Fotenie deň pred svadbou a fotenie obradu a hostiny

ahojte, prosim vas ako mame riesit fotenie, ked chceme den vopred fotenie vonku v prirode, a potom chceme v den svadby fotenie obradu a hostiny so zabavou? lebo nechceme v den svadby este aj chodit po lesoch a fotit niekde 4 hodiny, lebo si myslime, ze je toho vela na jeden den. ale zase nechceme platit fotografa X2.
Odpovedať
tak prakticky ak sa s fotografom dohodnete, ze tie portretove fotky mate v cene, teda mu zaplatite nejaku jednu sumu tak je jedno ci to bude den pred svadbou, v den svadby alebo den po nej :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme isli do lesoparku a fotenie trvalo 45 minut (my sme ale nechceli nic dramaticke Len 20-25 fotiek.) A potom sme isli za dedkom do nemocnice do mesta a potom som sa prezliekla znovu do dennich siat, organixovala veci, mala obed a popijala vino. Potom zase obliekla a obrad. Fotenia zacali o 13:30, takze podla toho usudzujem ze to zvladate aj v den svadby, a aspon nemusis platit fotografa, make up a vlasy 2x.
Odpovedať
Profilova fotka
@suzie1987 zdravim vas. su to dva dni fotenia, fotografa je potrebne zaplatit dvakrat. s tym sa neda nic robit. aj kadernicke a vizazistke musite zaplatit dvakrat, pretoze stajlovat vas bude dvakrat. fotograf vam bude k dispozicii dvakrat a su to dva dni casu a prace. nikto vam nemoze iba tak dat zadarmo svoj cas, za ktory by mu iny klient zaplatil a ktoreho on musi odmietnut, pretoze ide fotit vas zadarmo. navyse vacsina portretnych fotografov si na fotenie berie asistenta, ktory to tiez nebude robit za skatulu zakuskov. viaceri kolegovia vam fotenie v iny den iste ponuknu ako sucast balicka, ale iba ti, ktori byvaju kusok od vas. vtedy je prirodzene otazne, ci pri vas byvaju prave ti, ktorych praca vas oslovuje. riesenie vasho problemu je jednoduche - normalne zaplatit za sluzbu. kazda sranda nieco stoji :) p.s.: nic nie je zadarmo. ak vam to niekto ponukne ako "pozornost podniku", tak vedzte, ze aj ten to ma v cene zaratane. ibaze sa ta cena bude tvarit iba ako cena za fotenie svadobneho dna :)
Odpovedať
Profilova fotka
@suzie1987 vsetko je to len o dohode s konkretnym fotografom, ktoreho mate dohodnuteho
Odpovedať
My mame priplatok 50eur za fotenie v iny den, ale nevahame, fotit sa chceme pred svadbou co chcem vyuzit spolu so skuskou makeupu a kadernicky :)
Odpovedať
Ja osobne budem mat zvlast fotografa na portrety a fotenie bude v iny den nechcem sa vo svadobny den nahanat a este aj s tymto stresovat Zaroven portrety je vhodne fotit skoro rano alebo podvecer. Kedze som s foto fachu tak viem co to obnasa ake stresy a hlavne casova tiesen moze nastat a kedze niesom profesionalny herec tak to na ksichte bude vidno.. @mrsthompson ma pravdu pocet fotiek nie je smerodajna vec. Niekedy dobre trefnych fotiek prevazi nad objemom.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to mali tiež podobne, akurát fotenie bolo až po svadbe, v týždni :-) Je to tak lepšie, lebo máte čas si to fotenie aj užiť a nie sa len naháňať. No a nám to fotografka brala ako jeden balík aj so svadbou..nie ako dva dni.
Odpovedať
to je dobry napad s tou skuskou makeupu a vlaskov akurat to zase nechcem riesit den pred svadbou lebo nechcem, aby ma priatel videl o viac dni skor v satach ako o jeden :D ale aj tak to asi nechame na ten jeden a dame si spravit len zopar portretov a zvysne foto budu z obradu a hostiny.
Odpovedať
Profilova fotka
to zalezi asi fakt od fotografa ako sa s nim dohodnete :) treba si nejakych vybrat, napisat im poziadavky a uvidite co vam na to odpisu alebo povedia :)
Odpovedať
@suzie1987 vies co ja som to brala tak, ze v svadobny den podla mna fotograf nebude vediet zastihnut ten wow moment ked sa prvykrat uvidime, kedze pride po mna domov a bude tam kopec ludi, preto to robime takto :) do kostola uz ideme spolu nebude ma cakat pred oltarom ako som povodne chcela, tak pre mna to nema vyznam aby ma v satach nesmel vidiet :)
Odpovedať
Profilova fotka
Určite by som sa opýtal konkrétneho fotografa. Keď čítam tieto príspevky mám pocit, že viacerí sa tu berú kôli fotkám a nie fotia kôli tomu, že sa berú.
Odpovedať
@suzie1987 my sme mali doplatok 50 € za iný deň fotenia portrétoviek a povedala by som, že je to ešte málo, koľko s nami fotograf pocestoval a strávil celé poobedie až do nočných hodín...boli sme sa fotiť aj v deň svadby v meste, ale len tak zľahka, nech máme fotky aj s originál načesaním a makeupom - v pondelok som si to riešila vo vlastnej réžii...no a neviem si predstaviť fotiť sa pred svadbou, keďže nás fotograf strčil pod vodopád, do pšeničného poľa, fotili sme sa na lúke atď. šaty zostali brutal špinavé...ale bola sranda :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
To sa treba už s konkréktnym fotografom dohodnúť, niekto to má v cene niekto nie ale tu to ťažko vyzistíte
Odpovedať
Profilova fotka
no podľa mňa je to deň roboty navyše takže je logické, že si za to bude pýtať nejaké penaize navyše nie? keď to nechcete platiť tak si spravte fotenie v ten deň a hotovo
Odpovedať
a to ze budes platit vizazistku 2x ti nebude vadit? kedy mate obrad? fotenie mate tak max na 2 hdky, co sa da v pohode zvladnut aj v den svadby ale tak malo by sa dat s vasim fotografom dohodnut aj na dvoch foteniach. isto bude chciet nieco navyse, no nemyslim si, ze by to mala byt nejaka horibilna suma
Odpovedať
mne to tiez hned napadlo, ze vlastne sa budes musiet zase nechavat cesta a malovat a podobne za to sa tiez sak davaju peniaze. podla mna by ste to mali lepsie keby to zbuchate v den obradu nejako doobeda a aj budete mat viac casu :)
Odpovedať
Profilova fotka
pokiaľ ja viem tak sa to väčšinou platí zvlášť lebo to máš prakticky deň roboty navyše ale tak pokiaľ sa tak s fotografom dohodnete
Odpovedať
Ja by som sa fotila až deň po svadbe, sa pri fotení zašpiníš a čo budeš robiť? Po svadbe už šaty špinavé tak či tak budeś mať, tak si nebudeś musieť tak dávať pozor.
Odpovedať
preco sa nechcete fotit aj v den svadby napriklad doobeda? alebo proste nejake tie tri hodiny pred obradom? to podla mna uplne staci
Odpovedať
Profilova fotka
najhorsi cas na fotenie je v case obeda a pri slnecnom pocasi. vsetky si myslite, ze pri slniecku je to super, ale mylite sa. proste to je najhorsie svetlo. fotit sa treba podvecer, ked slnko zacina zapadat. je tu ale problem, ze 95% neviest si mysli, ze svadobcanov nemozu nechat "bez dozoru" :) ze sa nebudu bavit a podobne. co sa moze stat, ale zavisi to od toho, ako si svadbu pripravite. na fotenie bohate staci hodinka a som si isty, ze vasi hostia to v pohode zvladnu. zaroven ubezpecujem vsetky nevesty, ze svadbu a cely harmonogram si mozu pripravit podla seba. neexistuju ziadne pravidla a zakony, ktorych sa musite drzat a vsetko sa moze odohravat tak, ako poviete vy, nie ako povie svadobna mama, babka alebo ako to mala na svadbe kamaratka. vazne, fakt mozete. ak chcete z portretneho fotenia vela fotiek, na roznych miestach, tak to moze trvat niekolko hodin a naozaj treba fotit v iny den. a tiez zaplatit iny den :) co ale vacsina z vas nie je ochotna urobit.
Odpovedať
Nakoniec budeme fotit v ten den. Dame take rychlejsie fotenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@suzie1987 podľa mňa aj tak najlepšia voľba a aj najjednoduchšia. neboj sa ty nič, všetko postíhate a bude to krásna svadbička
Odpovedať
Profilova fotka
@suzie1987 dobre ste sa rozhodli. to zvladnete :-) ved kopu bab to tak ma, ze sa v ten isty den fotia a stihaju to. treba si to len poriadne naplanovat
Odpovedať
my máme fotenie v jeden deň...chcem zachytiť atmosféru toho daného dňa...a ako je už vyššie spomenuté...budeme sa fotiť kvôli tomu, že sa berieme a neberieme sa kvôli foteniu...i keď fotografie nášho svadobného dňa sú pre mňa veľmi dôležité :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?