Hľadám fotografa z okolia Senca

Profilova fotka
Zdravím kočky, viete mi niektorá poradiť šikovného fotografa na exteriérové fotenie svadby? Len na urobenie kolekcie fotiek v prírode (bez fotenia obradu a hostiny). Tak aby som sa dostala max. do výšky 100 €? Ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nič v zlom, ale myslím, že kvalitného profesionála do 100 eur asi nenajdes.
Odpovedať
bohuzial to nie je cena za ktoru sa da zohnat dobry fotograf...:/ uctuju si strasne sumy...ja som nasla najlacnejsieho za 250 eur a to by mi nafotil len portrety v prirode...:/
Odpovedať
@mariamaier no mozno, ked bude ochotny urobit za 100 eur 5 zaberov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mariamaier @loriel @keira nemyslím si, že je to až také nereálne, mám ponuku na 25 záberov za 75 €, len kočka je bohužial v môj termín svadby obsadena
Odpovedať
Profilova fotka
@keira @babulkovo Ak rátate s tým, ze sa postavíte a niekto vám spraví 5 alebo 25 záberov a tie vidu super ako z katalógu a budete ich pyšné ukazovať všetkým známym a bude to pamiatka do konca života tak klobúk dolu aj vám aj fotografom, lebo to ani najlepšia modelka s najlepším fotografom nedokážu. Po všetkých tým prípravách, stresoch a minutych peniazoch, jediné co vám zostane sú spomienky v podobe fotkiek a možno videa. Ja by som to teda neriskovala.
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim, myslim ze kvalitny fotograf si vie za sobotu v svadobnej sezone zarobit viac - jednak zarobit, ale aby sme sa len o peniazoch nebavili - uzije si to fotenie pocas celeho dna...lebo - cuduj sa svete - ano, aj taki su fotografi, ktorych ta praca bavi :-).. a nevybookuje si sobotu za hodinove fotenie...(pretoze tym padom uz inu svadbu nevezme) .. tak, konstruktivna rada: skuste si dohodnut fotenie na piatok, tam sa da ist s cenou dolu, piatky nebyvaju tak zaplnene, navyse, ak chcete len portretky tak je to asi jedno v ktory den sa budete fotit... Andrej
Odpovedať
Profilova fotka
@mariamaier nie, tych 25 fotiek je myslenych tak, ze bude vela zaberov a 25 najlepsich sa z toho vyberie a upravi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sturfg Dobrý deň, samozrejme chápem Váš pohľad na túto tému. Každá minca má dve strany a keď je fotografovanie zároveň profesiou a jediným zdrojom príjmu, je pochopiteľné, že fotograf uprednostní veľkú zákazku. Svadba je len raz v živote a človek chce mať na to pekné spomienky. Žiaľ doba je zlá a veľa párov nemá finančné prostriedky na veľkolepú svadbu. A myslím, že takých ľudí je čoraz viac, pretože mladí to dnes nemajú ľahké a tradície začínajú ustupovať realite. Dôkazom toho je aj náš prípad. Naša svadba bude vyzerať tak, že zabehneme na 20 minút do obradnej siene, kde nás zosobášia a potom sa presunieme do reštaurácie (len rodičia, starí rodičia a súrodenci), kde si dáme večeru, popijeme trocha vínka a rozídeme sa. Takže keď mi nejaký fotograf dá cenu na fotenie 400 €, tak táto suma predstavuje asi tak celý rozpočet na moju svadbu. A aj keď fotografy idú radšej za veľkými zákazkami, tak by si mali uvedomiť, že na trhu existujú rôzne potreby a skupiny ľudí. A práve skupina ľudí, ktorí chcú jednoduchú nenáročnú svadbu, predstavujú medzeru na trhu, ktorá predstavuje príležitosť pre fotografov, ktorí sú si vedomí toho, že práve na takýchto malých zákazkach môžu zarobiť viac, než na jednej veľkej svadbe. Nie je to myslené v zlom, chcela som len vyjadriť iný pohľad na danú vec. Radka
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo Samozrejme ze to chapem...dakujem za vas nazor a pohlad na vec. Moj pohlad a odpoved / rada / na vasu situaciu je jednoznacne piatkove fotenie... Z praktickeho hladiska si neviem predstavit, ako by som za sobotu stihol viac malych svadieb - to by museli byt vsetky v okoli Senca a naplanovat to, aby som stihol aspon 2 aby sa mi to oplatilo - naklady na cestu, cas... Prave pre ludi, ktori nemozu investovat viac penazi do svadobneho fotenia mam v ponuke piatkove fotenie - pozrite si na mojej stranke cennik - je to tam uvedene - no a piatok to byva - len tak medzi nami - casto o kus lepsie ako sobotu - pretoze si mozeme dovolit ten luxus fotit sa podvecer, ked je krasne svetlo, foti sa bez casoveho stresu, nemusime sa nikam ponahlat a pod... pisete, ze budete mat nenarocnu svadbu - ak sa smiem spytat - budete mat kozmeticku, kadernicku? ak nie, pripadne si trufate "nachystat sa" sama - predpokladam, ze saty budete mat k dispozicii uz v piatok... co vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@sturfg Šaty si kúpim cez bazár, takže ich určite budem mať k dispozícii kedykoľvek. čo sa týka kaderníckych a kozmetických záležitostí - tak k tomu som sa ešte nedopracovala, ale nevylučujem vlastnú réžiu. Ďakujem za Vašu ponuku, ale situácia sa medzičasom vyvinula tým smerom, že fotenie dostaneme od našej družičky ako svadobný dar, takže sa nám táto téma vyriešila.
Odpovedať
@sturfg Dobry vecer, mam obrad a hostinu v stredu v exterieri. Kolko by nam stalo 3-hodinove fotenie (portrety, obrad, hostina) a kolko fotografii by ste nam mohli ponuknut? Dakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo Niet za co, snazil som sa len poradit...Pekny vecer prajem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@alisa80 Zdravim Vas, cennik najdete na moje stranke - je tam zalozka cennik, - ak svadba nieje v sobotu, cena za fotenie vo vami spominanom rozsahu spada pod balik "piatkove fotenie" - je to uvedene na konci cennika. Zial nemozem sem dat link, lebo by som porusil akesi interne predpisy a moj prispevok by zmazali...ale stranku si hravo najdete ked kliknete na moj profil tu...pripadne mi napiste IP s detailami odkial ste, aky je to termin a pod., urcite sa dohodneme... Andrej
Odpovedať
ok. este mam cas. ozvem sa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
aj ja hladam na 1.6 okres senec kameru aj fotografa posielajte mi ponuky na ip prosim najlepsie cena a link na nejake svadobne video alebo foto chceli by sme natacat vsetko od priprav az po cepcenie a kusok zabavy - taktiez chceme shot foto by sme sa chceli fotit na par miestach obrad prvy tanec (bez vytlacenia, fotoknih, iba na DVD) dakujem lebo uz nevladzem luskat rozne stranky snad to takto bude jednoduchsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo hmmm...ten fotovýsledok je dosť tragický...ale keď sa páči vám, nie je čo riešiť...:)
Odpovedať
Profilova fotka
toto je dokaz toho ze za malo penazi vela muziky necakaj.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@halapi Slavo nemozes byt taky tvrdy k nevestam. :) Ludia dokazu i samy zhodnotit ci sa neobabrali v momente ked zhliadnu fotografie.
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo Ja by som rád dodal, ze ano mi si uvedomujeme, ze su svadobne pary, ktore si proste nemozu dovolit fotografa za 400 eur a viac, preto tento segment majú podchytený amatéri. No ani mi nemôžeme ísť dole s cenou, pokiaľ chceme ponúkať kvalitu. Ta si bohužiaľ žiada drahé hračky. Zákon trhu proste platí: ponuka a dopyt. Mimochodom onedlho idem na workshop k svetoznamemu fotografovi ktory ma bude stat 160€ za 4-5 hodin. My fotografovia i take vydaje mame, pokial sa chceme zlepšovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko ahoj Marek, nemám vždy ten pocit, predsa som už len cvakám viac rokov ako ty :) ale keď sú spokojní s výsledkom, nie je podstatné či sa to páči nám, že? :) kedy dáme kavej?? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko ..Práveže trh vo fotobrandži na SK nefunguje, tak ako tu nefunguje skoro nič...vonku nehrozí, že by niekto chodil fotiť bez živnosti, alebo bez príslušnosti k nejakej svadobnej asociácii profifotografov, že by kazil ceny fotením za zlomok dobrej roboty...za 2-3 dobre urobené svadby si môže kúpiť nové profi telo...ja mám svoju trojročnú D3-ku na ceste zo servisu a som šťastný, že ju raz-dva opravili a nemusím vymýšlať čo teraz ..(ty vieš, marek, že nosím so sebou vždy aspoň2-3 telá)...ako tak platí, že "chvalabohu zákazník si vyberie", ale keď dostáva zovšadial dookola nezmyselné info, tak z toho musí byť úplný debil...ťažko mu vysvetľovať že si dal do techniky a iného za posledné 3 roky 25 tisíc eur...že profi monitor (24") stojí cca 1000€...že nekúpiš profi sklo s dobrou svetelnosťou pod 1500 €...že foťák (od 3500€ vyššie) vydrží tak 3-4 roky...a že to nie je len o technike ale aj o schopnostiach, talente, o umení... dnes sa na Slovensku na fotografa hrá takmer každý s ambíciami fotografíí rodinného albumu...a niekomu zasa stačí keď fotí kamarát s mobilom...veď keď má Ajfon, no nie?? :) ale kým máme robotky a sme zdraví všechno bude fajn :)))
Odpovedať
Profilova fotka
@halapi Pokial ide o moju roboty pre mna to je dolezite, aky vysledok bude pretoze mam vysoke ambicie a co sa tyka spokojnosotu fotiek od inych fotografov tam to ja neovplyvnim. No ja vzdy hovorim, vysledok sa preukaze, ak minimalne 2 nevesty daju k sebe svoje svadobne fotky. No uvedomujem si, ze hola pravda sa dnes nenosi a chvali sa i to co by sa nemalo. Kavej? Ked najblizsie tak az o 2 - 3 tyzdne, teraz mam frmol. Mal som akcie z ktorych dopracovavam fotografie a riesim kupu D3ky. Konecne 2x FF. Kombinacia Crop a FF mi liezla na nervi pri praci.
Odpovedať
Profilova fotka
@halapi A mne sa to paci, ze v tomto state nic nefunguje. Nejak sa mi nechce zit podla predlohy a nuti ma to byt stale v pohybe. V presne stanovenom systeme clovek zblbne. Vo fotobranzi sa mi paci ta rivalita, ze clovek musi tvrdo bojovat o zakaznika nielen s inym fotografom ale i s amaterom a s ujom, ktory si kupil lacnu zrkadlovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjanicko ty si prípad, Marek :) ja mám tiež frmol, už veľa rokov, ale inak to už nebude :) nebudeme tu z toho robiť fotofórum, kecneme neskôr osobne :)
Odpovedať
Zdravím Vás. Pozrite si ukážky mojej práce v portfóliu. Som z Pezinka.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?