Cena za profesionálne nafotenie len samotného obradu

Pekný deň, môžem poprosiť info, prípadne vaše skúsenosti o cene nafotenia len samotného svadobného obradu profesionálom? Nič viac, žiadne portréty, fotenie vonku, pózy v prírode a pod. Našla som tu len príspevok v zmysle, že takéto fotenie sa profesionálovi neoplatí....tak neviem :-( Ďakujem za všetky postrehy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozno budem hovorit len sam za seba ale je pravda ze sa to neoplati. Uz len z toho dovodu ze za par eciek vam to nepojde nafotit nikto nakolko urcite sa jedna o svadbu v sobotu kedy si fotograf moze naplanovat fotenie svadby pre ineho klienta ktory bude chciet nafotit napr cely svadobny den. Druha vec je otazka co vy ocakavate ze by vam fotograf odovzdal. Pretoze z obradu necakajte neviem kolko fotiek. Podla mojho zvazenia myslim ze stoji za uvahu aj to aby ste si objednali fotografa aj na portrety alebo nechcete mat ziadne foto zo svadby? V kazdom pripade myslim ze fotografa najdete otazne uz len bude to ci to bude ozaj profik alebo "profik".
Odpovedať
Ďakujem za postreh, cením si ho. Svadba je v sobotu, ale je februárová, kde napr. v takej Nitre na matrike nás v akúkoľvek februárovú sobotu odmietli vôbec zosobášiť, lebo vraj kvôli jednej svadbe sobáš neurobia =-) Priznám sa, boli sme prekvapení... Navyše som pár týždňov pred pôrodom, svadba je malá, formálna, takže fotenie nejakých póz by akosi nešlo, necítim sa na to :-D Ale samozrejme chápem postoj fotografa, že sa to fakt neoplatí. @tommyfoto
Odpovedať
Profilova fotka
@sasajka podla mna, kedze budete mat svadbu mimo hlavnej sezony, tak by to az taky problem nemusel byt. oslovte fotografov, ktori sa vam pacia a su z blizkeho okolia a uvidite, ci sa budu chciet dohodnut. ale aspon par portretov by som si asi nechala spravit, nic strojene, aspon 2 fotky (kedze uz by tam bol fotograf) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sasajka Moj osobny nazor je, ze kedze sa jedna o svadbu mimo hlavnej sezony, ochotneho (a volneho) fotografa by ste mohli najst. Samozrejme, nahodi si taku cenu, aby sa mu to aspon trosku oplatilo. Prave den pred Stedrym dnom som aj ja fotila takuto zakazku - maly civilny sobas - a priznam sa, ze aj ta mala suma ma pred Vianocami veru potesila :)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za ohlasy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sasajka v pripade ak je to tak ako pisete a svadba sa kona mimo hlavnej sezony tak myslim ze je dost realna sanca najst fotografa ktory by vam ten obrad nafotil :)
Odpovedať
@sasajka poslal som do IP:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer, nie je problém pre nás nafotiť len to o čo máte záujem. Som toho názoru, že netreba robiť veci nasilu pretože vtedy má to fotenie zmysel. Rada Vám ponúknem naše foto a video služby. V prípade záujmu nemáme problém za Vami pricestovať. Spolupracujeme s viacerými ľuďmi a firmami. :) S pozdravom Lucia Laczová
Odpovedať
Profilova fotka
Ponúkam Vám moje služby, cenu posielam v IP. Cena je určite väčšia pokiaľ sa fotí len obrad, no vždy tie prvé hodiny sú najdrahšie. Čím väčší balík si vyberiete tým je to lacnejšie, myslím tým v prepočte na hodiny a počet fotografií. Odporúčam Vám aspoň pol dňové foto, budete mať s toho určite lepšiu pamiatku. V prípade, že ta svadba je vo februári, tak tam viem poskytnúť 20% zľavu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, termín mám volný, ak sa vám moja práca páči stačí ma kontaktovať a dohodnúť si prípadné stretnutie :) Do ceny by sme vedeli zahrnúť určite aj portréty. Prajem krásny deň!
Odpovedať
Len tak pre ďalšie nevesty, ktoré v budúcnosti otvoria túto tému...prišli mi ponuky na nafotenie samotného obradu od 70 do takmer 300 eur. Ale ako píšem vyššie, sobáš je mimo hlavnej svadobnej sezóny /vo februári/, takže to dosť zaváži... Ešte taká drobná poznámka...niektoré ponuky, ktoré ma zaujali a zareagovala som na ne, ostali nakoniec aj tak úplne bez odozvy, čiže neviem, načo mi boli ponúkané :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@sasajka @tommyfoto a tu sa dostávame k tomu čo napísal Tommyfoto...ja sama som svadobná fotografka a plne súhlasím s jeho slovami...tiež by som neponukala nafotenie len obradu od 70 €..snažím sa na ceny pozerať z uhla nevesty...a nevysolila by som 70 € za nafotenie len obradu...i ked viem velmi dobre o čo konkrétne ti išlo ale sama si to zažila na tie ponuky čo si zareagovala ostali ladom skladom... velmi rýchle si spočítali že vdaka jednému obradu nezarobia nic a tým pádom ako písal Tommy sa takéto fotenie profesionálnemu fotografovi skutočne neoplatí..je mi to luto ale je to tak...a sorry ale 300 € za nafotenie obradu je myslím si že moc..za tú sumu a este mensiu ja fotim umelecke fotografie...s retušou a zo vsetkym
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@koldun1 @sasajka @tommyfoto Hoci je to starsia diskusia, ale dovolte pridat i moj nazor. 70,-Eur je velmi, ale velmi priatelna suma za nafotenie obradu. Myslim, ze ak niekto disponuje vysokou kvalitou techniky i prace a vie to odovodnit, pokojne si moze vypytat i 300,-Eur. Kolko Eur na hodinu zarobite v praci, kde momentalne pracujete? Co si myslite, aka suma vyjde fotografovi, ked si zrata cas, za ktory sa dopravi na miesto a z miesta sobasa, cas fotografovania, odmenu pre pripadneho asistenta (ktoreho väcsina profi fotografov pri praci potrebuje), nasledny cas uprav fotografii na PC....? K tomu skuste prirarat pomerny cas amortizacie techniky, ktora vydrzi zhruba 3 roky. Pomernu cast ceny softwaru, ceny PC, na ktorom fotograf pracuje, cenu medii, na ktorom zakazku odovzdava. Kolko takychto obradov by ste museli odfotit, aby ste prezili mesiac, zaplatili najom a pod.? Myslim, ze vela ludi vnima ceny za fotograficku pracu velmi skreslene.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@vlnkafoto @koldun1 osobne si myslim ze 70e za obrad je pre fotografa super cena, len stale si myslim ze profik by taketo fotenie na sobotu nezobral :)
Odpovedať
podla mna aj za 50 ti to niekto urobi.. myslim ze za nejaku hodinu roboty na obrade + 4 hod. spracovanie fotiek by to aj malo stacit.. ja by som na tvojom mieste viac asi neinvestovala.. na to aby dokazal nafotit niekto obrad nemusi byt genius.. a z toho ako pises sa mi zda, ze ani necakas zazraky, takze by som na tvojom mieste nehladala nikoho extra exkluzivneho..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?