Aký máte názor na fotenie sa v deň svadby?

Ahojte aky mate nazor na fotenie iny den ako svadobny? Radsej sa fotit v svadobny den ale v strese a na rychlo alebo iny den ale s vlastnym ucesom a make upom???
Odpovedať
@wiki21 My sme sa fotili vo svadobný deň a bolo to bez stresu. Dôležitý je časový harmonogram, všetko si naplánovať (kaderníčka, kozmetika, obliekanie, odobierka a pod.). Samozrejme, ak sa chce ísť niekto fotiť na vzdialenejšie miesto, je náročné to skĺbiť vo svadobný deň, vtedy je lepšie ísť sa fotiť v iný deň. Tiež závisí od toho, čo má nevesta vlastné šaty, alebo požičané. Známa sa fotila mesiac pred svadbou - v deň, kedy mala skúšku účasu a líčenia, šaty mala vlastné. Takže možností je veľa, závisí to od vás, aké máte predstavy a možnosti.
Odpovedať
@didaa13 prosim ta aky si mala casovy harmonogram? prave to riesime ci nieje omsa o 15skoro
Odpovedať
Profilova fotka
@wiki21 to vsetko zalezi aky mate plan dna a kedy mate obrad a aky cas je medzi pripravami a obradom, presunom na dohodnute miesto a aky je sikovny fotograf, pokial nemate obrad o 13 :) daju sa v klude nafotit bez stresu fotky ak to nie je velmi daleko od miesta svadby.
Odpovedať
Za mňa ako za fotografa je lepšie fotiť sa v iný deň. Počas svadobného dňa sa ľudia ponáhľajú a fotenie si až tak neužijú. Časovo takéto fotenie vychádza okolo poludnia, keď je najhoršie svetlo - slnko je úplne hore a vrhá ostré tiene. V lete tiež býva veľmi teplo a keď sa dvojica fotí hodinu na priamom slnku v 35 stupňoch, tak po fotení už majú dosť, ženích sa musí isť prezliecť (nevesta sa nemôže, lebo má len jedny šaty) a to sa svadobný ešte deň ani nezačal, majú pred sebou obrad a oslavu až do rána... Ak sa ide fotiť v iný deň, tak síce si musíte priplatiť za druhý makeup a vlasy a zvyčajne aj za fotografa, ale fotenie je v pohode, dvojica je uvoľnená, môžete ísť fotiť pri západe slnka v najkrajšom svetle ("zlatá hodinka"), nikto sa už nikam neponáhľa a potom je to vidieť aj na fotkách :)
Odpovedať
@monikalukaseliskazuzka Obrad sme mali o 15.00 hod., takže sa môžeš inšpirovať: - o 8:00 som bola u kaderníčky - cca o 9:30 príchod domov a obliekanie - na 10:00 prišla kozmetička aby ma nalíčila, to ma ešte obliekali, ale cca o 10:45 som bola nalíčená - fotenie bolo v pláne od 11:00 do 13:00, ale reálne to bolo od cca 11:30 do 13:15 hod. (fotili sme sa u nás v meste v parku a kaštieli, takže cesta bola cca 15 min tam a 15 min späť). Časovo nám fotenie bohato stačilo, máme dostatok fotiek v interiéri aj exteriéri, ale záleží aj na vás akú máte predstavu - cca o 13:30 sme odviezli ženícha ku nám domov na odobierku, ja som išla k rodičom - všetko v rámci Košíc - cca o 14:15 prišli ku nám na odobierku - ja som nechcela žiadne rozvláčne reči, proste rýchlo, jasne, stručne :-) - cca o 14:45 sme už boli pred kostolom (cesta trvala ani nie 10 min autom)
Odpovedať
@wiki21 My sme sa fotili aj v den svadby ale aj v iny den. V ten den svadby sme boli presne na obed, ale kvoli ostremu slnku sme sa neboli fotit vonku, ale sli sme do divadla, teda do interieru a slnko nam nevadilo. :-) A po svadbe sme sa sli fotit este v pondelok (aby sme sa stihli vyspat), s tym ze som sa znova bola nalicit a tak, a sli sme sa fotit do prirody pocas zapadu slnka :-) za mna osobne nelutujem ze som bola dva dni lebo to ma vela vyhod. V den svadby to je uplne ina nalada a atmosfera a hlave kytica je este pekna, neobuchana a nezvadnuta :-D fotenie v iny den zase bolo uvolnenejsie, boli sme flexibilni a mohli sme ist autom aj dalej do prirody a neponahlat sa. No a ten zapad slnka co sme mali bol asi najkrajsi v zivote :-) mam tu vytvoreny aj album tak si mozes pozriet foto
Odpovedať
My sme sa fotili v deň svadby a úplne bez stresu. Obrad sme mali až o 16.30, nemali sme ani odobierku takže sme mali plno času. Kaderníčku, vizážistku som mala až na 9.00 takže som sa aj dobre vyspala :-D na fotenie sme šli až okolo 11.30 a fotili sme sa cca 2 hodiny. ešte som mala čas pred obradom poleňošiť. :-D Je pravda, že sa mi páči ak ženích vidí nevestu prvý krát až pred oltárom ale pre mňa bolo praktickejšie že sme sa fotili v ten istý deň. aj kvôli tomu, že šaty som mala požičané a aj kvôli financiám, že som si nemusela znovu platiť kaderníčku, vizážistku a fotografa.
Odpovedať
Profilova fotka
@wiki21 Ahoj, fotiť svadobné fotky mimo svadobného dňa je ideálne riešenie. Môžeš si vybrať akékoľvek miesto na fotenie, naplánovať toto fotenie na deň keď bude pekné počasie a hlavne je to bez stresov. Počas svadobného dňa sa toho deje neuveriteľne veľa a niekedy rôzne nepredvídateľné udalsoti poriadne ukusnú z času vyhradeného na fotenie. Hlavne iný deň môžete fotiť v ideálnom svetle a nie napoludnie. Okolo obeda je naozaj najhoršie svetlo a veľmi nešťastne sa podpíše na fotkách. Plus pár, krotý sa fotí býva dosť unavený, lebo je to aj najhorúcejšia časť dňa. Má to, ale aj nevýhody. Jedna z nich je, že kytica sa nemusí dožiť fotenia a ženíchové pierko to nezvládne skoro na 100% pokiaľ je zo živých kvetov. Dobré riešenie je kombinácia a teda odfotiť v deň svadby malú časť fotenia, ktorá zachytí hlavne detaily, ktoré sa už nebudú opakovať a iný deň v kľude dofotiť portrétové fotenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som fotenie v iný deň ako v deň svadby nepripúšťala. Predsa len v deň svadby nie si len učesaná, namaľovaná, máš kyticu, ženích pierko.. V deň svadby sú v tebe úplne iné emócie a tie na fotkách vidno :-) Ale jasne, my sme fotenie nestihli :-D dobehli sme pred kostol a tam sme urobili zopár záberov :-D Takže mesiac a pol po svadbe, keď napadol sneh sme s fotografom vybehli von. Ja som sa namaľovala aj učesala, obliekla som si šaty (+punčošky a ponožky - áno do lodičiek :-D ). Ženícha sme tiež nahodili. Kyticu som už mala vysušenú a pierko sme vyhodili, tak nič. Samozrejme, ženích nemal kabát a ja som nemala žiadnu pelerínu (lebo tie dve, čo som v deň svadby mala, boli požičané), tak sme to dali na otužilcov :-D A viete čo? Bolo to super. Prebudili sa v nás spomienky a našu svadbu a celé fotenie sme sa smiali, bozkávali a objímali ;-) Takže je to podľa mňa jedno, kedy sa budete fotiť (pravdaže, ak nemáš požičané šaty, ktoré treba hneď v pondelok vrátiť). Pri každom je to rôzne, každý má obrad v inom čase, v inom ročnom období a nikdy nevieš, aké bude počasie :-) Dôležité je len byť v pohode, uvoľniť sa a baviť sa.. a nestresovať 8-)
Odpovedať
Tak ono zalezi ako to mas zorganizovane.Nieje nic otravnejsie,ako ked sa nestiha pred a potom sa zenich a nevesta vyparia na hostine na 2h lebo sa fotia( nechcem nikoho urazit,ale ja ako host to skutocne nenavidim).Ale tiez si neviem predstavit,ze by som koli tomu aby som sa stihala fotit pred obradom ktory je napr o 15.00 bohvie kde od pekneho miesta na fotenie vstavala pomaly o 5 rano.My sme mali obrad aj hostinu na 1 mieste,spali sme tam uz noc predtym cize u nas to bolo uplne jasne,nemienili sme stresovat ani skoro vstavat ani sa nikam ponahlat.A stihli sme vsetko tak,ako sme chceli( ja by som totiz do toho inak nesla,nemienila by som sa od rana5x presuvat).Vize je to len o moznostiach a organizacii.Ked to nejde tak to nejde.Ved fotit sa da aj o tyzden neskor aj o mesiac.Teda pokial mas saty a ochotu ucesat sa a namalovat😁😁.Pretoze bez urazky,ja ked som videla fotky nevesty co sa na fotenie po svadbe neobtazovala s upravou,normalne som sa zamyslala,ze na co sa vobec fotila to sa mohla selfickovat doma.
Odpovedať
Profilova fotka
Na stretnutiach s mojimi klientmi sa pri rozhovore dostaneme aj k téme fotenia svadobných portrétov. Výnimkou sú klienti, ktorí majú záujem len o reportáž. Pre niekoho je prvoradé fotografovanie portrétov, pre iného je to len doplnok svadobnej reportáže – “čerešňa na torte”. Podľa toho sa ďalej odvíja aj samotné plánovanie časového rozsahu, výber lokalít a určenie dňa. Možností je niekoľko, viac o nich si môžete prečítať aj na mojom blogu na webe.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sa budeme fotit v iny den. Nemame sice ziadnu odobierku, ale ja mam rada ked je na vsetko dostatok casu. Pred obradom by som si chcela zavolat k sebe kamosky, s tym ze sa aj zabavime trochu, pomozu mi obliect sa, proste taka pohodicka :) zatial mam predstavu, ze by som sa s priatelom stretla az v kostole.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wiki21 toto hlavne zalezi od vas a este od financnej stranky. lebo ked sa nevesta foti v ten isty den, tak usetri na vlasoch a liceni. a este treba posudit aj to, ci mas vlastne saty alebo pozicane. ja som zastancom toho, ze vsetko v jeden den a mas pokoj :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No zalezi, kolko chces fotiek :) Mne stacilo malo, fotili sme sa 45 min od 12tej a o 14tej bola kratka odobierka, ja som ani nerozmyslala nad fotenim v iny den, ved saty sa mozu znicit,nemusi vyjst pocasie atd... Mali sme zajednani interier a vyslo krasne pocasie, tak aj vonku boli fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
My sa budeme fotiť v deň svadby, pred obradom. Nemusí to byť v strese a narýchlo, my napríklad máme obrad o 16:00, predtým nemáme odobierku ani nič podobné, vlasy a make up v pohode stíhame do 11-12 takže bude dosť času na fotenie. Mne by sa nechcelo zase nejaký ďalší deň riešiť vlasy a make up, šaty si požičiavam, takže pre mňa by boli stresy skôr z toho, ak by som toto musela ešte riešiť. Ale každému to vyhovuje inak, najhoršie je podľa mňa odísť z hostiny kvôli foteniu, to by som určite vylúčila ako možnosť.
Odpovedať
U nás je zvykom fotiť sa pred obradom v ten deň. Ani som nerozmýšľala nad fotením v iný deň. Predsa len, šaty budú požičané a tie treba hneď vrátiť. Podľa mňa sa to dá stihnúť, vyhradiť si na fotenie čas do tých 2 hodín. Okrem toho máme aj odobierku, ale nechcem ju vôbec dlhú, takže myslím,že by sme to stíhať mali bez problémov. Ak si nevesta privstane, tak by nemali byť žiadne stresy. Aj tak si myslím, že nebudeme vedieť dlho spať. :-D :-)
Odpovedať
neviem prečo by to malo byť so stresom, treba si to len všetko dobre naplánovať. pokiaľ máte obrad poobede, nemal by bť s fotením ráno/ doobeda nejaký problém
Odpovedať
A baby dodržiavala ste niektorá aj to, žeby naozaj ten ženích nemal vidieť nevestu pred svadbou? pretože ja som si to takto naplánovala, dokonca nemáme ani odobierku a mali sme sa vidieť až v kostole, avšak pravdepodobne sa budeme musieť fotiť už pred obradom :-( z čoho nemám veľmi radosť..lebo som sa tešila na tie emócie a tak..
Odpovedať
Profilova fotka
@nicita_usa mne sa tiež veľmi páči, ak ženích vidí nevestu až potom. Len nie je to celkom tak možné. My sa budeme fotiť pred obradom,ale vymysela som to tak, že na miesto fotenia príde priateľ skôr a ja prídem za ním. Bude otočený chrbtom a fotograf to celé zachytí. Teším sa na tie emócie. Mohli by ste to tak aj vy urobiť. Možno sa inšpiruješ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja už mám po svadbe. Neviem si predstaviť fotiť sa v náš deň. Mala som to naplánované ale škoda slov. Nestíhali by sme nič. A prvý krát sme sa videli v kostole , pre nás to bol zážitok neskutočný <3 fotiť sme sa boli v stredu po svadbe. Počasie ako z katalógu,času koľko sme potrebovali...A možno to neboli také emócie ako keď sme sa videli prvý krát. ale užili sme si to veľmi. Keby sa vydávam ešte raz , fotíme sa v iný deň .
Odpovedať
U nas to.bolo troška chaoticke. Ku kadernicke som sla o siedmej kym ma očesala nalicila a prisla som domov.bolo 10 hodin. Zenich na ceste.mala som 5 minut na obliekanie. My sme fotili asi pol hodinu do domova takze hodina cesty tam aj naspat. Afotili sme sa asi hodinu lebo sme.chceli stihnut aj.navstevy. ale po obrade by sme nesli určite
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?