Ako dlho ste čakali na fotky?

ahojte babulky, prosim vas, ako dlho trvalo vasmu fotografovi, kym vam odovzdal vase svadobne fotografie a kolko vas stal? boli ste s fotkami spokojne? :)
Odpovedať
1
2
my sme cakali cosi cez mesiac, spokojni sme boli nadmieru a cena bola jedna z tych vyssich. nelutujem jediny cent ani jedinu minutu cakania :-)
Odpovedať
jasne, ked budu krasne, ani ja lutovat nebudem, ale cakame uz siedmy tyzden a uz ma to nebaviiiii...
Odpovedať
Profilova fotka
rovnaka tema http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/a...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme čakali dva týždne a výsledok je neskutočný :-) Prvých 10fotiek, sme mali už v pondelok po svadbe
Odpovedať
Profilova fotka
nam hovoril ze budeme cakat tiez okolo 6-8 tyzdnov a platime vyse 500 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 čakala som 2 týždne a cena bola upravená, keďže je to kamarát. Ale za podobnú prácu by od inej nevesty bral 500 €.
Odpovedať
Profilova fotka
Som fotograf, tak si myslim, ze sa kompetentne vyjadrim. Doba dodania zavisi od viacerych faktorov. Niektore sa dohodnu pri objednavke (napr. aktualna vytazenost, alebo dovolenka, ...) a dalsie od charakteru objednavky. Pokial balik zahrna fotky bez DVD tak tie je mozne co najrychlejsie dodat, nasleduje s DVD a potom baliky pri ktore zahrnaju i vyvolane fotografie. Plus k tomu sa pripocitava i styl fotografa. Ak fotograf foti stylom, ze chce zachytit atmosferu a pravu tvar mladomanzelov bez retusi je uprav pomenej (skor iba nejaka zakladna uprava), pokial sa fotograf venuje modnemu stylu, ako z casopisu, tak vysledok si ziada niekolko hodin prace na viac. A napr. na cas sa podiela i taky faktor, ako je charakter svadby. Je ine upravovat svadbu kde je 60 ludi a hostina je v kludnejsej atmosfere, ako ked je 150 ludi a akcna hostina (z kazdeho stylu iny pocet fotiek).
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 a co sa ty bojis ze nebudes spokojna:) vyckaj este, pripadne ho bombarduj, neviem ci to bol profi fotograf alebo po zanmosti, ale aj tak by uz mal pomaly dat foto. mozno mu to tolko trva lebo ich robi dokonale a ty budes velmi spokojna :) ale som zvedava tak daj hend vediet ked budu! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak sedem tyzdnov sa aj mne zda na fotky dost, my sme mali prve upravene fotky nasledujuci piatok po svadbe a zbytok o tyzden
Odpovedať
@lenocka9 nie, nebojim sa, ze nebudem spokojna, videla som ich pracu a keby sa im ich fotky nepacili, nechcem ich. neboli po znamosti, ale na zaklade dobrej roboty som si ich vybrala. stoja dost, ved aj s cestou to je cca 620€. keby na nich intenzivne pracovali, tak by to bolo v poho, lenze ked som mu v piatok minuly tyzden volala, este ich nemal. tak som bola trosku neprijemna, tak si idem po ne zajtra. len som chcela mat prehlad, ked budem za ten cas zjednavat cenu, lebo oni to flakaju kvoli tomu, ze maju vela roboty. fotia aj male decka a tehotne zeny, popritom svadby. ale mna nebavi cakat kvoli tomu, ze oni si nevedia naplanovat a rozdelit robotu. ved to kde sme? tak kvoli tomu tato mozno pre niektorych hlupa otazka :)
Odpovedať
@marekjanicko dakujem za profi pohlad, ale v zasade si nenapisal, co je cca este v norme :) ale tak vidim, ze su to rozne doby, jasne, ze je podstatna kvalita, ale chcem mat v ruke fotky este v case, kedy si pamatam, ze som nejaku svadbu vobec mala :) co je myslim, pochopitelne.
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 nemozem napisat co je v norme, no urcite niesu v norme 3 mesiace. Ta norma sa odvija od charakteru zakazky a dohody. Ale kedze chces konkretne cislo tak povedzme si, ze pri portretnom foteni iba so zakladnym retusovanim, mensej svade, pri pohodovej hostine, fotky na DVD a www su 2 tyzdne az az i s rezervov, ze by sa nieco nepredvidatelne stalo (napr. opetovne palenie DVD z dovodu nejakych technickych problemov). Napr. ja sa po novom snazim cim skor, tak aby finalna podoba na www bola uz o par dni, no najviac stale zdrzuje na zakazke vyroba DVD, vyvolanie fotografii a ich dorucenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marekjanicko a vies co je vtip? ze sice pre mna foto nemaju, ale na svojej stranke na fb uz veselo prezentuju par "svojich" fotiek z nasej svadby, akoby sa nechumelilo... takze z toho maju este aj reklamu, len mne este nic nedali...
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 to je na vasej dohode. Nechce sa mi velmi verit, ze ste sa nedohodli na uverejneni fotiek. Ja sa vzdy zakaznikov pytam ci mozem pouzit fotky na reklamne ucely. No stale sa im mozes ozvat a vyslovit nesuhlas s uverejnenim fotiek. K dlzke uprav a uverejneni fotiek bez dorucenia sa nebudem vyjadrovat. To je uz ich kapusta a ich meno.
Odpovedať
@marekjanicko prave o to ide. mne je jedno, ze ich uverejnili. viem, ze na to maju pravo a poznam aj svoje prava s tym spojene :) ale nepaci sa mi, ze pre seba fotky najdu a nasli si aj cas si ich upravit do pozadovanej kvality, ale pre mna uz nie. mas pravdu, je to ich hanba, len ma to proste hneva...
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018: ja si myslim ze 7 tyzdnov je mega vela cakacia doba na fotky. maximalne 2 tyzdne, viac nie, pokial je to lenivec a zanedbava to a hromadia sa mu svadby, tak pochopim, ale inac nie!
Odpovedať
prvych 5 fotiek -uz retusovanych- sme mali v stredu po svadbe, ostatne do 2 tyzdnov :) a sme velmi spokojni
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 Za nás môžem povedať, že štandardne posielame upravené a vyretušované portréty v pondelok po svadbe a do konca 1. týždňa aj zvyšné fotky z hostiny. Lehotu sme si ale v zmluve dali 2 týždne, väčšinou sa DVD posiela až po víkende. V zásade ale okrem dovolenky alebo iných technických problémov nevidím dôvod, aby to trvalo dlhšie (iba ak robí pokročilejšiu retuš, ako spomínal @marekjanicko )
Odpovedať
@jmfoto no pokrocilejsiu retus rozhodne nerobi. to by som o tom musela nieco vediet :) dakujem za info. mne bezprostredne po svadbe povedali, ze do 23ho juna. to odchadzali na dovolenku. ked to dovtedy nebolo, nechala som im cas, dva tyzdne, kedze boli na dovolenke. to je dokopy uz 5 tyzdnov. ale ked sa im ozvem v konciacom 7tyzdni a oni povedia, ze to budu mat teda, ked uz volam v stredu, co je uz osmy tyzden, tak ma to dojalo... a fakt je ten, ze ani saty neboli spinave, ani my dvaja nemame viditelne defekty na tvari, tele ani inde, tak fakt netusim... :)
Odpovedať
my sme mali svadbu 23.6. a nasa fotografka nam zajtra da uz aj fotky vyvolane, dvd s fotkami a dvd s minivideom... Mali sme ju len na svadobne fotenie novomanzelov, svadobny obrad az po prvy tanec a vyslo nas to 399Eur. Katka bola uzasna a planujeme s nou fotenie aj do buducnosti. ;-)
Odpovedať
no ja som mala zopár záberov už v pondelok po svadbe, som odchytili fotografa na facebooku a zmanipulovala nech pošle aspoň zopár záberov :) ale predpokladám, že do dvoch týždňov to budeme mať hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som pisala vcera fotografovi liebesbrief, ako to vyzera s foto. Svadba bola tiez 23.6. a mam cca 10 foto, ostatne ze do buduceho tyzdna, lebo mal vela svadieb a preraba este k tomu bytik....Urcite prezijem dalsi tyzden, ked cakam uz piaty....Na fotky sa tesim, Jurko bol zlaty, na svadbe bol skoro od druhej poobedia do stvrtej rana, tak materialu ma asi dost...Ja moc nemusim retus (jasne, ze cervene oci a pod. nemusim), ale fotky si chcem upravit sama podla nasich predstav, takze s tym asi roboty az tolko mat nebude. Vopred sme nemali dohodnuty termin dodania.
Odpovedať
my sme platili 150E - poziadavka bola ze nechceme ziadne vyvolane fotky, iba minimalne 3ks DVD, kde budu VSETKY zabery (okrem vyslovene nepodarenych, rozmazanych a tak) svadba bola v sobotu, v utorok rano nam fotografka priniesla dvdcka (dokonca stihla spravit asi 10 takych kolazi) sikovna, nie? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobrý deň chcem sa spýtať je podľa Vás normálne že čakáme na svadobné fotografie už 3 mesiace?Áno v zmluve sme podpisovali že dodanie fotiek je 90 dni,ale nepočítali sme s tým že to bude dodržiavané do mesiaca a presne do dňa.
Odpovedať
Profilova fotka
@milacik103 ano, je to normalne. 90 dni je sice trochu dlho, ale vychadza to z viacerych faktorov, medzi ktore patri hlavne vytazenost fotografa. dlhsia lehota sa dava aj preto, lebo sa moze stat, ze fotograf ochorie, utrpi uraz, pokazi sa mu pocitac, pride neplanovany zakaznik.... cize kazdy si davame priestor na vykrytie tychto veci. preto pozor na tych, ktori vam dodaju fotky do 7 alebo 14 dni. je to velmi kratka doba a fotograf sa vystavuje riziku, ze ju nedodrzi. nie svojou vinou, ale napriklad uraz alebo pokazeny pocitac neovplyvni nijako a potom vam to bude zbytocne vysvetlovat. jednoducho nema manevrovaci priestor na vykrytie problemu. a ak mame svadby ozaj kazdy vikend, tak tam treba priestor aj na relax, to sa neda ist v jednom kole - svadba, pocitac, svadba, pocitac. musi tam byt aj pauza na nacerpanie sil. ja mam 60 dni a je to tesne aj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 hned po svadbe o 2 rano odovzdavam zrelaxovany :))
Odpovedať
@photostancik vďaka za info 😉
Odpovedať
Takže 90 dní po svadbe už prešlo.Fotky stále nemáme.Fotografka žiadala o predĺženie o 5 dní.Po 5 dňoch písala správu,že potrebuje ešte týždeň.Ked som sa spýtala ako myslí týždeň vraj fotky odošle 9.10 do tlače a ide na služobnú cestu.Zmluvu má stanovenú ak nedodrží termín dá nám z ceny dole 1,40€/týždeň.Snáď do Vianoc sa fotografií dočkáme.Pekný večer
Odpovedať
Profilova fotka
@milacik103 hm. takyto pristup sa mi uz uplne ok nezda :)
Odpovedať
Už nejak vydržíme keď sme toľko už vydržali snáď sa dočkáme a s fotkami budeme spokojný ale už nikdy viac.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?