Sobas bez trvaleho bydliska na SR - Administrativa

Ahojte, zrejme tu boli uz podobne temy ale chcela som sa spytat kto vybavoval sobas a nema trvale bydlisko na Slovensku? obidvaja sme slovaci, cirkevnu stranku mame vybavenu ale treba este obehat urady a nejake dokumenty predlozit. Co sme sa zatial docitali vraj staci potvrdenie o trvalom bydlisku v zahranici a pas.. Mne sa ale mari ze som raz citala o nejakej svadobnej licencii o ktoru treba poziadat ked nemame trvaly pobyt na SR. ma niekto tuto skusenost prosim? :-) dakujem!
Odpovedať
Fuu o tom som veru ešte nepočula, že by bolo treba nejakú licenciu. Myslím, že na úrade by sa mohli vedieť dostať do systéme, kde by bolo vidno, či si vydatá alebo nie. Bude najlepšie ak niekoho vyšleš na slovenský úrad a ten sa tam priamo poinformuje, a budeš to vedieť hlavne na isto, že čo ako je treba
Odpovedať
povedala by som, že bude stačiť rodný list, občiansky, pas a možno nejaká žiadosť k tomu.to s tou licenciou sa mi nejak nezdá. neviem si predstaviť, čo by v nej malo byť akože uvedené. najlepšie však bude ak si zavoláš alebo napíšeš na úrad, bo tu ti s tým asi ťažko niektorá z nás pomôže
Odpovedať
Veru @pitria dobre si povedala, teda napísala. To sa treba informovať priamo u nejakej kompetentnej osoby, lebo tu sú to len dohady a nie vždy sa tu dozvieš aj pravdivé informácie. Inú možnosť mať asi nebudeš @aandrejjka. Ale zas budeš vedeť na isto, čo si máte všetko prichystať. Len to tak pekne sprav a potom nám môžeš dať vedieť.
Odpovedať
bola som na matrike asi pred 2 tyzdnami. Tiez nemam TP na Slovensku a ziadnu licenciu pani matrikarka nespominala. Len rodny list, pas, potvrdenie o pobyte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?