Dal vám fotograf fotky len na dvd, alebo už vyvolané?

Ako vám ich fotograf poskytol? Len v podobe dvd, a vy ste si dali sami vyvolať? alebo vám hned aj vyvolal tie najlepšie fotky, alebo fotky podla želania? Ako sa to bežne robí? Vobec sa v tom neorienntujem...
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Dobrý deň. To je na Vás ako sa rozhodnete. Z vlastných skúseností odporúčam Foto DVD archív, Foto DVD upravené a potom sa rozhodne podľa vlastného výberu. Podrobné info na tel:0905257035
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je to na dohode s fotografom....ak chces aj vyvolane foto, tak mu povedz, ak to nema automaticky v ponuke, ani jeden s fotografou by s tym nemal mat problem...
Odpovedať
Profilova fotka
nám naša fotografka dá všetky upravené fotky na dvd a 60 vybraných nám vytlačí do albumu, plus dva menšie albumy po 20 fotiek pre obe strany rodičov. mne to úplne stačí, a ak budem mať potrebu mať vytlačených viac fotiek tak si ich vytlačím už sama...
Odpovedať
Profilova fotka
@bubelkaz neexistuje odpoved ako sa to bezne robi, lebo takmer kazdy fotograf to robi inak...Najlepsie je opytat sa priamo u fotografov, z ktorych si vyberas alebo fotografa, ktoreho si uz vybrala. Ja ponukam k jednotlivym balickom uz aj vyvolane fotky, ktore vacsinou vyberam ja, ale ked niekto chce, moze si ich vybrat sam. Vsetko je to o dohode a komunikacii medzi tebou a fotografom :).
Odpovedať
Profilova fotka
nam dal vsetky fotky na dvd a tie ktore sa nam pacili najviac nam aj vyvolal.Bol velmi sikovny a ochotni (:
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko je vec dohody fotograf - klient! A samozrejme aj vecou záujmu investovania. :-)
Odpovedať
My sme mali foto na cd ale nato ze fotograf bol dost drahy ,tak velmi neprofesionalny a viac by som ho nikdy nebrala :-) Ale asi to plati tak,ze cim drahsi ,tym horsi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To je na dohode...
Odpovedať
Profilova fotka
@bubelkaz U nas je to tak ze Vam poskytneme vsetky varianty vratane fotoknih. Zalezi len na Vas co si priplatite...
Odpovedať
Profilova fotka
Jak to dělám já. Za celodenku nafotím cca 800 - 900 pozic (RAW - profesionální kvalita). Zhruba polovinu vymažu (zavřené oči, opakující se záběry, či jinak nedobré) 400 až 500 fotek upravím v dávkách (barva světla, ořez), roztřídím podle mého uvážení a exportuji v rozměru pro nekvalitnější tisk 10 x 15 cm fotoalbem. Data zasílám úshovnou klientovi. Velký výběr zasílám na e-shop (pod heslem, nebo veřejně, podle přání a dohody) kde si novomanželé, ale také rodiče, známí… mohou nechat udělat libovolný počet fotek 10 x 15 a menších, podle vlastního výběru za cenu fotolabu. Cca ze 120 fotek udělám reportáž, a pokud si klient přeje, zveřejním je na svém webu. Klient má možnost web sdílet, předávat a zasílat odkazy. To vše do 24 hodin od mého návratu z fotografování. Fotky předávám v přirozených barvách, pokud si klient přeje černobílé, různé rádoby umělecké kolorování, rámečky …. Upravuji konkrétní výběr fotek, podle požadavků. Editaci a výrobu fotoknih nechávám na klientech, poradím a doporučím služby, se kterými mám dobrou zkušenost. Pokud mi klient dodá seznam fotek, zajistím tisky, edituji fotoknihy, a nechávám je vyrobit v požadovaných formátech (To účtuji zvlášť. Práci + náklady tiskárny). V ceně fotografování je úprava retušování 3 ks velkoformátových fotek, nebo fotografii na plátno. Předám data a radu, kde tisknout, nebo zajistím požadované tisky u osvědčeného a vyzkoušeného studia. Celou svatbu minimálně archivuji rok, po té archivuji jen výběr z webu, pokud se s klientem nedohodneme jinak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bubelkaz je to o domluvě s fotografem, my chceme jen na DVD, protože si budeme nechávat dělat fotoknihy a tím pádem vytištěné fotografie by nám byly k ničemu. Má paní fotografka mi dává CD jak s upravenými, tak i neupravenými fotografiemi, což je super. Je to vždy o domluvě.
Odpovedať
Profilova fotka
Souhlasím s @bubelkaz.Je to o domluvě. Vše by mělo být sepsáno ve smlouvě mezi fotografem a klientem.Já mám ve smlouvě uvedeno,že v ceně je 30ks tištěných fotografií z průběhu dne a 10ks z portrétového fotografování novomanželů.Pokud si jich objednají více,dopíše se to do smlouvy.
Odpovedať
Profilova fotka
Když fotím svatbu já, vyvolané fotky nedávám. Je to i o ceně, samozřejmě, lidi prostě vezmou radši bez vyvolání za menší peníze a hlavně si sami v klidu fotky na vytisknutí vyberou a vytisknou je kde mají třeba akci. Takže fotky dávám na CD nebo posílám přes Úschovnu. Nafotila jsem cca 700 fotek, po promazání jich bylo asi 500. U všech udělala základní korekci kontrastu a barvy a ořez. U portrétů novomanželů pak už plnou retuš a úpravy (to je tak 50-80 fotek).
Odpovedať
My okrem DVD s fotkami dostaneme aj 50 ks fotiek podľa vlastného výberu (formát 13x18 cm) a 10 magnetiek ;-) Možno si potom ešte dáme urobiť fotoknihu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ako bolo napisane vyssie, je to na dohode... fotograf ma vacsinou odskusany kvalitny fotolab, kde ho uz dobre poznaju a ak je nahodou nejaka reklamacia, nerobia problem s jej uznanim... pri idividualnych objednavkach v labakoch cez internet to moze byt uplne nieco ine ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme vyvolané fotky ani nechtěli - resp. chtěli jsme i nižší cenu a pak jsme si nechali sami udělat ty nej fotky a v jaké velikosti jsme chtěli. Jako fotografka bych to také určitě nechala domluvě. Cena je pak určitě nižší.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to o domluve, ale ja fotky vyvolane davam ke kazdemu balicku (ne jen ke svatebnimu) a to z toho duvodu, ze pro me je fotka fotkou ta vytistena, nikoli digitalni. Navic mam osvedcenou firmu se svym laborantem. Fotky jsou pak barevne takove jake maji byt. Nektere laby (hlavne ty levne) totiz barvy posouvaji do jinych tonu.
Odpovedať
Profilova fotka
odovzdavam len DVD, vyber je uz na zakaznikovi a vyvolat fotky vie kazdy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko je vecou dohody. Niekto nechce iba vyvolané fotky , niekto chce aj fotky aj fotoknihu, niekto chce iba DVD. Dohodnite sa s fotografom co Vam najviac vyhovuje. Podla skusenosti viem ze mladomanzelia idu po fotoknihe s tym ze dodatocne mi oznamia ake chcu este fotky vytlacit pre rodicov atd alebo vyber nechaju namna.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, z dovodu, ze som svadobný a portrétny fotograf z Košíc rád sa vyjadrím k téme. Co sa tyka sluzieb, stale dostavate to co ste si objednali. Z toho dovodu mam rad, ak sa s klientom stretnem pred samotnym fotenim aby nedoslo k omylu a zaroven si mozu spravit predstavu, ako pristupujem k praci. Toto odporucam i Vám zo strany zákazníka. Ja osobne tlačené fotografie mám v ponuke pre najvyšší balík služieb a osobne vyberám svadobné fotografie, ktoré som uznal za top fotografie a ktorym bola venovaná najvacsia pozornost pri uprave. Robím to z dôvodu, že klient si platí za top služby a neviem si predstavit, ako by som to zachoval, ak by som to prenechal na klienta. Je to moja vizitka a zaroven Vasa za co ste platili. Ak by sa nenajboze stalo, ze by klient bol nespokojny s vyberom fotografii je opravneny k reklamacii. Na zaver: Okolo vyvolavania fotografii je rozhodne dostatocna veda natolko aby clovek neznaly v danej oblasti dostal fotografie chabej kvality, hlavne ak sa nechal zlakat nizkou cenou vo fotolabe.
Odpovedať
nám dala fotografka fotky na usb a sama som si vybrala a dala vyvolať
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, vše je určitě na individuální domluvě mezi zákazníkem a fotografem...různí lidé mají různá přání ;-) ...přeji hezký den :)
Odpovedať
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, v prípade ak nemám na žiadnom prenosnom nosiči iba priamo vyvolanú fotku, dalo by sa takúto svadobnú fotku nejakým spôsobom zväčšiť a zarámovať ? Alebo je to nereálne? Ďakujem za pomoc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simi11121 Dobrý deň. Papierovú fotku naskenujte, môžte ju v počítači upraviť, príp. vytlačiť. Ak takúto možnosť nemáte, som ochotný Vám pomôcť. Som z Topoľčian. Kontakt v mojom profile /ťuknite na fotku vľavo/. Ján Ašverus.
Odpovedať
@bubelkaz zalezi na domluve s fotografem, resp. jaky "balicek" si vyberes.
Odpovedať
Profilova fotka
Simi11121- na zvacsenie je potrebny skener, zalezi na aku velkost chces zvacsit tu fotku podla toho to treba aj preskenovat.
Odpovedať
Ďakujem za pomoc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?