Koľko času potrebujeme na svadobné fotenie?

VIete mi prosím povedať, kolko času je potrebne na svadobne fotenie? Stací 1,5 - 2 hodiny? Totiž kaderníčku a vizážistku mám až o 10:00 hod. čiže hotová bude cca o 12:00 a na komplet oblečená atd. o 13:00....odobierka cca o 15:00 a 15:30 sobáš...Je reálne to stihnut?
Odpovedať
Profilova fotka
@25nikol25 Ahoj :-) Záleží od toho, kam sa chcete ísť fotiť a čo navrhne fotograf. Ak máte už vyhliadnuté miesto, treba si pripočítať cestu a šikovný fotograf by to mal zvládnuť aj za hodinku a pól :-) Väčšinou takýto čas stačí na kreatívnu časť fotenia.
Odpovedať
všetko by malo byť v jednej dedine :) jedine ku kaderníčke idem, ona nemôže prísť....aaale odpoved potešila :)
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi od fotografa, ale da sa to stihnut... uz som zazila super rychle portrety za 45min... popripade treba vyuzit moznost fotit v iny den...
Odpovedať
Profilova fotka
Cas fotenia casto najmenej zalezi od fotografa ale od miesta fotenia cas na presun a schopnosti fotenych osob.
Odpovedať
Profilova fotka
@25nikol25 dobry vecer. svadba v realnej podobe vyzera asi tak, ze iba malokedy ide vsetko podla harmonogramu. vlastne, dost zriedkakedy. ak planujete byt oblecena o 13tej a odobierka ma byt o 15tej, je dost velka sanca, ze dojde k casovemu sklzu. mnohokrat sa stava aj to, ze kadernicka a vizazistka z roznych dovodov meskaju a tym padom sa casovy sklz naberie hned na uvod svadby. a jedine, co sa potom koriguje, je cas na fotenie. stihnut sa to da, ja som uz na portrety mal raz iba 4 minuty. co vam poviem, vela fotiek vtedy nevzniklo :D
Odpovedať
Tak ono je to isto realne. Zalezi aj od toho, kde chcete mat fotenie, teda ako je to daleko od miesta kde byvate, dalej kolko fotiek by ste chceli a tak. No je toho dost co je treba zvazit, ale tak za ten cas by ste to mali dat podla mna v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola hotova cca o 11:30, na fotenie sme dokopy precestovali takmer hodinu autom, kedze som chcela ist na 2 rozne miesta. Sobas bol o pol 4, odobierku sme nemali. Ku kostolu som prisla tak za 20 minut obrad, uz tam boli vsetci :D Aj fotografka mi predtym vravela, ze potrebuje tak max 2 hodiny, dlhsie sa ani neda tolko pozovat. Kazdopadne odporucam ist sa fotit este pred sobasom a nie zmiznut kamsi na par hodin pocas hostiny.
Odpovedať
@25nikol25 to už 10 mesiacov dopredu viete o koľkej budete mať kaderníka ? To som nevedela že tak dopredu sa má objednať, to aby som sa aj ja rozhýbala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, hodinka a pol na portretove fotenie staci, pokial sa bavime o cistom case. Celkovy cas ti ale natiahne aj doprava tam a nazad, pripadne presuny na samotnom mieste, pokial sa napr. fotite v poli/na luke a prechadzate par metrov. Cas znacne usetri, pokial ma fotograf dane miesto omrknute (ako svieti slnko, ci nie je rusive pozadie apod.) a idealne, pokial ma s vami skusenosti z rande fotenia. Rande foto je super priprava, lebo viete cca ako sa mate tvarit, v akych poziciach vam to najviac pristane, viete ako s vami fotograf komunikujete a ste ovela uvolnenejsi. Je to vidno aj na zaberoch-tie prve byvaju obvykle trosku rozpacite a strojene, najviac prirodzene su na konci, ked uz po 2 hodinach fotografa nevnimate, ale si len uzivate situaciu a blizkost jeden druheho. Este jedna rada na zaver, daj si vacsiu casovu rezervu na cesanie a malovanie, lebo 2hodinky mi pridu tip top (a to neviem aky zlozity mas uces). Obliekanie sice nezaberie hodinu, takze toto by sa dalo skratit a ist sa fotit aj skor ako o 13:00, ale ak do tejto hodiny pocitas aj cas napr. na jedlo a kavu, len dobre. Kazdej neveste dobre padne si pred odobierkou najst par minut pre seba a napr. si lahnut, alebo len v klude sadnut a predychat stres :)
Odpovedať
podla fotografa a podla toho ake chces foto :) my sme si dali fotenie den vopred, aby sme mali viacej času :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skor by som porozmyslala nad zmenou kadernicky, o 10 je proste zbytocne neskoro... Kebyze mate fotenie v iny den, tak budiz, ale takto je to skoda... A ak sa dostanete do casoveho sklzu, tak to od tej jednej az do obradu moze byt celkom nahanacka... Na fotenie si praveze radsej vyhradte este ovela viaccasu, nech je z coho ukrajovat, tam je proste dobre mat casovu rezervu... Aby ste si ten den v pohode uzili, je dobre mat aj cas na vydychnutie, najedenie sa... Takze ten cas rano mi pride zbytocne nevyuzity, rano som mala najvacsie stresy, opadlo to az s prichodom draheho a na foteni :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinaplum my zmizneme po obrade. Nechcem sa fotit pred sobasom podla mna to nie je ono, priatel ma uvidi az ked vojdem do obradnej miestnosti,nasleduje obrad a ideme sa fotit, hostia maju apero. Nam to takto vyhovuje👍
Odpovedať
Článok sa načítava...
My mame na fotenie vyhradene 2 hodky + nejakych 20 minut na cestu tam a spät, mali by sme to uplne v pohodne vsetko postihat aj s malym dietatom :)
Odpovedať
hodinu , hodinu a pol max dve a bude vam bohate stačit aj fotenia teda ja som mala po hodine už plny zuby vyfocovania sa
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze niektore si zbytocne robite stres kvoli foteniu. Podla mna hodinka max dve musia uplne stacit a ked si nevesta mysli, ze ci uz kvoli presunu alebo niecomu inemu potrebuje viac casu, tak stoji za uvazenie, ci by si nespravili fotenie aj pred svadbou.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je strasne individualne. Niektore nevesty sa fotia aj pol dna, napriklad den pred alebo po svadbe a niektore to maju zmaknute aj za hodinu. Zalezi to od toho kde sa chcete fotit, aky je fotograf sikovny, ake bude svetlo a tak. Ak sa chcete fotit napriklad na viacerych miestach tak asi budete potrebovat trosku viac casu aj kvoli presunu a tak. Takze rozhodnutie je jedine na vas :)
Odpovedať
Ak vám stačia fotky na jednom mieste, teda, že sa nebudete presúvať na viacero miest a miesto kde sa chcete fotiť je dostupné autom tak vám tie dve hodinky v pohode stačia. Ak by ste chceli niečo náročnejšie tak by som povedala, že by bolo asi najlepšie celé fotenie presunúť napríklad na deň pred svadbou alebo deň po svadbe, keby budete mať viac času :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak máte vybraté miesto kde sa chcete fotiť a nie je ďaleko od miesta kde bude obrad a hostina tak to v pohode stíhate neboj sa :) my sa asi tiež budeme fotiť medzi obradom a hostinou, lebo nechcem aby ma muž videl pred tým ako budeme v kostole a deň po svadbe sa budú zase vybavovať iné veci takže na fotenie čas nebude :)
Odpovedať
tiež som nad týmto rozmýšlala, koľko času treba a čo na kedy dať. Stretli sme sa s fotografom a ten ma našťastie ukľudnil. Obrad máme o 15:00. Fotograf povedal, že mám sa tak zariadiť, aby o 11:15 prišiel ženích a on príde niečo pred 11:00. Nafotí posledné úpravy a obliekanie nevesty , first look, ja dám ženíchovi pierko, on mne kyticu a ideme sa fotiť. O max. 14:15 už musíme byť naspäť doma, aby sme stihli ešte niečo doma a ideme na obrad. Povedal , že jemu stačia 2 hoďky na fotenie pred sobášom. Ale samozrejme, nič nemusí ísť podľa harmonogramu a treba si nechávať aspoň nejaké časové rezervy.
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým krásne za názory :) Nakoniec som zmenila kaderníčku aj kozmetičku na 8:00 ráno a bude česať dokonca aj maminu a sestru :) a ešte prípadne si ju môžem posunúť ešte aj na 7:30 a ak budem chcieť príde k nám domov, takže už som spokojnejšia :) Na iný deň som to presúvať určite nechcela - všetko by šlo dvojmo a samozrejme dvojmo platiť + samozrejme fotografa, čo už by bolo dosť navyše....takže dúfam že takto už to všetko v kľude postíhame :)
Odpovedať
Podla mna to stihas uplne v pohode, len netreba robit stres. A ked si si ich hentak pomenila, mas este vacsiu rezervu ako si mala takze by si uz ozaj teda ziadny strach mat nemusela by som bola povedala. Ja osobne by som sa tiez nechcela fotit na viac krat. Takto to mas super :-)
Odpovedať
@bazianka preto som to zmenila aby som nebola celý deň v strese, to by som nechcela :/ a myslím aj nato, že ak bude pršať tak fotiť by sme sa šli inam, a tam potrebujeme čas aj na presun...a fotenie ako nás poznám bude trvať viac ako pol hodinu :D :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?