Pierka a náramky...tip na niekoho?

Profilova fotka
Viete mi prosim dat tip na niekoho sikovneho, kto ma nafotenu svoju pracu z minulosti a vie vyrobit aj pierka, naramky a stuzky na flase? :-) kujeem
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem sa opytat naco su tie pierka?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja mám objednané zo stránky sashe, ty ľudia sú naozaj šikovní a majú aj prijateľné ceny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja poznam vel mi šikovnu žienku aj mne robila .
Odpovedať
Profilova fotka
@angiemajko pierka dávali v minulosti slobodné dievčiny slobodným mužom -stačí si pozrieť Kuba a tam to pekne vidno :) zmysel označenie toho, že je muž slobodný (nie panic :D ako pri žene ), čo sa týka ženícha resp. snúbencov pierko sa vymieňalo na pytačkách, zásnubách a cirkevných ohláškach, pierka sa vymieňali ako súčasť týchto obradov na znak spojenia (vymieňali sa aj iné veci) dnes pierka fungujú ako istý zvyk, tak ako rozbíjanie taniera alebo vzájomné kŕmenie, v niektorých krajoch sa dáva dokonca aj ženám inde aj ženatým, niekde má pierko iba ženích (+ prípadne svedok)
Odpovedať
Profilova fotka
uz sa mi jedna sikovnicka ozvala so svojou pracou, takze mam kontakt :-)
Odpovedať
@eva233 otazka pri tych slobodnych - dava sa to aj slobodnym, ale zadanym? lebo v minulosti to bolo lahke - bol zenaty, dnes su ludia v paroch aj 5 rokov a teda nie su k mani, ale su slobodni
Odpovedať
Profilova fotka
@soave u nas je zvykom a teda aj na kazdej svadbe kde som zatial bola.... Pierko a naramok sa dalo kazdej slobodnej slecne (druzicke) aj muzovi (druzbovi), zvacsa to boli aj pary, ktore boli spolu aj viac rokov. Akonahle niekto nieje vydaty/ženatý, davalo sa pierko a naramok. Neviem ako je to v pripade starsich parov, ktorí su neni svoji, to sa asi nedava :-) s tym som sa nestretla ale a ani my taky par nebudeme mat. Plus sa dava pierko rodicom, svedkom, hlavnej druzicke a druzbovi (vacsie ako druzbom), ak by vas oddaval napr starosta + niektorí ludia davaju pierko aj starejsiemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@soave iný kraj iný mrav :D záleži ako chceš v podstate aj ty...niekde dávajú iba slobodným-nezadaným niekde slobodným aj zadaným, niekde dokonca aj ženatým či ženám takže podľa mňa dnes to má takú symbolickú funkciu, ktorá označuje svadobčanov ....niekde rozlišujú že najväčšie pierko väčšinou z kvetu akého má žena kyticu sa dá pierko mužovi, potom rodičom a svedkom dajú taé stredné a ostatným také malé , kt. už ani kvet nepobsahujú (napr. mašličky) inde dávajú všetkým rovnaké, ako píše ivusik5 niekde sa namiesto pierok dávajú ženám náramky a inde sa im zase nedáva nič....takže ak chceš pozisťuj si ako je to vo vašom kraji ak nie sprav podľa seba ..... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?