Ženích je Novozélanďan. Aké potrebujem doklady?

Profilova fotka
Chcela by som vediet, ci ste si niekto brali Novozelandana a ake papiere ste k tomu potrebovali? Surne, lebo mam problemi s papiermi a svadba je za rohom. Dakujem
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... skus prestudovat tieto temy, je tam vymenovane co treba na sobas s cudzincom (predpokladam, ze ak si beries novozelandana bude to podobne, ale najlepsie je spytat sa rovno na matrike)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, ale odpoved som nenasla a ani na matrike mi moc nechcu pomoct, nevadi, poriesim to este.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Petra, ja sa vydavam za Novo-Zelandana v Juli tohto roku. Prave sme si tymi vybavovackami presli, trvalo to celu vecnost. Ktore dokumenty uz mas? Daj mi vediet, rada ti s tym pomozem. Uz ste na Slovensku? pa zatial. Ivana
Odpovedať
Profilova fotka
Ivan, konecne niekto.Nas problem je v tom, ze nema potvrdenie, ze je slobodny. Certifikat mame, ale tam sa to nepise. Adresu prehliadnu, rodny list mame a to je tak vsetko, samozrejme pas .Napis mi prosim ta, co si mala ty. Dakujem. pa
Odpovedať
Profilova fotka
Zabudla som ti napisat, ze som stale v londone, domov ideme 9 jula. A ty si kde teraz? Jej sorry za meno Ivanka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Peti, ak si este na NZ, mozes mi zavolat na 07 827 9912, zijem v Cambridge. Ten papier o tom, ze je slobodny mozete vypisat doma. Vola sa to doklad o sposobilosti. Vraj to staci, ak mu vypises prehlasenie, ze je slobodny, da sa to overit notarom na matrike a to staci. Aspon tak nam bolo povedane v Presove. Mate ten certifikat overeny Apostille peciatkou?
Odpovedať
Profilova fotka
Oops, sorry, neprecitala som si tvoj posledny prispevok. si prihlasena na Skype alebo mas MSN messanger? Ak mas webcam alebo len mikrofon, mohla by som ti zavolat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ivus, ja mam z NZ iba priatela a sme v londone. Mne toto prehlasenie u nas nechcu zobrat, aj ostatne baby mi tak radili. Certifikat je apostilovany, ale oni potrebuju slovo slobodny. Ja mam teraz papiere na krajskom urade a ked mi to neuznaju, tak by mi pomohlo, keby sa tie moje matrikarky porozpravali s tou tvojou, lebo v nitre si asi este nikto nebral NZ. Ja by som som ti dala zajtra vediet a ak by ti to nevadilo, tak to by bolo super. Kolko si uz na NZ. Ja som tam este nebola, ale chystame sa na svadobnu cestu v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali koopec dokumentov...certificate of No Impediment, jeho rodny list, Dissolvement of Marriage Certifikat (moj snubenec uz bol raz zenaty) - vsetky tieto dokumenty museli byt overene Apostille peciatkou a prelozene sudnym tlmocnikom na Slovensku a kopiu jeho pasu. Kedze sa berieme v kostole, museli sme vybavit dalsi dokument z nasej farnosti tu na NZ a zaslat to domov.
Odpovedať
Profilova fotka
nam tusim staci to prehlasenie kvoli tomu, ze je uz rozvedeny (co vlastne znamena, ze sa mozes znova zenit). Ak chces, mozem ti dat cislo na tu pani na matrike v Presove. Je strasne zlata. Inak ja som zila v Londyne 6 rokov :-) Na NZ som uz 3 roky. Je tu krasne, dost ticho v porovnani s Londynom. A hlavne menej ludi..haha...Z ktoreho mesta pochadza tvoj snubenec?
Odpovedať
Profilova fotka
Jej, ak by si mi mohla poslat to cislo by bolo fajn. Kde si sa zoznamila s tvojim nastavajucim? Tu v londone or na NZ. Moj pochadza z Aucklandu a chuda, nebol tam uz 7 rokov, ale rodinu ma tu a otec je v autralii.
Odpovedať
Profilova fotka
jej e-mail je: anna.komanicka@presov.sk, tel. cislo 00421 51 3100128. Auckland je najvacsie mesto na Zelande, tak je tam busy, velmi vela Azijcanov a Cinanov. My sme sa spoznali v Londyne, v pube...haha. Co vy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme sa tiez spoznali v bare . Teba tusim prehovoril tam ist? Co tam robis a ako casto chodis domov? Kolko ste vlastne spolu? Kolko ludi vam pride na svadbu odtial?
Odpovedať
Profilova fotka
vela ma prehovarat nemusel...:-) aj ked som chcela ostat v UK dlhsie, ale bolo lepsie, ze sme sa sem prestahovali spolu. Pracujem pre poistovaciu agenturu a doma som nebola uz 2 roky. Sme spolu uz 4, 5 roka. co vy? Na svadbu nam dojde okolo 40 ludi. Jeho rodina nedojde, tak mame dalsiu svadbu tu na NZ koncom augusta. Kolko ludi budete mat vy?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivana, aj ten moj by sa rad prestahoval spat, jemu chyba ta priroda. V septembry budu 4 roku co sme spolu. Ani jemu nepride vela ludi, vlastne skoro nikto, lebo sa to neda financne a preto aj my ked pojdeme, tak budeme mat len take posedenie s rodinou. Jeho mama a sestra je tu, druha v cine. Ote pride a australie, babka a jedna tetka z NZ a potom len anglicania. Bude nas okolo 62 ludi, vacsinou moja rodina. Odkial budes mat saty a ozaj kde si teraz, na SK or NZ? Ty si to s tym vybavovanim musela mat velmi zlozite. Aj mna prehovara tam ist, ale ja by som nevedela byt takl daleko od rodiny. Obdivujem ta v tomto. Ja som tiez raz nebola doma 2 roky, ale uz by som to nechcela viac krat zazit. pa
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Peti. Kde teda budete zit po svadbe? Ostavate v UK? Saty mam kupene tu z NZ, este sme stale na NZ, domov letime 11. Jula na 3 tyzdne. Ja som to odlucenie vyskusala uz aj v UK, vtedy som nebola doma 3,5 roka, co bolo najdlhsie. Je to tazke, niekedy mi pride strasne smutno za rodinou a kamoskami. Oni vsak maju svoj zivot. Ako to dopadlo na matrike?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivus, zatial zostavame v Uk, ale Samo by rad siel domov, mozno raz... Letite do viedne? My ideme domov 9/7. Predpokladam, ze tych 3.5 roka, ked si nebola doma bol ten isty dovod ako ja ;-) . Mas pravdu, ono je pekne ist domov, ale kazdy ma svoj zivot. ja uz tiez skoro nemam ziadne kamaratky doma, ale mam tu. Skoda, ze byvas tak daleko, rada by som sa stretla. Sice, my pojdeme asi do tatier po svadbe,len neviem ako daleko je to od presova. No a na matrike by to malo byt vybavene, uz som nezhanala ziadne papiere a ddufam, ze to tak aj zostane. Ake saty si si kupila?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivus, ja som az teraz nasla, ze si sa ma pytala ci mame skyme and msn messanger. mame a meno na skype je samopetra? tusim, napis mi tvoje a ja ta skusim vyhladat, pa a stale mam problemi s tymi papiermi, uz mi bolo az do placu, ale sestra to vyriesila hadkou. no a mam sa tesit na svadbu, ked ma budu sobasit urazeni ludia? Uz abu bolo po tom, teda po sobasi.pa a ozvi sa
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Peti, ano ostala som v Uk pre tusim podobny dovod..haha... Tatry su od nas asi 3,5 hodiny jazdy. zobrala som tak Karla raz na snowboardovanie, bolo fajn, len malo snehu. Mrzi ma, ze ti robia take problemy. My sme vybavili uz vsetko, este mamcu aj pochvalili, ako dobre tie papiere vyzerali. My mame svadbu v kostole, dvojjazycny obrad. Rada by som sa stretla, mozno raz. Moje meno na skype je ivanka.vargova. pa zatial. A neboj, som si ista, ze svadba vam dopadne dobre. Vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivus, je mi to smiesne ako si piseme na etapy, to je hrozne ten casovy posun. Skusim ta pohladat na skype a ozvat sa ti. Poslem ti moj kontakt aj domov, mozno sa mi podari zabludit aj do vasich koncin, ked budeme doma a mozno sa aj stretneme. myslim si, ze Samo by sa rad stretol so svojim krajanom a samozrejme ja s tebou. Ved uvidime. Inak sme volali na nz ambasadu v berline a vedia, ze s tymto robia problemy a bolo nam povedane, aby sme zasli len k notarovi u nas a napisali prehlasenie. zoberiem aj vsetky tie maily co mi poslali zo vsade a nech si to potom prestuduju. Teraz sa budes smiat, ale nemohla by si priniest jeden Marmite ak by sme sa ze nahodou stretli, pretoze ten anglicky, to je uplne nieco ine :-p (srandujem). Idem trosku pracovat, lebo tu mam uz sefa. Maj sa pekne a papa.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Peti, jasne, velmi rada by som sa stretla. Ostavame na Slovensku do 1. Augusta. Daj vediet, ako vam to bude vychadzat casovo. Ten papier staci len pri notarovi, ja vypisem prehlasenie po slovensky, prelozim ho Karlovi len ustne a potom to dame overit, vraj to stoji len 30 korun. Tu Marmite mozeme doniest ak chces :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ivus ahoj, dnes som bola zase vsade a nic sme nevybavili, potrebuje apostil na rodnom liste, uz sa mi to ani nechce pisat, len dufam, ze na NZ ambasade nam s niecim pomozu. My sme doma len do 21/07 ale chceme niekam vybehnut a ak by sme sa motali tam niekde pri vas, tak by som urcite dobehla. Dnes sme boli v NZ shope, lebo som chcela samovi kupit all blacks hoody na narodeniny ,ale nemali a predstav si ani marmite. takze ak ti to nebude robit problem, tak by nas jeden potesil. Vcera sme boli na hangi, neviem ci som ti spomynala a dufam, ze vies o com hovorim. Bolo dobre, len nam cely den prsalo. Ozaj nemate doma nejaku NZ hudbu, teda maori? nahodou? pa a prajem krasny den. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Peti, o tom rodnom liste som vedela. Tusim som ti to pisala. My sme museli mat vsetky dokumenty (Okrem pasu) overene apostille. No poviem ti, bolo toho dost. Mamca to potom dala prelozit sudnym notarom. Mate svoje papiere uz prelozene? Urcite sa musime stretnut. My budeme free po 16. Juli, tak daj vediet. Odkial pochadzas? Prepac, zabudla som. Mohli by sme dojst do vaseho mesta, ak nam to vyjde.pa zatial. ozaj, viem co je hangi, este som to vsak neochutnala. Karl vsak vravi, ze je to velmi yummy. Maori hudbu vsak nemame. prepac. pa
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivus, mne praveze nepovedali o apostiloch, ja som sa to dozvedela od kamaratky. Ideme poslat rodny list spat na NZ a potom ho dame dodatocne. Aj my budeme volny az po 16 a chceme ist do tatier. ja som az z nitry, to by ste mali daleko, ale niekde na pol ceste by sme sa mohli ztretnut. ja ti poslem moje cislo na slovensku a zavolame si, dobre? ale ak chcete prist do nitry , tak kludne. Musim ist pracovat, maj sa zatial pekne. xx
Odpovedať
Profilova fotka
to je blbe, ze vam to nepovedali. Overenie rod.listu netrva dlho, trva dlhsie to poslat na NZ. Uvidime ako bude, stretnutie na pol ceste sa zda celkom dobre. Urcite ostaneme v kontakte. pa zatial a vela stastia s vybavovackami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?