Fotograf na 14.9.2018 Nitrianske Pravno

Ahojte, hľadáme niekoho na fotenie našej svadby - máme záujem o pár portrétnych fotiek, obrad, fotenie s hosťami a hlavne momentky, zachytenie atmosféry toho dňa - nemáme záujem o tradičné štylizované fotky, ani fotky šiat a oblekov na všiakoch či skrášľucúcich procedúr - všetko prebehne v rámci jedného dňa, v jednej obci, na portréty sa nebude nikam cestovať. Chystáme malú svadbu, len najbližšia rodina a kamaráti (všetko sme 30-tnici), a aj napriek tomu, že to bude taká "hand made" svadba, nechceme obťažovať s fotením našich hostí. Miesto pri svadobnom stole a full gastro servis pre fotografa je samozrejmosť :) Ako výstup nám bohate postačí USB/DVD s fotkami na ich ďalšie spracocvanie (tlač a distribúcia medzi hostí). Fotenie si predstavujeme od 12:00 do 22:00. Určite to veľa ľudí pobaví, ale rozpočet máme 250,00 €, no zato je zaručená dobrá párty so super ľuďmi a jedlom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejomira za normalnych okolnosti je 250 eur za fotenie svadby vtip :) ale mate to v piatok, navyse v obmedzenom casovom rezime, tak by ste nemali byt tercom zabavnych reakcii :) problemom moze byt akurat to, ze chcete zachytit atmosferu dna a na to potrebujete fotografa, ktory svoje remeslo naozaj ovlada a nebude iba robit fotky. ale drzim palce, snad sa niekto za tu sumu najde :) vsetko dobre prajem :)
Odpovedať
@photostancik ďakujem Vám za reakciu, ja si to uvedomujem a nechcem dehonestovať prácu fotografov, to v žiadnom prípade, ale tak súšam.. mali sme jedného chalana, síce po známosti, ale on mi to, žiaľ zrušil kvôli pracovnej ponuke v zahraničí, tak teraz skúšam všetky cesty.. čo sa týka tej atmosféry, tak to je problém, že ja do tejto problematiky nevidím, a možno to naozaj skúsenému fotografovi príde ako too much požiadavka za taký rozpočet, ale tiež som to nemyslela v zlom.. každopádne, ešte raz vďaka za reakciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejomira zdravim vas. ja som sice reagoval na vas, ale ten text je urceny aj ostatnym nevestam, ktore ho citaju a rovnako to plati aj o nasledovnych riadkoch. bez snahy kritizovat niekoho predstavu alebo uvazovanie. ide iba o to, co ste napisali - nevesty do problematiky nevidia. iba maju istu predstavu, castokrat mylnu a precitnu az ked im fotograf odovzda fotky. vtedy je uz ale neskoro :) realita je taka, ze 250 eur je suma, za ktoru svadbu nafoti zaciatocnik, ktory potrebuje referenciu a skusenosti. obnasa to mnohe rizika, ktore teraz nebudem rozpisovat a o ktorych nevesty taktiez nemaju potuchy, pretoze do problematiky nevidia. zaroven je realne za taku sumu ziskat sluzby skuseneho fotografa, avsak iba na fotenie svadobnych portretov, nie viachodinovej svadobnej prace. chapem, ze nie kazdy ma dostatok penazi na vsetko, co by chcel, ale nic to nemeni na tom, co pisem :) viem, ze vas prispevok nebol dehonestujuci, naopak, je vidno, ze ste inteligentna a nemal som pocit, ze by ste sa na pracu fotografa pozerala neuctivo. ako som pisal, drzim palce, niekto sa istotne najde :) nevesty si takmer vzdy myslia, ze fotenie vsetkeho mimo portretov je ta jednoduchsia cast prace fotografa. je to tazky omyl a velka chyba. zachytit pribeh a atmosferu v neustale sa meniacich dejovych podmienkach, pri nedostatocnom svetle, ktoreho intenzita a typ su kazdu chvilu odlisne, to je praca pre fakt dobreho fotografa, ktory je hodny minimalne takej sumy, aku nevesty davaju specialistom na portrety. a bohuzial videl som dost fotiek zo zvysku svadby, ktore takito "vychyteni" majstri iba nacvakaju a ani neupravia. preto apelujem na vsetky buduce nevesty - vo vlastnom zaujme otocte uvazovanie presne opacnym smerom a hladajte niekoho, kto vie fotit, nezameriavajte sa iba ne pozlatkove portrety. p.s.: vopred upozornujem kolegov, ze portrety ani portretistov nehejtujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?