Čo je pre vás rozhodujúce pri výbere fotografa?

ako kvalita tvorby, cena, miesto pôsobenia fotografa, ponuka balíkov a podobne :-)
Odpovedať
no ja som hlavne pozerala aku ma pracu..ci sa mi tie fotky pacili a samozrejme aj aby bol z mojho okolia
Odpovedať
Profilova fotka
najprv kvalita tvorby...vybrala som si fotografov ktorych praca ma najviac oslovila a potom som si samozrejme porovnala ich ceny... Ci je z okolia podla mna nie je take dolezite nakolko su zvacsa schopny pricestovat..aj ked zase ak by bol z Kosic a svadba v Bratisleve tak trochu problem by tu asi bol :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kedze som svadobný a portrétny fotograf z Košíc rád sa vyjadrím z profesionálneho hľadiska, ako by som si ja vyberal fotografa (plus napisem strohe vysvetlenie ku kazdemu bodu) a to podla: 1)štýlu akým fotografuje: - ak chcem fashion style tak si vyberiem fotografa, ktory foti fahsion a retsuje fotografie - ak chcem fotky v prirode, budem si vyberat fotografa, ktory gro fotiek foti v prirode - ak by som bol nenarocny tak toto ma nezaujima a necham plnu doveru tomu co vycari - ... tych stylov je samozrejme viacero - plus minimalne ja by som trval na fotografovi, ktory dokaze profesionalnu retus. 2)kvality jeho prace - ako amater by som sa s tymto az tak podrobne nezaoberal. Laicke oko nedokaze rozoznat mnoho prvkov, ktore sa podielaju na vystupnej kvalite. Ani ja neviem povedat ktory klavirista je lepsi, ale viem zhodnotit extrem: hra falsone alebo hra prijemne. To iste plati u kvality fotografii: Musi sa Vam to pacit!!! 3)podla vybavy - ktorou disponuje: ako fotograf by som vyzadoval aby disponoval minimalne s FullFrame zrkadlovkou a troma objektivmi, ktore su alfa omega pri svadobnej fotografii: 24-70 f/2.8, 70-200 f/2.8, 85 f/1.4 a externym bleskom. Vsetko navyse znaci iba o jeho pristupe k danej profesii, pripadne odzrkadluje jeho styl. Fotograf co foti fashion bude mat inu doplnkovu vybavu, ako fotograf, ktory foti iba s prirodzenym svetlom. Znacka nehraje rolu ta nieje podstatna pre zakaznika. 4)podla pristupu a dojmu - NAJDOLEZITEJSI BOD no nemoze byt prvy z logickych dovodov. Dohodol by som si osobne stretnutie a nechal si odprezentovat jeho tvorbu. Hlavne by som si vsimal cas, kolko sa venuje priprav. Ci sa vypituje na detaily svadby, ci sa zaujima o Vase predstavy, ci dava navrhy, ... 5)podla dlzky uprav fotografii Ak ste pozorne citali urcite ste si vsimli, ze nikde nieje spomenuta cena. Ta proste nieje dolezita. Dolezita je svadba, jej rozpocet a charakter. Mladomanželia z oblasti hladovej doliny si proste nebudu vyberat fotografa za 400€ a viac. A na druhu stranu, mladomanželia, ktory investovali do svadby 10 000€ a viac si nebudu vyberat fotografa za 200€. Zvysok nieje podstatny napr. lokalita, ponuka balikov, ... Vsetko je riesitelny problem. Na zaver by som rad podotkol, ze toto je moj styl vyberu podla, ktoreho by som sa riadil. K jednotlivym bodom som sa rozpisal, aby som Vam umoznil nahliadnut na dovody, preco to tak je. Zvysok je na Vas co zohliadnite pri vybere a co nie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja som ako prve pozerala, ci sa mi pacia jeho fotky/styl fotenia. Potom ma samozrejme zaujimalo, odkial pochadza a kde vsade na Slovensku posobi, ake ma ceny a baliky sluzieb a potom samozrejme aj osobny dojem zo stretnutia a komunikacie s nim a celkovo z jeho postoja k svojej praci. Dufam, ze sme si vybrali dobre :-)
Odpovedať
Profilova fotka
recenzie a cena :-)
Odpovedať
ja som sa s tym dlho nebavila... my budeme mat fotografa a kameramana v 1. mozno si poviete, ze to je blbost, ale poznam jeho tvorbu. pre mna je na 1. miesto video, ktore robi velmi pekne a kvalitne... vie sa pohybovat po kostole, vie co ma zachytit, je neviditelny medzi hostmi (zazila som na svadbe kameramana, ktory chodil od stola k stolu a kameroval to ako sme jedli - osobne mi to prislo strasne trapne), pocas obradu kameruje a aj foti zaroven, potom na fotenie ma normalny fotak... o fotky z hostiny sa vobec nebojim, lebo to viem, ze mi ich bude robit aj kamarat, takze tych fotiek bude az az... cize u mna bola rozhodujuca recenzia a vysledok prace... cena isla uplne pomimo :-)
Odpovedať
Styl fotenia a osobny pristup...na cene nam az tak nezalezalo a ani na tom, kde na Slovensku zije-cestovanie sa da vzdy poriesit...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ho uz mala predvybraheho vopred... :-N a tym padom aj referencie sa zhmotnili hned, nakolko ma zaujal na svadbe mojej kamosky... pustil okolo polnoci prezentaciu nafotenych momentov a bola som jasna... a to som este single v tom case bola... 8-) jeho styl fotenia sa mi velmi pacil... najma jeho cit pre okamihy... bola som vtedy na hostinu pozvana az po veceri... a tak som dovtedy samozrejme len obrad videla.. a stacili jeho fotocky, aby som sa citila, akoby som tam od zaciatku bola.. najma tie emocie.. ci uz manzelov pri foteni.. z kt. sa priam linula laska a hravost... presne to moju kamosku a svadobny par vystihlo.. a zo zabavy a dalsich okamihov zas cit pre zachytenie momentov, kt. vela o radostnej atmosfere hovorili, ci v momentkach baviacich sa hosti ukazali.. a ako som to aj po nasej svadbe zhodnotila, mala som pocit, akoby obaja fotografi (a vlastne aj kameramani) dalsimi ocami mladomanzelov boli =-), ked sme pri hostoch prave neboli (napr. pocas hostiny, ked som si v zakulici upravovala make up alebo pocas gratulacii, co sa dialo, kym nam gratulovali... atd) a presne toto som potom "prezentovala" mojmu este snubencovi.. a zhodli sme sa... ze sa nam jeho styl potretoveho fotenia paci, ale najma jeho cit pre okamih... prezreli sme si vsak pracu viacerych, zamerali sme sa najma na region BB, ale nebola to podmienka... a vzhladom na rozpocet sme aj cenu jednotlivych sluzieb porovnavali samozrejme... a nas dojem sa po stretnuti a odprezentovani este utvrdil... a... nakoniec sme v pridanej hodnote az dvoch zaujimavych fotografov ziskali... co bol v konecnom dosledku super bonus... a malo to aj vyhody.... pocas fotenia portretov - iny pohlad na vec a rozne napady... pocas obradu a najma pocas gratulacii mame zachytenych nielen gratulantov ale aj atmosferu a dianie, kt. tam panovalo.. proste super.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je fotograf profesionál s umeleckým citom pre kompozíciu a dokáže pracovať či už z umelým nasvetlenim alebo využíva prirodzene svetlo, alebo to kombinuje, vyzná sa v post produkčnom spracovaní fotografie ako retuš výrez dodatočné farebné zladenie apod. Tak je to pán fotograf a vie ako na to. Či už ma "FULL FRAME", alebo nie nieje rozhodujúce. Ani20 mega pixel Vám nepomôže ak nebude mať dobrú profi optiku. Vo svadobnej fotografii sa medze fantazii nekladú samozreme pokiaľ to ne je v rozpore z etikou videl som takzvané profi foto a to za nemalú cenu kde neveste bolo vidno až do ... ,,?? a retuž bezva porcelán alebo bakelit no hrôza v živote som nestretol pár ktorí by mal pleť totálne bez závad. Dobrý fotograf to vie využiť v prospech fotografii s takou úpravou, že sa stále na fotografií poznáte áno to som ja:
Odpovedať
Profilova fotka
vela toho boo spomenute v predoslych prispevkoch, ale dolezite su myslim aj skusenosti, pretoze fotograf, ktory ma toho viac "nafoteneho" bude mat stabilnejsie vysledky, ako zaciatocnik s "roztrasenymi kolenami", ktory "necakane" nastrahy pri fotografovani akcie nevie riesit, na rozdiel od takeho, ktory sa s niecim podobnym uz stretol, v podvedomi uz ma pripravene riesenie a vy si ani nevsimnete, ze sa nieco "riesilo" ....zo skusenosti tiez vie predpokladat, kde sa bude nieco podsatne diat a nic dolezite mu neunikne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Robo trafil klincek po hlavičke nevesty vždy si pozrite viac fotiek od fotografa jednoducho čím viac má toho nafotene tym menej veci bude preňho prekvapením na svadbe sa stane veľa nepredvidanych udalosti a problémi treba minimalizovat
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?