Musí mať prvá družička kyticu?

Ahojte, musí mať staršia (resp. prvá) družička kyticu? Uvažovala som, že by nemusela mať, keďže úplne nechápem aký má význam. Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
@marina2727 Ja nebudem davat robit kyticu druzicke. Tiez v tom nevidim zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
ja idem davat robit kyticku svedkyni (druzicky nemam) ale nie preto lebo v tom vidím význam ale preto lebo jej chcem spraviť radosť, ma rada kvety a viem ze ju to potesi :) a k tomu je to moja sestra, tak preco jej nespravit radost :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_89 u nás tiež podobne .. "hlavná družička" = svedok = hlavná vižážistka;... je unesená z mojej kytičky, týždeň pred našou svadbou má meniny, tak aspoň malá pozornosť @lubkopetka @marina2727 ak budú mať iné veci na starosti, myslím, že im budú kytičky zavadzať ! (pripínanie pierok, rozdávanie zákuskov, "zber kytíc")
Odpovedať
moja nebude mať. Uvažovala som síce nad tým ale nakoniec ju nebudem dávať.
Odpovedať
ja som bola päťkrát prvá hlavná družička a nemala som ani raz kytičku a svadbu som prežila aj bez
Odpovedať
moje družičky budú mať náramky :)
Odpovedať
podľa mňa nemusí... ja som tiež špekulovala, lebo nám bude v jednom aj svedok, teda mojej polovičke, ale dám len pre malé družičky a to len náramky na ruku... presne ako písala beltain_drobnostky, kytička by jej mohla zavadzať, ak bude mať na starosti aj niečo iné... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
moje družičky ani hlavná ani ostatné nebudú mať kytičky, dala som im urobiť len náramky, aby bolo jasné, že toto sú družičky a hlavná bude mať trošku iný náramok aby bola odlíšená od ostatných "nehlavných" družičiek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj moje druzicky budu mat naramky mam ich sice len dve ale stacia mi
Odpovedať
Profilova fotka
Musí :-D
Odpovedať
Nikto nič nemusí ;-)
Odpovedať
Ja si to pamätam iba z americkych filmov.. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
No nič v zlom nevestičky ale ja som bola prva druzicka asi 10 krat aj v maji teraz idem zase a stale som mala kytičku ....a teraz ma prekvapila kamaratka lebo budem mat satenovu taku aku ma ona svadobnu aby sme maly na pamiatku...a ja este k tomu si idem dat urobit aj naramok ...moj nazor je ano mala by mat prva druzicka kyticku a ked nie aspon naramok :-)
Odpovedať
musí, neviem si predstaviť družičku bez kytičky
Odpovedať
Profilova fotka
moja prva druzicka nemala kyticku...mala akurat naramok...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@marina2727 ja teda neviem, ale nevidím v tom význam a ak ti má napríklad držať vlečku keď pojdeš do kostola alebo podobne, tak asi ťažko sa s ňou bude oháňať. Asi vec názoru a vkusu. Keď už tak, podľa mňa stačí náramok na ruku.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som presne vcera nad tymto rozmyslala a zistila som ze ta kyticka im bude asi tak na pritaz dobra ... na fotku je to pekne ale co stym potom ?? nebudu sa tesit na moju kyticu ked ju budem hadzat lebo budu mat vlastnu :D
Odpovedať
Profilova fotka
moja družička bola aj svedkom a kyticu nemala...po polnoci som jej darovala svadobnú kyticu a manžel svoje "pierko" svedkovi :) a tiež si myslím, že kytica družičke bude len zavadzať...
Odpovedať
moja družička tiež nebude mať kyticu.. aj tak by jej len zavadzala.. počas obradu bude držať moju a podávať mi vreckovky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
moja sestra mi bola na svadbe hlavná družica a nemala kyticu..načo, však keď som potrebovala, držala moju a potom zbierala kvety pred kostolom po obrade a čo by robila ešte s ďalšou?:)
Odpovedať
podla mna to je len preneseny zvyk z USA, ked ma nevesta viac druziciek a aby to vyzeralo pekne na svadbe a na foto, tak maju rovnake saty a rovnake kyticky,,, vyznam to nema ziadny. ja som patkrat bola hlavna druzicka a nemala som kyticu a ani som nechcela
Odpovedať
Profilova fotka
Pôvod mnohých svadobných zvykov môžeme vypátrať už v Egypte a u nás v stredoveku.V prvých svadobných sprievodoch sa družičky aj nevesta obliekali do rovnakých šiat, mali rovnaké ozdoby, teda aj kytice, aby takto zmiatli zlých duchov, ktorí by chceli neveste ublížiť. Odtiaľ je dnes zvyk dávať družičkám malú kyticu.
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas je napriklad zvykom, ze prva druzicka ma kyticku. My sme mali aj odobierku a to prichadza zenich spolu s prvym druzbom po nevestu, takze obaja nesu kyticky a potom nevesta s prvou druzickou im pripnu pierka. Takze je samozrejmostou, ze aj druzba nesie kyticku pre druzicku. A nemyslim si , ze by jej pocas obradu niekde zavadziala. Neniesla mi ani vlecku, to som tiez este nikde nevidela a pri obrade za nami sedeli svedkovia, takze co sa tyka siat a zavoja, tak mi pomahala logicky moja svedkyna. Kyticku mi hned na zaciatku odlozil knaz na oltar. Ale ako sa hovori, kazdy kraj, iny mrav. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Nemusí ale nech má :-) .
Odpovedať
Nemusi, iba by jej zavadzala. Moje druzicky mali naramky zo zivych kvetov, bolo to efektne i prakticke. Na svadbe sa nemusi nic, je to tvoj den a mas si ho uzit a naplanovat podla svojich predstav:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marina2727 je to na tebe... nic na svadbe byt nemusi... takze bude, ako si to spravite.. :) ale... @jabuducanevesta nema pravdu ohladne tych tradicii.. aspon pri prvej druzici teda urcite nie, lebo aj u nas (region BB) sa to uz oddavna robi tak, ako spominala @meduzka18... to, aby sa davali kyticky viacerym druziciam ci naramky, to je prebrate skor z USA, ale prva druzica pripla pierko druzbovi a ako podakovanie dostala kyticku od prveho druzbu a potom nevesta zenichovi pierko a tiez dostala potom kyticku na vymenu za pierko od zenicha... a tato tradicia nema svoj povod v USA... je to uz davny ludovy zvyk... ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?