Hladam fotografa na svadbu 25.5. 2018 (piatok) v obci Pohranice

Hladam fotografa, ktory je ochotny fotit svadbu od cca 09:00hod do noci po prvy tanec po prezleceni šiat (cca do pol 2hod.), pricom by som chcela vsetky fotky vo formate raw bez akychkolvek uprav. Ak je niekto ochotny prosim poslat cenove ponuky do spravy. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dianadididiana dobry vecer. vasa poziadavka je urcite neakceptovatelna pre kazdeho profesionalneho fotografa. ak dostanete od niekoho ponuku, ktora bude s vasou poziadavkou suhlasit, ide o fotografa, ktory si nevazi vas a ani svoju pracu. RAW neodovzda za ziadnych okolnosti nijaky fotograf, ktory je pri zmysloch.
Odpovedať
@photostancik, ja Vam samozrejme rozumiem, chapem aj dovody ale vzhladom k tomu ze si neviem svoju svadbu odfotit sama chcela by som si aspon upravy urobit sama podla svojho stylu a myslim ze aj tak najdolezitejsie je s citom zachytit rozne momenty a uprava je uz len ceresnicka na torte.
Odpovedať
Profilova fotka
@dianadididiana ano. tomu sa da rozumiet, ze si to chcete urobit podla seba. ak viete, co je raw, tak predpokladam, ze nieco viete aj o foteni. ak to tak je, tak iste viete, ze raw je surovy material a kazdy fotograf robi expozicie s tym, ze vie, ako fotky bude upravovat a vie, preco niektore preexponuje, niektore podexponuje, niektore urobi s uplne "absurdnymi" nastaveniami a tak dalej a tak dalej. raw je proste digitalny negativ a nie fotka. fotkou sa stane az ked fotograf urobi upravu. a hoci mate asi iny dojem, tak to nie je ceresnicka na torte, je to druha polovica narocnej prace. mozno niekoho takeho najdete, ale vazne o tom pochybujem - raw proste z ruk nedava nikto :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som (pri odovzdani RAW) asi bal, ze to nahodou niekto bud zverejni needitovane, a povie, ze hen ako nam to babrak nafotil, alebo ze to vyretusuje tak, ze by som sa pod to nechcel podpisat ani len ako auto fotografie a uz vobec nie editor (pri vsetkej ucte) ... takze ja by som rawy naozaj z ruky nedal. nerad vobec aj ukazujem rawy na displayi fotoaparatu, nieto ze v PC ...
Odpovedať
ja tomu nerozumiem. Mate protichodne poziadavky. Mozte byt aj majsterka sveta v Lightroome, ale bez dobreho materialu je vam to zbytocne. A ten co ten material vie dodat zas tazko pusti z ruky rawy. Este by som si to vedel predstavit v atelieri, kde sa vsetko nastavi na pevne hodnoty a uz sa len cvaka. Ja verim, ze sa niekto najde, ale ci jeho vyber bude najlepsi napad to sa ukaze po svadbe ked nebude co upravovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?