Čo má na svadbe na starosť hlavná družička?

Ahojte baby, co presne ma nastarost hlavna druzicka? Musi mat aj nejake prihovori. Mam totiz problem s druzickou. Jedna kamoska mi slubila, ze by robila hl. druzicku pokial nebude musiet vystupovat pred hostami a nieco hovorit. Preto prezistujem, co vsetko ma za ulohu. Dakujem za pomoc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade ti byť kedykoľvek pri čomkoľvek k dispozícií. Hlavne preberá kvety pri gratuláciach, pomáha so šatami, mala by taktne upozorňovať svadobčanom na niečo, čo sa deje, pripína pierka, začepčuje nevestu (ak to nerobí krstná mama), vedie ženícha k oltáru (ak to nerobí ženíchova mama), organizuje vyberanie do vienka a číta po polnoci gratulačné telegramy.
Odpovedať
Profilova fotka
hlavna druzica by mala aj trochu vystupovat pred hostami, mala by zacepcovat, a pri tom citat prihovor, popripade citat text pri roznych programoch, sutaziach, vyberat do vienka a potom organizovat program a tak. je tam par uloh, ktore by mala citat pred hostami.okrem toho ma byt prava ruka nevesty, so vsetkym pomahat, organizovat,aby mala nevesta o najmenej starosti a mohla sa venovat hostom
Odpovedať
Dakujem za odpovede. No uvidim ako sa rozhodne. Ak povie nie, tak som v keli :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala tiez problem s prvou druzickou, lebo z mojej strany nemam veru nikoho takeho,kto by to mohol robit. mam sice naj kamosku,lenze jej frajer by tam cely as neobsedel,keby ona mala furt robit nejaky program. nemam sestru ani nejaku sesternicu,co by to mohla robit, tak som zvoliladraheho sesternicu,ktora chodi casto na svadby,ona hravala s kapelou na svadbach a robila aj program,vela toho videla,tak sa vyzna.
Odpovedať
Ahoj Papu, myslim, ze vsetko je vec nazoru a ake su tradicie...moja hlavna druzicka si napr.pripravila aj program a budu celu svadbu pekne viest a starat sa o hosti spolu s hl.druzbom, kt.je aj jej priatel...takze my to mame takto, len u nas je takato "tradicia"...pokial tvoje okolie si to takto nevyzaduje, tak to pust z hlavy... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
gredy, to mate super,ze sa hodia spolu aj partneri, myslim na prveho druzbu a druzicu, my nikoho takeho nemame. priatela prvej druzice nepozname, takze ten nebude a prvy druzba bude draheho brat. a zase jeho priatelka nie je taky typ.takze to musime zmixovat.
Odpovedať
vobec nemusi vystupovat na verejnosti, ani zacepcovat.. zavisi aky je u vas zvyk a ako to ty chces.. na niektorych svadbach sa vobec necitaju telegramy..
Odpovedať
Ja mam tiez podobny problem. Hlavny druzba bude moj brat inak super chalan. A druzicka ma byt jeho frajerka...taka pubertacka, no ale oni dvaja ked su spolu to je strasne ako dvaja nasepkavaci a lepaci...Tak neviem ci bude ta fesanda vobec schopna nieco tam hovorit, lebo sa vyjadruje ako 5 rocna...hm a co teraz? Svadba je o chvilu... :-(
Odpovedať
Ahoj Martinka. Ja som mala na svadbe hlavneho druzbu, ktory tam bol so svojou frajerkou a hlavna druzicka bola moja kamoska, ktora tam bola so svojim partnerom. Celu svadbu sa zabavali so svojimi partnermi, len na "oficialnych" castiach vystupovali spolu - druzba s druzickou. Myslim tym pri pripinani pierok, pri citani telegramov a na zaciatku redovej.A nolo to celkom fajn a nik sa nad tym nepozastavoval, ze druzba s druzickou nie su jeden par.
Odpovedať
No fajn, ale ona by bola cely cas nastvana a oduta...a podobne...tazka povaha, asi by to neprezila... :-(
Odpovedať
na niektorych svadbach byva takzvany starejsi - podla mna ho schopna hlavna druzicka dokonale zastupi :-D ja som robila hlavnu druzicku bratrancovi, co to obnasalo: - pripinala som pierka hostom - precitala som jakusi basnicku - odprosenie rodicov - odviedla som ho na sobas - pri gratulaciach som preberala kvetiny - vymyslela som si program /kedze to bola dvojita svadba, nebolo to tazke, nechala som mladomanzelske pary sutazit proti sebe :-D / - toto som nemusela, bola to vlastna iniciativa :-)
Odpovedať
Ahojte babenky,nevie mi niekto poradit nejaku recnovanku pri pripinani pierka zenichovi. Bude to mat na starosti moja sestricka-prva druzicka...Poradte :-o
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte, mám na vás jednu prosbu, nemáte nejakú veršovanku alebo nejakú básničku pre hlavnú družičku, prosím moc to potrebujem - v sobotu svadba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Potrebujem nejaku versovanku vzor prihovoru pre druzicku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?