Je 1000€ za svadobného fotografa veľa?

Dobry den Chcela by som sa opytat ako sa pohybuju fotografovia? Nasla som si fakt profesionala cely den -noc na svadbe, plus foto kniha a fotenie pru v iny mnou stanoveny den. Myslite si ze cena 1100€ je vela za toto vsetko ? Ako sa zvycajne pohybuju?
Odpovedať
Profilova fotka
Ukážte nám jeho tvorbu a povieme Vám, či je to veľa alebo akurát :)) Tažko súdiť len tak do vetra.... Ceny sa "pohybuju" od 200 do 2000...
Odpovedať
otazka je ci si ochotna tolko zaplatit.. ak ma ozaj dobru pracu, fotokniha je velmi kvalitna na fotopapieri v kozi... a celkovo sa ti zda ze dostanes vela, tak nevahaj.. podla mna radsej si priplatit viac a dostat viac, ako setrit... a hlavne nie na svadbe. zalezi kolko si mozes dovolit na to utratit
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ceny sa pohybujú tak ako napísala shphoto. Určite je to vyššia suma čo sa týka cien na Slovensku. S cenami fotografov je to ale trochu zložitejšie, lebo každý pracuje inak a tým pádom je aj výsledok iný. Ak sa Vám jeho práca páči a neviete nájsť nikoho iného, kto to robí podobne tak je cena primeraná. Na druhej strane by za 1100 Euro mal byť naozaj veľmi dobrý. Myslím že priemer je niekde okolo 400 - 500 Euro všetko čo platíte nad by malo byť vyvážené nádhernými fotkami. Ak si nieste istá skúste nájsť iných fotografov ktorých práca sa Vám páči a požiadajte o cenové ponuky. Môže sa stať že nakoniec zistíte, že je vlastne lacný :)
Odpovedať
Budeš dostať veľa názorov:-)Ale jedna vec je istá - ak sa Ti to páči a máš na to budget,tak nie je to veľa:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Akoze... dost... viem, ze su tu fotky nenormalne brutalne :) ale take ceny sa mi zdaju prehnane, ide uz len o ,,meno". Lebo ti co su tu najpopularnejsi maju ,,ine" cenniky, ale platy treba Rakuske :). Myslim si, ze sa da najst rovnako kvalitny fotograf o par šupov lacnejsi. ;-) Ale ak na to mas tak nemas co riesit... je to len raz v zivote :)
Odpovedať
Suhlasim, kvalitny fotograf sa da urcite aj lacnejsie 😊 ale rozumiem, ze meno je meno 😊
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala kameramana aj fotografa spolu..otec kamera, dcera fotenie..cela svadba.. fotenie svadobne bolo v iny den to prisli dokonca traja a aj s dronom nas fotili zhora a platili sme za kameru aj fotenie dokopy okolo 750E... mame v tom tri DVD video 5 hodin, tri CD foto aj upravene aj bez uprav vsetky co sa nafotili.. plus fotoalbum s 25 fotografiami, a USB kluc na ktorom je cela svadba... s tym ze 10 rokov archiv u neho ak by sa nahodou nam nieco stratilo..
Odpovedať
Profilova fotka
toto je otazka cize ked nieco napisem nebudem potom moct pisat dalej ale tak miniem to asi takto: ak sa vam zda ze na slovensku su vysoke ceny fotografovania, skuste si zriadit svadbu napr v rakusku alebo v inom state na zapade. Ano poviete si ze ale tam sa inak zaraba....ano ale sa aj inak plati. bohuzial co je spolocne su ceny za fototechniku. Kdezto na zapade fotograf nafoti jednu dve svadby a moze kupit novy fotak a bohuzial slovensky fotograf na novy fotak niekedy setri rok aj dva. Pokial ide o vasu otazku tak cena je primerana ak je to fotograf co ma uz nejaku prax vo svadobnej fotografii za sebou, ak vam odovzda ozaj kvalitne fotky, ak fotokniha bude kozenna na kvalitnom papiery tak je to adekvatna cena. Dufam len ze sa tu neuvidime po nejakom case a budete si tu hlavu trepat ze co ste si to objednali. V kazdom pripade viem ze meno fotografa neprezradite ale za taku cenu by mal patrit k slovenskej spicke.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozrela by som si tie fotky, aké robí :)
Odpovedať
Cele zle. Jasne ze je to strasne vela a to aj ta fotim a vyznam sa v tom, ako idu cenu. Myslim, ze zozenies dobreho fotografa aj za 500 eur moze sa stat ze aj za 300... Neviem ake zazraky by urobil ten za 1000...
Odpovedať
extrémne veľa... pre mňa...pre teba možno nie, ja neviem. Ale ja pôjdem radšej na dovolenku, ako dať toľko peňazí za fotky. videla som krásne svadobné fotky aj do 300€
Odpovedať
ach jaj, milujem tieto nazory, ze fotografovia zo zapadu za 2 svadby kupuju novy fotak :D :D :D zijem v BE a ked som pozerala ceny fotografov tu, tak sa hybu v priemere okolo 1500e. A dane su tu neskutocne velke, takze chcem vidiet ako si kupi novy fotak. Rovnako nan musi setrit a aj naklady su tu na zivot podstatne vyssie. My sme mali foto za podstatne nizsiu cenu, pretoze obaja fotografovia su nasi kamosi. A kazdy hika nad nasimi fotkami ake su jedinecne. Zavisi aj od toho, co od tych fotiek ocakavas. Popozeraj fotky v roznych cenovych hladinach a potom sa rozhodni, ktore sa ti viac pacia a ci vidis skutocne rozdiel v tych fotkach alebo platis len za meno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my máme foto za 400€ .... musíš sa pozerať čo má všetko v ponuke
Odpovedať
otras cena, už nevedia čo pýtať....nedala by som toľko určite.....!
Odpovedať
To mas ako so snubencom, Ano, tento je ten pravy, v niecom jedinecny, vynimocny. To plati aj pri fotografovi, takze cena je primerana ;-)
Odpovedať
ja by som za fotky tolko nepatila..600 max..aj to len zato ze fotograf robi nadherne fotky..ale je na tebe za co si ochotna platit...dobreho fotografa treba vediet ocenit..ale tolko platit je vela..fotky si dam vytlacit aj sama a lacno :]
Odpovedať
Profilova fotka
@petrusa16 Ahoj, je to na tebe, cena je vyššia, ale ak si si 100% istá, že ho chceš, tak neváhaj a nedaj sa odradiť inými a ani cenou. Aj ja som dostala množstvo ponúk - aj lacnejšie, aj drahšie, no nerozhodovala som sa podľa toho ;-) Veľa šťastia pri výbere
Odpovedať
Profilova fotka
Za kvalitu sa platí záleží o koho ide ak má meno a vidíš, že chodí fotiť aj do zahraničia tak je tá cena úplne normálna aj keď súhlasím, že slovenské platy na to niekedy nestačia :)
Odpovedať
Podľa mňa je to veľa, ALE záleží na Tebe, koľko si schopná dať. Ako tu bolo spomínané ceny sú od 200 do (ja som mala takú ponuku ale to bolo aj s videom) 3000. Ja som mala super fotografa za 700. Ale dala som (aj keď je to už podľa mňa veľa), lebo som chcela IBA a IBA jeho ;) Inak, aj ja by som rada videla tie fotky. Dááááj link ;)
Odpovedať
ak by sa mi jeho práca páčila a fotky žiadneho iného fotografa by ma tak neoslovili, tak by som mu mile rada dala aj 3x toľko. radšej si priplatiť za to s čím viem, alebo je aspoň vysoký predpoklad že budem, spokojná, ako "ušetriť" a potom si trieskať hlavu o stenu, že fotky, ktoré zo svojej jedinej svadby mám stoja za prd a ešte som za to aj zaplatila :-D proste záleží aj od teba ako si náročná a či je to tvoja priorita (pre mňa áno) niekomu stačia pomaly aj fotky z mobilu a niekto kto napr. sám fotí požaduje aj nejakú tú kvalitu už, nie len fotky bez kompozície a postprocesu... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som platila 560 eur a boli sme max. spokojny :-) kuk album 1000 je vela
Odpovedať
Profilova fotka
nemyslím si, že 1000 je moc. Na druhou stranu já jsem tolik neplatila. Znám ale páry které neměly problém zaplatit i 5 a to rovnou za dva fotografy, takže otázka zda je 1100 vela by se spíš měla přeformulovat ..... a to na základě udělaných fotek!!! Stálo to za to??? 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
áno je to veľmi veľa
Odpovedať
Musíte porovnávať porovnateľné. Je BMW predražené keď za 1 BMW kúpim 3 Fabie? Nie, nie je predražené. Cena zodpovedá kvalite použitých materiálov, kvalite výroby a bezpečnosti posádky. Problém je že bežný Slovák si ho nekúpi lebo na to nemá. To je celé. To isté foto a video. Každý vidí že fotky a video za 1000+ sú kvalitatívne inde ako fotky a video za 400-500. Len zaplatiť to nemôže každý čo ale neznamená že tá cena je neprimeraná. Cena VŽDY zodpovedá kvalite výstupu.
Odpovedať
cena nemusi byt zakonite priamo umerna kvalite a kvalita je zavisla aj od schopnosti chapania a rozlisovania konzumenta. Ja by som si skor polozil otazku chcem dodavatela, ktory je dobry podla mna alebo ktory by obstal aj pred odbornou a objektivnou kritikou?
Odpovedať
Rozdiely určite nevidí každý možno len 20% ľudí vidí a ocení kvalitu. A dokým neuvidia doma kompletnú prácu profesionála za 1000 EUR tak nemajú šajn o čom to je lebo 10 fotiek zo svadby alebo klip na web stránke má pekné každý dodávateľ aj ten za 350. Jednoducho musia si sadnúť dodávateľ s jeho špecifickým videním a prácou a nevesta ktorá to vidí a je to pre ňu to pravé. Kto šetrí na svadbe každé euro ten toto riešiť nebude ale vyberie si službu v ľudovom rozsahu 250-500 aby to ako-tak vyzeralo, vždy lepšie ako od hostí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?