Fotografa alebo kameramana na svadbu? Alebo oboch?

Ahojte :-) zaujíml by ma názor, či na svadbu objednať fotografa alebo kameramana? resp máte niekoho z okolia BA kto fotí aj natáča videá ? (samozrejme nech je jeho práca na profesionálnej úrovni ... :-N )
Odpovedať
Profilova fotka
@bfb je velmi tazke aby jeden clovek robil oboje. Da sa to, ale musi byt velmi zrucny a vysledok aj tak nebude bohvieaky (podla mna). Cize ked tak, aby to boli dvaja ludia. VIem si ale predstavit, ze najdete niekoho, kto vie aj tocit aj fotit na prijatelnej urovni a dohodnete sa, ze nejaku cast bude fotit a nejaku tocit. Napriklad, ze pripravy vam natoci (= nebude fotit), cez obrad moze dat na stativ kameru a bude vas primarne fotit (aj ked si teda asi viete predstavit ake zaberu z tej statickej kamery to budu), parove a skupinove fotky vam nafoti (= nebude tocit) a hostinu by mohol aj tocit aj fotit, tam uz sa to celkom da zvladnut, lebo je vela casu a mnohe veci sa deju viac krat, napriklad tanecne kolo si raz nafoti a potom natoci, akurat pri tych obradoch ako cepcenie atd sa musite rozhodnut ci chcete fotky, alebo video, resp. teda zasa ze fotky ako primarne a video z kamery na stative. Precitajte si pripadne este moj clanok o tejto teme http://marosmarkovic.sk/svadobny-foto... Pri tomto type sluzby ale treba este ratat , ze dorucenie bude dlhsie ako bezne, pretoze fotograf ma s editaciou takmer 2x tolko roboty - raz s fotkami a druhykrat s videom. Tomu potom obycajne zodpoveda aj vyssia cena. Ale tu si treba dohodnut individialne podla celkoveho rozsahu a vasich ocakavani a dalsich faktorov. Drzim palce, aby ste boli s vysledkom nakoniec spokojni.
Odpovedať
@maros_markovic myslela som skôr , či je aj nejaký ´´tím ´´ , ktorý ponúka služby fotenia a kamerovania. A samozrejme názor, či je osožnejšie mať kameramana alebo fotografa :-)
Odpovedať
@bfb urcite obidvoch a zvlast :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bfb tak to ste si pomýlila stránku. Skúste pozrieť kúzelníka :-D Ja viem, že to čo napíšem je presne to, čo sa dá očakávať od profesionála presadzujúceho účasť viacčlenného tvorivého tímu, no bohužiaľ to inak neide. Zoberme si len základnú vec- príchod do kostola (resp. k obradu). Ak to má robiť jeden človek ako má stihnúť nafotiť to a odšvenkovať zároveň? To by šlo jedine ak by mal gopročku na čele :-D Bohužiaľ v tejto oblasti neušetríte. Potrebujete minimálne 2 ľudí- fotografa a kameramana samostatne. V tom prípade môžete od nich požadovať profesionálnu prácu. Inak ak Vám niekto sľúbi, že to zvládne, je to len kalkulant narábajúci s Vašou dôverou a jeho výsledok bude maximálne postačujúci,no dám ruku do ohňa že nie profesionálny. No ak si zoberiete tím zohratých ľudí, ktorí spolu chodia na svadbu, môžete očakávať, že dostanete kvalitný profesionálny výsledok a aj ušetríte. Ak totiž ponúkajú spoločný balík, tak určite bude v nižšej cenovej relácii ako samostatný fotograf a samostatný kameraman. Už len kvôli doprave. Taktiež dostanete rýchlejšie fotky a video (lebo to robia viacerí a nie jeden) a dostanete to spolu na jednom kľúči.
Odpovedať
Urcite oboch...ja si teda viac potrpim na fotografie, ale mame aj kameramana. Na fotografiach sa predsa len neda zachytit vsetko. Ak mate na svadobny tanec choreografiu, tak uz len preto by som kameramana urcite zvolila, taktiez zachyti obrad a mnoho inych veci, co urcite stoja za to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, urcite najdete dodavatelov foto+video v jednom (jedna osoba), kde vysledny produkt fotky+video budu na amaterskej urovni (inak povedane - len aby bolo). Skutocny profesional dokaze urobit len jedno na profesionalnej urovni. Odporucam vybrat si to co preferujete, jedno alebo druhe :-) Vsetko dobre prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@bfb ano, ak ste to myslela ako tim, tak potom je to OK aj v kontexte toho co napisali ostatni. Len dodam, ze ja osobne si nemyslim, ze je nevyhnutne aby boli obaja z jednej firmy. Uz som vela krat fotil tak, ze niekto uplne cudzi tocil a bolo to v pohode. teda samozrejme pokial su obaja profesionali a nerobia si naprieky, alebo sa nerespektuju navzajom :)
Odpovedať
@gomez222 ja to nehladam u jednej osoby! je mi jasne, ze tak ako je kuchar a pekar, tak je kameraman a fotograf. ale napr v CR je taketo zoskupenie, specializuju sa na svadby ale su na strasne dlho vopred vybookovani. preto sa pytam ci tu, na stranke zaoberajucej sa svadbami (!) nevie niekto o takej ponuke. ano nemusi to byt tim ale ten tim je prave zohratejsi a vie, ze ked ten foti detail toho, tak ten druhy nataca momentky, ktore fotograf nezavhytava... nemusite ist hned tak provokacne ;-) ja mam pojem o cenach a na tak podstatnej veci setrit iste nejdem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry vecer. V sekcii profesionali najdete velky vyber fotografov a kameramanov. Staci si vybrat toho, ktoreho praca sa Vam paci. Potesim sa samozrejme ak nahliadnete aj do mojho profilu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bfb Nechcem byť "hnidopich", ale podľa Vaších slov v topicu to vyzerá, že sa Vaša požiadavka je smerovaná na jednu osobu, preto som to rovnako ako iní, tak bral. No pokiaľ hľadáte skôr partiu ľudí, myslím si že z ponuky dostupnej na Slovensku si dokážete vybrať. Ja sám preferujem prácu so svojim tímom, lebo sme zohratí a práca na svadbe ide veselšie :) A občas človek musí trochu zaprovokovať, aby ste si ho všimli ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?