Ponechanie dievčenského priezviska po svadbe

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa opýtať, či má niektorá z Vás skúsenosť s ponechaním si dievčenského mena, aj keď ste manželia. Aké útrapy prináša takéto rozhodnutie? Dieťa vraj bude mať priezvisko po otcovi. Aké sú Vaše skúsenosti, narážate na nejaké prekážky v reálnom živote? Ďakujem
Odpovedať
@babulkovo dieta bude mat take meno na akom sa dohodnete, bud manzelove alebo tvoje.. to je na vas ;-)
Odpovedať
@babulkovo deticky mozu mat meno bud po tebe, alebo po otcovi, ale musia mat jedno, nesmu mat tak, ze jedno sa bude volat po tebe a druhe po otcovi. mne je sice luto, ze som prisla o svoje priezvisko, nakolko u nas nie su chlapci a teda nemame pokracovatela, ale zase nechcem sa hrat na nejaku specialnu. navyse som to tu uz pisala, ze deticky, ked su male, tomu nechapu, preco sa mama a tato nevolaju rovnako a ja sama som to nechapala u spoluziacky v prvej triede, ktora sa volala inak ako jej mama. ta mala svoje dievcenske meno. stale som si myslela, ze ma macochu :-))) takze aby moje deti boli v pohode, vola sa po manzelovi. zaroven mi to pride pekne a normalne, mat meno po niekom, koho milujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@swarovski zdielam rovnaky nazor...zena by mala mat meno po muzovi, nech ma v tom potom kazdy jasno kto ku komu patri ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@babulkovo no ja som tiez chcela aj svoje priezvisko tak som si zobral aj manzelove a nechala aj svoje...on s tym nemal zadny problem. Akurat vsade kam idem by som sa mala predstaovat obidvoma priezviskami ale snad aj na to si zvyknem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@8deniska @janka3112 @swarovski @zuzka38 dôvod toho, prečo o tom rozmýšlam je, že moje meno je celkom funny a mám z neho úžitok, hlavne keď niečo vybavujem a tak. Môj nastavajúci si ho však nechce vziať a keby som si nechala obe mená, tak by to bolo strašne dlhé. jedno z nich by bolo na 10 písmen a to druhé na 11. V skrátenej forme by sa ešte dalo tak, aby jedno malo 7 písmen a druhe 11.
Odpovedať
Baby a neviete ako je to potom s vybavovaním dokladov? To asi nemusím nič meniť, keď si nechávam dievčenské meno...alebo? Máte niektorá skúsenosť?
Odpovedať
@chomik nemusis si menit ziadne doklady, o povinnost menej :-)
Odpovedať
Ja si nechavam svoje terajsie meno. Problem som si nevsimla zatial ziaden (nase dieta ma uz 6 rokov a ma otcovo priezvisko) Doklady po svadbe menit nemusim. Ale prevraciam uz ocami, ked sa ma kazdy pyta, ci chlapovi nevadi, ze nechcem jeho meno... (nevadi, vraj mu staci, ze si vezmem jeho, meno si brat nemusim :-D )
Odpovedať
@janka3112 keby mal muz meno po zene tiez by bolo jasne kto ku komu patri... ;-) Ja mam dve priezviska, ale pouzivam len svoje rodne(predstavujem sa nim, podpisujem sa nim). Realny problem ziaden, jediny problem s obmedzenostou niektorych ludi.... :-p A co sa deti tyka...som ucitelka a mam x milion ziakov, co sa ich rodicia volaju inak z akychkolvek dovodov. Deti s tym problem nemaju. Jedine, s cim maju problem su vztahy v rodine, rozvody rodicov, nedostatok lasky, nedostatok pozornosti, to ich realne trapi. Ale nestretla som sa zatial s dietatom, ktore by akutne trapili rozdielne priezviska rodicov. Beru to proste ako fakt a dalej to nerozoberaju.
Odpovedať
Ak by sa niekomu chcelo citat, co tu uz bolo napisane ;-) http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/z... http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/m...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?