Dá sa zohnať svadobný fotograf do 500€?

Profilova fotka
Dobrý deň, akurát zháňame fotografa na svadbu, ale našli sme väčšinou tak od 590 € vyššie. Chcem sa spýtať, či sa dá zohnať aj nejaký lacnejší alebo to je dnes už úplne nemožné. Ďakujem za tipy aj názory :)
Odpovedať
1
2
Ahoj, áno dá sa :-) ja som tiež zháňala a ozvali sa mi, napr. http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend... http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend... http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend... http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend... http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend... Skús im napísať :-) tvorbu majú podľa mňa všetci krásnu. Veľa šťastia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@novia3 isteze sa to da. realita je dokonca taka, ze drviva vacsina fotografov je v kategorii pod 500 eur. vy ste ale zrejme zacali tym, ze ste hladali fotografov, ktorych prace vas oslovili. pravdepodobne vas ale zaujali prave preto, ze islo o kvalitnych fotografov a plati, ze "kazda sranda nieco stoji" :) ak si ich nemozete dovolit, bude potrebne postupne znizovat naroky a robit kompromisy. nemyslim si, ze budete mat problem najst lacnejsich fotografov, naozaj ich je vacsina.
Odpovedať
Profilova fotka
tazko povedat, no pri lacnejsich fotografoch je vacsia pravdepodobnost, ze to nebudu take fotky, ake si si predstavovala, ze budes mat. podla mna v tomto pripade sa za kvalitu asi oplati priplatit si. lacnejsie si fotografa zozenu skor tie, co nejakeho poznaju
Odpovedať
dá, to je taká bežná cena pri fotografoch, skús si to tuto popozerať diskusie alebo pro účty a napísať si na cenovú ponuku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme za 200 +20 eur doprava. Z BB... Fotografky z Nitry pýtajú dvakrát viac a za tu istú kvalitu, čiže som radšej vybrala z iného mesta a vid cenu.
Odpovedať
@jakubcinova nemyslím že to záleží od mesta skôr od mena, techniky, skúsenosti... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubcinova Slovensko je malá krajina, takže cenu neovplyvňujú ceny v jednotlivých lokalitách, ale žiadanosť a skúsenosť svadobných fotografov. Cena 200 eur je buď cena začínajúceho fotografa, alebo fotografa, ktorý neposkytuje kvalitné služby (ten horší prípad). Dúfam, že ste mala možnosť porovnať fotografie z priebehu celej svadby, pretože z pár fotografií prehľad o kvalite nezískate ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@hj tvorbu vybranej fotografky sme videli, nafotila svadbu znamej...nehovorim, moze to byt tym, ze je este mlada a neostrielana, ale taka bola aj fotografka z Nitry a ta pytala 550 eur... skutocne sa treba informovat poriadne, s tym suhlasim...lenze nemienim platit za tu istu kvalitu viac ako musim...ale to je to iste s kapelami...na vychode sme boli na svadbe a kapela brala 400 eur, 100-krát kvalitnejsia ako ta co je z Nitry a lacnejsia...tento trend sa ukazuje aj pri menu a cene na osobu...dovolim si preto skutocne povedat, ze Bratislava a Nitra su totalne predrazene....
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubcinova dobry den prajem, mylite sa. je to ale prirodzene, pretoze vam chybaju informacie. ako vam uz napisala @hj, tak regionalny vplyv na cenu je nezmysel. ak predsa, tak zanedbatelny. ako priklad toho, co vplyva na cenu a co nevesty nevedia a nevidia, je technika, ktoru fotograf pouziva. ale nie v zmysle, ako si mnohe nevesty myslia, ze fotograf si nakupi drahe pristroje, aby mohol vela pytat za fotky. skopirujem vam sem teraz jeden z mojich davnejsich prispevkov z inej diskusie, aby ste lepsie chapali, co tym myslim. zdoraznujem, ze ide o jeden malicky kusok z velkej mozaiky, nie fundamentalny prvok, na ktorom je zalozena cela cenotvorba: draha a kvalitna technika je v prvom rade OCHRANA kazdej nevesty, ktora sa nam postavi pred objektiv. je vo vasom najvyssom zaujme, aby ste fotografom kladli otazky aj o technike a nekaslali na to tym, "ze vas technika nezaujima a kamaratke nafotila jedna studentka s lacnym fotakom a mala krasne fotky..." opakujem, je to vasa ochrana a je vo vasom najvyssom zaujme vsimat si, s cim fotograf na svadbu ide. do drahej techniky investujeme z viacerych dovodov. spomenut mozem kvalitu obrazu, rychlost ostrenia (zarucuje vyssiu sancu, ze dolezity moment neujde), vodotesne telo a objektivy (pretoze opitych a bujarych hosti, ktori rozlievaju obsah poharov, je na svadbe dost) a tak dalej, no velmi dolezitym faktom je aj to, aby fotak mal 2 pamatove sloty. znamena to, ze pri foteni mame vo fotaku dve pamatove karty a vsetky zabery sa ukladaju naraz duplicitne. kazdy, kto ide svadbu fotit iba s jednou kartou alebo nema fotak s dvomi slotmi, hazarduje s vasou svadbou. pamatova karta sa moze pokazit hocikedy a ubezpecujem vas, ze sa aj kazi. a stracaju sa data, cize fotky. co urobite, ak vam fotograf oznami, ze fotky nema, lebo sa na kartu neulozili? nekecam, deje sa to a aj pri videu a aj tym najvacsim profikom. tomu nemoze nikto nijako zabranit. moze urobit iba jednu vec - pouzivat neustale duplicitne ukladanie dat. nic viac sa urobit neda, ale kazdy profik to robit MUSI !!! a taketo fotaky musi mat kazdy profik na svadbe dva. preto si polozte zakladnu otazku: ste ochotne riskovat, ze sa toto stane na vasej svadbe a nebudete mat fotky? ak ano, nemam namietky, hladajte dvesto-tristoeurovych fotografov. pretoze nizka cena znamena aj to, ze neboli urobene potrebne opatrenia, aby sa nestal pruser. jednoducho neverim, ze fotograf, ktory foti svadbu za dve stovky, ma zodpovedajuce vybavenie. kazdy nejako zacinal (ja uplne tak isto), to je v poriadku, ale mylite sa, ze za nizsi peniaz dostavate identicku kvalitu ako od drahsieho fotografa. to, co vsetko platime z penazi za fotenie, vas naozaj nemusi zaujimat, ale malo by vas zaujimat, aku pridanu hodnotu tym ziskavate vy - ziskavate tym maximalnu bezpecnost, ze sa urobilo vsetko, co bolo technicky mozne, aby ste fotky dostali.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozrite sa, téma diskusie je: Dá sa zohnať fotograf do 500€? áno dá a aj kvalitný...ja tu zase netvrdim, ze fotograf nad 500 eur nie je kvalitny alebo nieco...co sa tyka, tak u nas je to nula bodov a radsej zaplatim aj dopravu dotycnemu...je to moj osobny nazor...ja si na kvalite velmi potrpim a nekupim hocico, som skutocne velmi narocny clovek....to ci mi chybaju alebo nechybaju informacie a ako velmi som s tym oboznamena nechajte prosím na moje uvazenie, pretože ma fakt nepoznate...
Odpovedať
@jakubcinova ahoj, das nam aj meno fotografa kto foti za 200 v takej istej kvalite ako za 550? Kludne aj do spravy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubcinova mate vo svojom texte useky, kedy neviem, co ste chceli povedat, tak nemozem reagovat na vsetko. na temu diskusie sme napisali viaceri. k tomu viac netreba. avsak vy tvrdite, ze mate za 200 eur kvalitneho svadobneho fotografa. a vtedy vsetkym, ktori poznaju problematiku, zasvieti kontrolka, ci je to vtip alebo realita. a teraz nam nielen svieti kontrolka, ale mame aj vylezene oci, pretoze vidime, ze to myslite uplne vazne. za 200 eur mozete mat kvalitneho svadobneho fotografa iba v dvoch pripadoch: a) niekto mu na poslednu chvilu zrusil termin a aby zaplatal dieru v kalendari, vezme svadbu za nevyhodnych podmienok b) vasa svadba je niecim tak vynimocna, ze ju proste chce mat v portfoliu aj keby ju fotil zadarmo. fakt vas nepoznam, ale verte ci neverte, ak mi niekto tvrdi, ze kupil trabanta v cene trabanta a v kvalite audiny, tak mozem s plnou vaznostou tvrdit, ze nema informacie. p.s.: mam jemny dojem, ze tu cast o nedostatku informacii beriete ako zasah do vasho ega. to ale nemusite, predsa ak idem k lekarovi, nemusim sa hanbit, ze nemam rovnake znalosti ako on. fotografka nie ste, to by ste urcite nepisali to, co ste pisali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
podla mna da, len je to skor o sikovnosti a znamostiach
Odpovedať
Profilova fotka
pozrite sa, dotycnej som napisala svoj nazor ako aj vy a sama moze usudit, ze aky fotograf jej za kolko stoji...dalej sa k tejto teme nemienim vyjadrovat... k vasemu zasahu do ega...nie som sice vystudovany fotograf, ale ja by som si to nedovolila povedat voci nikomu, koho nepoznam...a ako pisete, nizsia suma moze byt z viacerych dovodov,a nevylucuje to moznost, ze aj dotycna nemoze najst niekoho lacnejsieho a kvalitneho....
Odpovedať
@photostancik @jakubcinova V takychto debatach o kvalite za nizku cenu som si vsimla jednu vec. Profici vacsinou vysvetluju preco za 200 eur asi nebude velka kvalita a nevesty, ktore takeho fotografa maju tvrdia ze ano porovnali sme si, videli sme portfolio, mame referencie, je to kvalita a stoji tolko. Tu je velky rozdiel co si kto predstavu pod pojmom KVALITA. Photostancik sam videl diskusiu kde nevesty pridavali fotky do sutaze o najkrajsiu svadobnu fotku. Nevesty tam vybrali to naj, to co povazovali za najkrajsiu fotku a mnohi profici sa chytali za hlavy, ze by takuto fotku ani neodovzdali. Cize laik si kludne bude povazovat lacneho fotografa za kvalitneho, technicky sa v tom nevyzna a rozhoduje u neho dojem - podla vkusu, tieto fotky sa mi subjektivne pacia, vidim nafotenu celu svadbu, paci sa mi, JA to povazujem za KVALITNE, zaplatim 200 eur a som stastna a spokojna. Pozrie si to iny profik a povie fuuuuha tak toto nie, to je nejaky zacinajuci amater, tu chyba naozaj odbornost. Ale je to jedno, tej neveste sa to paci, pre nu su jej kriteria nakvalitu splnene. Horsie je, ked je potom nevesta sklamana, ale ak dostane to co chcela a jej sa to paci, tak nie je o com.
Odpovedať
@fokuska ja som si zase vsimla, ze este nikdy opakujem nikdy sme sa nedozvedeli co to je za cloveka ktory foti za 200 a vyzera to takisto ako ten podstatne drahsi, v tomto pripade 550. Cim to bude? Naozaj neviem. Ved ked som raz rada, ze som si nasla dobreho dodavatela za prijatelnu cenu nemam problem sa s tym pochvalit a pomozem tak aj ostatnym. Inak moj kamos dj hrava za 200 a je to presne to iste ako ten za 550. Ma vsetko co ku tomu treba a to repraky a blikacky
Odpovedať
Profilova fotka
toto je tu veľmi ťažká téma ale ak mám odpovedať na pôvodnú otázku tak si myslím, že to je taká bežná cena pre fotografa, len treba hľadať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubcinova @photostancik Tak ako @fokuska hovori. za e200 to super kvalitny fotograf nebude. Proste ked chces mat take fotky ako tu casto zeny ovzdychavaju ako od zitnasnkich atd tak si to musia ludia zaplatit-normalne, vyzsia kvalita-vyzsia cena a ako pan stancik hovori, technika a obezpecovanie ze fotky na karte su tiez nieco stoji tak ako postproduction. K tomu fotografovy za e200: My mame dve svadby, jednu v Australii na ktorej nam zalezi pretoze to je ta ofcialna tak mame manzesky par fotografov (aby sme mali dvoch fotografov a viac momentov bolo zachytenych) za $2900 . Mame tiez svadbu na Slovesnku, pre moju rodinu. Na tuto svadbu mame fotografku ktora uctuje e200 za 14:30-00:30 a 250 fotiek. Bude to jej prva svadba, tesi sa velmi, ona foti mojej sesternici modnu znacku a foti pekne, nie tak ze by som sa z toho pototo ale pekne. Uvidime ako nafoti svadbu, snad vkusne, potom dam vediet a poslem na nu kontakt! :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska súhlasím, nie je kvalita ako kvalita a každý si pod tým predstaví niečo iné a samozrejme odborník ako v každom jednom odbore vie, že čo kde je zle a v čom sa dá zlepšiť.... Išlo len o to, že keď sme si vyberali fotografa na svadbu, tak sme sa stretli s tým (podotýkam v našej oblasti), že pýtali 550 eur a bola to taká kvalita ako ta, ktorú sme si vybrali za lepšiu sumu... To je proste celé.... Treba len hľadať a rozhodnúť sa
Odpovedať
Profilova fotka
@mrsthompson 14:30-00:30 je ta najnarocnejsia cast, kde treba ovladat najma reportaz. tak ozaj drzim palce, modni fotografi toto velmi nezvladaju. ale nepisem to v ziadnom pripade ako kritiku vasho vyberu, len treba ratat s tym, ze je nieco ine fotit starostlivo pripravenu scenu a makat na svadbe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik My mame fotenie od 14-16:30 a potom obrad o 17 takze ona robi vsetko. Je mi to uplne jasne ze to nebude perfektne ale tak ako sa hovori, dostanes za co si zaplatis ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mrsthompson hej, ak ste si vedoma, co dostavate, tak je vsetko v poriadku :)
Odpovedať
Profilova fotka
KVALITA je pojem, ktory sa da zmerat viacerymi objektivnymi ukazovatelmi. pacivost je posledna subjektivna zlozka, hoci nepopieram, ze pre platiaceho je dolezita. nemylme si kvalitu s "lajkami".
Odpovedať
@photostancik Ale kto tomu nerozumie tomu nijak nevysvetlis ze fotka je zla kompozicne, je prepalena atd, lebo dotycnemu sa paci. A co sa mu paci to sa v jeho ponimani rovna kvalite.
Odpovedať
@jakubcinova vyjadrila len svoj názor a odpovedala na otázku. Myslela som si,že práve toto fórum je o pomoci medzi nevestami a nie o tom, aby ste tu súdili niekoho a usudzovali, či sa tomu niekto rozumie alebo nie. Každý si vyberá podľa seba. @novia 3 kľudne zozenies aj fotografa okolo 400 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@michaella721 Toto forum je podla mna aj o tom, aby sme si od ludi, ktori sa rocne zucastnia na 25 svadbach vypoculi rady a tipy, aby sme potom neplakali nad rozliatym mliekom. V tejto suvislosti mi napadla ista dula, ktora vzdy vsetko vedela najlepsie, jedinym problemom bolo, ze sama nemala deti, takze pri prvom porode, pri ktorom bola, odpadla. Inymi slovami, pokial Vam bude 20 ludi tvrdit, ze rezen a zemiakovy salat je idealne svadobne jedlo, a najlepsie a najlacnejsie ho zozeniete za 5e na hlavu, neznamena to, ze nebudu nevesty, ktore chcu steak, a sem tam Vam povedia, menej ci viac dorazne, ze steak a rezen je predsa len rozdiel. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@michaella721 presne o tom sa snazime. pomoct nevestam. a ked neveste napisem, co som napisal aj tejto, tak by som cakal podakovanie, ze ziskala informacie, ktore jej mozu len a len pomoct. deje sa ale pravy opak a ona sa vlastne urazi.
Odpovedať
@photostancik nehovorím, že ste to myslel zle, ale ako ste to podali. Za to by som sa Vám teda nepodakovala. Tiež by ma to urazilo. Nevidím ani, že by ona žiadala o pomoc. A ešte možno jedna vec, každý raz musí začínať, samozrejme, že si začínajúci fotograf nedovolí vypýtať toľko, čo ten skúsený a tiež, že nemôže byť dobrý. ;-) a niekto to robí len ako hobby plus som si všimla ako ste tu všetci písali, že cena záleží aj od času fotenia, je tam veľa faktorov, čo by som pridala k tým Vašim 2 bodom ;-) prajem Vám pekný den
Odpovedať
Profilova fotka
@michaella721 moj uvodny prispevok k danej neveste bol vecny a bez slnieckovskej omacky. to je pravda. ale nebol urazlivy, nikoho nezosmiesnoval, iba som poskytol konkretne fakty. neziadala o pomoc, to mate pravdu. ale tym, co napisala, nevedomky poskodzuje vsetky nevesty, ktore hladaju fotografa a citali diskusiu, pretoze uvadza informacie, ktore nie su pravdive. zdoraznujem NEVEDOMKY, cize nie umyselne a znovu zdoraznujem, ze je to preto, lebo evidentne jej chybaju potrebne informacie. tie mam ja a tiez ostatni profesionali, preto som opisal maly kusok toho, co vplyva na cenu a preco. a aj ked som tie slova neobalil do jogurtu, inteligentna nevesta si uvedomi, ake informacie prave dostala :) mate pravdu, ze zacinajuci fotograf nemoze pytat vela, ale to nebola tema tejto debaty a ani neslo o fotografa, ktoreho si ona vybrala, pretoze tvrdi ze za tych 200 eur ma rovnaku kvalitu ako za dvojnasobne peniaze inde. rovnaku kvalitu od zaciatocnika nemoze mat. navyse som tiez napisal, ze som zacinal rovnako - za lacny peniaz a s rizikovou technikou. takze chapem zaciatocnikov, ale nic to nemeni na tom, ze nevestam taketo informacie chybaju. prajem pekny den aj ja vam :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pán Stancik, pre upresnenie informácií, neuvádzam neveste informácie, ktoré sú nepravdivé. Odpovedala som neveste priamo a pravdivo. áno, zohnali sme si na našu svadbu fotografa za 200 eur +20 eur. Keďže máme dátum 18.8.2018 a som precízny človek, tak som si ju rezervovala este pred 2 rokmi, lebo jej tvorba aj ked je mlada, bola na vysokej urovni a páčia sa nam napady spominanej fotografky. Pred 2 rokmi pýtala 200 eur, teraz uz 500 ako mi uviedla vcera v sprave, avsak tiez vie ponuknut znizenie sumy v urcitych pripadoch (volny termin, čas fotenia...atd). Tým, že máme s nou riadnu zmluvu a musela by nám platiť nazvem to "odskodne", v prípade odmietnutia, tak nám cenu uz nemohla navyšiť. Samozrejme platia podmienky zmluvy, kedze mame vsetko poistene zmluvami, co aj odporucam vsetkym nevestam. Suhlasim aj s Vasimi pripomienkami ohladom ceny aj pouzitej techniky. Opať vsak konstatujem, nevylucuje to ani, že je v dnesnej dobe mnozstvo amaterov, ktorí pýtajú vela penazi za nic a tym padom poskodzuju skutocne kvalitných fotografov, a tiez moznost zohnať fotografa a výborného za sumu pod 500 eur, co je aj tema diskusie. Viac sa k tomuto prispevku už nemienim vracat. Predsa len je to na danej neveste, aby si vybrala dobreho fotografa a aby skutocne venovala tomu cas a nepodcenila to.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?