Iny fotograf na svadobne portrety

Profilova fotka
Ahojte :) Zaujimal by ma vas nazor na to, ked ma nevesta dvoch roznych fotografov, resp. jedneho na svadobne portrety a druhého na fotenie celého svadobného dna. Narazila som na par albumov, kde mali nevesty iného fotografa na svadobne portrety a tak ma napadlo, ze ci sa ten druhy fotograf nemoze citit dotknuty alebo urazeny. Dopredu hovorim, ze to neodsudzujem, ani nekritizujem, len ma cisto zo zvedavosti zaujimaju vase nazory :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme nemali predsvadobné fotenie ako býva zvykom :) ale pre zmenu posvadobné .. na svadbu sme mali inu, na posvadobné fotenie inú .. napriek tomu že svadobná fotografka vedela že aj po svadbe sa budeme ešte fotiť, nebola ani urazená ani nahnevaná že sme si ju na toto fotenie nevybrali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyke Ahoj, podľa toho čo ja viem sa to často robí tak, že nevesta si nájde naozaj drahého fotografa na to, na čom jej veľmi záleží, napríklad portréty. Zoberie si balíček ktorý nie je až taký drahý, ako keby mala takéhoto fotografa celý večer. Na druhé fotenie (hostina) nájde niekoho o trochu lacnejšieho, alebo ho zverí niekomu známemu kto pekne fotí. Druhá možnosť je že si nájde vynikajúceho portrétneho fotografa a vynikajúceho reportážneho a získa to najlepšie z oboch svetov .Toto ale môže vyjsť dosť draho. Ja osobne by som sa necítil dotknutý. Sám sa cítim lepšie pri fotení portrétov, ako pri reportáži. Myslím, že každý fotograf má štýl fotografovania, ktorý mu viac vyhovuje a cíti sa v ňom viac doma. Poznám kolegov ktorých to naopak ťahá skôr k reportážnemu štýlu. Tým nechcem povedať, že ostatné nezvládnu alebo niečo podobné :). Problém môže byť skôr s tým, že fotograf sa snaží obsadiť termín kompletným fotením hlavne s finančných dôvodov. Svadobných termínov v sezóne je len niečo okolo 30. Takže logicky uprednostní klienta na celý deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyke Myslím, že to treba brať profesionálne a nie osobne :) Určite by sa fotograf nemal uraziť, ak si na portréty (prípadne reportáž) vyberiete niekoho iného ako jeho. U niektorých fotografov som si všimla, že majú skvelú reportáž, zato ich portrétne práce ma až tak nezaujali a naopak... Podľa mňa ste to vymysleli celkom kreatívne ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme mali fotografa na svadbe a potom priblizne dva tyzdne po svadbe, sme si nafotili portretovky a detailne, presne tak, ako som chcela a s kludom, s inym fotografom (moj svagor). nikam sme sa neponahlali a pravdu poviem, uzili sme si to este viac, nez fotenie v den svadby. nikto sa neurazil, je to predsa vasa volba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
je to taký istý "biznis" ako ked si vyberieš saty jednej značky a topánky inej :) je to prosto na tebe :) a správny obchodník sa postaví profesionálne ku akejkoľvek požiadavke, aspoň by som to ako spotrebiteľ od neho očakávala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlnkafoto Ja nie, mna len zaujimaju nazory ostatných, pretoze som nasla niekolko albumov, kde mali nevesty dvoch roznych fotografov. Ja si myslim, ze je to dobry kompromis pre nevestu a zenicha, ak chcu nejakého konkrétneho fotografa, ale ten uz ma ich termin obsadeny. A urcite s Vami suhlasim v tom, ze niektori fotografi su lepsi vo foteni portretov, ini su zas skveli v momentkách a pod. :)
Odpovedať
Je to normálna vec.Ak tvoj vysnívaný fotograf má obsadený dátum treba si urobiť portrétovky po svadbe.Kedže z každého je len jeden,tak každý vie na jeden deň len na jednom mieste fotiť:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?