Na čo všetko mám byť pripravená ako družička a svedok?

Profilova fotka
Ahojte...za tri tyzdne idem na svadbu a budem jednou z dvoch druziciek a zaroven svedok svojej najlepsej kamoske...chcem vediet ake povinnosti vlastne mam, co vsetko by som si mala dat do kabelky aby som bola vzdy ready a k dispozicii neveste a jej rodine....mate nejake typy? Co ste potrebovali pri svojej svadbe a keby vam to podala druzicka, pomohlo by vam to? Viete chcem aby si svoj den uzila a zobrat vsetku starost na seba :-)
Odpovedať
@nefertiti ahoj,pls,mozes napis, ako to prebiehalo, ako si to zvladla, co ti trebalo mat v kabelke? vdaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maria117 well....dokopy nic...alebo vsetko? :-) u mna to rpebiehalo tak ze som spala u nevesty, rao som pomahala s tortami kolacmi a podobne cize nic zvlastne...nevesta bola priserne dlho u kadenicky kde s nou bola druha druzicka a ja som sa cely cas venovala zenichovi :-) teda prisival apierko, pomahala s prihovorom, zabavala ho somarinami, a tak a zaroven pripravovala seba....potom som obliekala ju od natrepania do siat az po zapinanie topanok...fotenie si zariadili sami tam im pomahal niekto iny nakolko ja som robila jej sestre vlasy...zaklad je porozdavat pierka pred kostolom hostom, dat ich na spravnu stranu, ked ide nevesta nahnat ich do kostola aby ju nevideli, po obrade utekat a brat jej kvety....inak nic zvlastne v kabelke som mala akurat vreckovky pre seba nic ine...takze nebolo to az take pracovne ako som si myslela ze bude :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nefertiti - prosim ta, hosti pri "zaháňaní" do kostola spolupracovali? neboli zvedavci čo číhali na nevestu? a potom čo? zavolala si neveste, že - už su vnútri, môžeš ísť? to by ma zaujímalo, lebo to tiež tak plánujem... ďakujem.
Odpovedať
ahoj ja som bola 4x hlavna druzicka, takze skusenosti mam. V prvom rade pomahas neveste pred svadbou napr s vyberom siat, nakupovat a zhanat nejake veci, pripadne ides s nou na skusobny svadobny uces ked jej ho budu robit alebo na make up. Druzicky robia par dni pred svadbou pri neveste pierka pre nevestinu ale aj zenichovu rodinu. Potom vo svadobny den mas byt jej prava ruka, obliekas ju, chystas, odobierku robis pri dverach ak sa to u vas robi, si s nou v ocnom kontakte napr v sale ak by nieco potrebovala napr na wc. Ja som mala v kabelke hygienicke vreckovky ale aj ihlu a nitku pre istotu, co sa mi raz aj podarilo pouzit na nevestine saty. Mas s nou prebraty program alebo unos, ci chce, ci nie, kto ho robi a ides s nou po unose. co sa tyka rejdoveho tanca /jablcko niekde to volaju/ tak bud nalievas alebo podavas kolaciky v strede kruhu alebo beries do taniera peniaze pre mladych a ty ides s hl.druzbom tancovat posledna. Napr ja som sla odniest aj koruny a kolace s flaskou pre farara po obrade. Po obrade pri kostole a gratulaciach /alebo na Msú/ stojis za nou a beries jej kvety - dary, co dostanu. Ides sa s nimi fotit keby potrebovali nieco podrzat alebo inu pomoc. my s nevestami sme mali v piatok uz pripravene vsetky veci aj na prezlecenie polnocne aj na svadobnu noc napr ked spali v hoteli a kopky oblecenia sme odnasali do jednej miestnosti aj topanky, kde som vedela kde je co. Nahradne silonky pre nevestu som mala napr ja este. V sale niekde su ludia uz pripraveni ze ti zoberu kvety a daju do vazy, niekde su len vazy pripravene, tak ich ty tam das. Zacnes ty buchat na "pusinkovanie" v sale. Mozes aj prihovor povedat ale najcastejsie to robi starejsi. Pri prezliekani na polnoc si tam alebo ak mate odcepcovanie, tiez si tam. Ak gratuluju n ejaki ludia napr len po polnoci ze pride partia, tak ides odniest dar im do miestnosti ktoru maju k dispozicii alebo popripade niekto obalky takto dava alebo niekde sa dary davaju naraz, tak to balis a odnasas. A odchadzas zo svadby ako posledna, lebo pomahas odnasat a pratat a balit vsetko. Prijemnu zabavu :))) ver mi ze ako druzicka vela zabavy nezazijes bo stale na nieco myslis co este treba..
Odpovedať
Profilova fotka
@pani_fabianova ke som videla ze auto trubi a prichadzaju slusne sme ich poprosili nech idu dnu......nevesta to videla zdialky a potom vystupila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jabuducanevesta ja som nic z tohoto nerobila nevesta si svadbu robila sama zahranicia sama, ani pierka som jej nerobila na to mala mamu a kvetinarstvo
Odpovedať
Profilova fotka
a vobec nepraces a nebalis nic po svadbe ja som sice odchadzala posledna ale iba preto lebo bola super zabava a my sme tahali na hoteli este do rana :-) na upratovanie ma personal, a vsetky dary ma uz davno na zibe takze dont worry, je to zabava...zalezi ako velmi nevesta na teba nalozi
Odpovedať
Profilova fotka
ja mojich velmi zatazovat nebudem nejakymi xtra funkciami
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.bambulka1294.estranky.sk/c...
Odpovedať
@jabuducanevesta no tak Ty si bola uzasna druzicka:-) Uplne super:-)
Odpovedať
@nefertiti Co by som Ti odporucila z vlastnej skusenosti, povedz neveste ze nech co najviac prace, povinnosti rozdeli. Ja som napr. mala svadbu vonku, ozdobovali sme si sami a tak som 1 druzicku poprosila o vyzdobu vonku ( presne som jej napisala a ukazala obrazky ze ako co by som chcela) dalsie 2 mali na starosti vo vnutri vyzdobu + kvety, dalsia na starosti cokoladovu fontanu, pierka atd a najlepsi krok co som urobila bolo poverit 2 druzicky hrami - jedna mala na starosti hry pre deti ( mali sme 15 deti) a druha mala na starosti 1-2 hry pre dospelych. Ja som si myslela ze to vsetko zvladnem sama lebo som bola velmi organizacny typ, ale bola som velmi vdacna druzickam ze mi tak strasne pomohli, bolo to skvele. Taktiez povedz neveste ze nech pri kazdom stoliku poveri 1-2 najlepsie chlapov ( rozumneho veku) aby mali na starosti alkohol. Viem, ze alkohol je dostupny pre kazdeho ale na kazdej svadbe sa najdu taki ludia ktori chcu byt obsluzeni ( mali sme obsluhu, ale iba na jedlo) A mozes jej tak isto povedat ze hostia si nesmierne budu vazit ked ku nim v priebehu hostiny pojdu a pripiju si s nimi ( nehovorim ze opit sa, ale s 1-2 poharikmi prejst vsetkych hosti a opytat sa ich ako sa im paci, ako sa maju, ci su spokojni - to malo u nas velky uspech:-) Som si ista ze budes skvelou druzickou, pokial si dobra kamaratka tak nou urcite budes:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@2012svadba dakujem uz mame po :-) a bolo to fajn bala som sa ze to bude len pracovne ale po obrade, programe a veceri som sa uz do rana len zabavala :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?