Neochota na matrike - musíme preložiť svadbu

Profilova fotka
Ahojte nevesticky. Vcera sa mi stala dost neprijemna vec. Svadbu mame mat 17.09.2016 zaplatene zalohy vybavenych kopec veci. Svadbu mame mat v Samorine, Cilistove. V kontakte som aj s riaditelom hotela aj panom co sa venuje organizovaniu svadieb, vsetko bolo doteraz okej. Vybavili sme so snubencom na Matrike u mna v NZ odkial som, ziadost o uzavretie manzelstva. Aj povolenie s poplatkom za to ze to bude v Samorine a nie na nasich matrikach. Pani u nas na Matrike boli veelmi mile ochotne este to aj za nas poslali do Samorina na Matriku. Vcera som volala teda s matrikarkou Samorinu,. Ta mi oznamila ze 17. teho septembra nesobasia. A ze nas nikto neodda vtedy. Ze mam smolu, ze mam prelozit sobas. Ale to, ze si vypytaju za sobas mimo ich obradnej miestnosti 200eur mi povedala hned. hovorim okej zaplatim im tych 200 eur. Ale to ze cely den nesobasia? A ja si mam prelozit svadbu? Aky mate na toto nazor? Maju vobec na to pravo? Diktovat mi kedy sa ja mozem vydavat? Stretli ste sa niekedy s takymto niecim? Vopred Dakujem za vase odpovede.
Odpovedať
Nie som si úplne istá či to platí všade ale v Partizánskom sú sobášne dni vyhlásené vopred a napríklad sú iba každú druhú sobotu pokiaľ nepripadne štátny sviatok alebo iný na sobotu ... vtedy ani druhú ...
Odpovedať
Profilova fotka
@klaudikasisa iba v skratke. ano, je to mozne, ze matrika ma vyclenene dni, ktore (ne)sobasi. preto sa vacsinou chodi ako prve na matriku. lebo sa moze stat aj to, ze ak by aj nahodou sobasili, tak vas mozu zase odmietnut, lebo je pred vami zapisanych na ten den kopec inych parov a vas by uz nestihli zosobasit...
Odpovedať
áno zvykne to tak byť... nie každú sobotu sa sobáši, aj keď väčšinou je to aj o prístupe, ak niektorého poslanca prekecáš, tak ťa hádam zosobáši aj toho 17teho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
buď sa skús na radnici o tom s nimi ešte porozprávať a dohodnúť, alebo poprípade by ste sa mohli vziať na radnici v inom meste :-)
Odpovedať
Áno, aj ja som sa s tým v Bratislave minulý rok stretla. Nesobášili 2.5. a 9.5. (sobota po voľnom piatku), 13.6. (asi že trinásteho alebo čo, neviem)... Takže hej, nie všetky soboty sa sobáši a niektoré termíny tiež môžu byť už plné, určite je rozumné dohodnúť sa najprv na matrike a až potom vybavovať ostatné.
Odpovedať
mozno by bola moznost, spytat sa na matrike inej obce v blizkosti ci nepridu na externe miestp. bude to vsak urcite stat viac ak nemate ani jeden v tej obci bydlisko a viac papierovania.
Odpovedať
@klaudikasisa Ahoj neviem ci je to aktualne alebo ste to uz nejako vyriesili, ale my sme mali ten isty problem, ze na matrike nam povedali, ze oni v ten den nesobasia a ked chceme mozeme sa zobrat tyzden pred tym alebo tyzden po tom a tiez sme mali uz vsetky zalohy zaplatene. Ale je riesenie a ano za obrad mimo obradnej siene sa plati, my sme zaplatili 300 eur. 160 za obrad mimo obradnej siene + za podpis starostu mestskej casti, aby nam schvalil ziadost. Mali sme ju hned schvalenu, ale len z toho dovodu, ze som si nasla oddavajuceho. To na matrike nepovedia, ze ak bude suhlasit niektori z poslancov tak sobas je mozne uzavriet...Takze riesenim je zistit si, ktorý poslanec moze sobasit v danej obci, ist ho osobne poziadat, aby Vas zosobasil. Ak bude suhlasit, pojdes na matriku, spisete ziadost, samozrejme poplatok budete musiet zaplatit a este sa navysi, ale toto je jedine riesenie. To by mala byt povinnost poslancov sobasit a nie si este pytat za sobas plno penazi a robit naprieky, sa necudujem, ze sa nikto potom nechce brat, ked vsade same poplatky a len stazuju vsetko.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
to je na smiech! nie na rok 2018! nech sa vsetci na uradoch zobudia! od septembra som sa skontaktovala na matriku v cerhove. do dnes som ziadnu odpoved nedostala. cuduju sa, ze preco nie je praca na slovensku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?