Druhá družička - je niečo také?

Ahojte, zaujima ma vas nazor na jednu vec. Uz od zaciatku mi bolo jasne, ze moja hlavna druzicka, bude moja sesternica. Odkedy mame priatelov, snivame o svadobnych dnoch sme si to tak podelili. Ona mne pojde za hlavnu druzicku a ja jej potom za svedka. Ostatne moje slobodne kamaratky a snubencova sesternica, ktora mu je ako sestra, kedze je jedinacik, budu tiez vlastne druzicky, pravdepodobne ich oznacim nejakymi naramkami. Moj drahy pred nedavnom ale prisiel s jednou vecou. Vraj ta jeho sesternica bola sklamana, ze som si ju nevybrala za hlavnu druzicku. Neviem, odkial prisla na to, ze by som mala. Ona dokonca cakala, ze si ju snubenec pozve za svedka. On si ale vybral svojho birmovneho otca. Je to trochu rozmaznana mlada dama, ale aj napriek tomu ju mame radi :-) Snubenec sa ma spytal, ci by som jej nemohla dat funkciu akejsi druhej druzicky. Skratka, ze pojde hned druha za nami do kostola a bude pomahat s takymi vecami ako su kvety a pod. Skratka, aby mala pocit, ze aj ona ma nejaku ulohu. Je vobec také niečo ako druha druzicka? NIe je to len tak , ze je hlavna a ostatne druzicky? Moze take nieco byt, alebo je to len nejaky vymysel mojho snubenca, ktory chce potesit svoju sesternicu? Mne sa to totiz velmi nepozdava. Je mi to aj trochu trapne, pred nou nieco take vyslovit: "Budes moja druha druzicka?"
Odpovedať
Profilova fotka
@monty71 Ahoj, ja budem mať 3 druzicky a troch druzbov. Samozrejme hlavna druzicka je moja mladsia sestra a ona pojde ako prva za mnou do kostola...A ostatne dve su moje svagrine...Jednu z nich som najprv nechcela a tiez bola trochu sklamana.. Ale nakoniec som sa rozhodla ze bude aj ona...Vstky tri maju v podstate rovnaku ulohu a to obliekat ma, davat pierka svadobnym hostom...stuzky na auta...Zoznamovat rodiny navzajom kym sa na nas mladomanzelov bude cakat..pri gratulaciach budu drzat kytice rozdavat pri kostole kolace a tak...nemusis ich rozdelovat na druhu a tretiu.....Daj jej nejaku ulohu a ona bude urcite rada, ze moze nieco robit....A ona musi pochopit, ze hlavnou druzickou je tvoja najblizsia osoba....
Odpovedať
Profilova fotka
@monty71 Prečo nie. Prvá družička bude mať aspoň o starosť menej, pretože sa môže spoľahnúť na ďalší pár rúk. :-)
Odpovedať
Ja som nemala ziadnu druzicku a urazeny nebol nikto ;-) A ak aj bol, urcite mi to nedal najavo, lebo sak moja svadba = moje predstavy :-D Ked som ja chystala svadbu, najviac ma rozculovalo presne toto: "aby sa niekto neurazil/nebol sklamany..." Nuz, ked je niekto taky rozmaznany, ze mu vadi, ze veci nejdu podla NEHO v MOJ svadobny den, tak ma hold smolu.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli dve druzicky stare kofy a ani jedna nebola prva a druha :-DDD proste bude druzicka a hotovo a poradie nech si losuju :-DDD
Odpovedať
Profilova fotka
ja som túto vec poriešila šalamúnsky - prvá moja družička je moja malinká 6ročná sesternička - tá bude cupitať predomnou do kostola :) ostatné družičky - sestra a 2 kamošky budú mať také tie zodpovednejšie úlohy, že obliekať ma, zbierať kvetiny, dávať pierka hosťom a ponúkať koláče a pijatiku po sobáši počas gratulácií - o to to mám ľahšie, že sa nemôžu škriepiť, ktorá je prvá a ktorá dvadsiata :D sestra bola chvíľu sklamaná, že nie ona, no potom prišla na to, že vlastne Sári bude aj jej družička, keďže ja už budem vydatá v tom čase a nebudem jej môcť "družičkovať" :)
Odpovedať
Viete, pre mna nie je problem, ju poprosit, aby bola moja druzicka a pomohla mi s nejakymi vecami, ktore ako pisete, ze robia druzicky. To od nej v podstate od zaciatku ocakavam. Co mi nie je po voli je to, ze moj snubenec chce, aby som ju vyslovene poprosila o to, aby bola moja "druha druzicka". Toto mi proste pride na hlavu. On si mysli, ze by ju potesilo, keby som ju pocastovala takou to funkciou. O to tu hlavne ide. Aby ona mala nejaku specialnu funkciu. Teda aspon si to myslela. Ja som nikdy nepocula, zeby take nieco ako "druha druzicka" bolo. Je mi to preto trapne, ju vobec o take nieco prosit. Rozmyslala som nad tym, ze som niekedy pocula taky pojem, ze sa rozlisuje "starsia" a "mladsia" druzicka. Tak, ze jej poviem, ze je "mladsia" druzicka, co sa da nazvat, ze je to nejaka funkcia. Ja viem, ze je to moja svadba a nemala by som robit nieco co nechem, ale uz som mojmu slubila, ze jej take nieco poviem. Nie je to nejaka zavazna vec,len je to cudne pre mna..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?