Fotograf len na oficiálnu časť. Čo vy na to?

čo poviete? rozmýšľame, že si necháme urobiť oficiálne fotky + obrad od profesionála a potom na hostine bude fotiť náš kamarát - ktorý sa foteniu venuje + tisícka príbuzných a kedže dnes má digitál kdekto a moja polovička sa v tom vyzná, tak si tie fotečky doma upravíme (mám doma takého menšieho fotografického fanatika, keby nebol ženíchom, tak by sme fotografa ani nehľadali :-D ) no a kameramana na celý čas, lebo amatérske filmíky sú osvetlené, že poďme na jahody... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nsoci, aj my nad tym uvazujeme :) a ak sa mi podari zohnat fotografa, tak to tak aj bude ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nsoci, my sme mali len fotografa na formalne fotky (vid album), no a ostatne nam fotil kamos, velmi spokojni sme so vsetkym - kopec peniazkov sme usetrili a hlavne - toho kamarata sme ani nevnimali, ze nas foti, tak su vsetky fotky velmi-velmi prirodzene a uvolnene... ;-)
Odpovedať
Nsoci, my mame v plane presne to iste. Zda sa mi zbytocne drzat fotografa celu noc. Tiez sa dame nafotit pocas obrady, potom pozovanie my dvaja a s hostami a potom nas uz bude fotit kazdy kto chyti fotak do ruky. Celkom sa na to aj tesim. Budu to iste super fotky. Presne ako pise Mucilienka ze to budu iste pekne prirodzene fotky. ;-) Kameramana budeme mat az do rana, takze myslim ze to takto bude stacit.
Odpovedať
nsoci To mate dobre, my sme si fotografku pozvali na celu svadbu a zacvakala som 10 000,- Sk, co je dost. ]-(
Odpovedať
aj my sme mali to iste. Bol iba na oficialnej casti, co znamena kostol + prva hodina az dve z hostiny...
Odpovedať
no jak ked som si robila prieskum trhu,tak sa mi zdalo,ze profesionalny fotograf chce na mojej svadbe zarobit tolko,co je moj mesacny prijem.. 8-( a asi mi date zapravdu,ze clovek v pohybe sa zle foti,preto fotit zabavu profesionalom su podla mna zbytocne vyhodene peniaze.. ved sa to da pozriet na videu,kde to mate aj so zvukom ;-) a digitalny fotak ma uz skoro kazdy,takze ked si vyzbieram fotky od vsetkych hosti, tak budem musiet zobrat 3 dni dovolenky aby som ich stihla vsetky poprezerat.. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali fotografa iba pred kostolom, a stacilo.... ved nas fotilo kopec kamosov.... nemame ani video zdalo sa nam to zbytocne..... :-D
Odpovedať
pierra ma pravdu, nevolajte si aj na zabavu fotografa, ja to tiez lutujem, iked mame doma kopec fotiek a aj cela rodina s cim som velmi spokojna, ale ta suma, skoro mi oci prevratilo. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
nsoci: nie je to zlá myšlienka, ale potom si sadnite s drahým a uvážte aké fotky s kým chcete mať, fotografovi dajte zoznam a nech ho pekne krok za krokom splní. Ja napríklad nemám fotku s krstnými, len s maminami, nemám fotku so svojimi súrodencami, kamoškou a tak... prosto, on to nerobil, tak mu to nenapadlo... fotky boli krásne, ale neboli všetky. :-) a co sa týka ceny fotografa, je dosť podstatné čo je v jeho cene.. lebo ak si napríklad pýta 10000 korún ale za tieto peniaze vás nafotí formálne, na obrade i na hostine, máte v cene album i s fotkami, potom to nie je zlá cena... totiž si predstav, koľko by ťa stálo času a energie vybrať fotografie do albumu, zvoliť ich správny formát a potom dať vyvolať... ja som počítala len cenu fotiek v albume, máme ich asi 80, ich cena len za vyvolanie je asi 3000,-. Nám profík urobil koláže fotografií, čo som ja vôbec nie schopná a neviem koľko by to stálo niekto vo fotolabe... ;-) Takže je potrebné vedieť, čo všetko je v cene fotografa a zvážiť to. a tiež, čo som u zachytila, kamarát je kamarát a neberie termíny smrteľne vážne, podaktoré nevesty ešte na fotky čakajú... viem, že sa to stalo i u profíka, preto toto nepovažujem za ovplyvnujúci faktor.
Odpovedať
dobrý nápad ja by som to tak tiež chcela, je to tak fajn.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj nsoci. my sme mali fotografa aj na oficiálnej časti. prišiel o desiatej ráno, išli sme sa fotiť na hrad, potom nás fotil pri odobierke, v kostole, sálu, pri gratuláciách, zametanie, pri stole, prvý tanec, s príbuznými, a veľmi sa mu u nás páčilo no a prišiel aj o polnoci na sólo. Fotili nás aj svadobčania, ale tie fotky sa nedajú porovnať s tými čo fotil on. Vrele odporúčam mať profesionála nielen na atelierové fotenie, ale aj počas svadby. Urobil mám cca 1200 fotiek a stoho sme vyvolali cca 1000.
Odpovedať
Profilova fotka
nsoci my to budeme mat tak isto.. profesionalne foto budu pred a na obrade a potom uz len kamosi .... a budeme mat aj video takze pohodicka ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme mali profesionala ca do 2 v noci a nelutujeme, fotky od pribuznych a znamych zachytavaju predovsetkym nich samych a obcas aj nevestu a zenicha, profesional nam urobil fotky kazdeho jedneho zucastneneho a pritom ani netusili, ze su foteni, a samozrejme kvalita sa ani zdaleka neda porovnat
Odpovedať
tak to hej, to závisí... je rozdiel keď cvaká teta či babka digitálom dodlane a keď fotí kamarát s profesionálnym foťákom, ktorý sa tomu rozumie... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nsoci: je fakt, že treba mať skúsenosti i s fotením svadieb... tak ak si volíte niekoho z blízkych, kto je dobrý fotograf, trreba s ním prebrať, čo chcete mať nafotené a ako... mne napríklad kolega, ktorý fotí už vyše 40 rokov a je fakt dobrý povedal, že on by svadbu nebral... vyzná sa vo všeličom, ale svadbu by si netrúfol, lebo nemá skúsenosti a nerád by na niečo zabudol, čo by mladí potom ľutovali... pozri si i článok http://www.mojasvadba.sk/articles/sho... a http://www.mojasvadba.sk/articles/sho... , to by vám mohlo pomôcť... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
nsoci mam v plane nieco podobne, akurat ze uletenejsie. chcem svoje vysnivane profesionalne fotky. akurat ze je mi blbe povedat kamosovi ktory foti a aj mna fotil milionkrat ze ee. a zase nechcem zaplatit strasnu palku keby som mala profesionala na celej svadbe, ked viem ze henten chalanisko to urobi ochotne a rad a aj ja budem rada :-) takze rozmyslam nad fotenim v piatok s profesionalom a v sobotu nachvilu pred svadbou a pocas svadby a po svadbe s kamaratom, amaterskym-profesionalom ;) aj cas aj nervy by to usetrilo pretoze tu sa nie je velmi kde fotit a nepoletim predsa pred svadbou len kvoli fotkam do bratislavy a spat... takto by sme to zmakli v piatok v klude a v sobotu by sme s tymto kamosom vybehli len niekde do parku a hajde na svadbu. ale znie to asi sialene co?
Odpovedať
dík made, práve som to prečítala.... aj tak eštenemáme fotografa, vlastne len tak hľadáme, už asi budú všetci obsadení.... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
neznie, len ma prekvapuje, že povieš že v okolí Malaciek nie je kde fotiť... ;-) Plavecký hrad 9km, Malacky - Dračí hrádok, Pajštún, Pezinský zámok, Svätojurský biely kameň, Jurské hradisko... všetko miesta kde by mohli vzniknúť nádherné a atypické fotografie... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
vidis to, take ma ani nenapadlo, tak som zmagorena tymi klasickymi botanicka medicka a hrad a devin ze ma toto ani len nenapadlo. made este ze ta mame :) budem mat chrobaka teraz v hlave. ale myslela som ze priamo v ma nic nie je a ist do zamku k osarpanemu zamku respektive nemocnici sa mi ozaj nezda romanticke. nsoci neboj nebudu, nie vsetky sa tak vela dopredu staraju, to len my tu fanaticky :-D urcite najdes takeho akeho chces. ale sup sup vybavovat. pre istotu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
divoska: bola bys i prekvapená aké krásne fotky vzniknú pri starej stene... nik totiž nemusí vedieť, že je to nemocnica... to je práve tá výzva pre fotografa... a ruina v pozadí novomanželov je podľa mňa fantázia.. premysli si to, možností je milión... ;-) nsoci: náhoda je blázon, nezabudni, ja som fotografa splašila dva týždne pred svadbou... a toť, aká dobrá voľba... vďaka môjmu zlatíčku... 8-)
Odpovedať
no made, ale Ty si madeleine... nie obyčajný smrteľník... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
|-| až sa červenám... :-D Ja som ale možno smrteľnejšia než vy všetky... preto sa mi všetko viac darí... lebo mám menej času, aby som to všetko stihla... ale prečo potom niesom milionárka? :-D :-D :-D
Odpovedať
Nsoci, my sme to s drahým dlllllho zvažovali a napokon sme sa rozhodli, že neberieme profesionálneho kameramana a peniažky dáme na fotografa - obidvaja neznášama svadobné videá - nevieme pri tom obsedieť, i keď v dnešnej dobe vedia robiť kameramani zázraky :-) - takže kamerovať budú len príbuzní a kamaráti - aby tam zaznelo naše Áno a bolo vidieť naše novomanželské čaptanie na valčík :-D fotky milujeme, takže berieme fotografa, ktorý príde ku mne domov, bude fotiť celý obrad + hrad + hostinu do polnoci , nafotí cca 1200 fotiek, vyvolá 200 a stojí nás to 6000,- je to drahšie, ale verím, že to bude stáť za to a ešte naše vnúčatká sa budú vytešovať akú mali krásnu starú mamu a fešáka starého otca (to viem podľa seba, lebo doteraz sa hrabem v straých rodinných fotkách :-D ) treba si zvážiť komu to zveríte, najhoršie na kamarátoch je možná a pravdepodobná nezodpovednosť - spoločenská únava, dlhý čas na vyvolanie atď...ale to už ich musíte poznať vy ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ked je niekto v pohode spokojny s fotkami od kamosov, pritom nechce zaplatit profika, tak ho na toho profika nikdy nepresvedcis. :-) ale asi obcas zalezi na narokoch, inak by uz ziadny profici nezostali... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nenavidim fotenie...ale fotografa budeme mat (aj ked ho chcem nahovorit, aby fotil hlavne hosti :-D )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?