Môžeme ísť na svadbu v krátkych šatoch a rifliach?

Profilova fotka
Dobry den, chcem sa spytat , ci nebude trapne ak si ako hlavna družička oblečiem kratke šaty na svatbu , ziadne mini klasika elegantné, a taktiez idem s priatelom a chcem aby si dal jeansy koselu a sako / nepaci sa mi ked su vsetci v oblekoch príde mi to take zastarane, a aj on sa odmieta do toho navliect) tak mam obavy aby sme nejak nevytrcali z radu alebo co a nebodaj tam niekoho nahodou nepohoršili :))
Odpovedať
1
2
ze zastarane... aby si sa raz necudovala ked sa budes ty vydavat a cele osadenstvo ti pride na rifliach a saku ze nechceli byt zastarani :-D
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna sa na svadbu nehodia rifle, je to hrozné. to sa radsej spytaj nevesty a ženicha čo na to hovoria. No urcite ho budu vsetci na svadbe ohovarat. Na svadbu patrí eleganté oblečenie - u chlapov oblek a nie rifle.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak ... rifle nosíme takmer každý deň. Svadba je neobyčajný deň, nielen pre nevestu a ženícha. Kedy inokedy budete mať možnosť uvidieť sa navzájom v elegantnom "prevedení" ??? Viem, že na jednu svadbu prišiel LEN kameraman v rifliach a mladomanželia z toho neboli veľmi nadšení. Neviem, ja osobne by som odvahu nemala ... zober to z inej strany ..prečo práve tento deň, by sme nemohli byť iní, ako nás poznajú ( v rifliach))) ..ale je to len môj názor :-)
Odpovedať
Mne sa to páči, na našej svadbe mal byť ženích v pôvodne oblečený v rifliach, ale jeho rodičia by sa dostali infarkt...ja ako nevesta by som bola len rada, keby mi prišli hostia takto moderne oblečení...ale najlepšie je opýtať sa nevesty :-)
Odpovedať
Podla mna jedina vynimka je, ak sa jedna o velmi neformalnu svadbu, napr. s opekackou na luke namiesto slavnostnej vecere. V tom pripade su rifle v pohode. Ak to vsak bude svadba s nevestou v robe a hostami v slavnostnom obleceni, v tom pripade, je to velmi, velmi nevhodne. Co ma zarazilo je, ze ty chces mat oblecene elegantne saty a priatel bude v rifiach. Uz to je podla mna nevhodne... Par by mal byt zladeny podla prilezitosti. Inak mna osobne by to velmi mrzelo, ak by mi niekto prisiel v rifiach... K slavnostnej udalosti, slavnostne oblecenie jednoducho patri.. Nastastie moji hostia slavnostne oblecenie nepovazovali za zastarale... ;-)
Odpovedať
ano, bude to trapne ;-) .
Odpovedať
ja by som bola nahnevana keby sa mi niekto na svadbu doteperil v podstate sportovo.... raz je to pre niekoho vynimocny den tak nech je podla nevesty a zenicha... ked budes mat ty svadbu tak si na pozvanky osobitne napis ze mozu prijst v beznom oblecku a bude.... ja by som to brala ako vytrcanie z davu a zkazilo by mi to cely slavnostny pocit
Odpovedať
Profilova fotka
k sportovej udalosti patri sportove oblecenie, k praci patri pracovne oblecenie, k oddychu patri pohodne oblecenie a k slavnostnej prilezitosti slavnostne oblecenie. svadba da novomanzelom dost zabrat, aby bolo vsetko dokonale, slavnostne a elegantne, preco im to takto kazit? podla mna je to prejavom neucty k nim. bola som na svadbe, kde dokonca boli v rifliach a mikinach obleceni jedni z rodiny (rodicia+deti). kazdy na nich pozeral, kazdy si suskal, nevyzeralo to dobre, ako by si odskocili od niecoho na svadbu. moj manzel tiez neznasa obleky, ale ak by prisiel s niecim takym, tak mu radsej poviem, aby so mnou ani vobec nesiel. inak, myslim si, ze kratke saty pre druzicku su v pohode.
Odpovedať
Mne prišiel jeden veľmi "chcený" hosť (niekto taký sa vždy nájde, kto sa vnúti) v rifliach a bolo to dosť trápne, všetci hostia to odsúdili a to sme nemali nejak tradičnú svadbu, ale podľa mňa sa to nehodí - určite by som sa spýtala nevesty :)
Odpovedať
Saty robia cloveka - bude to vasa vizitka. Prave som bola tento vikend na svatbe a boli tam dve dievcence v minisatach a bolo to otrasne, najme ked tancovali a vsetko im bolo vidno...a k tym rifliam no comment :-/
Odpovedať
Profilova fotka
tato tema je snad vtip???? prepacte, ale tak mi to pripada :-o jeansy, kosela a sako (najlepsie nejake farebne), to sa snad nosilo v 90tych rokoch, ktore uz mame uspesne za sebou... je to snad pripustne (tie rifle, maximalne nejake polotricko a neformalne sako) vtedy, ked sa jedna o velmi neformalnu svadbu (napr. spojenu s grilovackou) a mladomanzelia si tento dress code priamo vyziadaju. co sa tyka kratkych siat, som s tym OK, kym nie je dotycnej vidiet "do zaludka"... tak jednu dlan nad koleno je to vpohode. este ma pobavili niektore diskutujuce, ze rifle su "sportove oblecenie" :-D damy, vy sportujete v rifliach? ja teda nie... nosim tricko a leginy... a ked sa tak obcas pozriem na sportovy kanal, ani tam som nikoho sportovat v rifliach velmi nevidela :-D (sach a poker tak uplne za sport nepovazujem...)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ved rifle sa nehodia ani do divadla a to je ovela menej slavnostnejsia udalost ako svadba.rifle v ziadnom pripade. toto je pre nas iba test, ze? ze ako budeme reagovat, trosku to tu "rozprudit" , nie? keby mne prisiel niekto v rifliach isto si pomyslim ze si nedal ani tu namahu aby si oprasil oblek v skrini. ak pojdete takto "vyfiknuty" necudujete sa co sa vsetci na vas pozeraju.
Odpovedať
Profilova fotka
boze baby, vy z toho narobite... Nechapem, co vas druhi tak zaujimaju - nech si kazdy hovori, co chce a ohovara si kolko chce - co vy uz s tym narobite??? Nic - ludia budu ohovarat vzdy a vsade, aj ked budu vsetci obleceni tip-top a podla vsetkych nepisanych pravidiel... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ak ti poviem pravdu ak by sa niekto posnazil vyzerat v tych rifliach elegantne (lebo je jasne ze niesu rifle jak rifle) tak by som to mozno rozdychala (ale moja mama urcite nie :D).. ale asi by ma to trochu sklamalo, lebo preca len byto asi trochu v tom kolektive svadobcanou dost svietilo... a fakt to nieje na takuto udalost... mysim ze vecsina pozvanych bezne elegantne oblecenie nenosi kazdodenne napriek tomu take vo svojom satniku maju a vyzeraju v tom podla mna dobre ;)
Odpovedať
@ sannussi nejdo o to kto co hovori a kto si co mysli, ale keby sa mne hlavna druzicka dotrepala s partnerom v rifliach asi by som ho okamzite sa poslala prezliect alebo by jednoducho u mna a na svadbe skoncili obaja v momente. nech su rifle ake chcu elegantne, stale su to rifle, ......povodne oblecenie pastierov krav ;-) pre mna osobne ako oblecenie na svadbu nepripustne
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si, ze nie je namieste ani myslienka na taketo svadobne "oblecenie", nieto este mysliet to vazne. Rifle na svadbu su absolutne nepripustne a podla mna je to vacsie faux-pas, ako pozvat na svadbu byvalych milencov :-D Ak ta tvoja kamaratka poctila tym, ze si ta vybrala za druzicku, to najmenej, co mozete s partnerom urobit, je, ze vzdate mladomanzelom uctu aspon oblecenim.
Odpovedať
Profilova fotka
moja hlavna druzicka-svedok mala na mojej svadbe kratky kostymcek, nic extra elegantne a jej priatel mal rifle a koselu. mne to vobec nevadilo. ja som bola rada, ze prisli a bavili sa az do rana. nie ako niektory, ktory prisli 'vzdat uctu mladomanzelom' vyobliekani, sedeli tam az do polnoci a hned po odobrati vienka sa odobrali aj oni...
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata, som velmi rada, ze vacsina sa zhoneme na tom, ze rifle, ponozky v sandalach, ci saty s polovickou zadku vonku su zlym snom. Ja osobne zvazujem ako sa postarat o to, aby aj realizacny tim bol k svetu, nie ze moji hostia!
Odpovedať
Profilova fotka
Ani moj svagor neznasa obleky ale ked som sa vydavala tak si zobral pohodlne cierne nohavice,koselu a bolerko.Je to urcity stav ucty.Keby si sa vydavala a prisla by vacsina v rifliach nevedela by si ci si na diskoteke alebo na slastnej svadbe a ver zeby ti to vadilo.A prisposobit sa na par hodin pre kamosku ked si uz hlavna druzicka nie je zas tolko.Kazde podujatie ci strtnutie a oslava ma svoju etiketu a aspon v niecom nech je zachovana.Ale to je len moj nazor A inak moznio keby si to videla skor ty mozno by si si povedala,ze aky sedlak nevie kde co patri ale ked je to priatel tak sa to vnima inak.Skus to posudit objektivne :D
Odpovedať
Profilova fotka
neni oblek ako oblek:) ak si predstavujes pod oblekom siroke sako a siroke nohavice, s koselou s kratkym rukavom a farebnou kravatou k tomu, tak to zastarane fakt je...dnes sa da zohnat kadeco a tych alternativ ako byt elegantny a stylovy zaroven existuje mnoho..a podla mna neni nic viac sexi ako chlap v obleku, ktory mu fakt sadne:)) rifle sa urcite nehodia, je to specialna prilezitost a uz nehovoriac o tom, ze si Ta kamoska vybrala ako druzicku..
Odpovedať
kratke saty su ok, ale rifle?! ked nechce oblek, nech si da nohavice (nemusia byt oblekove) a koselu. tiez nemusim saka, viac sa mi paci "lezerna elegancia", ale rifle sa na svadbu urcite nehodia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dokonca pred svojou svadbou mala nocnu moru, ze moj zenich prisiel v rifliach :) Moje druzicky mali kratke saty, vybrala som im ich ja, bolo to v pohode. Ale keby niekto prisiel v rifliach, dost by ma sklamal a vyjadril voci mne neuctu. Dokonca jeden par prisiel v platenych nohaviciah a koseliach pieskovej farby, oblecenie ako na plaz a nie na svadbu som si pomyslela, ale co uz, zhodili sa tym oni, nie ja... Ako pisali dievcata hore, chlapi v dobre padnucom obleku, alebo aspon nohaviciach a saku vyzeraju fakt sexi, uvidis sama, ze sa na neho budes inak pozerat a to nehovorim o zvysku svadobcanov, ktori by si v pripade rifli pomysleli svoje...
Odpovedať
někde se traduje, že ženy by měly chodit na svatbu jenom v krátkých šatách, aby "nezastínily" nevěstu. Ale nikde jsem teda neviděla, že by se to dodržovalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Na snubencove promocie dovital jeho brat aj so snubenicou v rifliach. Cela rodina slavnostne oblecena, oni rifle a sako. Otrasne.
Odpovedať
Podla mna to vhodne vobec nie je, je to slavnostna udalost a nepatri sa prist v nevhodnom obleceni, je to prejav neucty. Mozem ti povedat z vlastnej skusenosti z mojej svadby- boli tam ludia ktori sa po obrade nahodili do akoze pohodlneho outfitu- detom kvetove plazove nohavice a vygajdane tricka, sebe tapky na nohy a lanove saty ktore boli vhodne tak do zahrady. Na kamere to az tak krici, no je to ich hanba. Raz darmo, co sa patri to sa patri a ma sa toho drzat nie sme opice v pralese.
Odpovedať
Ja by som sa na to pozrela aj z hľadiska toho, čo budú mať oblečené ostatní, pretože v dnešnej modernej dobe môže byť "téma" na svadbu naozaj rôzna. Ak to mladomanželia berú neformálne a aj väčšina hostí bude mať rifle, budiž... ale určite, ak tam budú ľudia v oblekoch, rifle by som si neobliekla, je to nedôstojné. Mňa osobne by to sklamalo, keďže svadba je niečo výnimočné a každá nevesta a ženích (ale my nevesty asi viac :)) chcú, aby to bol jeden z najkrajších a najdokonalejších dní. Každá spoločenská udalosť má svoju etiketu, do ktorej určite patrí aj oblečenie. Bola som raz na svadbe, kde sa po rodičovskom tanci rodičia ženícha prezliekli do obyčajných tričiek, obuli si šľapky a rifle, pretože je to pohodlnejšie... áno, nie každý má rád obleky a kravaty a šatočky, ale vyzeralo to otrasne.
Odpovedať
Určite treba takýto nápad prekonzultovať s nevestou a ženíchom. To oni určujú "dress code" svojho podujatia. My sme mali za svedka chalana, čo prišiel v rifliach, lebo on je taký typ človeka, iné ako športové oblečenie ani nemá a schvaľujem, že si ho nebude kupovať kvôli nám na svadbu, ale keby to s nami neprebral, tak by to bolo divné.
Odpovedať
rifle nie. môj starý mal na svadbe nohavice, košelu a traky. tiež sa v obleku necíti dobre
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
treba brat ohlad hlavne na nevestu a zenicha. Ak to ponali ako velku spolocensku udalost, tak treba sa obliect spolocensky, a to rifle naozaj nie su. Ak povedia, ze je to svadba pri jazere s grilovackou, tak nech sa paci. Ale predstavte si, ze vy by ste chceli mat svadbu v rifliach, a vsetci by prisli vo vecernych robach... asi tolko k tej vhodnosti.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?