priemerná cena na SK, viem že aj DJ sú za 2000€ ale aj za 30€... tak je to o tom v akom kraji, a čo ten DJ / fotograf ponúkne a v konečnom dôsledku ako sa dokáže predať. Z môjho pohľadu má Fotograf super prácu. oproti mne chodí s jednou brašnou alebo s minimom techniky. pripravený je za pár minút. Nafotí čo má a doma vklude upravuje fotografie. Podľa sikovnosti a náročnosti to robi deň až niekoľko týždnov... Aby som upresnil ja nie som svadobný fotograf, ja si fotim pre seba, a potom fotky dám ako bonus neveste na email... Nerobim Foto/DJ sučastne :) len som reagoval, že ja by som išiel fotit aj za 50€ lebo by mi ti stačilo a nie osm skúseny, bojím sa že to neviem tak to robím za toľko na koľko sa cítim.. kebyže beriem 500 bolo by to veľmi sebavedomé... Dúfam že som upresnil situáciu... BTW. Nie raz mi nevesta pisala, že moje "amaterske" foto a video zábery boli kvalitnejsie než tie ktoré spravili ľudia čo sa svadobnou reportážou živia... tak aj v rade "profesionalov" su jedinci ktorý ponukajú LOW END produkt sa serioznu cenu 500€... Nie raz sa stretnem že kameram ma kameru na pásky z roku 2009 a berie za svadbu 800e a video vyzerá doslova ako 50 odtienov sivej... tak dá sa o tom polemizovat, diskutovat ale mojim cielom nie je nikoho ohovarat a ani hodnotit nakolko ja som len Foto/video nadsenec ktory foti pre radasot a potesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@tonobalucha no áno, to je profesionálny prístup! logicky ked si ideš kúpiť auto tak ti predajca nepreda Full výbavu za zakladnu cenu v domienke ze to je profesionálne... To znamená že ak ides fotit svadbu a mas za nu príklad 200 vs 800e tak spravís rovnaký rozsah práce? určite tam máš rozdiely v počte foto, čo donesieš, časové obmedzenie.. a opať ja som myslel to, že ak mi kamarát povie, počúvaj sem, videl som že máš fotak, nenafotis mi svadbu? no a kebyže sa mňa spýta tak by som nafotil... Ale este raz ja sa neprezentujem ako fotograf ale ako DJ. Ze som si kúpil fotak a nafotim si to čo potrebujem a plus spravím zopár foto ktoré pošlem neveste ako bonus je len čeresnicka na torte...
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik súhlasim, chcel som len vyjadriť svoj názor ktorý je podľa mňa uplne normálny a nečakal som toľko negatívnych komentárov, lepšie je sa radšej nezapájať do diskusie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka1996 nie nie vôbec sme sa nepochopili. zopakujem som DJ, nie fotograf, fotím pre radosť, a nikomu moje služby neponúkam ako fotografa, je to bonus ktorý robím z potešenia. Fotím tak kvalitne ako mi to moje schopnosti a technika umožnuje. Nižšia kvalita je myslena že foto by som poslal na email a neriešil by som darčekové balenie, alebo by som nerieisl externé zábleskové svetla, tlač foto, foto kutik, rekvizity a dalsie veci ktoré patria. Len by som fotil lebo nie som profi fotograf a preto že to neviem tak by som si zapýtal adekvátnu cenu na koľko sa hodnotím. predsa ja amatér kebyže idem fotit svadbu nemozem pytat 500e ako profik ktorý ma inu techniku a za sebou 100 svadieb... dufam ze som to upresnil. Ja nefotim a nekamerujem odobierku, ani sobas ani nic ine.. JA si nafotim sálu, detaily na stoloch = reklamné fotky svetiel ktoré davam na FB a ked popri tom odfotim nevestu alebo sa spraví krátke jednoduché video, na ktoré mám pozitývne ohlasy od mladomanželov tak je to len plus... Nie raz sa stalo že moje video bolo kvalitnejsie po všetkychý strankach ako video "profesionala" a ja som to točil mobilom... chcem tým povedať to, že ked som DJ nie je hádam zakázane príst na miesto svadobnej hostiny skor a urobit si zopár záberov... Ako ja poznám Foto/video studia ktoré robia nasvietenie, a tiež si hovrim ved to by mal robit DJ a oni urobia nasvietenie zadarmo v zmysle aby mali lepsie zabery a ja prídem o kseft a neriešim to, pretože viem ze pouzívam profi svetla a nie plastove hrnce za 9 dolarov z aliexpresu a moj vysledok je na inej urovni.. ale neriesim to. Respektujem tú polityku že si nosia vlastné svetlá a je to vyriesené... Tre ba byť k sebe tolerantný a vedieť sa navzájam pochopiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@dudo12334 tak len dufam, ze video a fotky robite spoza svojho stola. uz som mal experta DJa, ktory si prvy tanec tocil pekne zocivoci mlademu paru a ja som neveril, ze vidim to, co vidim :)
Odpovedať
Profilova fotka
Navrhujem ľudom, ktorí sem prisprievajú a aj vedeniu tohto portálu ako radu pre dobro všetkých 1. aby pod každú kategóriu písali komentáre a príspevky len tí, ktorých sa to týka a ktorý vedia čo robia a hlavne , ktorí majú dostatočnú prax v tom čo robia, kedže toto má byť portál profesionálov (dodávateľov) a budúcich mladomanželov. 2. na zlepšenie tohto portálu by bolo veľmi vhodné, aby portál predtým ako sem registruje nového člena si ho overil akú kvalitu ponúka (aby sem nepúštal hocikoho) a dal mu prístup len do sekcií, ktoré sa ho týkajú , tým sa predíde tomu, aby sa napr eventova agentura nevyjadrovala k teme FOTOGRAFIE a zbytocne nezavadzala nevesty od ľudí, ktorí nemajú svoju hodnotu. KTO JE ZA? Aby som sa napojil na tento status k otázke: Koľko ste platili za fotografa? Každý vyniká vo svojej "práci" úplne ináč a podľa toho čo vidím ľudia majú veľmi zatienený obraz o fotografoch, kedže tu fotí pomaly už každý. Fotografia je umenie vnímané a tam by to malo smerovať. Ľudia, ktorí tvoria dnešnú prosperujúcu fotografickú komunitu, sú našimi očami sveta, a každý to vidí ináč a takisto cíti ináč, preto nemôžete od každého očakávať, že bude mať rovnakú cenu, a keď nemá niekto hodnotu robí to len preto, a zíde o 60% dole na cene tak ten fotograf nemá svoju hodnotu a zoberie to len preto, aby mal na zaplatenie telefónu a pod. Ak toto má byť profesionálny portál, tak nech sa urobia tieto opatrenia a nevesty ak chcete mať krásne spomienky a profesionálny prístup od dodávateľov pozrite si každého kvality, nech to tu nevyzerá ako na maturitnom plese. Ďakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?