Vybavovanie dokladov po svadbe v zahraničí.

Ahojte. Asi týždeň po svadbe idem do Anglicka, kde momentálne pracujeme/žijeme. Ako je to s vybavovaním dokladov? Neviete mi poradiť, či sa dá vybaviť si ich všetky v Anglicku na ambasáde za rovnaké poplatky do mesiaca ako to má normálne byť? Príp. či stihnem dať za týždeň všetko dať vybavovať na SR, s tým, že by mi dali papier, s ktorým môžem cestovať a neskôr (o niekoľko mesiacov, keď sa vrátim nas5, by som si ich vyzdvihla) alebo by mi ich zaslali do Anglicka? O_o Čo si myslíte vy? Ako by som to mala riešiť? Máte podobnú skúsenosť? Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem ci to stihate vsetko za tyzden vybavit. Mozno este ked si priplatis za to rychlejsie vybavenie tak to bude rychlejsie ale do tyzdna asi nie. Napisala by som mail priamo na ambasadu ci to tam bude mozne lebo sa mi to nejako nezda.
Odpovedať
Ahoj, ja som to mala presne ako ty. Obciansky ti za necelych 25 Eur spravia na Slovensku do troch dni. Pas som si kvoli letenke nedavala robit na Svk, pretoze som ju mala na stare meno, ale v Londyne ti ho spravia za cca 30 libier.
Odpovedať
Profilova fotka
musi sa to dat vybavit, lebo vela neviest co zije v zahranici sa chodia sobasit na slovensko a nie kazdej daju mesiac volna z roboty :)
Odpovedať
isto sa to bude dat, len treba hlavne pocitat s tym, ze to bude nieco stat. len by to bolo najlepsie zacat riesit hned po svadbe, lebo tak stat sa moze vselico a potom ti to nebude vychadzat
Odpovedať
@dadamoo Ďakujem, to znie super. :) Však len ten občiansky mi treba na vycestovanie. Pas nepotrebujem mať vôbec.. A zvyšné veci ako zdravotná napr, tak to mám v Anglicku. :) A zasa banky, tak to je jedno kedy, nie? Tam to nie je, že musí byť zo zákona do mesiaca. :) To znie fakt super. Ďakujem ešte raz! :)
Odpovedať
@ivangeline Nemas za co. Len chod hned po svadbe na matriku po sobasny list a s tym hned tam, kde ti vybavuju obciansky. Pas ti je na nic, presne ako vravis, ak necetujes niekam mimo EU. A nezabudni si ten sobasny list zobrat do UK. Ja som uz aj v banke bola a potrebuju to, ale staci im to v slovencine, ziadne uradne preklady nepotrebuju:)
Odpovedať
vsetko vies vybavit do troch dni. su tam sice nejake poplatky navyse, ale tak ak ti to moc ponahla, inu moznost mat aj tak nebudes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?