Sobášny list. Ako je to s vydaním? Kedy mi ho vystavia?

Profilova fotka
Baby, viete mi poradit ako je to s vydanim sobasneho listu? Mame svadbu v kostole. Do kolkych dni mi to asi vystavia? Musim si to prist osobne vyzdvihnut? Dik.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, my sme mali sobasny list vystaveny v utorok po svadba, bol pon iba manzel, na vyzdvihnutie staci obciansky preukaz ale viem ze kamoske pren bola mama a dali ho aj jej:))) preberajucemu daju nieco podpisat.....
Odpovedať
Majkas,ahoj, sobasny list zaslu z kostola na matriku. Datum spracovania nasho sobasneho listu bol pondelok po svadbe a vyzdvihli sme si ho v stredu. Staci, ak na matriku zajde osobne pon aspon jeden z manzelov. A potom si uz len povybavovat nove doklady.... ;-)
Odpovedať
ahoj majkas, sobasny list odoslu z fary na matriku vo vasom meste, kde by si ho mal ist jeden z novomanzelov vyzdvihnut... malo by sa tak udiat do 4 dni od sobasa. my sme neboli doma, tak sme tam poslali moju maminu a v pohode jej to dali tiez ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ame, ked ste to mali sparcovane v pondelok, tak by sa to hned dalo aj vyzdvihnut v pondelok, alebo do tej sterdy trvalo, kym to dolso a kym to zuradovali aj na matrike? Pytam sa kvoli tomu, ze si pred svadbou beriem dovolenku (je tohne po velkej noci a neoplati sa mi cestovat, svadba v BJ, robim v BA) a neviem kolko volna mi daju, ze dokedy budem moct ostat doma po svadbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Boze, nejako strasne mi vypadavaju pismenka :-)
Odpovedať
Majkas, na sobasnom liste je pri podpise opravnenej osoby pondelkovy datum, tak snad to uz vtedy bolo, ale s istotou to netvrdim.
Odpovedať
Profilova fotka
ved ked si pojdete podat ziadost na matriku, teda potvrdit, musite tam ist obaja osobne pred tetuskami podpisat opytajte sa ich to priamo:))) podpisat to staci aj dva tyzdne pred a mozno aj den pred :-D ale pred sobasom to treba podpisat mi sme to ale jednotlivo podpisovali, kedze manzel si prvy krat zabudol obciansky a ja potom rodny list:))) tak nakoniec sme to postupne popodpisovali:)
Odpovedať
Profilova fotka
zuz, ked mas avsdbu v kostole, tak treba ist este osobitne aj na matriku? Ja teda zijem ze staci spisat nejaku zapisnicu na fare :-o
Odpovedať
majkas, my sme mali sobášny vystavený už v utorok po svadbe, ale ja som si poň bola až po dvoch týždňoch, po návrate z dovolenky
Odpovedať
Profilova fotka
no najskor ides do kostola tam spises jednu zapisnicu a tam ti podla vsetkeho daju dalsiu urcenu pre matriku:))) tam musis odniest rodne listy, obcianske preukazi a vas:)))) to ti na pockanie potvrdia:) spat odnesies do kostola a to potom podpisujes po obrade:))) to ti s kostola poslu na matriku a na zaklade toho ti vystavia sobasny list... ide o to ze na matrike potvrdia vasu totoznost:)
Odpovedať
majkas ja som mala svadbu tuto sobotu..s nasim knazom sme sa dohodli tak,ze v nedelu sme si isli po zapisnicu a v pondelok s nou na matriku..tam nam do pol hodiny vydali sobasny list bez toho, aby som ja alebo manzel nieco podpisovali..v pondelok som si hned vybavila aj obciansky... takze treba sa len dohodnut s knazom... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no mam pocit zuzla2 ze v takej BA ti to takto neurobia kedze knaz ta tu nepozna to tak moze byt v neakom mensom meste v dedine alebo u neakeho znameho...... nemyslim si ze Ta hocikt odda pred overenim dat... to ako keby Ti vydali vysokoskolsky diplom na zaciatku studia:))) :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zuzla dik, ak sa to takto bude dat tak to bude uplne super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
majka, a ten farar co vas bude oddavat vas dobre pozna? a zuzla ten co vam to vypisoval vas dobre poznal?
Odpovedať
zuz11..nie nepoznal..ale ved on nam tu zapisnicu vypisal po svadbe..t.j. v nedelu...
Odpovedať
Profilova fotka
pockaj vypisal vam nepotvrdenu zapisnicu s matriky????
Odpovedať
Profilova fotka
zuz11, pravdupovediac netusim kto nas bude oddavat, zatial mame len termin, a aj ten mi nahlasila sestra, kedze ja som momentalne v BA, ale asi je to tak ako si pisala, ze v BA to je asi uplne inac spocedurovane, resp. by som povedala ze v mensich mestach je menej svadieb a tak sa asi skor s niekym dohodnes, aj ked ho nepoznas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no lebo naozaj je to tak ako keby ti dali diplom skor ako dostudujes:))
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali sobasny list az v piatok po svadbe,lebo matrikarka mala dovolenku, hned,ked som ho vyzdvihla,isla som si vybavit obciansky, dalo sa to v pohodicke stihnut za jedno doobedie.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sobášny mali v stredu - 3 dni po sobáši...takže pohodička a šlo to celkom rýchlo :-)
Odpovedať
no my budeme mať sobášny v pondelok poobede... teda takmer hneď po svadbe... len sa pre neho treba zastaviť osobne... a neviem celkom presne, kedy mysleli to, poobede, keďže pracujú len do 14-tej.... či 13,30...
Odpovedať
Profilova fotka
nám bolo povedané že v stredu... ale dodnes som preň nebola... :-D sakra...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Kocky, ake mate s tym sobasnym listom skusenosti v BA? Nejako som ten proces presne nepochopila ( zuz a zuzla ma domotkali) Potrebovali by sme odletiet na svad.cestu uz v utorok. Myslite si, ze sa mi to podari stihnut? Respektive vybavuje sa to na fare, alebo u knaza (mame nasho z inej fary) :-.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj manzel bol taky nadseny, ze sa hned v pondelok hrdo vybral na matriku a tam mu sobasny bez problemov na pockanie vystavili. POtom ho doma na policku vystavil on a tesil sa z neho cele tyzdne. x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
nazdar kocky... poradte... sobasny list na matrike na heydukovej nam vraj vydaju do 10dni, vraj oni necaruju. =-) odchadyame v stredu po svadbe na svad.cestu a uz som sa neplanovala vratit..
Odpovedať
to je divne, my sme to dostali v pondelok na pockanie..
Odpovedať
Nechapem to... vy ste obaja slovai asi ze? Ja som sa slusne opytala, ze edy mam prijst a takto my odpovedala. Neverila som , tak som sa pytala v dome, a tam mi povedali to iste.. Hadam bude mat pani dobru naladu :-S
Odpovedať
podla zakona by to malo byt najneskor do 3 pracovnych dni...ak sa to teda nezmenilo..
Odpovedať
zvlastne... co uz.. :-|
Odpovedať
Freya, nam ho dali hned po sobasi, pekne sme vysvetlili ze odchadzame a nebol problem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?