Aká je primeraná cena za svadobné portréty?

Ahojte, prosím poraďte - aká je primeraná cena na svadobné portréty? :) Od čoho sa cena odvíja? atď Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Cena sa odvíja od toho či si vyberiete profesionála alebo nadšeného amatéra. Keďže podstatný je osobný vklad fotografa cenové tabuľky (resp. cena práce na hodinu ako tu radi niektoré nevesty neznalé problematiky polemizujú) neexistujú. Pozrite si portfólio a vyberte si fotografa podľa jeho práce, alebo ak nevidíte rozdiel vyberte si podľa ceny. Je to iba o tom či vidíte rozdiel v cene aj na fotkách. Podľa toho jedine Vy (ne)zistíte či je cena primeraná.
Odpovedať
Profilova fotka
@white_wolf Ahoj, pri fotení priemerné ceny veľmi dobre nefungujú. Tento koncept by bol správny ak by všetci fotografi fotili rovnako a rozdiel bol iba cene. Fotografa si treba vyberať hlavne podla fotiek aké robí. Prvá nie je cena za službu, ale to aby sa ti fotky pačili. Takže najdi fotografov od ktorích sa Ti portréty pačia. Požiadaj ich o ponuky a vyber si z nich tú, ktorá je pre teba najprijatelnejšia. Tak získaš primeranú cenu za primeranú kvalitu služby. Samozrejme, že krásu fotky posudzuje každý podla svojho vlastného estetického cítenia, preto kvalita fotiek môže byť pre každého iná. To čo jednej neveste uplne stačí, je pre inú jednoducho málo. Ak idete opačným smerom, nevesty Vám napíšu ceny, ktoré zaplatili a budete iba sklamaná. Buď preto lebo fotky v danej cene sa Vám nebudú pačiť, alebo s toho že fotky čo sa Vám pačia a stoja priveľa. Poradil by som portréty fotiť mimo svadobného dňa, lebo počas piatkov a sobôt sú fotografi veľmi vyťažení a malokedy berú menšie zákazky.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ci taka cena existuje. To je ako sa opytat aka je primerana cena za auto. Niekto povie ze 3000 za ojazdenu fabiu, niekto kupi golfa a je spokojny a niekto si potrpi na luxus a ma financie tak si kupi mercedes. Pre kazdeho to je nakoniec primerana cena za to co od auta chce. Vidam ponuky od ludi co pre portfilio nafotia aj zadarmo a a vela ludom to staci. A niekto si zavola destinacneho fotografa co prileti z druhej strany zemegule za 10 000 :-) Ako bolo uz vyssie napisane, najlepsie je najst si fotografov co sa vam pacia a pozriet/vyziadat si cennik.
Odpovedať
vsak by ste mohli napisat aspon orientacne ceny, ked tu mate pro ucty tak to predsa mozte :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že každý fotograf má nejaký cenník. Svojím vybraným fotografom napíšte o cenu a tu si potom spriemerujte.
Odpovedať
Profilova fotka
Fotografa si určite nevyberaj iba podľa ceny. Koniec koncov, ak majú fotografi cenníky na vyžiadanie, je to len a len dobré. Vybrať by si si ho mala na základe jeho práce, že ti je štýl jeho fotenia sympatický, že sa na fotkách čo má v portfóliu už "vidíš" aj ty so svojím nastávajúcim. Určite sa nájdu takí čo majú ceny premrštené, to nájdeš v každom odvetví, ale svadobné fotky sú pamiatkou na celý život a ak by neboli podľa tvojich predstáv, len preto, že ste neboli ochotní dať za fotografa povedzme o stovku viac, o pár rokov by si to mohla ľutovať. Nie som odborník, ale dobrý fotograf má nelacnú techniku, už len na tom je vidieť rozdiely na fotkách plus spracovanie fotiek, to sú hodiny úprav, aby boli zábery čo najkrajšie a to tiež niečo stojí. Vyber si svojich favoritov, vypýtaj si cenníky a uvidíš. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?